Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

3 χρονια. Τα φτυσε ξαφνικα. Εβλεπα το router να βαραει ασταματητα restart. Εδινε ρευμα μαλλον, αλλα οχι το σωστο. Το τσεκαρω και βλεπω το λαμπακι του (bad) status αναμενο, κιτρινο.

Στελνουν sms οταν γινει αποστολη του καινουριου;

Το παλιο μαλλον παει για πεταγμα, σωστα;

Εμένα είναι το πρώτο. Δεν ξέρω τι γίνεται με το παλιό. Στέλνουν sms και ενημερώνουν για τον χρόνο παράδοσης.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η δική μου ιστορία (μέχρι τώρα) έχει ως εξής.

Στήσιμο καμπίνας Μάρτιος 2018.

Τελείωμα με οπτικές ίνες και ρεύμα Δεκέμβριος 2018.

Καμπίνα που ακούγεται να λειτουργεί κανονικά εδώ και ένα μήνα.

Σήμερα άλλαξε το status του wizard για το VDSL και από εκεί που ήταν μη διαθέσιμο πήγε σε status 'Το αίτημά σου θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο'.

Πάτησα το κουμπί να γίνει το αίτημα και με πήρανε το απόγευμα από Cosmote και μου είπανε ότι δεν δίνουν ακόμα vdsl.

Μεθαύριο θα με περάσουν από κανονική τηλεφωνία σε voip.

Πιστεύετε είμαι κοντά σε παροχή vdsl;

Ευχαριστώ.

http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif

Η δική μου ιστορία (μέχρι τώρα) έχει ως εξής.

Στήσιμο καμπίνας Μάρτιος 2018.

Τελείωμα με οπτικές ίνες και ρεύμα Δεκέμβριος 2018.

Καμπίνα που ακούγεται να λειτουργεί κανονικά εδώ και ένα μήνα.

Σήμερα άλλαξε το status του wizard για το VDSL και από εκεί που ήταν μη διαθέσιμο πήγε σε status 'Το αίτημά σου θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο'.

Πάτησα το κουμπί να γίνει το αίτημα και με πήρανε το απόγευμα από Cosmote και μου είπανε ότι δεν δίνουν ακόμα vdsl.

Μεθαύριο θα με περάσουν από κανονική τηλεφωνία σε voip.

Πιστεύετε είμαι κοντά σε παροχή vdsl;

Ευχαριστώ.

το καφαο του τηλεφώνου δεν γράφει ένα νούμερο ? αυτό αντιστοιχεί στην καμπινα που παίρνεις τώρα δες εάν αυτή έχει αναβαθμιστεί. ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο για να γίνει η διάθεση vdsl συνήθως αργεί να μπει ρεύμα αλλά δεν ισχύει αυτό. στην δική σου περίπτωση παντως

Τον αριθμό της καμπίνας τον ξέρω.

Που να τσεκάρω αν έχει αναβαθμιστεί;

uNJZNNC_wIzJpk0GAOy9lbI3pruubF2Rf994Z4vjR4CWdT8dBmbiwO8_sQoj2xE5vag6uCLHTrXicEuNrGyzNQEsdvAYGkcUjfaZh5FHUb5wtu73ZyV0A_Btc6auCatO20MJRJB9J7U1gwDo0GKovmhhvhmCZbdZWLQ3VpqyVLp-02AYlS-uKLEK_lHZEg_Ekvak2fVaWbRACFp0Krs221sYqZRqFFqo9Ddt-BhAr0dC9pwEe0YrwNWy151dCmpgv6R6s3YhO3ncxf5Wg1Ba-mEEYcCO0E1k622YMYyRMaIFRnLwViVZ-xalkPichMm6TQtkmQwsaXG5nclAKV_TIhiJtX5LuFbkjcNJecAZ0f2BGFb7Eoeg0E3bsb69r2KkcfFwA4QgrpN3_mCi8oHMhiFTQ-vB0UuAbsqrd4tHQj-rUl2SlU1lcUwYtuqinUVsSpgsJtxCqeB4pH-nQgCTPuePksuTHIV8353xdmRfSWPr21Nm6pg_-pU6qRVBeNX-omgzQ1haH9_ql6m6XdgJA3RxDdNjak8zlNMzaJTQxwtJfyC7d5IYBa2IbpT2fPzpDhu0Qthcm9-1KS8W15Su8Yeuefx7zXAiAfQ67BTflK3UD5njL8D6zFy3M1lq3a5gjYI_WfVROhqMbr-iTfzkRfFstMLoK7w=w762-h1016-no

Edited by skiabox
http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε πόσες μέρες χρειάζεται για να αλλάξει η 24αρα Adsl σε 50αρα Vdsl, γιατί υποτίθεται ότι έχω αλλάξει προγραμμα εδώ και μια εβδομάδα αλλά ακόμα τρέχω με έως 24 . Μου είπαν από ΟΤΕ ότι θέλει κάποιες μέρες χωρίς να γίνουν συγκεκριμένοι.

Κανείς καμία ιδέα; still waiting την αλλαγή!

Κανείς καμία ιδέα; still waiting την αλλαγή!

Λιγες ωρες. Αντε 1 -2 μερες. κατι γινεται σε εσενα. Παρε τηλεφωνο να μαθεις

Samsung S21 Ultra

Λιγες ωρες. Αντε 1 -2 μερες. κατι γινεται σε εσενα. Παρε τηλεφωνο να μαθεις

Πήρα σήμερα 13888 μου είπαν ότι μπορεί να πάρει μέχρι 12 εργάσιμες. Αν και η γραμμή είναι ευρυζωνική και θα μπορούσε να έχει γίνει η αλλαγή και από την πρώτη μέρα όπως μου παραδέχτηκαν . Αόριστα πράγματα μου είπαν , να περιμένω να κλείσουν οι 12 εργάσιμες και αν τυχόν δεν έχει αλλάξει (Τρίτη 19/2) να το εξετάσουν αλλιώς. Προς το παρόν λέει πάει κανονικά η αίτηση δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τι προσφορες παιζουν?

Για double play με απεριοριστες κλησεις αστικα υπεραστικα και 24 ιντερνετ

Για double play με ορισμενες κλησεις και 24 ιντερνετ

Τι προσφορες παιζουν?

Για double play με απεριοριστες κλησεις αστικα υπεραστικα και 24 ιντερνετ

Για double play με ορισμενες κλησεις και 24 ιντερνετ

σκεφτεσαι να ερθεις με φορητοτητα στην κοσμοτε σταθερη; ισως να παιζουνε αλλες τιμες απο τα καταστηματα ή απο το 13888 να ρωτησεις .

παντως στο ιντερνετ εδω https://www.cosmote.gr/eshop/browse/Fixed-Plans-Double-Play-Plans-Home-Double-Play/_/N-819

εχει Internet έως 24 Mbps

250' προς σταθερά

30' προς κινητά με 27,42 ευρω.

και το πακετο με απεριοριστα σταθερα και 30 λεπτα προς κινητα και ιντερνετ εως 24 εχει 31,65 ευρω.

σκεφτεσαι να ερθεις με φορητοτητα στην κοσμοτε σταθερη; ισως να παιζουνε αλλες τιμες απο τα καταστηματα ή απο το 13888 να ρωτησεις .

παντως στο ιντερνετ εδω https://www.cosmote.gr/eshop/browse/Fixed-Plans-Double-Play-Plans-Home-Double-Play/_/N-819

εχει Internet έως 24 Mbps

250' προς σταθερά

30' προς κινητά με 27,42 ευρω.

και το πακετο με απεριοριστα σταθερα και 30 λεπτα προς κινητα και ιντερνετ εως 24 εχει 31,65 ευρω.

Καινουρια γραμμη σκεφτομαι. Συγνωμη δε το ανεφερα πριν. Οποιαδηποτε εταιρια. Δε με ενδιαφερει μονο ο οτε. Απλα οτε εχω κινητο και cosmote tv και να παιζει εκπτωση Edited by takpanos

Πήρα σήμερα 13888 μου είπαν ότι μπορεί να πάρει μέχρι 12 εργάσιμες. Αν και η γραμμή είναι ευρυζωνική και θα μπορούσε να έχει γίνει η αλλαγή και από την πρώτη μέρα όπως μου παραδέχτηκαν . Αόριστα πράγματα μου είπαν , να περιμένω να κλείσουν οι 12 εργάσιμες και αν τυχόν δεν έχει αλλάξει (Τρίτη 19/2) να το εξετάσουν αλλιώς. Προς το παρόν λέει πάει κανονικά η αίτηση δεν υπάρχει πρόβλημα.

Και φυσικά πλέον έχουν περάσει οι 12 εργάσιμες ,τίποτα δεν άλλαξε και αφού ξαναπήρα 13888 το δήλωσαν βλάβη. Κατά τα αλλά η αίτηση προχωρούσε κανονικά χωρίς πρόβλημα ! Ότι να ναι και ο ΟΤΕ

Κάνοντας μια αναζήτηση για υπηρεσίες VDSL στην περιοχή μου, καθώς είμαι στο θρυλικό ADSL ...έως 24 Mbps (το οποίο ουσιαστικά κλειδώνει στα 8-9 Mbps) και θα ήθελα να αναβαθμίσω, αν και εφόσον αξίζει τον κόπο, βλέπω λοιπόν ότι στο site της Cosmote βγάζει μόνο επιλογές για ADSL και Fiber, δίνοντάς μου την επιλογή έως και για Fiber 100 Mbps (200 Mbps δεν είναι ακόμα διαθέσιμα). Να ρωτήσω αν αξίζει τον κόπο κι αν έχουμε κάποια εξασφάλιση ότι θα έχουμε την ταχύτητα που μας "υπόσχεται" η πιο σύγχρονη τεχνολογία των οπτικών ινών; Πώς να το ψάξω περαιτέρω ώστε να δω αν έχει νόημα η αναβάθμιση; Υπόψιν η γραμμή μου είναι ήδη αναβαθμισμένη σε Voip.
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

αν σου δίνει διαθεσιμότητα για 100 η μένεις μέσα στο αστικό κέντρο ή έχεις καμπίνα τριγύρω σου 100% οπότε και τα 100 θα μπορρι να πιάσεις λογικά με σωστή εσωτερική καλωδίωση. Για τα 50 δε το συζητάμε τα πιάνουν όλοι σχεδόν εκτός αν κάποιος είναι μακριά από ΑΚ και έχει χάλια καλωδίωση

αν σου δίνει διαθεσιμότητα για 100 η μένεις μέσα στο αστικό κέντρο ή έχεις καμπίνα τριγύρω σου 100% οπότε και τα 100 θα μπορρι να πιάσεις λογικά με σωστή εσωτερική καλωδίωση. Για τα 50 δε το συζητάμε τα πιάνουν όλοι σχεδόν εκτός αν κάποιος είναι μακριά από ΑΚ και έχει χάλια καλωδίωση

Ναι, σε μεγάλο αστικό κέντρο μένω (Βόλο συγκεκριμένα), πέρισυ έβαλαν στην περιοχή μας οπτική ίνα, πολύ κοντά από το σπίτι μου, συγκεκριμένα έμαθα ότι πέρασε γραμμή η Vodafone κι ότι ο ΟΤΕ μισθώνει τη γραμμή της Vodafone στη συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκομαι. Δεν ξέρω αν ισχύει 100% αυτό, έτσι είχα διαβάσει.

Άρα λες ότι το 50άρι fiber θα συγχρονίζει σίγουρα ταχύτητα κοντά στα 50 Mbps;

Ποιο κομμάτι της καλωδίωσης θα πρέπει να ελέγξω εγώ; Μέσα στην πολυκατοικία μου π.χ;

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ναι, σε μεγάλο αστικό κέντρο μένω (Βόλο συγκεκριμένα), πέρισυ έβαλαν στην περιοχή μας οπτική ίνα, πολύ κοντά από το σπίτι μου, συγκεκριμένα έμαθα ότι πέρασε γραμμή η Vodafone κι ότι ο ΟΤΕ μισθώνει τη γραμμή της Vodafone στη συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκομαι. Δεν ξέρω αν ισχύει 100% αυτό, έτσι είχα διαβάσει.

Άρα λες ότι το 50άρι fiber θα συγχρονίζει σίγουρα ταχύτητα κοντά στα 50 Mbps;

Ποιο κομμάτι της καλωδίωσης θα πρέπει να ελέγξω εγώ; Μέσα στην πολυκατοικία μου π.χ;

Θα πιάνεις 51 κάτι. Οι καμπίνες της Voda δίνουν περισσότερο από 50.. Κάτι ψιλά μη φανταστείς. Βάλε το 50αρι πρώτα και αν δε τα πιάσεις μετά βλέπουμε αν θέλει έλεγχος η καλωδίωση. Μη μπεις σε τσάμπα διαδικασίες. Πιστεύω αν έχεις δίπλα σου οπτική όμως όπως λες τα έχεις χίλια τα εκατό τα 50. Ενδεχομένως και 100

Διχως πολλες πιθανοτητες να βρω ακρη αλλα εχει κανεις εδω μεσα το Speedport Entry 2i μαζι με ιντερνετικο συναγερμο της Smanos? Οσο τον δουλευα με TP-LINK VR400 μια χαρα ο Smanos, πλεον αρνειται να συνδεθει με το νεο ρουτερ...
(1998) Siemens C11/Bosch 509/Motorola V3688/Siemens A35/Siemens C55/Nokia 6600/Sony Ericsson P990/Sony Ericsson K810/Sony Ericsson X10 mini/Motorola Defy/Apple iPhone 4S/Apple iPhone 5/Apple iPhone 6/Apple iPhone 6S/Apple iPhone 7 Plus (2017)

λογικά κάποιο θέμα πρέπει να είναι με το entry 2i...Το ίδιο πρόβλημα έκανε και σε μένα με το google home. Το δίκτυο του σπιτιού δεν αναγνωριζόταν από το Home!

Όταν έβαλα το speedport plus όλα δούλεψαν ρολόι με την πρώτη!

σημερα περνωντας απο το παλιο δρομο και φτανοντας στην διχαλα Κακη θαλασσα - Δασκαλειο , ειδα οτι εχουνε περασει οπτικες ινες στον δρομο προς κακη θαλασσα , πηγαινοντας προς Δασκαλειο η πρωτη καμπινα που βλεπεται δεξια, εκει που γραφει οικισμος πρασινο λοφος -Μαριστρα , εκει πιο κατω εινιαι τα μπλε κουτια με τις ταχυδρομικες θυριδες των ελτα των γραμματων η καμπινα 201 ητανε καινουργια vdsl! την ειδα και χαρηκα πολυ! λέω επιτελους ασχοληθηκαν και με την περιοχη μας , αλλα το παραξενο ειναι οτι στο δρομο δεν υπαρχει χαραξη για οπτικη ινα , οπως εχουνε περασει στην κακη θαλασσα.

παντως εδω και παρα πολλα χρονια εχουνε περασει χαραξη στον δρομο, απο αστικο κεντρο του οτε μεχρι το 2 λιμανακι του Δασκαλειου κερατεας , οπου και μετα περασαν τα καλωδια μεσα στην θαλασσα για να συνδεσουνε την Κεα! , οποτε πιστευω οτι μαλλον οπτικη ινα θα ητανε, καλα τοσα χρονια πισω και απο τοτε να εχουνε περασει οπτικη ινα; . δεν υπαρχει!!! .

Καλήμερα.16/3 λήγει το συμβόλαιο με την Forthnet και επιθυμώ να το φέρω στην Cosmote (καλύτερη ταχύτητα από τα 6mbps Down που πιάνω,πακέτο Cosmote one λόγω καρτοσυμβολαιου κ.α.).Πότε ακριβώς πρέπει να κάνω την αίτηση για να είμαι εντάξει;

Καλήμερα.16/3 λήγει το συμβόλαιο με την Forthnet και επιθυμώ να το φέρω στην Cosmote (καλύτερη ταχύτητα από τα 6mbps Down που πιάνω,πακέτο Cosmote one λόγω καρτοσυμβολαιου κ.α.).Πότε ακριβώς πρέπει να κάνω την αίτηση για να είμαι εντάξει;

Στις 17/3 κάνεις αίτηση για μεταφορά στην cosmote

Στις 17/3 κάνεις αίτηση για μεταφορά στην cosmote

Ευχαριστώ πολύ!

καλησπερα καλεσα το 13888 και ρωτησα για προσφορα ανανεωσης πακετου και μου προσφεραν το πακετο xl , που δινει απεριοριστα σταθερα , 8ωρες προς ολα τα κινητα ( δηλαδη 480 λεπτα ) και ιντερνετ εως 24mbs στα 28,90 ευρω τον μηνα με δωρεαν αναγνωριση και 2 χρονια ανανεωση συμβολαιου, πολυ καλη τιμη , τετοιο προγραμμα δεν υπαρχει στο site τους.

κατι αλλο το sms alert στα email το εχει ενεργοποιησει κανενας;

δειτε εδω

πολυ ενδιαφερον ! αλλα μου ειπανε οτι ο αριθμος κινητου δεν αλλαζει αμα θελεις να το αλλαξεις . το cosmote email ειναι δωρεαν σε ολους τους χρηστες κοσμοτε.

Το ίδιο αλλά με 30 λεπτά προς κινητά το πληρώνω 26.5/27€

Καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο.

Θέλω να ελπίζω ότι θα μειωσουν την τιμή του, ας το πάνε 23€.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το ίδιο αλλά με 30 λεπτά προς κινητά το πληρώνω 26.5/27€

Καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο.

Θέλω να ελπίζω ότι θα μειωσουν την τιμή του, ας το πάνε 23€.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

το double play L που δινει απεριοριστα σταθερα , 30 λεπτα προς κινητα και ιντενετ εως 24 εχει 26,35 ευρω και εχει μεσα την αναγνωριση.

οχι δεν θα το μειωσουν το ρωτησα , θα παει 29,47 ευρω το παγιο και θα εισαι εκτος δεσμευσης , αυτο μου ειπανε και εμενα.

και εμενα το καλοκαιρι ληγει το συμβολαιο αλλα πηρα να μαθω , παντως γενικα καλουμε το 13888 και ρωταμε προγραμματα , και αμα δεν μπορουνε να μας δωσουνε το προγραμμα , ισως να αξιζει να κανουμε καταργηση προγραμματος εντελως και συνδεση απο την αρχη να φαινεται νεα συνδεση για να μας δωσουνε το πακετο με την χαμηλη τιμη , ( ηδη για νεες συνδεσεις δινουνε το ιδιο προγραμμα με 26,35 ευρω!, διοτι στο site εχιε 31 ευρω , δηλαδη να ανανεωσεις ενα πακετο και να πληρωνεισ παραπανω δεν αξιζει καλυτερα να μεινεις σε αοριστου χρονου . το θεμα ειναι οτι τυπικα το προγραμμα αυτο ειναι με δεσμευση και χαμηλοτερη τιμη αλλοι μου ειπανε οτι θα παει στην αρχικη τιμη 41,11 ευρω το cosmote double play L. ( oπως υπαρχει εδω https://www.cosmote.gr/eshop/browse/Fixed-Plans-Double-Play-Plans-Home-Double-Play/_/N-819 ) τι να πω , λεω να το ρισκαρω να μενει 2 μηνες αοριστου να ερθει ο λογαριασμος να δω τι παιζει τελικα με την τιμη. παντως στην wind μολις εληξε παει στα 40 τιμη τιμοκαταλογου. αλλα επειδη προπληρωνουμε τα παγια του επομενου 2 μηνου δεν θα το εχει στο λογαριασμο; 2 μηνες πριν; .