Jump to content

Σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες χρησιμοποιεί τα ξεπερασμένα Windows 7


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Kaspersky πραγματοποίησε μελέτη βασισμένη σε ανωνυμοποιημένα metadata λειτουργικών συστημάτων που παρέχονται με τη συγκατάθεση χρηστών του Kaspersky Security Network. Η έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις (22%) χρήστες υπολογιστών παγκοσμίως και το 17,9% των Ελλήνων χρηστών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Windows 7, του οποίου ο κύκλος ζωής έχει ολοκληρωθεί κι έχει σταματήσει να λαμβάνει mainstream υποστήριξη από τον Ιανουάριο του 2020. Όταν ένα λειτουργικό σύστημα φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής του, δεν διατίθενται πλέον ενημερώσεις από τον προμηθευτή, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων διορθώσεων ασφαλείας.

 

Αν και ένα αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα μπορεί να φαίνεται ότι λειτουργεί κανονικά επειδή κάνει ό, τι το χρειάζεστε να κάνει, εάν ο προμηθευτής δεν το υποστηρίζει πλέον, θα μπορούσε να είναι επιρρεπές σε επιθέσεις. Όταν τα λειτουργικά συστήματα φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους, οι ευπάθειες θα παραμείνουν χωρίς ενημερώσεις κώδικα για την επίλυση προβλημάτων, παρέχοντας στους επιτιθέμενους πιθανούς τρόπους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα σύστημα. Επομένως, είναι σημαντικό να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα για να προστατεύσετε το σύστημα ή το επιχειρηματικό σας δίκτυο από αυτό το ζήτημα που μπορεί να αποφευχθεί.

 

Μεταξύ εκείνων που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows 7 στην Ελλάδα, οι καταναλωτές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις (VSB) κατέχουν σχεδόν το ίδιο μερίδιο – με 18% και 18,9% αντίστοιχα. Το ποσοστό για τις ΜμΕ είναι σχετικά μικρότερο καθώς αγγίζει το 15,7%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σχεδόν μία στις πέντε πολύ μικρές επιχειρήσεις εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα και, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν διαθέτουν προσωπικό πληροφορικής υπεύθυνο αποκλειστικά για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, είναι πιο σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το λειτουργικό τους σύστημα είναι ενημερωμένο. Προς το παρόν, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να λαμβάνουν εκτεταμένη υποστήριξη επί πληρωμή για τα Windows 7, αλλά αυτό σημαίνει επιπλέον έξοδα - και αυτή η προσφορά δεν θα είναι διαθέσιμη για πάντα .

 

Τα ευρήματα της Kaspersky έδειξαν επίσης ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό (λιγότερο από 1%) ατόμων και επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows XP και Vista, η υποστήριξη για τα οποία έληξε το 2014 και το 2017, αντίστοιχα. Συνολικά, το 22% των Ελλήνων χρηστών εξακολουθεί να χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Windows χωρίς mainstream υποστήριξη .

 

Ευτυχώς, το 78% χρησιμοποιεί τα Windows 10, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows, η οποία φαίνεται να είναι και η ασφαλέστερη επιλογή.

 

«Η ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος μπορεί να φαίνεται ενοχλητική για πολλούς. Αλλά οι ενημερώσεις αυτές δεν είναι μόνο εκεί για να διορθώσουν σφάλματα ή για να ενεργοποιήσουν τη νεότερη διεπαφή. Η διαδικασία εισάγει διορθώσεις για σφάλματα που μπορούν να ανοίξουν την πόρτα για να εισέλθουν οι ψηφιακοί εγκληματίες. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είστε προσεκτικοί και προστατευμένοι ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, η ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο ασφάλειας που δεν πρέπει να παραβλέπετε, ανεξάρτητα από την παρουσία λύσης ασφάλειας τρίτου μέρους. Εάν το λειτουργικό σύστημα είναι ξεπερασμένο, δεν μπορεί πλέον να λαμβάνει αυτές τις κρίσιμες ενημερώσεις. Εάν το σπίτι σας είναι παλιό και καταρρέει, δεν έχει νόημα να εγκαταστήσετε μια νέα πόρτα. Είναι πιο λογικό να βρείτε ένα νέο σπίτι το συντομότερο. Η ίδια στάση απαιτείται για την εξασφάλιση της ασφάλειας του λειτουργικού συστήματος που εμπιστεύεστε καθημερινά με τα πολύτιμα δεδομένα σας», σχολιάζει ο Βασίλης Βλάχος, Channel Manager της Kasperky για την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Η γνώση των κινδύνων ενός λειτουργικού συστήματος στο τέλος του κύκλου ζωής του είναι μια καλή αρχή, αλλά η χρήση αυτής της γνώσης είναι ένας έξυπνος τρόπος για να του βάλετε τέλος. Έτσι, για να προστατέψετε τον εαυτό σας ή την επιχείρησή σας, η Kaspersky συνιστά τα εξής:

 

• Χρησιμοποιήστε μια ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος και βεβαιωθείτε ότι η δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης είναι ενεργοποιημένη.

• Εάν δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση λειτουργικού συστήματος, οι οργανισμοί θα πρέπει να εξετάσουν αυτόν τον φορέα επίθεσης στο μοντέλο απειλής τους και να διασφαλίσουν τον έξυπνο διαχωρισμό ευάλωτων κόμβων από το υπόλοιπο δίκτυο. Το Kaspersky Embedded Systems Security μπορεί να παρέχει υποστήριξη σε αυτήν την περίπτωση, καθώς επιτρέπει τη λειτουργία ενός λειτουργικού συστήματος τόσο παλιού όσο το Windows XP SP2 που λειτουργεί σε συστήματα με πολύ χαμηλές προδιαγραφές.

• Χρησιμοποιήστε λύσεις με τεχνολογίες πρόληψης εκμετάλλευσης τρωτών σημείων, όπως το Kaspersky Security Cloud, το Kaspersky Endpoint Security for Business και το Kaspersky Small Office Security, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εκμετάλλευσης των μη συμβατών τρωτών σημείων που μπορούν να εντοπιστούν και σε ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα (Windows 7 και παλαιότερα).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 69
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Υπαρχουν προγραμματα και μηχανηματα τα οποια ΔΕΝ λειτουργουνε σε windows 10

Στο παλιο μου lpatop εχω τα windows 7 γιατι εχω συνδεμενο επανω του ενα ακριβο scanner το οποιο δεν δουλευει στα 10 και οχι μονο αυτο το scanner και αλλα πολλα που εαν λειτουργουσανε στα 10 ευχαριστος να μην ξαναδουλευα τα 7.

Link to comment
Share on other sites

Για σταθείτε ρε παιδια... αν έχεις αγοράσει pc μέχρι το 2015... δηλαδή πριν μολις 6 χρονια! ουσιαστικά εισαι στα windows 7 καθώς τα 8 ήταν αυτά που πήγαν ακλαφτα.

 

Καταλαβαίνω ότι οι εταιρείες θέλουν να πλασάρουν και να πουλανε κάθε χρόνο κάτι νέο στους φανατικούς χρήστες.

Αλλά το 90% της αγοράς είναι ο μέσος χρήστης που αγοράζει μηχάνημα για πολλά χρόνια, μέχρι να μην τον καλύπτει. Και σίγουρα τα 5-10 χρόνια ειδικα για Desktop που περνει αναβαθμίσεις είναι πολύ λογικό χρονικό διάστημα, ίσως και μικρό.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ windows xp ακόμα και κάνω πολύ συνθέτες αρχιτεκτονικές μελέτες .

Που είναι το πρόβλημα?

 

Έχω βάλει το deepfreeze και δεν είναι δυνατόν να γραφτεί τίποτα στο pc !

Κάθε φορά που κάνω boot , δεν έχει κρατήσει τίποτα , είναι φρέσκο όπως όταν πρωτοεγκαταστηθηκε το λειτουργικό.

 

Όλες τις τραπεζικές μου εργασίες τις κάνω πλέον από το κινητό μέσω apps,

 

Γιατί να αναβαθμίσω?

 

Παρεμπιπτόντως το λάπτοπ μου του 2018 που έχει win 10 , δεν το βλέπω να βγαλει τη χρονιά με τις δήθεν αναβαθμίσεις των 10.

 

Τα win 10 έχουν προβληματικό τρόπο λειτουργίας, έχουν διπλά settings , control panel, για να φτιάξεις κάτι που δούλευε στα xp ή στα 7 πρέπει να χακαρεις τη registry.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν προγραμματα και μηχανηματα τα οποια ΔΕΝ λειτουργουνε σε windows 10

Στο παλιο μου lpatop εχω τα windows 7 γιατι εχω συνδεμενο επανω του ενα ακριβο scanner το οποιο δεν δουλευει στα 10 και οχι μονο αυτο το scanner και αλλα πολλα που εαν λειτουργουσανε στα 10 ευχαριστος να μην ξαναδουλευα τα 7.

 

Δώσε τα ονόματα των συσκευών και των προγραμμάτων που τρέχουν σε Windows 7 και δεν τρέχουν σε Windows 10, να μείνουν ιστορική παρακαταθήκη. :)

 

Για όσους δεν ξέρουν, η Microsoft δεν συνηθίζει να σπάει συμβατότητα σε apps ούτε drivers στην ίδια major version των Windows NT, και τα Windows 7 καθώς και τα Windows 10 είναι και τα δυο Windows NT 6.x.

 

Για τα προγράμματα ίσως χρειαστεί ναι κάνεις installation με το compatibility mode ενεργοποιημένο. Επίσης αν είχες Windows 7 32-bit πρέπει να έχεις Windows 10 32-bit (οι 32-μπιτοι drivers δεν φορτώνονται καν στα 64-bit). Οπότε αν κάποιο από τα προγράμματα έχει copy protection dongle με driver μόνο για 32-bit, προφανώς και δεν θα δουλέψει στα 64-bit.

 

Unsigned drivers σε ακριβά scanner και προγράμματα δεν υπάρχει περίπτωση, οπότε αυτό το προσπερνάμε.

 

Γι αυτό σου λέω δώσε τα ονόματα, γιατί μιλάμε για κάτι αξιοπερίεργο.

Edited by kurkosdr
Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)
Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για ένα προϊόν το οποίο έχει αρχείο README από το 2007 δηλαδή 14 χρόνια πριν. Και το manual από την ΕΠΙΣΗΜΗ σελίδα της Canon έχει header από το 2002. Δηλαδή 19 χρόνια πριν. Και κάθεσαι με ένα τρύπιο λειτουργικό για ένα απλό scanner. OK.
Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για ένα προϊόν το οποίο έχει αρχείο README από το 2007 δηλαδή 14 χρόνια πριν. Και το manual από την ΕΠΙΣΗΜΗ σελίδα της Canon έχει header από το 2002. Δηλαδή 19 χρόνια πριν. Και κάθεσαι με ένα τρύπιο λειτουργικό για ένα απλό scanner. OK.

 

Σε 32bit win 7 δουλευει...στα 10 γιοκ ο σκανερ.

Του τα χρωσταγα του billara ;...αυτος τη δουλεια του και εγω τη δικια μου.

 

...τον ειδικο επαγγελματικο πλοττερ των 60,000 που ΔΕΝ εχει drivers για 10 τι τον κανω?...να τον πεταξω και αυτον;...α ετσι για την συζητηση , 8 τετοιους πλοττερς εχουμε στη δουλεια.

 

Τους πανακριβους επαγγελματικους εκτυπωτες μεγαλου φορμα με σειριακες και παραλληλες να τους σουταρω και αυτους για να εχω 10;

Link to comment
Share on other sites

Τα παράπονα σου στην εταιρία και όχι στον Μπιλάρα. Ο Μπιλάρας δίνει ΔΩΡΕΑΝ το SDK των Windows αλλά κάποιοι δεν θέλουν να το γνωρίζεις. Η εταιρία στην οποία λες ότι έσκασες ΧΧΧ ευρώ γνωρίζει πολύ καλά αυτό που γράφω. Αλλά θέλει να σου τα αρπάξει ρίχνοντας το φταίξιμο στον Μπιλάρα όπως λες.

 

Επίσης αυτοί οι "εκτυπωτές" που έχουν σειριακή θύρα πόσο καινούριοι είναι; Και με τι χαρακτηριστικά; Πως είναι ενσωματωμένοι στο δίκτυο της εταιρίας; Ξέρεις δεν είμαστε όλοι άσχετοι. Το να μου αναφέρεις εν έτη 2021 τέτοιες θύρες είναι ολίγον προκλητικό. Σημαίνει πως έχεις μείνει πολύ μα πολύ πίσω στην τεχνολογία χωρίς καμία επένδυση για το μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Τα παράπονα σου στην εταιρία και όχι στον Μπιλάρα. Ο Μπιλάρας δίνει ΔΩΡΕΑΝ το SDK των Windows αλλά κάποιοι δεν θέλουν να το γνωρίζεις. Η εταιρία στην οποία λες ότι έσκασες ΧΧΧ ευρώ γνωρίζει πολύ καλά αυτό που γράφω. Αλλά θέλει να σου τα αρπάξει ρίχνοντας το φταίξιμο στον Μπιλάρα όπως λες.

 

Επίσης αυτοί οι "εκτυπωτές" που έχουν σειριακή θύρα πόσο καινούριοι είναι; Και με τι χαρακτηριστικά; Πως είναι ενσωματωμένοι στο δίκτυο της εταιρίας; Ξέρεις δεν είμαστε όλοι άσχετοι. Το να μου αναφέρεις εν έτη 2021 τέτοιες θύρες είναι ολίγον προκλητικό. Σημαίνει πως έχεις μείνει πολύ μα πολύ πίσω στην τεχνολογία χωρίς καμία επένδυση για το μέλλον.

 

ανα γεια σου, να αγιασει το πληκτρολογιο σου! η εταιρια θελει να τον πεταξεις για να παρεις καινουριο, οχι η Μ$.

All it takes is a swipe...
Link to comment
Share on other sites

9 στα 10 τηλεφωνήματα από φίλους ότι χάλασε ο win10 υπολογιστής τους, απαντώνται με την κλασική ερωτηση:

Μήπως σου έκανε κάποιο update???

10/10 απαντούν ναι.

 

Όταν σταματήσουν να εξαφανίζονται εφαρμογές, office, ρυθμίσεις μετά απο update τα ξαναλέμε.

 

Και το ακραίο αλλά αληθινό με φιλικό σπίτι.

 

Βρες λύση οταν ξερυθμίζεται και δυσλειτουργει για μέρες ο αισθητήρας eye-tracking σε υπολογιστή, που είναι η μόνη δίοδος επικοινωνίας ασθενή με Νόσο Κινητικού Νευρώνα.

Πες στον συγγενή να περιμένει 2 μέρες να βγει διόρθωση...

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ασθενής με τέτοιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και τρέχετε λειτουργικό ορθάνοιχτο; Χωρίς κανένα έλεγχο αναβαθμίσεων από την ιατρική εταιρεία; Πες μου ότι κάνεις πλάκα.

 

Ξέρετε ότι υπάρχουν mission critical συστήματα που τρέχουν Windows. Αλλά είναι πλήρως κλειδωμένα και με απόλυτο έλεγχο στις αναβαθμίσεις.

 

Επίσης οι σοβαρές εταιρίες με πανάκριβο hw συνήθως δίνουν και υπολογιστή ελέγχου ακριβώς για να μπορούν να δουλέψουν ανεξάρτητα από τι γίνεται γύρω γύρω. Πχ ένας ακριβός εκτυπωτής θα λαμβάνει δεδομένα και από Windows και από Mac και από Linux αδιαφορώντας πλήρως για εκδόσεις λογισμικού κτλ. Δεν κάθονται να ασχοληθούν με το τι υπολογιστή έχει η γραμματέας και ο γραφίστας.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ windows xp ακόμα και κάνω πολύ συνθέτες αρχιτεκτονικές μελέτες .

Που είναι το πρόβλημα?

 

Έχω βάλει το deepfreeze και δεν είναι δυνατόν να γραφτεί τίποτα στο pc !

Κάθε φορά που κάνω boot , δεν έχει κρατήσει τίποτα , είναι φρέσκο όπως όταν πρωτοεγκαταστηθηκε το λειτουργικό.

 

Όλες τις τραπεζικές μου εργασίες τις κάνω πλέον από το κινητό μέσω apps,

 

Γιατί να αναβαθμίσω?

 

Παρεμπιπτόντως το λάπτοπ μου του 2018 που έχει win 10 , δεν το βλέπω να βγαλει τη χρονιά με τις δήθεν αναβαθμίσεις των 10.

 

Τα win 10 έχουν προβληματικό τρόπο λειτουργίας, έχουν διπλά settings , control panel, για να φτιάξεις κάτι που δούλευε στα xp ή στα 7 πρέπει να χακαρεις τη registry.

Χρησιμοποιείς ένα λειτουργικό ληγμένο αν έχεις και αλλους υπολογιστές με windows κατευθείαν γίνονται και αυτοί επίφοβοι.... Το deepfreeze δεν είναι βολικό για όλους ιδικά αν έχουν πάνω από ένα υπολογιστή. Η σίγουρες λύσεις ασφαλείας είναι windows 8.1 και windows 10

Link to comment
Share on other sites

Δώσε τα ονόματα των συσκευών και των προγραμμάτων που τρέχουν σε Windows 7 και δεν τρέχουν σε Windows 10, να μείνουν ιστορική παρακαταθήκη. :)

 

Για όσους δεν ξέρουν, η Microsoft δεν συνηθίζει να σπάει συμβατότητα σε apps ούτε drivers στην ίδια major version των Windows NT, και τα Windows 7 καθώς και τα Windows 10 είναι και τα δυο Windows NT 6.x.

 

Για τα προγράμματα ίσως χρειαστεί ναι κάνεις installation με το compatibility mode ενεργοποιημένο. Επίσης αν είχες Windows 7 32-bit πρέπει να έχεις Windows 10 32-bit (οι 32-μπιτοι drivers δεν φορτώνονται καν στα 64-bit). Οπότε αν κάποιο από τα προγράμματα έχει copy protection dongle με driver μόνο για 32-bit, προφανώς και δεν θα δουλέψει στα 64-bit.

 

Unsigned drivers σε ακριβά scanner και προγράμματα δεν υπάρχει περίπτωση, οπότε αυτό το προσπερνάμε.

 

Γι αυτό σου λέω δώσε τα ονόματα, γιατί μιλάμε για κάτι αξιοπερίεργο.

Θα δωσω μονο τον απλο scanner..... Canon lide 80.

Δεν θα γραψω τον πανακριβο epson που μου βγηκε κουκος αηδονι και δουλευει μεχρι και τα 7.

επισης εχω 1 laser HP που και αυτος δεν .......

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν προγραμματα και μηχανηματα τα οποια ΔΕΝ λειτουργουνε σε windows 10

Στο παλιο μου lpatop εχω τα windows 7 γιατι εχω συνδεμενο επανω του ενα ακριβο scanner το οποιο δεν δουλευει στα 10 και οχι μονο αυτο το scanner και αλλα πολλα που εαν λειτουργουσανε στα 10 ευχαριστος να μην ξαναδουλευα τα 7.

 

 

Δηλαδή λόγω του σκάνερ κινδυνεύεις λειτουργώντας ένα ληγμένο λειτουργικό δηλαδή χωρίς καμία ασφάλεια. Δεν θα το πρότεινα

Link to comment
Share on other sites

Επίσης αυτοί οι "εκτυπωτές" που έχουν σειριακή θύρα πόσο καινούριοι είναι; Και με τι χαρακτηριστικά; Πως είναι ενσωματωμένοι στο δίκτυο της εταιρίας; Ξέρεις δεν είμαστε όλοι άσχετοι. Το να μου αναφέρεις εν έτη 2021 τέτοιες θύρες είναι ολίγον προκλητικό. Σημαίνει πως έχεις μείνει πολύ μα πολύ πίσω στην τεχνολογία χωρίς καμία επένδυση για το μέλλον.

 

Ειναι εκτυπωτες 320 cm φαρδος εκτυπωσης σε ρολα η ακαμπρα υλικα..δεν ειναι σε δικτυο. Καθε πλοττερ εχει τον δικο του χρηστη τερματικο οπου γινεται το ριπιγκ. Μονο αυτη ειναι η χρηση του, ουτε ιντερν νετ.. Η επεξεργασια εικαστικων γινεται αλλου, προφανως σε πιο συγχρονα.

Οι εταιρειες ΔΕΝ αναβαθμιζουν drivers ωστε να πουλανε νεα μηχανηματα....δεν μπορεις καθε τοσο να ανανεωνεις εξοπλισμο για να κανεις την ιδια δουλεια..

Αλλο ανανεωση -αναβαθμθση και αλλο επεκταση σε νεα μηχανηματα

Το Μπιλαρα τον λεω ετσι, οχι ειρωνικα αλλα γιατι ειναι σουπερ και τον θαυμαζω.

Edited by ELTASSOS
Link to comment
Share on other sites

Για σταθείτε ρε παιδια... αν έχεις αγοράσει pc μέχρι το 2015... δηλαδή πριν μολις 6 χρονια! ουσιαστικά εισαι στα windows 7 καθώς τα 8 ήταν αυτά που πήγαν ακλαφτα.

 

Καταλαβαίνω ότι οι εταιρείες θέλουν να πλασάρουν και να πουλανε κάθε χρόνο κάτι νέο στους φανατικούς χρήστες.

Αλλά το 90% της αγοράς είναι ο μέσος χρήστης που αγοράζει μηχάνημα για πολλά χρόνια, μέχρι να μην τον καλύπτει. Και σίγουρα τα 5-10 χρόνια ειδικα για Desktop που περνει αναβαθμίσεις είναι πολύ λογικό χρονικό διάστημα, ίσως και μικρό.

 

Εγω εχω αγορασμένο λαπτοπ core i3 απο το 2015 και δουλεύουν άριστα τα windows 10. Αυτή την εμμονή με τα εφτάρια δεν την κατανοώ. Πιστεύω όλες οι εταιρείες περιφερειακών εχουν βγάλει drivers για τα 10ρια. Τόσος καιρός εχει περάσει.

:ninja:
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή λόγω του σκάνερ κινδυνεύεις λειτουργώντας ένα ληγμένο λειτουργικό δηλαδή χωρίς καμία ασφάλεια. Δεν θα το πρότεινα

 

Μα δεν το εχω το παλιο μου laptop σε κανενα δικτυο συνδεμενο ουτε και εγκατασταση κανει κανενα καινουργιο software.

Για μενα τα windows 7 ηταν τελεια, οχι βεβαια οτι δεν μου αρεσουν τα 10.

Τα χειροτερα που δουλεψα ηταν τα milenium, windows 8 και 8.1

 

----- προσθήκη μηνύματος 42 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Πιστεύω όλες οι εταιρείες περιφερειακών εχουν βγάλει drivers για τα 10ρια. Τόσος καιρός εχει περάσει.

 

Δυστηχως οχι:(

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω όλες οι εταιρείες περιφερειακών εχουν βγάλει drivers για τα 10ρια. Τόσος καιρός εχει περάσει.

 

Αυτο υα θελαμε αλλα στην πραξη δεν παιζει. Υπαρχουν και niche εταιρειες που κανουν εξειδικευμενα προιοντα, οχι μαζικης καταναλωσης , με συγκεκριμενο οελατολογιο, που μια αλλαγη εστω σε dri er επηρεαζει την λειτουργικοτητα του μηχανηματος που αφορα υπολιγισμους ακριβειας και κοστιζει εκοτονταδες χιλιαδες ευρω...πχ τομογραφοι, robots, γραμμες παραγωγης οπου η βλαβη αστοχια κλπ ειναι απαγορευμενες εννοιες, με τεραστια συμβολαια συντηρησης. Δεν παιρνονται αυτα τα ρισκα.

 

Αλλο αν μιλαμε για καινουργιο μηχανημα 2.5 εκατομυριων με εγγυηση κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή λόγω του σκάνερ κινδυνεύεις λειτουργώντας ένα ληγμένο λειτουργικό δηλαδή χωρίς καμία ασφάλεια. Δεν θα το πρότεινα

Το " χωρίς καμία ασφάλεια" μου φαίνεται κομματάκι υπερβολικό. Δηλαδή για να θωρακίσεις τον υπολογιστή σου δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι?

Μόνο οι ενημερώσεις ασφαλείας της microsoft το καταφέρνουν?

Εγώ νομίζω ότι η μη υποστήριξη του λειτουργικού είναι καθαρά για το ψυχολογικό κομμάτι, ώστε να αναγκαστείς έμμεσα να αγοράσεις το καινούριο.

Μία χαρά δουλεύουν τα 7αρια ακόμα και μία χαρά συμβατότητα έχουν με όλα τα προγράμματα.

Link to comment
Share on other sites

Το " χωρίς καμία ασφάλεια" μου φαίνεται κομματάκι υπερβολικό. Δηλαδή για να θωρακίσεις τον υπολογιστή σου δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι?

Μόνο οι ενημερώσεις ασφαλείας της microsoft το καταφέρνουν?

Εγώ νομίζω ότι η μη υποστήριξη του λειτουργικού είναι καθαρά για το ψυχολογικό κομμάτι, ώστε να αναγκαστείς έμμεσα να αγοράσεις το καινούριο.

Μία χαρά δουλεύουν τα 7αρια ακόμα και μία χαρά συμβατότητα έχουν με όλα τα προγράμματα.

 

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν λέω αυτά που ξέρω και όποιος θέλει τα δέχεται. Τα W7 δεν καλύπτουν όλες τις αδυναμίες.

 

https://support.microsoft.com/en-us/windows/windows-7-support-ended-on-january-14-2020-b75d4580-2cc7-895a-2c9c-1466d9a53962

 

 

Ακόμη και οι πρώτες εκδόσεις των W10 έρχονται σε end of support τον Απρίλη

Link to comment
Share on other sites

Θα δωσω μονο τον απλο scanner..... Canon lide 80.

Δεν θα γραψω τον πανακριβο epson που μου βγηκε κουκος αηδονι και δουλευει μεχρι και τα 7.

επισης εχω 1 laser HP που και αυτος δεν .......

Ποιόν Epson έχεις,τον Expression 1600;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

9 στα 10 τηλεφωνήματα από φίλους ότι χάλασε ο win10 υπολογιστής τους, απαντώνται με την κλασική ερωτηση:

Μήπως σου έκανε κάποιο update???

10/10 απαντούν ναι.

 

Όταν σταματήσουν να εξαφανίζονται εφαρμογές, office, ρυθμίσεις μετά απο update τα ξαναλέμε.

 

Και το ακραίο αλλά αληθινό με φιλικό σπίτι.

 

Βρες λύση οταν ξερυθμίζεται και δυσλειτουργει για μέρες ο αισθητήρας eye-tracking σε υπολογιστή, που είναι η μόνη δίοδος επικοινωνίας ασθενή με Νόσο Κινητικού Νευρώνα.

Πες στον συγγενή να περιμένει 2 μέρες να βγει διόρθωση...

Η Apple έχει ακόμη πιο aggressive σύστημα updates/upgrades...

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι το 2023 είναι η υποστήριξη για τα 7 (επί πληρωμή) και 8 (δωρεάν), μην παραπληροφορείτε τον κόσμο ότι εγκαταλήφθηκαν τελείως. Κάθε μήνα έχουμε καινούργιες ενημερώσεις ασφαλείας. Κι από την άλλη μην χάσετε να κάνετε διαφήμιση μέσα στο άρθρο την Kaspersky... Οποιαδήποτε μεγάλη σουίτα ασφαλείας έχει προστασία και μετά το 2023 υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές ασφαλείας όπως το 0patch https://0patch.com/

 

Και το ποσοστό χρηστών 7 στην Ελλάδα είναι μικρότερο από το παγκόσμιο, μην κάνετε προπαγάνδα υπέρ των 10... Ας επιλέξει ο καθένας ό,τι θέλει, ό,τι χρειάζεται και ό,τι μπορεί... Και νεότερα μηχανήματα με κάποιες καστομιές σε drivers μπορούν να υποστηρίξουν 7άρια αν κάποιος το θέλει... Αντίθετα παλιά, αδύναμα μηχανήματα δεν αντέχουν 10άρια, οπότε αναγκαστικά μένουν με 7άρια ή αντίστοιχα λίνουξ...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ τα έχω ακόμα μόνο για προγράμματα που δεν υποστηρίζονται από τα 10 άρια, άλλα έχω κάνει Dual boot ένα από τα laptop μου και όταν τα χρειάζομαι τα χρησιμοποιώ. μόνο για δουλειά όχι τίποτα άλλο.
Μην ψάχνεις να αγαπήσεις κάτι τέλειο , αγάπησε κάτι που δεν είναι τέλειο και κάντο τέλειο με την αγάπη σου …
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...