Jump to content

Ποσα καμμενα πιξελ εχετε στο PSP?


galinios
 Κοινοποίηση

Ποσα καμμενα Πιξελ Εχετε στο PSP?  

50 members have voted

  1. 1. Ποσα καμμενα Πιξελ Εχετε στο PSP?

    • 1
      18
    • 2
      2
    • 3
      3
    • 4
      11
    • 0
      16


Recommended Posts

Επισκέπτης

Epishs esteila epishmws mail sthn sony hellas gia na mou poun akrivws ti provlepetai gia ta provlimatika pixels! Tous exhghsa oti ekana hdh mia allagh ths konsolas kai apo ta 6 pixels epesa sta 3...

 

Sto exwteriko tous ta allazoun akomh kai me 1 pixel arkei o pelaths na dhlwsei dysaresthmenos!

An mou apanthsoun tha to postarw edw!

:mad:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 74
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισκέπτης
Re sis epitides to ekane i sony i mou fenete?den exi vgi kairo to psp stin ellada kai exete kammena pixels?eleos

 

Rixe mia matia sta forums pagosmiws kai tha deis oti pantou to idio provlima ehoun! Den xerw pws thn pathse etsi h sony! H pio logiki exhghsh einai oti viastike na ta kykloforhsei kai ekopse polla apo tous poiotikous eleghous!

 

:cool:

Link to comment
Share on other sites

Είναι απόλυτα λογικό μία TFT οθόνη όπως αυτή του PSP (16 εκατομυρίων χρωμάτων, σε μεγάλη ανάλυση) να παρουσιάζει καμένα πίξελ. Θα μπορούσε η SONY να έκανε ακόμα μεγαλύτερη quality control στις οθόνες τις αλλά τότε θα πληρώναμε κάθε PSP 400 ευρώ αφού για κάθε οθόνη χωρίς καμμένα πίξελ θα αντιστοιχούσαν 2-3 με καμμένα πίξελ. Για αυτό το λόγο και κάποιες συσκευές όπως Pocket PCs κλπ κοστίζουν πολύ περισσότερο από ένα PSP αν και έχουν χειρότερα χαρακτηριστικά...μόνο και μόνο το γεγονός ότι η SONY πάει για μερικά εκατομύρια PSP μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν της δίνει και μεγάλη ευελιξία στον έλεγχο ποιότητας.

Αυτό δεν είναι δικαιολογία όμως. Με την ίδια λογική ας φρικάρει και το laser του UMD drive και να τρυπάει τη συσκευή για να είναι ακόμα πιο φτηνό. Εντάξει, το ξεφτιλίζω το θέμα με αυτή την αναλογία, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ;) Και αν θέλεις, το PSP έχει μεγαλύτερη ανάγκη για quality control από τα PPC. Το ίδιο δηλαδή είναι να μη φαίνονται λίγα pixels στις επαφές ή στο ημερολόγιο και το ίδιο να έχεις Χ καμμένα pixels παρακολουθώντας μία δίωρη ταινία UMD ή παίζοντας ένα παιχνίδι που απαιτεί να προσέχεις τις λεπτομέρειες? Σε μία συσκευή που απαιτεί τη συνεχή οπτική επαφή για την κύρια χρήση της, ο χρήστης θα έχει σοβαρό πρόβλημα όταν αυτή η συσκευή παρουσιάζει τόσο εμφανές ελάττωμα στην οθόνη.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε, θα στο θέσω αλλιώς. Αν ήταν διατεθιμένο το αγοραστικό κοινό να πληρώσει το PSP 350 και 400 ευρώ, τότε δεν θα είχε τόσα καμμένα πίξελς ;)

 

Το θέμα με τα PPC είναι ότι η τιμή πώλησής τους κόστος είναι σαφώς μεγαλύτερο από το κόστος παραγωγής (καθώς απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό με συγκεριμένες απαιτήσεις, και σε μία αγορά που δεν είναι τόσο ανταγωνιστική όσο αυτή του portable gaming). Για αυτό το λόγο και μπορούν να μεταφέρουν το "έξτρα κόστος" του quality control στον καταναλωτή. Από την άλλη, αν το PSP έκανε 400 ευρώ, ακόμα και αν δεν είχε καμμένα πίξελ, ελάχιστοι θα το αγόραζαν αν είχαν απέναντί τους ένα DS των 120 ευρώ...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε, θα στο θέσω αλλιώς. Αν ήταν διατεθιμένο το αγοραστικό κοινό να πληρώσει το PSP 350 και 400 ευρώ, τότε δεν θα είχε τόσα καμμένα πίξελς ;) Το θέμα με τα PPC είναι ότι η τιμή πώλησής τους κόστος είναι σαφώς μεγαλύτερο από το κόστος παραγωγής (καθώς απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό με συγκεριμένες απαιτήσεις, και σε μία αγορά που δεν είναι τόσο ανταγωνιστική όσο αυτή του portable gaming). Για αυτό το λόγο και μπορούν να μεταφέρουν το "έξτρα κόστος" του quality control στον καταναλωτή. Από την άλλη, αν το PSP έκανε 400 ευρώ, ακόμα και αν δεν είχε καμμένα πίξελ, ελάχιστοι θα το αγόραζαν αν είχαν απέναντί τους ένα DS των 120 ευρώ...

Και πάλι όμως, δεν στέκει να κυκλοφορείς μία συσκευή που είναι ουσιαστικά χαλασμένη, επειδή θέλεις να ρίξεις το κόστος. Γιατί πρέπει εμένα να με ενδιαφέρει αν η Sony πληρώσει περισσότερα? Ας βγάλει το κόστος αυτό από αλλού. Τέλος πάντων ας δώσει όπως λες το PSP ακριβότερα στην αρχή της κυκλοφορίας του. Ξέρεις πόσοι πωρωμένοι θα τρέξουν να το αγοράσουν (ή ακόμα και να το προπαραγγείλουν) όσο και αν κάνει? Ή νομίζεις ότι το PSP θα μείνει στην παρούσα τιμή του μόνιμα? Όπως έπεσε η τιμή του PS2, το ίδιο θα ίσχυε και για το PSP. Απλά η Sony σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε ίσως να κάνει περισσότερες σταδιακές μειώσεις. Δεν είμαι εγώ ο marketing manager ή ο οικονομικός διευθυντής της Sony. Ας φροντίσουν αυτοί να βρουν ένα τρόπο για να μου προσφέρουν κάτι που να λειτουργεί σωστά. Όλες οι εταιρίες κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα κατασκευής για να ρίξουν το κόστος, αλλά όχι και να ξεπερνάνε το όριο σε σημείο που το προϊόν να είναι εμφανώς χαλασμένο.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Είναι απόλυτα λογικό μία TFT οθόνη όπως αυτή του PSP (16 εκατομυρίων χρωμάτων, σε μεγάλη ανάλυση) να παρουσιάζει καμένα πίξελ.

 

Θα μπορούσε η SONY να έκανε ακόμα μεγαλύτερη quality control στις οθόνες τις αλλά τότε θα πληρώναμε κάθε PSP 400 ευρώ αφού για κάθε οθόνη χωρίς καμμένα πίξελ θα αντιστοιχούσαν 2-3 με καμμένα πίξελ. .

Αυτό θα ήθελε να πιστεύουμε η Sony (και η κάθε Sony). :rolleyes:

Αν στο PSP με τα 130560 pixels δικαιολογεί 6 προβληματικά pixels, σε μια οθόνη 1280Χ1024 θα έπρεπε να δικαιολογεί... 60. Και αν το quality control και η απόρριψη επιβάρυνε κάθε PSP 100€, θα έπρεπε οι 17 tft με την εγγύηση των 0 pixels, να πουλιούνται 1000€.

Ο λόγος που υπάρχει η συγκεκριμένη κατάσταση είναι απλός: Στα TFT monitors υπάρχει ανταγωνισμός. Βγήκαν κάτι LG με 0 pixels εγγύηση και χάλασαν την πιάτσα στη Sony και στις άλλες μεγάλες του χώρου. Και ή αναγκάστηκαν να δώσουν 0 pixels και αυτοί ή να καταφύγουν στα ψιλά γράμματα (που για να καταλάβεις πότε αντικαθιστούν την οθόνη, θα πρέπει να έχεις PhD στα Μαθηματικά).

PSP φτιάχνει ένας. Και αν σας (μας) αρέσει... Ή το παίρνεις με καμμένα ή δεν το παίρνεις. :rolleyes:

Α, ναι... Τό δικό μου έχει 0 pixels...

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω 2! Υπάρχει καμιά ελπίδα να μου το αλλάξουν; Και αν ναι, ξέρει κανείς που είναι το service της sony στην Θεσσαλονίκη;

 

Δεν στο αλλάζουν με 2. Εδώ άλλοι έχουν 6+ και δεν τους το αλλάζουν επειδή δεν τα βλέπουν!! :wacko: Επίσης αλλαγές σε όλη την Ελλάδα κάνει μόνο η Cometron στο Χαλάνδρι (επίσημο Sony Service), οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να στο άλλαζαν στη Θεσσαλονίκη. :rolleyes: Το πολύ να αναλάμβαναν τα μεταφορικά για Αθήνα. Και πλέον αλλαγές γίνονται από 6 καμμένα pixels και πάνω κι όχι 5 όπως ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου. :mad: Οπότε δυστυχώς πρέπει να μπει κι άλλη επιλογή στη δημοσκόπηση... :(

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
Εγώ που έχω 6 (αυτοί λέγανε πως βλέπουν μόνο 3-4), δεν μου το άλλαξαν. :(

 

Stelneis ena wraiotato email sth sony hellas me koinopoihsh kai sth Sony Europe (sta agglika profanws) kai tous exhgeis ti sou eipan kai pws opws kai na ehei, den eisai euharistimenos me th syskevh akomh kai an eihe ena mono dead pixels!

Den einai dynaton katasthmata sthn Evrwph na sto allazoun akomh kai me 1 kai edw ta dikas mas exypnopoulia na to paizoun kai dyskoloi!

 

Ehw 4 telika (3 orata kai ena pou thelei perissotero psaximo) kai na fantasteis oti mou allaxan to prwto pou eihe 6!

Fainetai oti tha prepei na to allaxw 4-5 fores gia na ftasw sto 0...

:cool:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που έχω 6 (αυτοί λέγανε πως βλέπουν μόνο 3-4), δεν μου το άλλαξαν. :(

 

Τόσο καλά δηλαδη! Οπότε εγώ με τα 2 pixels ούτε καν κάνω την προσπάθεια.

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης

Meta apo 2 weeks peripou h Sony hellas apanthse sta emails mou!

 

Arxiko pou esteila:

 

"Καλημέρα!

Αγόρασα την 1 Σεπτέμβρη από το κατάστημα ΠΛΑΙΣΙΟ τη νέα κονσόλα PSP. Μετά απο προσεκτικό έλεγχο διαπίστωσα ότι είχε 6! Ανενεργά Pixels που ήταν ορατά μόνο σε μαύρο background (στα games δεν φαινόταν πολύ, αλλά στις ταινίες ήταν παραπάνω από εμφανές). Πήγα στο service (B.Γεωργίου & Σουρή στο Χαλάνδρι) και μου δώσανε μια νέα συσκευή μιας και μέτρησαν και τα 6 προβληματικά Pixels (δεν ξέρω γιατί η Sony Hellas θεωρεί ότι αλλαγές γίνονται στα 6 και πάνω pixels, από τη στιγμή που σε άλλες χώρες γίνονται αλλαγές ακόμη και με 1!).

 

Η νέα συσκευή που παρέλαβα έχει 4 προβληματικά pixels από τα οποία τα 3 καταλαμβάνουν χώρο μεγαλύτερο από το φυσιολογικό (είναι σαν να είναι 2συνεχόμενα μαζί και σχηματίζουν μια πιο μεγάλη κουκκίδα). Σε αυτή την περίπτωση τι θα πρέπει να κάνω? Να τα θεωρήσω 4, ή 6 και πάνω, μιας και είναι πολύ πιο έντονα από ότι στην προηγούμενη συσκευή???

 

Έχω ξοδέψει μέχρι στιγμής για την κονσόλα, τα ORIGINAL games και τα αξεσουάρ, πάνω από 600euro και θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχω στα χέρια μου ένα άριστο προϊόν όπως μας έχει συνηθίσει η SONY.

 

Θα ξαναπεράσω από το service για να μου πουν τη γνώμη τους, αλλά θα ήθελα και μια επίσημη πληροφόρηση από εσάς!"

 

Apanthsh ths Sony Hellas:

"Αγαπητέ πελάτη

 

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναμονή σας .Εν συνεχεία, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η πολιτική της εταιρίας είναι να δίνει την δυνατότητα αντικατάστασης από την στιγμή που υπάρχουν 6 καμένα Pixel κ πάνω.

 

Ευχαριστώ πολύ κ πάλι λυπάμαι για την καθυστέρηση."

 

Kai apanthsa telos:

 

"Ευχαριστώ για την απάντηση (έστω και καθυστερημένα).

 

Και εγώ με τη σειρά μου ως «ψαγμένος» καταναλωτής αποφάσισα να μην ξανα-ασχοληθώ με την SONY από τη στιγμή που η ίδια παραδέχεται ότι διαθέτει στην αγορά όχι άριστα προϊόντα!

 

Ευχαριστώ!"

 

:cool:

Link to comment
Share on other sites

σωστος ...εαν αυτο το καναμε ολοι τοτε δεν 8α το εκανα και ουτε 8α απαντουσαν ετσι.εανς κουκος δεν φερνει την ανοιξη
http://www.myphone.gr/gallery/uploads/5309/2.jpg Βελιγραδι VOLIM TE UVEK! 13/2/97
Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς το email, της Sony Europe, γιατί θέλω να στείλω και εγώ ένα email διαμαρτυρίας για τα προβληματικά pixels στην Sony Hellas αλλά να το δουν και στην Sony Europe.

 

Δεν το βρήκα στο site της Sony Europe.

iPhone 3G user
Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
σωστος ...εαν αυτο το καναμε ολοι τοτε δεν 8α το εκανα και ουτε 8α απαντουσαν ετσι.εανς κουκος δεν φερνει την ανοιξη

 

Meta to htesino email dehtika thlefwno sto kinhto prin ligo apo th Sony Hellas alla hmoun sto metro kai tous eipa na xanaparoun!

 

Gia na doume ti paramythi tha akousw... :cool:

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ με τη σειρά μου ως «ψαγμένος» καταναλωτής αποφάσισα να μην ξανα-ασχοληθώ με την SONY από τη στιγμή που η ίδια παραδέχεται ότι διαθέτει στην αγορά όχι άριστα προϊόντα!

 

 

Σωστός... :cool:

iPhone 3G user
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να απευθυνθείς εδώ http://www.efpolis.gr

Απαντάνε ΠΑΝΤΑ

Εγώ εκεί απευθύνθηκα για την ΤΙΜ και ενδιαφέρθηκαν

Οσο αφορά το PSP

Εμένα έχει 1 καμμένο pixel κοντά στη μέση

Με αποτέλεσμα να είναι εμφανές πολύ ότι κιαν δείχνει

Είναι κρίμα και ντροπή πάντως ακόμα και ένα να έχει

Link to comment
Share on other sites

Και δωρεαν και χωρις κανενα ελαττωματικο pixel! :!: :up:

 

Να σε ρωτήσω βρε συ όταν είναι δωρεάν τι παίζει με την εγγύηση ? ισχύει τι ? τι πρέπει να κάνουμε ?

Link to comment
Share on other sites

Λένε πως αν είναι made in Japan δεν ισχύει η εγγύηση

Αυτό είναι κουφό αν ισχύει

Επίσης νομίζω πως το πίξελ που κάηκε δεν είναι ένα αλλά δύο μαζί ενωμένα μπορεί χμμμμ

Αν καεί ένα πίξελ σημαίνει ότι γρήγορα μπορεί να καούν και άλλα ? ή ότι κάηκε κάηκε ?

Link to comment
Share on other sites

Λένε πως αν είναι made in Japan δεν ισχύει η εγγύηση

Αυτό είναι κουφό αν ισχύει

Επίσης νομίζω πως το πίξελ που κάηκε δεν είναι ένα αλλά δύο μαζί ενωμένα μπορεί χμμμμ

Αν καεί ένα πίξελ σημαίνει ότι γρήγορα μπορεί να καούν και άλλα ? ή ότι κάηκε κάηκε ?

 

kεγώ γιαπωνεζικο έχω και απο οτι μου εχουν πει δεν ισχύει εγγύηση :shifty:

pocophone X3 NFC // huawei watch gt :!:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...