Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γνώμες για το συγκεκριμένο;

 

Επεσε πολυ ξεστοκαρισμα τον προηγουμενο καιρο απο eshop 2 φορες σε crazy, απο Γερμανο κτλ. Στα 99 ευρώ παντα. Σε αυτα τα λεφτά αξιζει. Ουτε 1 ευρω παραπανω θεωρω (επειδη τρεχει νομιζω προσφορα σε electronet καπου στα 120).

Αν θες υπαρχει εκτενεστατο και διεξοδικο review για το κινητο στο notebookcheck. Τοσο λεπτομερες που ειναι σα να το εχεις στα χερια σου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 8,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ειμαι ικανοποιημενος σε ολα του αλλα το εχω κυριως για να παιζω σκακι εκτοσ σπιτιου και διαβασμα καμια εφημεριδα :) την μπαταρια την καλιμπραρα με δυο προγραμματα κα ικραταει οντως πολυ !!! το παιδι στο μαγαζι που το πηγα να μου το ρυθμισει μου ειπε οτι ειναι στιβαρη συσκεβη και μαλον θα κρατησει σε βαθος χρονου :)
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά επιλογή για τη χρήση που το θες λοιπόν! :)

Πόση ώρα ανοιχτή οθόνης ή έστω γενικά σου κρατάει η μπαταρία δηλαδη; :)

Link to comment
Share on other sites

Χαρακτηριστηκα:

----------------------

Cores: 1.3GHz,Quad Core

RAM: 2GB RAM

ROM: 16GB

ΜΤ6580

---------------------

5,5 Ιντζες.

4150 Μπαταρια.

Λειτουργικο....Android 7

--------------------

 

Δεν ειναι 4Τζι, οπως φαινετε και απο τον επεξεργαστη του, αλλα ειναι μια πολυ καλη επιλογη

Οποιοι ειχαν το μοντελο Α101Σ, φανταστητε λιγο πιο μεγαλο με μεγαλυτερη μπαταρια, και δαχτυλικο αποτυπωμα.

Το οποιο ειναι αρκετα γρηγορο.

Moνο θετικες εντυπωσεις μου αφησε, καθως ολα του κινουνται σεπανω απο τις προσδοκιες του. Φινιρισμα, καμερα, οθονη ( 10 σημειων!!!!! ) ειναι λιγα απο τα θετικα του.

Στα αρνητικα του, ειναι κομματακι βαρυ ( καλα τι περιμενουμε με 4150 μπαταρια )

Γενικος εχω ενθουσιαστει με την εταιρια που φαινετε οτι σεβετε τον καταναλωτη

Link to comment
Share on other sites

Είπα να γράψω δυο πράγματα μιας και το πήρα για ένα γονιό μου που είχε μείνει στην εποχή Motorola v3

 

Το κινητό φαίνεται πολύ περισσότερο πολυτελές από ότι πραγματικά είναι. Χαρακτηριστικό είναι το πίσω πορτάκι, όπου έχεις πρόσβαση στη μπαταρία και στα 2 microSIM slots & SD slot, είναι το πιο λεπτό πλαστικό που έχω δει σε κινητό ever και πραγματικά πρόσεξα πολύ όταν το άνοιξα για να βάλω μέσα τη μπαταρία και τη SIM, επειδή φοβήθηκα ότι θα το έσπαγα ή τουλάχιστο θα λύγιζε.

 

Στη μπροστά πρόσοψη υπάρχει τεράστια οθόνη από την οποία χρησιμοποιείται ένα αστείο ποσοστό με ειδοποίησεις αναπάντητων κλήσεων, μηνυμάτων, κοκ, πραγματικά μικροσκοπικά αλλά αρκετά ευδιάκριτα, σαν LED. Η οθόνη ανάβει ολόκληρη μόνο από όσο είδα μέχρι τώρα όταν βάζεις το κινητό για φόρτιση οπότε και στιγμιαία σου λέει στο πόσο % φόρτισης είναι το κινητό. Μετά σβήνει.

 

Η εσωτερική ανάλυση είναι ικανοποιητική για απλή πλοήγηση, με πολύ υψηλό contrast, αλλά η απόδοση όσο αφορά γωνίες θέασης, κοκ, σε μία φωτογραφία είναι τραγική. Σαν backlit TFT 1ης γενιάς.

 

Είναι πίσω στο Android 5.1, όμως το επίπεδο ενημέρωσης ασφάλειας είναι 5 Μαρτίου 2017 και το kernel το 3.10.65 (28/6). Θα δούμε τι διάθεση θα έχει η MLS για updates. Υπάρχει πλήρες play store από όπου μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις τα πάντα.

 

To βασικό χαρτί του κινητού είναι το μενού της MLS με το οποίο μπορείς να καλέσεις αριθμό και να στείλεις μήνυμα εξολοκλήρου φωνητικά. Το σύστημα δουλεύει άριστα. Μπορείς επίσης να αποθηκεύσεις έναν αριθμό φωνητικά, όμως η διαδικασία είναι μπελαλίδικη. Υπάρχει μία στεντόρεια γυναικεία φωνή που δίνει ξεκάθαρα παραγγέλματα και οδηγίες. O ήχος κλήσης είναι πολύ καλός, οι ειδοποιήσεις δυνατές. Κάτω από τη πρώτη σελίδα με τις βασικές επιλογές της MLS για κλήση, μήνυμα, κλπ, μπορείς να κάνεις scroll στις υπόλοιπες εφαρμογές. Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές της MLS βελτιστοποιημένες για φωνητική κλήση, π.χ εφαρμογή φωνητική Wikipedia. Επίσης, σε οποιοδήποτε σημείο στη πλοήγηση μπορείς να πατήσεις το πλήκτρο φωνητικής εισόδου και να δοκιμάσεις να πεις αυτό που θες να γραφτεί στην οθόνη. Εφόσον είναι υπαρκτή λέξη λειτουργεί πάρα πολύ καλά, σε Ελληνικά και Αγγλικά (επιλέγεις τη γλώσσα στην οθόνη). Ο προσανατολισμός του κινητού φαίνεται από εφαρμογές όπως 'εφημερεύοντα φαρμακεία', SOS button, κοκ.

 

Το κινητό όμως και το UI του δεν έχει τα κλασικά Android software/hardware button. Δεν υπάρχει home/app button. Χρειάζεται να κατεβάσετε άλλο UI. Υπάρχει πλήρης κέρσορας πλοήγησης πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά πάντως. Επίσης, στα πλήκτρα, υπάρχουν και οι Ελληνικοί χαρακτήρες, πολύ χρήσιμο για κάποιον που γράφει με αυτά στα Ελληνικά. Κατά τ'άλλα έχει όλες τις εσωτερικές ρυθμίσεις ενός τυπικού Android τηλέφωνου.

 

To Wifi δουλεύει άψογα, 4G/Bluetooth επίσης. Δεν δοκίμασα το dual SIM. Η συσκευασία έχει και ένα απλό ζευγάρι handsfree.

 

Η κάμερα είναι 8ΜΡ, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τραβήξεις σωστή φωτό καθώς βρίσκεται στο κυρίως σώμα και προσπαθείς να σημαδέψεις με την οθόνη που είναι στο flip, η οποία οθόνη είναι ούτως ή άλλως τραγική όπως προείπα. Εχει πάντως αρκετές επιλογές, HDR με 3 ρυθμίσεις, ρυθμίσεις χρώματος, geotagging, ανίχνευση προσώπου, χαμόγελου, σκηνής, κλπ.

 

Δείτε και μία φωτό χωρίς HDR. Απορώ τι τα έκανε τα 8ΜΒ

no_HDR.jpg

 

Και το ίδιο σκηνικό με HDR. Κάπως καλύτερα.

HDR_photo.jpg

 

το ίδιο σκηνικό από ένα LG G6 για σύγκριση.

outside_LG.jpg

 

Συμπέρασμα. Το κινητό είναι μία επιλογή για κάποιον που δεν ξέρει από σύγχρονα κινητά, πρεσβύωπα και λίγο περήφανο στα αυτιά.:D

 

Αξίζει τα λεφτά του; ο γονιός μου με ρώτησε, "πρέπει να είναι πολύ ακριβό αυτό το κινητό με όλα αυτά που κάνει, κάνα 200άρι το πήρες;" :)

 

Σίγουρα είναι μία εντελώς διαφορετική πρόταση, που φαίνεται γραφική με απόλυτα κριτήρια, όμως θα εξυπηρετήσει το κοινό της.

Το κοινό όμως είναι αυστηρά 60+ ηλικία. Εκτός και αν έχει μείνει και κανένας 50άρης εντελώς πίσω στη τεχνολογία, οπότε και θα είναι μια καλή αφορμή για να τη πλησιάσει, και να μάθει σιγά σιγά να χρησιμοποιεί κανένα application.

 

Αυτά, αν κάποιος έχει κάποια απορία, ας πει.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Το τελωνείο δεν το γλιτώνουμε; Το παρήγγειλα από gearbest μέσω ταχυδρομείου.

 

αν εισαι τυχερος και δεν ειναι αναδρομος ο Ερμης :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Γειά σε όλους. Έχω πάρει το bluboo dual πριν 4μηνες για την γυναίκα μου. Το είχα βρει στα 105€ νομίζω. Είναι το χρώμα ροζ χρυσό και η αλήθεια ότι λόγω φινιρίσματος, οθόνης, διπλής κάμερας δείχνει για πολύ ακριβότερο. Όλα δουλεύουν τέλεια και δεν κολλάει πουθενά. Το μεγάλο αγκάθι και ο λόγος για να μην το πάρει κάποιος είναι η μπαταρία του. Με κανονική χρήση δεν την βγάζει τη μέρα. Το είχα πάρει Γτ ήθελε να παίρνει μόνο κάνα τηλέφωνο μόνο και την πάλευε. Αν θέλεις να ασχοληθείς όμως λίγο παραπάνω (ούτε καν λόγος για games) πρέπει να είσαι με PowerBank παραμάσχαλα.

 

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα αν μπορεί κάποιος βοηθάει. Όταν είναι κλειδωμένο και πατηθεί παρατεταμένα το power button σβήνει. Επίσης ενώ είναι κλειδωμένο μπορείς να κατεβάσεις την πάνω μπάρα και να πειράξεις τα κουμπιά (πχ. WiFi, GPS κτλ). Πολύ περίεργο θέμα που δεν μπόρεσα να βρω λύση. Ηθελε να το βάλω σε θηκη για να μην πάτιουντε τα κουμπιά εύκολα αλλά δεν θέλω να του χαλάσω την όψη με θήκη. Είναι σπαστικό να το βρίσκει πολλές φορές σβηστό μέσα στη τσάντα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει... Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η μπάρα (με τις επιλογές για wifi, GPS κτλ) κατεβαίνει και σε εμένα όταν είναι κλειδωμένο. Μάλλον έτσι συμβαίνει σε όλα τα Android. Για το σβήσιμο του κινητού κοίτα μήπως ρυθμίζεται μέσα από τις ρυθμίσεις. Σε εμένα όταν είναι κλειδωμένο και είναι σβηστή η οθόνη δεν γίνεται τίποτα όταν κρατάω πατημένο το power button. Όταν είναι κλειδωμένο και η οθόνη ανοιχτή μου βγάζει τις επιλογές για επανεκκίνηση ή shut down. Οπότε μάλλον είναι ευαίσθητα τα κουμπιά στο πλάι και πιέζονται κάπως στην τσάντα; Απ ότι φαίνεται δεν πρέπει να είναι πρόβλημα software.
Link to comment
Share on other sites

Μετά από τόσο καιρό έχω να πω για την κάμερά του είναι ψιλό χάλια και η εταιρεία δεν έχει βγάλει updates. Για βίντεο είναι καλό αλλά σε σχέση με άλλα κινητά για τον σένσορα που έχει οι φωτογραφίες είναι πολύ μουντές
Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι να αγοράσω το κινητό και ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

•Το έχει δοκιμάσει κανείς με το VoLte & VoWifi τις cosmote;

•Σχετικά με την εφαρμογή της κάμερας έχει προσθέσει καμία νέα λειτουργία/βελτίωση μέχρι και με την τελευταία αναβάθμιση;

•Ξέρει κανείς αν θα πάρει την έκδοση 8.0 μαζί με τα pixel ή αργότερα όπως έγινε πέρσι με την 7.0;

•Μετά από εγκατάσταση "βαριών" εφαρμογών όσον αφορά την μνήμη ram όπως το Facebook και το Viber έχει καμία μείωση στην απόδοση;

Edited by Cris4524
Link to comment
Share on other sites

OS UMI OS based on Android 7.0

CPU MTK6750T, Octa-core, Cortex-A53, 1.5GHZ

GPU ARM MALI-T860 MP2 650MHz

RAM 4GB

ROM 64GB

Card Extend Support TF card up to 256GB

Screen

Display Size 5.5 Inch

Type SHARP® Original

Touch Capacitive multi-touch

Resolution 1920*1080 pixels

Support Format

Audio format MP3/WAV/AMR/AWB

Video File Format 3GP/MPEG4

FM Radio Yes

Earphone Port 3.5mm

Data Transfer & Connectivity

Data transfer USB/Bluetooth/OTG

Mobile internet WAP/WiFi

General

Camera/Picture Resolution Front camera: 5.0MP camera Beauty mode selfie

Back camera: 13.0MP + 5.0MP Samsung Dual camera

Language English, Deutsch, Spanish, Filipino, French, Italian, Portuguese, Suomi, Svenska, Magyar, Turkce, Polski, Japanese, Chinese (More details please refer to the screenshots)

Message SMS/MMS

Input Handwrite/Keypad

GPS Build in GPS

WIFI Yes, IEEE802.11 a/b/g/n

Bluetooth Yes, BT4.0

 

Sensor

G-sensor Support

P-Sensor Support

Light Sensor Support

Glonass Support

Accelerometer Support

Compass Support

OTG Support

Certification CE/MSDS/UN38.3

Other Feature Notification LED, WIFI, GPS, FM, Bluetooth, Calendar, Calculator, Clock, Camera

Battery(Built-in) 3000mAh 4.4V

USB connector Type-C

Dimensions 141.3*74.8*8.1mm

Weight 180g

Το βρηκα εδω https://www.banggood.com/UMIDIGI-Crystal-5_5-inch-4GB-RAM-64GB-ROM-MTK6750T-Octa-core-4G-Smartphone-p-1181935.html?rmmds=search και πιστευω οτι ειναι σε αρκετα ελκυστικη τιμη

Link to comment
Share on other sites

OS UMI OS based on Android 7.0

CPU MTK6750T, Octa-core, Cortex-A53, 1.5GHZ

GPU ARM MALI-T860 MP2 650MHz

RAM 4GB

ROM 64GB

Card Extend Support TF card up to 256GB

Screen

Display Size 5.5 Inch

Type SHARP® Original

Touch Capacitive multi-touch

Resolution 1920*1080 pixels

Support Format

Audio format MP3/WAV/AMR/AWB

Video File Format 3GP/MPEG4

FM Radio Yes

Earphone Port 3.5mm

Data Transfer & Connectivity

Data transfer USB/Bluetooth/OTG

Mobile internet WAP/WiFi

General

Camera/Picture Resolution Front camera: 5.0MP camera Beauty mode selfie

Back camera: 13.0MP + 5.0MP Samsung Dual camera

Language English, Deutsch, Spanish, Filipino, French, Italian, Portuguese, Suomi, Svenska, Magyar, Turkce, Polski, Japanese, Chinese (More details please refer to the screenshots)

Message SMS/MMS

Input Handwrite/Keypad

GPS Build in GPS

WIFI Yes, IEEE802.11 a/b/g/n

Bluetooth Yes, BT4.0

 

Sensor

G-sensor Support

P-Sensor Support

Light Sensor Support

Glonass Support

Accelerometer Support

Compass Support

OTG Support

Certification CE/MSDS/UN38.3

Other Feature Notification LED, WIFI, GPS, FM, Bluetooth, Calendar, Calculator, Clock, Camera

Battery(Built-in) 3000mAh 4.4V

USB connector Type-C

Dimensions 141.3*74.8*8.1mm

Weight 180g

Το βρηκα εδω https://www.banggood.com/UMIDIGI-Crystal-5_5-inch-4GB-RAM-64GB-ROM-MTK6750T-Octa-core-4G-Smartphone-p-1181935.html?rmmds=search και πιστευω οτι ειναι σε αρκετα ελκυστικη τιμη

 

αυτος ο τυπος που προσπαθουν να προωθησουν με την οθονη που καλυπτει ολο το μπροστινο μερος, καμερα στο κατω μερος, αρχιζει να μην μου αρεσει.

Ασε, που ετσι και πεσει κατω πας καρφι για αλλο

Link to comment
Share on other sites

είναι καλή περίπτωση παιδιά;

θέλω κατι bezelless ετσι για πείραμα.

σε σχέση με το doogee mix και το bluboo s1 τι γνωμη εχετε;

 

h bluboo πιο τιμια εταιρια απο τις δυο

Link to comment
Share on other sites

παιδια καλησπερα.πηρα το κιν του πατερα μου και εχει το εξης θεμα εκει που μιλαει το κιν κλεινει μονο του.και το κανει συνεχεια ξερει κανεις για ποιο λογο?πηρα την cosmote μηπως ειναι θεμα καρτας και μου ειπαν οχι ειναι στο τηλ
Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά δεν μπόρεσα να βρω αν κάποιος έχει γράψει για την συγκεκριμένη συσκευή και κάποια "θεματακια" που δεν ξέρω πως να τα λύσω.

 

Λύση στο πως να βάλουμε ήχο κλήσης σε συγκεκριμένες επαφές να υποθέσω πως πέρα από την εφαρμογή zedge δεν έχει βρεθεί με σκοπό να πιάνει χώρο στον ελάχιστο που έχει η συσκευή;

 

Φόντο με φωτογραφία δικής μας επιλογής ξέρει κανείς πως βάζουμε;Όσο και αν προσπάθησα δεν βρήκα κάπου την επιλογή.

 

Και τέλος,σε λήψη βίντεο που έκανα πρόσεξα ότι δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου αν κάποιος μιλάει,είναι καθαρά λόγο φτηνής συσκευής ή έχει κάποιο θέμα το δικό μου κινητό;

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι να αγοράσω το κινητό και ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

•Το έχει δοκιμάσει κανείς με το VoLte & VoWifi τις cosmote;

•Σχετικά με την εφαρμογή της κάμερας έχει προσθέσει καμία νέα λειτουργία/βελτίωση μέχρι και με την τελευταία αναβάθμιση;

•Ξέρει κανείς αν θα πάρει την έκδοση 8.0 μαζί με τα pixel ή αργότερα όπως έγινε πέρσι με την 7.0;

•Μετά από εγκατάσταση "βαριών" εφαρμογών όσον αφορά την μνήμη ram όπως το Facebook και το Viber έχει καμία μείωση στην απόδοση;

 

Το αγόρασα τελικά, λοιπόν:

 

• Δεν είναι συμβατό με το VoLTE της Cosmote παρόλο που έχει επιλογή για Κλήση μέσω Wifi.

• Η κάμερα δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο από λειτουργίες μόνο HDR και εφέ θολώματος.

• Τελικά θα πάρει την 8.0 αλλά αργότερα, λογικά μέσα στον Σεπτέμβρη.

• Μετά την εγκατάσταση πολλών εφαρμογών το κινητό γίνετε αισθητά πιο αργό αλλά σε λογικά πλαίσια παλεύετε.

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις μικρο budget πάρε το leagoo kiicaa mix , μεγαλυτερο το maze alpha και αν διαθέτεις πανω απο 200 το elephone s8.

Μακρια απο umidigi επίσης το vkworld καιτο doogee έχουν πολλά κουσουρια ενω το bluboo είναι υπερτιμημένο. Εγώ μόλις πηρα το leagoo m8 pro αλλά πάω καρφί για το kiicaa mix , 153gr καλώδιο τύπου c και λεει οτι φορτίζει 60% σε μισή ωρα και 93€ στο Gear best.

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...