Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπον...Καλησπερα σε ολους.....

Θ α αναφερω εμπειρια κολλητου που επαθε....εκανε αιτηση φορητοτητας σε σταθερο απο κοσμοτε σε βονταφον. τον παιρνουν απο κοσμοτε κανουν αντιπροσφορα και δεχεται... στελνει φαξ στην βοντα και παιρνει τηλεφωνο για ακυρωση φορητοτητας και αποδεικτικο φαξ στην κοσμοτε. ελα ομως που η βοντα δεν την ακυρωνε την αιτηση. τους πηρε τηλεφωνο 3 φορες του λενε ναι την βλεπουμε την αιτηση ακυρωσης θα περαστει....Τελικα μετα απο 5 ημερες του στελνουν οτι ενεργοποιηθηκε στην βοντα...Τωρα τι κανει? Του ειπα να παει σε βοντα να ζητησει απομαγνητοφωνηση των συνομιλιων και να κανει καταγγελια στο ιΝΚΑ.

εχει κανεις καποια αλλη προταση? Επισης τωρα που τον ενεργοποιησαν ενω τα ειχε κανει ολα για την ακυρωση στον προβλεπομενο χρονο πως θα γινει να μην πληρωσει τιποτα στην Βοντα

Μου εχει τυχει και σε μενα τετοια περιπτωση με το καλο και με το κακο η vodafone με χρεωσε 120ε για τελος διακοπης συμβολαιου.

Με επαιρναν τηλ σχεδον καθε μερα για να τα πληρωσω αλλα απο περσι τετοιο καιρο ακομα τα πληρωνω.

Οταν επιστρεψει ο φιλος σου στην cosmote να τους πει,να απαιτησει καλυτερα, να μην τον χρεωσουν με τελη επανασυνδεσης κτλ.

Επισης στον επομενο λογαριασμο της cosmote θα υπαρχει χρεωση για μη επιστροφη εξοπλισμου.Ας το κοιταξει και να τους ενημερωσει.

Μου εχει τυχει και σε μενα τετοια περιπτωση με το καλο και με το κακο η vodafone με χρεωσε 120ε για τελος διακοπης συμβολαιου.

Με επαιρναν τηλ σχεδον καθε μερα για να τα πληρωσω αλλα απο περσι τετοιο καιρο ακομα τα πληρωνω.

Οταν επιστρεψει ο φιλος σου στην cosmote να τους πει,να απαιτησει καλυτερα, να μην τον χρεωσουν με τελη επανασυνδεσης κτλ.

Επισης στον επομενο λογαριασμο της cosmote θα υπαρχει χρεωση για μη επιστροφη εξοπλισμου.Ας το κοιταξει και να τους ενημερωσει.

Μολις κατεθεσε εξωδικο ζητωντας και αποζημιωση...τι να πω

Λοιπον...Καλησπερα σε ολους.....

Θ α αναφερω εμπειρια κολλητου που επαθε....εκανε αιτηση φορητοτητας σε σταθερο απο κοσμοτε σε βονταφον. τον παιρνουν απο κοσμοτε κανουν αντιπροσφορα και δεχεται... στελνει φαξ στην βοντα και παιρνει τηλεφωνο για ακυρωση φορητοτητας και αποδεικτικο φαξ στην κοσμοτε. ελα ομως που η βοντα δεν την ακυρωνε την αιτηση. τους πηρε τηλεφωνο 3 φορες του λενε ναι την βλεπουμε την αιτηση ακυρωσης θα περαστει....Τελικα μετα απο 5 ημερες του στελνουν οτι ενεργοποιηθηκε στην βοντα...Τωρα τι κανει? Του ειπα να παει σε βοντα να ζητησει απομαγνητοφωνηση των συνομιλιων και να κανει καταγγελια στο ιΝΚΑ.

εχει κανεις καποια αλλη προταση? Επισης τωρα που τον ενεργοποιησαν ενω τα ειχε κανει ολα για την ακυρωση στον προβλεπομενο χρονο πως θα γινει να μην πληρωσει τιποτα στην Βοντα

Το μηνυμα νομιζω πρεπει να μεταφερθει στη σταθερη τηλεφωνια της cosmote ή της vodafone.Ειχα και εγω παρομοια εμπειρια με hol(πριν γινει vodafone),εμεινα στο δικτυο τους κανα 5αρι μερες.Ωστοσο,νομιζω εχεις δικαιωμα 14μερες αφου ενεργοποιηθεις στο δικτυο τους,να κανεις ακυρωση της φορητοτητας,χωρις να πληρωσεις τιποτα σε αυτους.Εμενα μου ηρθε ενας φουσκωμενος λογαριασμος απο τη HOL στα 70ευρω,δεν πληρωσα τιποτα(αυτοι μου ειπαν να μην πληρωσω),και μετα απο 3 μηνες,ηρθε μηδενικος λογαριασμος.Εφοσον,ο φιλος σου ηταν εντος των προθεσμιων δεν εχει να φοβαται τιποτα.Αντιθετα,αυτοι εχουν λερωμενη τη φωλια τους.Μαλλον,ειναι τακτικη τους να ενεργοποιουν τις γραμμες,ακομα και αν εχει γινει αιτημα ακυρωσης,3 μερες πριν την ημερομηνια ενεργοποιησης,οπως οριζει ο νομος.

Μολις κατεθεσε εξωδικο ζητωντας και αποζημιωση...τι να πω

Ο φιλος σου εστειλε εξωδικο στην εταιρια?μπραβο του.μονο αυτοι θα απειλουν.

Ο φιλος σου εστειλε εξωδικο στην εταιρια?μπραβο του.μονο αυτοι θα απειλουν.

Ναι το εστειλε και περιμενει. Εχει φυσικα ολα τα αποδεικτικα φαξ κ.τ.λ . Και ζηταει το αυτονοητο. Θα ενημερωσω για οτι γινει.

Μετατραπηκε η PSTN γραμμη μας σε ISDN (ο κεφαλικος αριθμος) και αναμενεται να μπει σε λιγες μερες και ο MSN αριθμος. Eχω, λοιπον, καποιες αποριες:

-Ηρθε ο τεχνικος και συνδεσε κλασσικα την γραμμη του ΟΤΕ με ενα splitter προς το Netmod και το Ρουτερ. Aυτο που με παραξενεψε ειναι οτι συνδεσε το συναγερμο στο ab1 ή ab2 (δεν θυμαμαι) και το τηλεφωνο στην αλλη θυρα. Ειναι σωστο αυτο; Δεν επρεπε να ειναι και τα δυο στην ιδια θυρα;

-Ο συναγερμος εκ των υστερων καταλαβαμε οτι δεν δουλευε. Μετα απο διαφορες αλχημιες(μονοι μας) βαλαμε το isdn φιλτρο και δουλεψε. Ειναι λογικο αυτο; Θα εχω καποιο προβλημα;

-Το MSN τηλεφωνο που θα το συνδεω; Θα πρεπει να κανω ή να ζητησω καποια ρυθμιση για να δουλεψει κανονικα;

Σορρυ για το μεγαλο κειμενο! :worry:

Σημερα ξανα-ηρθε τεχνικος του ΟΤΕ και συμφωνα με τον πατερα μου που ηταν εκει "πεταξε" το netmod και αφησε μονο το router. Προφανως πηγαμε σε VOIP τηλεφωνια...Γνωριζει κανεις τι γινεται με τον συναγερμο και με το UPS που πλεον χρειαζομαστε;;

Καλα δεν μπορουσαν να το κανουν απο την αρχη μονο στελνουν την μια τον ενα και την αλλη τον αλλον;

Ναι το εστειλε και περιμενει. Εχει φυσικα ολα τα αποδεικτικα φαξ κ.τ.λ . Και ζηταει το αυτονοητο. Θα ενημερωσω για οτι γινει.

Λοιπον..σημερα τον ενημερωσαν οτι ειναι λαθος της βοντα κια οταν ερθει ο λογαριασμος να παρει τηλ και να στειλει με φαξ τα αποδεικτικα για να υπαρξει αποχρεωση πληρης. Νομιζω οτι το εξωδικο εκανε την δουλεια του

Σημερα ξανα-ηρθε τεχνικος του ΟΤΕ και συμφωνα με τον πατερα μου που ηταν εκει "πεταξε" το netmod και αφησε μονο το router. Προφανως πηγαμε σε VOIP τηλεφωνια...Γνωριζει κανεις τι γινεται με τον συναγερμο και με το UPS που πλεον χρειαζομαστε;;

Καλα δεν μπορουσαν να το κανουν απο την αρχη μονο στελνουν την μια τον ενα και την αλλη τον αλλον;

Ενημερωτικά ο συναγερμός φαίνεται να δουλεύει σύμφωνα με την εταιρεία security. Τον αφησαμε με το φίλτρο που είχε καθώς στην ISDN δεν δούλευε χωρίς φίλτρο. Μήπως είναι περιττό;;

Όσον αφορά το mini UPS θα πάω αύριο στο ΟΤΕshop να ρωτήσω. Πιστεύω να μας το δώσουν δωρεάν.

καλησπέρα, σήμερα έλαβα μήνυμα στο κινητό ότι το σταθερό μου τηλέφωνο ο ΟΤΕ το γύρισε σε voip. Ως router έχω το speedport entry 2i.

Ερωτήσεις:

1)τώρα που σύνδεσα το τηλέφωνο κατευθείαν πάνω στο phone1 του router μπορώ να βγάλω το splitter; θα έχω κάποιο όφελος;

2)τι να περιμένω σχετικά με την ταχύτητα του internet? Αύξηση,μείωση ή τα ίδια;

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

Ενημερωτικά ο συναγερμός φαίνεται να δουλεύει σύμφωνα με την εταιρεία security. Τον αφησαμε με το φίλτρο που είχε καθώς στην ISDN δεν δούλευε χωρίς φίλτρο. Μήπως είναι περιττό;;

Όσον αφορά το mini UPS θα πάω αύριο στο ΟΤΕshop να ρωτήσω. Πιστεύω να μας το δώσουν δωρεάν.

Έχω την εντύπωση πως αν τους πεις οτι το θέλεις για συναγερμό στο δίνουν δωρέαν(χρησιδάνειο ίσως). Δεν ξέρω τώρα που το κάνεις εκ των υστέρων βέβαια τι γίνεται αλλά θεωρητικά θα στο δώσουν. Άλλωστε αυτοί σε άλλαξαν σε Voip δεν τους το ζήτησες εσύ, άρα πρέπει να δουλευουν όλα τουλάχιστον όσο καλά με πριν

Guest lagoudakis
καλησπέρα, σήμερα έλαβα μήνυμα στο κινητό ότι το σταθερό μου τηλέφωνο ο ΟΤΕ το γύρισε σε voip. Ως router έχω το speedport entry 2i.

Ερωτήσεις:

1)τώρα που σύνδεσα το τηλέφωνο κατευθείαν πάνω στο phone1 του router μπορώ να βγάλω το splitter; θα έχω κάποιο όφελος;

2)τι να περιμένω σχετικά με την ταχύτητα του internet? Αύξηση,μείωση ή τα ίδια;

φιλε μου στα ιδια με εσενα ειμαι,στην αρχη δεν ειδα καποια διαφορα στις μετρησεις speedtest,ειμαι με 24αρα γραμμη και επιανα 13,5 συνηθως,πριν 10 μερες εκανα μια μετρηση και ειδα 22,5!!!!!και πιανω το ιδιο μεχρι σημερα,οπως μου ειπανε και αλλα παιδια μαλλον με συνδεσαν σε καμπινα vdsl

Καλησπέρα δε ξέρω αν ειμαι στο σωστό νήμα, εχώ οτέ internet adsl 24αρι.

Τελευταια αρχισε τις διακοπες ξαφνικα για συντομα χρονικα διαστηματα μετα απο λιγα λεπτα επανερχεται μονο του/

Δηλαδη σβηνει το λαμπακι του Internet και νεκρωνουν τα παντα. Μετα Normal παλι για λιγη ωρα και ξανα τα ιδια.

Στρωνει αν το κανω reboot για κανα 2ωρο ισως και παραπανω αν ειμαι τυχερος και μετα παλι ξεκιναει παλι τα ίδια.

Φταιει το router ? Στρωνει απο καποια ρυθμιση ;

13888 να δουν το ιστορικό της γραμμής και τις αποσυνδέσεις που έχεις. Ψάξε την εσωτερική καλωδιωση μην έχεις κάπου θέμα.

Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν μια γραμμή.

SM-G935F

13888 να δουν το ιστορικό της γραμμής και τις αποσυνδέσεις που έχεις. Ψάξε την εσωτερική καλωδιωση μην έχεις κάπου θέμα.

Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν μια γραμμή.

SM-G935F

Ευχαριστώ θα πάρω τηλ.

Καλή τύχη .! Εγώ έχω πολύ καιρό πρόβλημα με τον ΟΤΕ μιλάω συνεχώς μαζί τους - έχω βαρεθεί πραγματικά . Η ταχύτητα μου είναι πολύ χαμηλή (γύρω στα 11Μbps) , είχα αρκετές αποσυνδέσεις στο παρελθόν ( μετά από κάποια τηλεφωνήματα φτιάχνανε με μαγικό τρόπο). Ήρθε τεχνικός στον χώρο μου και μου είπε οτι το πρόβλημα είναι δικό μου ( καλωδίωση - πολυκατοικία κτλ ). Εν τέλει έφερα 2 ηλεκτρολόγους μου το φτιάξανε και για λίγες μέρες ήταν καλύτερα εκτός της ταχύτητας .Μετά ξαναεπικοινώνησα με τον ΟΤΕ και μου είπαν οτι θα ελένξουν την γραμμή μου και θα μου το φτιάξουν ( όσο το "φτιάχνανε για 2 -3 είχα αποσυνδέσεις κάθε λίγο και λιγάκι ).Τέλος τους ξαναπήρα και τους τα είπα , ο υπάλληλος που μιλούσα πραγματικά δεν είχε ιδέα από αυτά που του έλεγα ( σε φάση δεν απαντούσε καν όταν του λέγα το πρόβλημα μου καθόταν απλά στην γραμμή - παίζει να μην είχε καν το ακουστικό του στο αυτι).Οι αποσυνδέσεις μετά απο δεκάδες τηλεφωνήματα μέσα σε διάστημα 20 ημερών σταμάτησαν( αναμονή 10 λεπτά κάθε φορά και κάθε φορά να αφηγούμαι την ιστορία προσθέτοντανς και το τελευταίο τσάπτερ γιατί δεν ήταν ποτέ καλά ενημερωμένοι). Η ταχύτητα παραμένει χαμηλή και πραγματικά έχω φτάσει σε σημείο που δεν μπορώ καν να εκνευριστώ για το θέμα . Απλά απογοήτευση. Σκέφτομαι την αλλαγή σε HCN.. Κάποια γνώμη?

. . . Η ταχύτητα μου είναι πολύ χαμηλή (γύρω στα 11Μbps) . . .

Μήπως από λάθος έχεις γράψει 11 αντί για 1;

11 αν είσαι είσαι ζάχαρη. Βγάλε ένα screenshot τα στατιστικά της γραμμής, να δούμε τι απόσταση έχεις από το κέντρο και αν φαίνονται λάθη κτλ.

Η ταχύτητα μου είναι πολύ χαμηλή (γύρω στα 11Μbps)

:wacko::wacko: φαντάζομαι και εγώ θα έχεις κάνει τυπογραφικό και θα εννοείς 1mbps έτσι?

Καλησπέρα δε ξέρω αν ειμαι στο σωστό νήμα, εχώ οτέ internet adsl 24αρι.

Τελευταια αρχισε τις διακοπες ξαφνικα για συντομα χρονικα διαστηματα μετα απο λιγα λεπτα επανερχεται μονο του/

Δηλαδη σβηνει το λαμπακι του Internet και νεκρωνουν τα παντα. Μετα Normal παλι για λιγη ωρα και ξανα τα ιδια.

Στρωνει αν το κανω reboot για κανα 2ωρο ισως και παραπανω αν ειμαι τυχερος και μετα παλι ξεκιναει παλι τα ίδια.

Φταιει το router ? Στρωνει απο καποια ρυθμιση ;

όταν σβήνει το internet αναβοσβήνει το dsl να φανταστώ?.Aν ναι κανε έναν έλεγχο πρώτα στην εσωτερική σου καλωδίωση. βγάλε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές από τις πρίζες τους (φαντάζομαι έχεις σε όλες από ένα φίλτρο έτσι?) και συνέδεσε το router απευθείας σε πρίζα τηλεφώνου στον τοίχο και αστο κάποιες ώρες. αν παραμένει το πρόβλημα πάρε τηλέφωνο να δηλώσεις βλάβη. αν δεν στο παρουσιάζει κάποιο φίλτρο έχει καεί η κάτι συμβαίνει στην εσωτερική σου καλωδίωση οποτε ο οτε δεν μπορεί να κάνει κάτι. αν όταν σβήνει το internet μένει σταθερό το dsl δοκίμασε μέσα από το interface του router να το ρυθμίσεις να παίρνει μονο ipv4 και δες αν θα συνεχίσει

HTC Touch Diamond 2 ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2  ----> Huawei P30 Pro

Μήπως από λάθος έχεις γράψει 11 αντί για 1;

Αν ισχύει το 11 και δεν είναι λαθος,την ζηλεύω αυτη την ταχύτητα..μακάρι να είχα 11mbps

Τώρα που το διαβάζω καλύτερα, δεν νομίζω ότι παίζει περιθώριο για κάτι άλλο(πέρα από τυπογραφικό). Λέει πως όταν το έφτιαχναν πήγαινε 2-3.

Όταν πληρώνεις για έως 24άρι, τα 11 είναι λίγα...

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Συμφωνω οτι είναι λιγα αλλα απο 1 μέχρι 5 τι το λες;;Πονεμένη ιστορία...

Λίγα δεν είναι. ο μέσος ορος της ελλάδας είναι τα 12mbps. από εκεί και πέρα ανάλογα την απόσταση από το κέντρο αλλάζει ο συγχρονισμός. υπάρχουν γραμμές που πιάνουν 24 επειδή είναι διπλα στο κέντρο του οτε υπάρχουν γραμμές που πιάνουν 3mbps και υπάρχουν και γραμμές που λόγο μεγάλης απόστασης δεν έχουν internet και πάνε σε λύσεις WiMAX κτλ....έτσι λειτουργεί η adsl τεχνολογία χρονια τώρα. εγω συγχρονιζω στα 7mbps , ο κολλητος μου στα 50mbps...τα δικά μου τα 7 για 2χλμ απόσταση από το κέντρο δεν είναι λίγα...

HTC Touch Diamond 2 ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2  ----> Huawei P30 Pro

Με μια μικρή διαφορά. Δεν πληρώνεις για 24άρι, αλλά για έως 24. Με τους γνωστούς παράγοντες που αναφέρθηκαν να παίζουν ρόλο στο πόσο θα πιάσεις.

Έχω περάσει αρκετά χρόνια με 3-5mbps. Aν μπορούσα να έχω τότε 11, θα ένιωθα πραγματικά τυχερός...