Jump to content

LG Wing


magicnumbers
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η νεα υλοποιηση της LG που ακουει στο ονομα Wing παρουσιαστηκε χθες.Eνα εντελως νεο form factor οσον αφορα οτι ειχαμε δει ως τωρα στην αγορα των smartphone.Εκ πρωτης οψης ενα τυπιικο candybar κινητο με pop-up selfie σε νορμαλ βαρος ναυαρχιδας.Με μια δευτερη ματια η οθονη περιστρεφεται προς τα δεξια και ερχεται οριζοντα σε landscape για να δωσει εμφαση στο προβαλομενο περιεχομενο,σχηματιζοντας ενα Τ ενω αποκαλυπτεται μια μικροτερη με οτι δευτερευουσες πληροφοριες ενδεχεται να εμφανιστουν ως bubble κ να διακοψουν την προβολη,οπως εισερχομενες κλησεις,ειδοποιησεις κ.α.

Αλλα σεναρια οπως πλοηγηση,παιχνιδια,editing video αναλογα το orientation της συσκευης βρισκουν επισης καποια αυξημενη χρηστικοτητα.

 

Gyro EIS καμερα για χρηση ως gimbal, Pop-up selfie με αναγνωριση πτωσης ωστε να κλεισει εγκαιρα,η γνωστη πιστοποιηση MIL-STD για σκονες πτωσεις δονησεις κλπ οπως κ τα προηγουμενα τηλεφωνα της εταιριας,IP54 ενω πρωτη φορα λειπει το 3,5 jack αποτι φαινεται.

 

Review

 

Specs

https://www.gsmarena.com/lg_wing_5g-10442.php

 

Και καποια ενδοτερα του μηχανισμου που περιεχει κ υδραυλικο αποσβεστηρα (!)

https://www.youtube.com/watch?v=dVB0oLetqko&ab_channel=LGMobileGlobal

 

Αν μη τι αλλο πρωτοτυπο,ενω οπως φαινεται εχει πεσει αρκετη δουλεια στον τομεα του hardware/μεντεσε.Οπως μας εχει συνηθισει η LG δεν δισταζει να πρωτοτυπισει κ να πειραματιστει προσφεροντας διαχρονικα κατι διαφορετικο απο το απλο spec war.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με το που είδα τα πρώτα reviews μου κίνησε το ενδιαφέρον! Ίσως η μόνη από τις τωρινές πανομοιότυπες στο σύνολο συσκευές που το καταφέρνει. Θυμίζει παλιές εποχές όπου τα κινητά δίπλωναν, περιστρέφονταν, είχαν slider κλπ. Είχε πει η HMD θα έβγαζε ένα slider με δυνατά ηχεία και μπροστινές κάμερες, αλλά και stand αλλά τζίφος...

 

Ειναι κινητό για κινηματογράφηση και παρακολούθηση multimedia κατά κύριο λόγο. Αν ήταν πιο οικονομικό και ίσως πιο συμμαζεμένο σε διαστάσεις θα γινόταν πιθανά η επόμενη συσκευή μου και η πρώτη από LG.

 

----- προσθήκη μηνύματος 75 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Για την ώρα οι τιμές είναι περί τα 1000 ευρώ πάντως (σε MediaMarkt και Saturn Γερμανίας)...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

LG Wing.Κατοχος.Δε θα γραψω πολλα,θα πω μονο οτι αυτη η εταιρεια μεχρι τη ληξη του ημιχρονου επαιζε μεγαλη μπαλα κ πως το R&D πορευεται ξεχωριστα απο το μανατζμεντ.Με αλλα λογια ασχετως πωλησεων ηταν παντα παρων παραδοσιακα στην καινοτομια.

Τα χαρακτηριστικα τα ξερετε,αυτο που δεν ξερετε ειναι οτι πρωτη φορα δοθηκε μεγαλη βαση στη νυχτερινη φωτογραφιση και το τηλεφωνο βγαζει φωτο σε εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες με πολυ ομορφα αποτελεσματα επιπεδου ναυαρχιδας οπως αρμοζει,ρυθμιζοντας την εκθεση σε 2-3-5 δευτερολεπτα οσο χρειαστει κ με μπολικο AI.

Η κυριως οθονη στο προφιλ ζωντανο απλα δε χορταινεις να τη βλεπεις.Φοβερα γλυκα χρωματα διχως ναναι ψευτικα κ κορεσμενα οπως της κλασσικης σαμεσουνγκε.Μαλλον συμβαλει σε αυτο το γεγονος οτι ειναι P-OLED καθως τετοιο vibrance μονο σε foldable εχω ξαναδει η σε αλλα με p-oled πανελ πχ V40 G Flex κλπ.Η κινηση με τα 60hz που λενε ουτε καν θα σου φανει ενω κατι μουρμουρες για ελλειψη HDR κ δηθεν χαμηλα nits ουτε καν,καθως το δε βραδυ φωτιζει ολο το δωματιο,ενω τη μερα τη διαβαζεις σα χαρτι με την ιδια σταθερη αποδοση χρωματων.

Η δευτερη ειναι ενα τικ πισω οσον αφορα την χρωματικη παλετα παντα.Οχι οτι ειναι κακη,μαλλον η κυριως ειναι πολυ εντυπωσιακη κ συγκρινεται αναποφευκτα.Εχεις δυνατοτητα ρυθμισης χρωματων θερμοκρασιας κλπ παντως για να τις φερεις κοντα.Η δε αναλυση της ειναι αρκετα μεγαλη για το μεγεθος οποτε πολυ ευκρινης.Μπορει να εμφανισει βοηθητικα καποια εφαρμογη η να γινει χειρηστηριο για την πρωτη.

Η λειτουργια Gimbal καλη ιδεα,πρωτη φορα θα δειτε οτι γινεται να τραβηξεις βιντεο κρατωντας το κινητο στραβα 45  μοιρες αλλα αυτο θα εξακολουθει να τραβαει οριζοντια.Μικρο drawback οτι η αναλυση ειναι FHD μεγιστο οποτε φροντιστε για καλο φωτισμο.

Σελφι με προστασια πτωσης κ αρκουντως καθαρη.Θα ηθελα ναχει περισοτερο wide φακο ομως.

Μπαταρια 4000 αλλα μαλλον ειναι το ελαχιστο στανταρ καθως επαιρνε βελτιωση.Δε με απασχολει καθως παντου θα βρω ενα φορτιση η θαχω powerbank.

Βαρος 260 σε μια μακροστενη οχι πολυ χοντρη υλοποιηση.Χορταστικες διαστασεις ναυαρχιδας.τωρα αν εχετε μικρα χερια οκ.Παντως μεσα η συσκευασια εδινε μια θηκη πλαστικη σκληρη κ 2 screenprotector που ειδικα για τη μικρη οθονιτσα ειναι απαραιτητα καθως η μεγαλη περναει απο μπροστα της.

Διαταυτα.Γλυκοπικρη εμπειρια καθως κρατας μια ομορφη κ πολυ ενδιαφερουσα συσκευη αποτελεσμα προσπαθειας της μηχανικης κ της ηλεκτρονικης κ παραλληλα γνωριζεις οτι δεν θα υπαρξει LG Wing 2 για να παει παραπερα το καλο σε καλυτερο,κ οχι απλα αλλο ενα τηλεφωνο με 150 μεγαπιξελ 5000mah μπαταρια κ 7 ιντσες οθονη.

Ισως αν δε της τραβαγαν τη μπριζα να βλεπαμε κ αλλες εξελιξεις αυτης της προσπαθειας.Ευχομαι στο μελλον να επιστρεψουν καθως υπαρχει ακροατηριο,που ακροαζεται αυτες ακριβως τις καινοτομες προσπαθειες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Κάτοχος LG Wing εδώ και ένα χρόνο. Στα θετικά που έγραψε ο φίλος από πάνω, να προσθέσω και το wow factor όταν σε συζήτηση μεταξύ Appleάκηδων και Samsungάκηδων σκας με το flip screen και μένουν όλοι με το στόμα ανοιχτό. Με έχει βολέψει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στην οδήγηση και πραγματικά το έχω λατρέψει αυτό το τηλέφωνο. Αλλά....

...πάμε στα αρνητικά του, που δυστυχως είναι πολλά και τα περισσότερα δεν αφορούν καν το τηλέφωνο αλλά την LG γενικότερα. 

Πρώτα από όλα, να ενημερώσω πως ενώ το Gimbal του είναι εντυπωσιακό, δούλεψε μόνο για κάνα 2μηνο από τότε που πήρα τη συσκευή. Από τότε, μου βγάζει μήνυμα "Make the camera face forward, away from you. Then, tap the Reset button". Πατώντας το "Reset", κάνει "Calibrate" λίγα δευτερόλεπτα αλλά δε διορθώνει τίποτα. Να πω την αλήθεια δε με ενδιέφερε και τόσο αυτό το feature, μιας και από το προηγούμενο τηλέφωνο που είχα, ότι video τραβούσα το έκανα stabilize με άλλο πρόγραμμα (που κάνει και καλύτερη δουλειά) απλά είναι βλακεία να έχεις ένα feature το οποίο το διαφημίζει το κινητό και να μη δουλεύει. 

Το οποίο με φέρνει στο 2ο μειονέκτημα για το κινητό... Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ, υποστήριξη για τη συσκευή!! Κάλεσα το τεχνικό τμήμα της LG μπας και με βοηθήσουν με το θέμα του Gimbal και η απάντηση που πήρα ήταν "αυτή η συσκευή δεν έχει έρθει ποτέ επίσημα στην Ελλάδα, δε μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Αν θες, στείλε τη συσκευή να τη δούμε αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα τη φτιάξουμε". Και μαντέψ'τε...

...πάμε στο τρίτο μειονέκτημα... Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για τη συσκευή!! Είχα την ατυχία να μου πέσει το τηλέφωνο και να μου σπάσει ένα μικρό κομμάτι στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης (εκεί που βγάζουν τα "Χ" οι περισσότερες διαφημήσεις! XD). Δεν έγινε μεγάλη ζημιά (ευτυχώς) και το touch δουλεύει κανονικά, ακόμα και πάνω στα θραύσματα, αλλά όταν έψαξα να δω αν μπορεί να αντικατασταθεί η οθόνη, όλοι μου απαντούσαν "όχι, δεν υπάρχει κάτι για αυτό το τηλέφωνο". Την ίδια απάντηση που έπαιρνα όταν ρωτούσα για προστασία οθόνης (τζαμάκι ή μεμβράνη). Για τζαμάκι, ούτε λόγος. Για μεμβράνη, μετά από ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ με μια φίλη μου που δουλεύει σε κατάστημα με αξεσουάρ κινητών, βρήκαμε μία που, προφανώς δεν είναι για το Wing αλλά, ταιριάζει επαρκώς στην οθόνη ώστε να έχω μια τυπική προστασία (η original μεμβράνη που είχε το κινητό μαζί στη συσκευασία ξεκόλλησε στο χτύπημα και αχριστεύτηκε). 

Α... Και θήκη για το κινητό ούτε λόγος! Για κάνα 8μηνο έπαιρνα αυτή τη θήκη από τα Jumbo που χωρούσε το κινητό μέσα και έπρεπε να την αντικαθιστώ κάθε 1-2 μήνες γιατί τα υλικά είναι χάλια... Μέχρι που βρήκα μια άλλη universal θήκη από άλλο κατάστημα, καλύτερης ποιότητας, την οποία χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα. Αλλά, ακόμα και τώρα, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω κάποια θήκη από wish ή aliexpress γιατί μόνο εκεί έχω βρει θήκες ειδικά για το Wing. 

Τελειώσαμε;; Σχεδόν... Πριν λίγες μέρες, ανακοίνωσε η LG στο roadmap του 2022 αναβάθμιση σε Android 12 για τα Q92 και V50 αλλά άφησε απ'έξω και το V60 και το Wing. Μακάρι να είναι κάτι που απλά μετατέθηκε για αργότερα, απλά ή όλη στάση της LG απέναντι στο Wing μου μοιάζει.... Απαθής...

All in all, ένα υπέροχο, ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ κινητό αλλά δεν το προτείνω. 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Εντυπωσιακή αλλά δυστυχώς όπως ορθώς τα είπε και ο φίλος ακριβώς από πάνω… εγκαταλελειμμένη και ξεχασμένη συσκευή.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Επανερχομαι μετα απο 1 χρονο χρησης κ αρκετα σφαιρικης αποψης.

Σχετικα με τις αποριες του φιλου παραπανω

On 8/4/2022 at 10:00 ΠΜ, Melcalaniye said:

..πάμε στο τρίτο μειονέκτημα... Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για τη συσκευή!! Είχα την ατυχία να μου πέσει το τηλέφωνο και να μου σπάσει ένα μικρό κομμάτι ...

Α... Και θήκη για το κινητό ούτε λόγος! ....

Σερβις εχει κανονικα ειτε εκτος η εντος εγγυησης απο το εξουσιοδοτημενο κλασσικο κ αγαπημενο Procordia.Ανταλλακτικα η LG ειχε υποσχεθει σε δηλωσεις της πριν κλεισει οτι θα τηρησει ολες τις εγγυησεις..οποτε θα υπαρχει αφθονια στοκ λογικα .Δεν εξαφανιστηκε κ ολας.Απλα σταματησε τα καινουρια.Εξουσιοδοτημενο λοιπον αποκλειστικα..Ουτε σαν σκεψη δε θα το πηγαινα στα τριτομαγαζα θηκαδικα δεξια αριστερα να το σκαλισουν.. Οσον αφορα το προβλημα σου με το gimbal μαλλον ειναι θεμα hardware οποτε πας για σερβις.

Θηκη εχω παρει απο τριςαλι εξπρες αυτη εδω σε δερματινο καφε 

Οκ ηρθε μετα απο 2 χρονια (κανα μηνα περιπου) αλλα εφαρμοζει ικανοποιητικα κ το σιδερακι που προεξεχει πισω κραταει τις καμερες στον αερα να μη γρατζουνιουνται.Προσοχη η θηκη δεν αγκαλιαζει οπως οι σιλικονης κ αυτο για να γυρναει η οθονη,οποτε μη το κρατησεις απτο λουρι κ το γυρισεις αναποδα..😄 Γενικα το λουρι βολευει παντως.

Απο τζαμακια πηρα αυτα κλασσικα φτηνα τζαμακια με κολλα γυρω γυρω οχι συνολικα,κανουν καποια νουμερα στο δακτυλικο οποτε καταχωρησε το πριν κολλησιες το τζαμακι.Δεν εχω απαιτησεις η τιμη ειναι αστεια.

Και τζαμακι καμερας αυτα εδω με ελαχιστη επιρροη στις φωτο.Ισως οταν βγαζεις νυχτερινα φωτα κολωνες δηλ να δεις γραμμες κλπ.

Αυτα.

Οσον αφορα την "εγκαταλειψη" για το 12.Οκ ειναι με 11αρι android ακομα αλλα προσφατα τελος ιουλιου δηλ εγινε roll out στην κορεα η 12αρα..Δεν καιγομαι ομως γιατι ηδη δουλευει τσακμακι.Δηλαδη τι παραπανω θα προσφερει σε ενα τετοιο τηλεφωνο που μιλαει μονο του απτο form factor.Ας ειχε κ 9 δε μου κανει καμια αισθηση ισα ισα το UI του 12 δε μου αρεσε σε σχεση με το 11.

 

Οσον αφορα το κινητο,η μπαταρια ενα χρονο μετα εμφανιζει μικρη κουραση..η εγω το κουραζω..αντε ας το παραβλεψουμε υπαρχουν τα powerbank..Μια μερα θα τη βγαλει.

Υποστηριζει 5G κανονικα αρκει να ενεργοποιησετε τη σιμ σας σε συσκευη εγκεκριμενη απτον παροχο πχ apple χουα σασμουνγκ κλπ

 

Οι φωτογραφιες τη νυχτα ειναι απλα αλλου.

Η γενικη συναρμογη του ειναι οπως τη day 1 δεν παρουσιαζει φθορες η τζογους στον μηχανισμο.Κλεινει κ ανοιγει με την ιδια συμπεριφορα οπως οταν ηταν καινουριο.Η σελφι το ιδιο.

Γενικα τι να λεμε το τηλεφωνο ειναι απο αλλο πλανητη,ενω το wow factor οταν φλιπαρεις την οθονη γυρναει ακομα κ το πιο αδιαφορο κεφαλι.Το να βλεπεις youtube πχ η νετφλιξ στην οθοναρα ειναι θεαματικο.

Δυστυχως η ευτυχως ειναι ενα ιδιαιτερο κομματι κ οντας λιγο πιο βαρυ κ ογκωδες απτα υπολοιπα θελει ενα τικ προσοχης παραπανω οχι οτι ενιωσα μειονεκτικα ποτε.Απλα πχ δε το παραταω σε τσεπες δε χοροπηδαω δε καθομαι κλπ χωρις να ξερω τι θα κανει.Πρωτα θα το πιασω στο χερι κ μετα ολα ταλλα.Του αξιζει λιγος σεβασμος παραπανω ετσι κ αλλιως.

 

Edited by saifix
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...