mixtri Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 4 minutes ago, doganos said: Για 3κμ καλά είναι. Μου αρέσει το ssb sinr . Να φανταστώ ο μοναδικός σταθμός στην περιοχή; 2 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 (edited) 1 hour ago, mixtri said: Για 3κμ καλά είναι. Μου αρέσει το ssb sinr . Να φανταστώ ο μοναδικός σταθμός στην περιοχή; Ο σταθμός είναι 600 μέτρα. Δεν ξέρω γιατί δίνει τόσο ΤΑ. Στο netmonster το δείχνει σωστά. Edit: Η Ν78 μήπως έρχεται από την 913 που όντως είναι 3ΚΜ. Άρα πως γίνεται να δείχνει λάθος το eNB ? 4G παίρνει από την 12691 και Ν78 από την 913... Χμ... Edited December 25, 2023 by doganos 1 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 On 26/3/2023 at 8:57 ΜΜ, Gv2008 said: Μετρήσεις από τον Πειραιά Χθες ανέβασα μετρήσεις από Πειραιά. Πολύ βελτιωμένα σε σχέση με αυτά που ανέβαζα τον Μάριο αφού πλέον πιάνουμε 100αρια 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 4 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 26 minutes ago, doganos said: Ο σταθμός είναι 600 μέτρα. Δεν ξέρω γιατί δίνει τόσο ΤΑ. Στο netmonster το δείχνει σωστά. Edit: Η Ν78 μήπως έρχεται από την 913 που όντως είναι 3ΚΜ. Άρα πως γίνεται να δείχνει λάθος το eNB ? 4G παίρνει από την 12691 και Ν78 από την 913... Χμ... Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο configuration σε Huawei. Ή μήπως; @TakeOverNet έχεις ακούσει τίποτα για αλλαγή vendor από Nova? Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 51 minutes ago, mixtri said: Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο configuration σε Huawei. Ή μήπως; @TakeOverNet έχεις ακούσει τίποτα για αλλαγή vendor από Nova? Αν είχε κάνει αλλαγή, θα είχε βγάλει βαρύγδουπο δελτίο τύπου. 😜 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. December 25, 2023 Author Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Καμία εταιρεία δεν εκδίδει δελτία τύπου αναφορικά με τις επιλογές της σε προμηθευτές. Για να ξέρουμε τι λέμε. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. 2 1 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 (edited) 1 hour ago, mixtri said: Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο configuration σε Huawei. Ή μήπως; @TakeOverNet έχεις ακούσει τίποτα για αλλαγή vendor από Nova? χρόνια πολλά σε ολους! Το έβλεπα συχνά στα Γιάννενα. Ν78 από 502 μαζί με 1800+2100 απο 15407. Επισης έβλεπα Ν78 απο 502 μαζί με 2600+2100+1800+800 από 1059. Δηλαδη άλλη κεραια Ν78 και άλλη 4G+ Edited December 25, 2023 by panos.k2 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 (edited) 2 ώρες πριν, p_k said: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Καμία εταιρεία δεν εκδίδει δελτία τύπου αναφορικά με τις επιλογές της σε προμηθευτές. Για να ξέρουμε τι λέμε. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. πχ https://www.cosmote.gr/cs/otegroup/gr/anapthxh_diktyou_5g.html https://www.wind.gr/files/1/newsroom pdf/Huawei-Greece-Wind-Event-Factsheet.aspx.pdf Edited December 25, 2023 by TakeOverNet 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 2 ώρες πριν, panos.k2 said: χρόνια πολλά σε ολους! Το έβλεπα συχνά στα Γιάννενα. Ν78 από 502 μαζί με 1800+2100 απο 15407. Επισης έβλεπα Ν78 απο 502 μαζί με 2600+2100+1800+800 από 1059. Δηλαδη άλλη κεραια Ν78 και άλλη 4G+ Έχουν τα Huawei αυτή τη δυνατότητα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 21 minutes ago, Gv2008 said: Έχουν τα Huawei αυτή τη δυνατότητα; Γιατί να μην την έχουν; Και Αθήνα αν δεις, έτσι είναι. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 Just now, TakeOverNet said: Γιατί να μην την έχουν; Και Αθήνα αν δεις, έτσι είναι. Δεν το ήξερα, νόμιζα ότι ήταν προνόμιο των ///. πολύ ευχάριστο αυτό 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 (edited) 6 minutes ago, Gv2008 said: Δεν το ήξερα, νόμιζα ότι ήταν προνόμιο των ///. πολύ ευχάριστο αυτό Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχει αυτή η άποψη ότι τα Huawei είναι υποδυέστερα. Απλά η Cosmote πληρώνει παραπάνω άδειες και έχει περισσότερες λειτουργίες ανοικτές. Αν πληρώσουν και οι άλλοι 2, θα έχουν παραπάνω features. https://carrier.huawei.com/en/spotlight/5g-ran Edited December 25, 2023 by TakeOverNet 3 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 20 minutes ago, TakeOverNet said: Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχει αυτή η άποψη ότι τα Huawei είναι υποδυέστερα. Απλά η Cosmote πληρώνει παραπάνω άδειες και έχει περισσότερες λειτουργίες ανοικτές. Αν πληρώσουν και οι άλλοι 2, θα έχουν παραπάνω features. https://carrier.huawei.com/en/spotlight/5g-ran Οι διάφορες είναι μεγάλες αλλά ως προς τον καταναλωτή αν το δίκτυο έχει σωστό σχεδιασμό δε θα είναι φοβερά αντιληπτές. Δηλαδή αν σε κάποιον η μπαταρία πέφτει πιο γρήγορα γιατί δεν έχει καλό power control το baseband της Huawei δε θα είναι αντιληπτό άμεσα. Στον πάροχο όμως θα είναι ορατό όταν θα βλέπει συγκεντρωτικά τα SINR levels και τις παρεμβολές. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες που η Huawei είναι αρκετά πίσω πχ FR2. Απλά να πούμε ότι η Qualcomm πλέον δηλώνει ασυμβατότητα με Huawei για επόμενες γενιές chipsets, και αυτό δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα σε δίκτυα που χρησιμοποιούν Huawei γιατί ουσιαστικά αναλαμβάνουν το debugging τους. Πάντως, ομολογουμένως υπάρχουν πολύ χειρότεροι vendors από Huawei. Δεν είναι και οι χειρότεροι. 31 minutes ago, Gv2008 said: Δεν το ήξερα, νόμιζα ότι ήταν προνόμιο των ///. πολύ ευχάριστο αυτό Το endc και το nrdc δε σε περιορίζει για το ποιος θα είναι anchor. Δεν είπε κανείς ότι δε γίνεται σε άλλους vendors. Απλά εγώ δε το έχω δει σε Huawei, για αυτό ρώτησα αν παίζει με άλλον vendor κάποια δοκιμή 5 1 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 3 minutes ago, mixtri said: Οι διάφορες είναι μεγάλες αλλά ως προς τον καταναλωτή αν το δίκτυο έχει σωστό σχεδιασμό δε θα είναι φοβερά αντιληπτές. Δηλαδή αν σε κάποιον η μπαταρία πέφτει πιο γρήγορα γιατί δεν έχει καλό power control το baseband της Huawei δε θα είναι αντιληπτό άμεσα. Στον πάροχο όμως θα είναι ορατό όταν θα βλέπει συγκεντρωτικά τα SINR levels και τις παρεμβολές. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες που η Huawei είναι αρκετά πίσω πχ FR2. Απλά να πούμε ότι η Qualcomm πλέον δηλώνει ασυμβατότητα με Huawei για επόμενες γενιές chipsets, και αυτό δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα σε δίκτυα που χρησιμοποιούν Huawei γιατί ουσιαστικά αναλαμβάνουν το debugging τους. Πάντως, ομολογουμένως υπάρχουν πολύ χειρότεροι vendors από Huawei. Δεν είναι και οι χειρότεροι. Το endc και το nrdc δε σε περιορίζει για το ποιος θα είναι anchor. Δεν είπε κανείς ότι δε γίνεται σε άλλους vendors. Απλά εγώ δε το έχω δει σε Huawei, για αυτό ρώτησα αν παίζει με άλλον vendor κάποια δοκιμή Ούτε κι εγώ το είχα δει ποτέ. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τώρα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 3 minutes ago, Gv2008 said: Ούτε κι εγώ το είχα δει ποτέ. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τώρα; Δε γνωρίζω. Αυτό που είδα και μου κάνει εντύπωση είναι ότι μπήκε σαν Wind στη λίστα δικτύων που χρησιμοποιούν ///. Τώρα ή κάτι έγινε στο background που δε γνωρίζω ή αφορά το core network. 4 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 3 minutes ago, mixtri said: Δε γνωρίζω. Αυτό που είδα και μου κάνει εντύπωση είναι ότι μπήκε σαν Wind στη λίστα δικτύων που χρησιμοποιούν ///. Τώρα ή κάτι έγινε στο background που δε γνωρίζω ή αφορά το core network. Λες να γυρνάνε σε ///? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 11 minutes ago, Gv2008 said: Λες να γυρνάνε σε ///? Το πιο πιθανό όχι, θα είχα ακούσει κάτι. Μάλλον αναφέρεται στο core network. 6 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. December 25, 2023 Author Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2023 5 ώρες πριν, TakeOverNet said: πχ https://www.cosmote.gr/cs/otegroup/gr/anapthxh_diktyou_5g.html https://www.wind.gr/files/1/newsroom pdf/Huawei-Greece-Wind-Event-Factsheet.aspx.pdf Ωραίος, ευχαριστώ φίλε. Επομένως εκδίδονται και τέτοια δελτία τύπου. Πάρκο Τραπεζούντος, στο Καραμπουρνάκι, κοντά στο θέατρο Σοφούλη 4 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. December 26, 2023 Author Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2023 Είσοδος Περαίας Είσοδος Τριλοφου Στα φανάρια του Discount Markt, ΕΟ Θεσσαλονίκης - Ν. Μηχανιώνας 6 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. December 26, 2023 Author Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2023 Και πάλι Περαία, οδός Ανθέων 5 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. December 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2023 On 25/12/2023 at 3:55 ΜΜ, mixtri said: Το πιο πιθανό όχι, θα είχα ακούσει κάτι. Μάλλον αναφέρεται στο core network. Εγώ μια ερώτηση θα κάνω, στο core network υπάρχει παράμετρος να μένει χωρίς σήμα το κινητο. Διότι μετά την πανελλαδική βλάβη, έχει μια τάση η συσκευη να ψάχνει σήμα και να καταλήγει για ωρες εκτός δικτύου το οποίο λυνεται μόνο με επανεκκίνηση και κλείσιμο του 5G. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. December 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2023 2 minutes ago, Nikolas14 said: Εγώ μια ερώτηση θα κάνω, στο core network υπάρχει παράμετρος να μένει χωρίς σήμα το κινητο. Διότι μετά την πανελλαδική βλάβη, έχει μια τάση η συσκευη να ψάχνει σήμα και να καταλήγει για ωρες εκτός δικτύου το οποίο λυνεται μόνο με επανεκκίνηση και κλείσιμο του 5G. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Χάνω πολλές φορές το σήμα λόγω μετρό αλλά το βρίσκει όπως πριν On 25/12/2023 at 3:43 ΜΜ, Gv2008 said: Λες να γυρνάνε σε ///? On 25/12/2023 at 3:55 ΜΜ, mixtri said: Το πιο πιθανό όχι, θα είχα ακούσει κάτι. Μάλλον αναφέρεται στο core network. Για Core αναφέρεται κυρίως αλλά μην εκπλαγείτε και σε κάτι multi vendor. Η Vivacom της United στην Βουλγαρία παίζει με Ericsson σε OpenRAN αν θυμάμαι καλά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2023 22 minutes ago, paanos said: Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Χάνω πολλές φορές το σήμα λόγω μετρό αλλά το βρίσκει όπως πριν Για Core αναφέρεται κυρίως αλλά μην εκπλαγείτε και σε κάτι multi vendor. Η Vivacom της United στην Βουλγαρία παίζει με Ericsson σε OpenRAN αν θυμάμαι καλά CloudRAN maybe. Όχι έχουν κανονικά basebands σε κάθε σταθμό. Προς το παρόν μεγάλα δίκτυα πειραματίζονται με αυτά… Multivendor is safe. Αν και κοστίζει πολύ. 4 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. December 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2023 36 minutes ago, paanos said: Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Χάνω πολλές φορές το σήμα λόγω μετρό αλλά το βρίσκει όπως πριν Για Core αναφέρεται κυρίως αλλά μην εκπλαγείτε και σε κάτι multi vendor. Η Vivacom της United στην Βουλγαρία παίζει με Ericsson σε OpenRAN αν θυμάμαι καλά Δεν ξέρω τι κάνουν αλλά στη Θεσσαλονίκη συμβαίνει το εξής. Έχει εδώ και 15 μέρες που έχουν βγει εκτός δικτύου τελείως 3 συσκευές, 3 διαφορετικά νούμερα( 2 F2G των γονιών μου και το συμβόλαιο που εχω) στα ξαφνικά, ενώ ψάχνει σήμα καταλήγει και κολλάει στην ένδειξη καμία υπηρεσία. Και μάλλον φταίει το δίκτυο διότι δε δίνει σωστές πληροφορίες στη συσκευη. 1 Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts