Jump to content

Οδηγοί Redmi Note 9 Pro - Global Edition


Vasileios26
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οδηγός Root Xiaomi Redmi Note 9 Pro - Global Edition

 

Προσοχή: Ο παρακάτω οδηγός δικαιώματος υπερχρήστη (Root), γίνεται μόνο με Magisk, και αφορά μόνο τη συσκευή του παρόν νήματος, παρόλο που ο προγραμματιστής στον υπερσύνδεσμο προτείνει τον οδηγό του και σε άλλες συσκευές, εμείς δεν σας τον προτείνουμε σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή, παρά μόνο σε ό,τι έχει δοκιμαστεί στο τηλέφωνό μας, και σε άλλη συσκευή πλην αυτής του τίτλου του οδηγού, προχωράτε μόνο με δική σας ευθύνη, μη φέροντας ευθύνη για bootloop, brick και κάθε άλλη δυσλειτουργία.

 

· Ο οδηγός έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε συσκευές του παρόντος νήματος.

· Ο παρόν οδηγός γράφτηκε όσο δεν έχει βγει ακόμη άλλος τρόπος (μέσω custom recovery) για να έχουμε Root στη συσκευή μας, όμως μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη μέθοδο αυτή εάν θέλουμε να μην φλασάρουμε/περάσουμε custom recovery στο κινητό μας (εάν δεν τη χρειαζόμαστε για οποιοδήποτε άλλο λόγο).

 

1) Πρώτα έχουμε φροντίσει να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή μας. Οποιαδήποτε μέθοδος root στη συσκευή αυτή δε λειτουργεί χωρίς ξεκλείδωτο bootloader, κάτι που το κάνουμε με τη διαδικασία εδώ στο Step 1. Στο αίτημα για ξεκλείδωμα, θα περιμένουμε 168 ώρες. Έπειτα απο το πέρας των ωρών αυτών, αναμένουμε την έγκριση του ξεκλειδώματος που αιτηθήκαμε, και προχωράμε τη διαδικασία:

 

2) Κατεβάζουμε απο εδώ ή εδώ την rom που φοράει η συσκευή μας.

Tip: Κατεβάζουμε πάντα, τη ίδια αριθμητική έκδοση rom που φέρει η συσκευή μας, και όχι προγενέστερη ή μεταγενέστερη έκδοση, ώστε το κάτωθι αρχείο που θα δούμε και θα εγκαταστήσουμε αρχικά στον υπολογιστή μας (το 'boot.img') να ταιριάζει με τη rom που έχουμε στη συσκευή μας. Τέλος, δίνουμε μεγάλη προσοχή ώστε να κατεβάζουμε της ίδιας προέλευσης (Global) rom, και όχι πχ την Ινδική.

 

3) Εγκαθιστούμε τη rom οπουδήποτε στον υπολογιστή μας (προτείνεται το άνοιγμα ενός φακέλου), και κάνουμε extract την rom που κατεβάσαμε στον υπολογιστή μας, και με το πέρας της διαδικασίας αυτής βρίσκουμε το αρχείο boot.img. Pics-Art-07-01-01-58-18.jpg μέσα στο φάκελο που φτιάξαμε.

 

4) Συνδέουμε το κινητό μας με τον υπολογιστή, και κατεβάζουμε απο εδώ το magisk manager, όπως επίσης κατεβάζουμε και τη τελευταία έκδοση του magisk (v20.x).

 

5) Επιστρέφουμε τώρα στον υπολογιστή, και παίρνουμε (είτε με σύρσιμο, είτε με αντιγραφή) το αρχείο boot.img (βήμα 3) και το εγκαθιστούμε οπουδήποτε στο κινητό μας.

Tip: Για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, μέσω ενός file explorer (πχ Es file explorer, ή root file explorer κλπ) βρίσκουμε το φάκελο ή φτιάχνουμε μέσα στο κινητό εμείς έναν, και βάζουμε μέσα το magisk manager με όλα του τα αρχεία και την έκδοση magisk που κατεβάσαμε (20.x), και το boot.img που έχουμε πάρει απο τον υπολογιστή, καθότι αυτή είναι μια -προαιρετική- ενέργεια που θα μας χρησιμεύσει και παρακάτω.

 

6) Ανοίγουμε την εφαρμογή του magisk, και πάμε-> Magisk is not installed->ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ->Select and Patch a File

βρίσκουμε και επιλέγουμε το αρχείο boot.img που έχουμε πάρει απο τον υπολογιστή μας. Κάνοντας τη διαδικασία αυτή, δημιουργείται το αρχείο: magisk_patched.img Pics-Art-07-01-01-20-44.jpg

Τώρα απο τον φάκελο στο κινητό μας που δημιουργήσαμε (βήμα 5) βρίσκουμε το magisk_patched.img και το αντιγράφουμε στον υπολογιστή μας, ακολουθώντας την πρόταση του προγραμματιστή για το που θα τοποθετήσουμε αυτό το αρχείο: "Ideally to the Mi Unlock folder where fastboot.exe is located".

(Ο φάκελος με το πρόγραμμα αυτό υπάρχει έτοιμο στον υπολογιστή μας, κατά τη διαδικασία του ξεκλειδώματος του bootloader).

 

7) Ανοίγουμε στον υπολογιστή μας το πρόγραμμα ADB, όπου θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε για να γράψουμε -μία- εντολή command prompt.

Εχοντας ενεργοποιήσει στο κινητό μας στις επιλογές προγραμματιστών τις επιλογές: 1)Ξεκλείδωμα ΟΕΜ και 2) εντοπισμός σφαλμάτων USB, έπειτα περνάμε το κινητό μας σε λειτουργία fastboot mode, πατώντας ταυτόχρονα και παρατεταμένα τα πλήκτρα vol- και το κουμπί απενεργοποίησης της συσκευής, μέχρι να δούμε στην οθόνη της συσκευής μας να αναγράφεται fastboot.

 

8) Επιστρέφουμε στον υπολογιστή μας, και περνάμε στο πρόγραμμα ΑDB. (Προαιρετικά, συστήνεται να το έχουμε τρέξει ως διαχειριστές - με δεξί κλικ).

Και αναγράφουμε, (με 1 κενό ανάμεσα σε κάθε λέξη εντολών) την εξής εντολή: fastboot flash boot magisk_patched.img και δεν πατάμε enter διαβάζοντας το παρακάτω πρώτα:

Απαραίτητη σημείωση: Στην ανωτέρω εντολή, αφού γράψουμε fastboot flash boot(αφήνουμε κενό), το 'magisk_patched.img' το σύρουμε απο το φάκελο/πρόγραμμα Mi Unlock folder (βήμα 6).

Και πατάμε enter.

 

· Το κινητό μας εάν δεν επανεκκινήσει αυτόματα, πατάμε παρατεταμένα το πλήκτρο ενεργοποίησης, μέχρι να γίνει το boot στη συσκευή.

 

Πλέον, το κινητό μας είναι έτοιμο με δικαιώματα υπερχρήστη μέσω Magisk.

Tip: Εάν θέλουμε να έχουμε πρόσβαση Adaway, ενεργοποιούμε στις ρυθμίσεις του Magisk το Systemless hosts.

· Στη συσκευή λειτουργεί κανονικά το Google pay μέσω magisk hide (Προτείνεται μετά το hide ένα restart της συσκευής).

 

Thanks tο @leotzian, και σε όλη την ομάδα του νήματος της συσκευής για τον οδηγό αυτό.

Edited by Vasileios26

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οδηγός ενεργοποίησης Google pay μετά απο ξεκλείδωμα bootloader - Xiaomi Redmi Note 9 Pro (Global Edition)

 

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής πληρωμής της Google με το Google pay, το πρώτο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε μόλις ξεκλειδώσουμε τον bootloader της συσκευής μας, θα είναι οι περιορισμοί του Android 10 με τα dynamic partitions αυτού.

 

Αρχικά, ξεκλειδώνοντας τον bootloader στη συσκευή μας (Step 1), στην προσπάθειά μας να ανοίξουμε την εφαρμογή της ως άνωθεν υπηρεσίας πληρωμών της Google, θα λάβουμε το εξής ενημερωτικό μήνυμα απο την ασφάλεια του λειτουργικού μας συστήματος:

Pics-Art-07-02-01-00-02.jpg

 

Το εν λόγω πρόβλημα περιορισμού της εμπειρίας χρήσης μας στις υπηρεσίες πληρωμών με το Google pay, έρχεται να λυθεί με το Magisk.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει η εφαρμογή πληρωμών της Google, είναι να έχουμε κάνει root -προτείνοντάς σας τον οδηγό του παρόντος νήματος- στη συσκευή μας ώστε να εκμεταλλευτούμε τα features του Magisk με τα οποία θα εκτελούμε απροβλημάτιστα τις συναλλαγές πληρωμών μέσω Google pay, κάνοντας τα εξής βήματα:

 

1) Αφού έχουμε κάνει root, ανοίγουμε την εφαρμογή του Magisk Manager->Ρυθμίσεις->Απόκρυψη του Magisk Manager (όπου στο πεδίο τοποθετούμε ένα τυχαίο όνομα με το οποίο θα εμφανίζεται πλέον το Magisk Manager).

Απαραίτητη σημείωση: Το Google pay λειτουργεί -δοκιμασμένα- και χωρίς την απόκρυψη. Όμως οι περιορισμοί της Google στο Android Q που περιγράψαμε, μας οδηγούν στο να προσθέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τις δικές μας δικλείδες ορθής λειτουργίας.

 

Συνεχίζοντας εντός των ρυθμίσεων του Magisk Manager, με scroll down, βρίσκουμε και ενεργοποιούμε το Magisk Hide.

 

2) Πλέον έχει εμφανιστεί στην αριστερή πλευρική συρόμενη μπάρα η λειτουργία Magisk Hide.

Επιλέγουμε τη λειτουργία αυτή, και πάνω δεξιά επιλέγουμε τις τρεις κάθετες τελείες, ώστε να εμφανιστεί η επιλογή: Show system apps, και τικάρουμε το κουτάκι:

Pics-Art-07-02-01-31-37.jpg

Με αυτό το τρόπο εμφανίζονται οι μέχρι πρότινος μη εμφανιζόμενες εφαρμογές συστήματος στη λίστα του Magisk Hide.

 

3) Επιλέγουμε τώρα την εφαρμογή συστήματος του Google pay τικάροντας τη σχετική επιλογή, ώστε το Hide να εφαρμοστεί στην εφαρμογή που μας ενδιαφέρει.

 

Σημείωση: Δοκιμάζουμε το Hide εάν πλέον ενεργοποιήθηκε στην εφαρμογή μας μπαίνοντας σε αυτή. Σε περίπτωση που δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί και μας βγάζει το αρχικό μήνυμα, ξετικάρουμε και τικάρουμε πάλι (Βήμα 3) το Hide της εφαρμογής του Google pay, και κάνουμε επανεκκίνηση στη συσκευή μας.

 

Το Google pay είναι έτοιμο προς χρήση.

 

Special thanks to @leotzian, και σε όλη την ομάδα του νήματος.

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οδηγός manual εγκατάστασης Rom - Xiaomi Redmi Note 9 Pro (Global Edition)

 

Προσοχή! Ακολουθώντας τον κάτωθι οδηγό, δε θα έχουμε πρόβλημα στην εγκατάσταση της Rom μας, εφόσον ακολουθήσουμε σωστά τα παρακάτω βήματα.

· Ο οδηγός αυτός δημιουργήθηκε αφενός επειδή το ζητάτε εσείς, και αφετέρου διότι παρατηρείται η Xiaomi να έχει εκδώσει νέα έκδοση Rom, όμως το update να καθυστερεί να δοθεί στις συσκευές μας.

· Ο παρόν οδηγός αφορά μόνο τη συσκευή του οδηγού αυτού.

· Για ενέργειες πέραν απο τις οδηγίες του παρόντος οδηγού οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν σε bootloop, brick και κάθε μορφής δυσλειτουργίες, δε φέρουμε ευθύνη.

 

Η Xiaomi για λόγους εμπορικών πολιτικών της, κυκλοφορεί διαφόρων προελεύσεων/τύπων Roms, αναλόγως το εμπορικό κοινό στο οποίο απευθύνονται οι συσκευές της, Roms οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις καταναλωτικές συνήθειες των πελατών της αλλά και τους τοπικούς περιορισμούς (όπως λχ η συνδεσιμότητα των δικτύων LTE), αναλόγως την ήπειρο στην οποία θα κυκλοφορήσει η εκάστοτέ της συσκευή.

Όσο αφορά τη συσκευή του νήματός μας, κυκλοφορούν τεσσάρων διαφορετικών προελεύσεων Roms:

· Global - QJZMIXM

· ΕΕΑ - QJZEUXM

· Ρωσική - QJORUXM

· Ινδονησιακή - QJZIDXM

 

Σε εμάς τους εν Ελλάδι χρήστες της συσκευής, χρησιμοποιείται η παγκόσμια (Global) και η Ευρωπαϊκή (EEA) προέλευση Rom, και με αυτές θα ασχοληθούμε στον παρόν οδηγό.

 

1) Για να προχωρήσουμε στη χειροκίνητη εγκατάσταση μιας Rom στην Xiaomi συσκευή του νήματός μας, θα βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε το ποιας προέλευσης/τύπου Rom φοράει η συσκευή μας.

Την πληροφορία αυτή θα την πάρουμε μέσα απο τη συσκευή μας: Ρυθμίσεις->Σχετικά με το τηλέφωνο->MIUI έκδοση. Pics-Art-07-03-04-05-43.jpg

 

Απαραίτητη σημείωση: Αφού με βάση το ανωτέρω (βήμα 1) σιγουρευτούμε ότι φοράμε την Global - QJZMIXM ή την Ευρωπαϊκή (EEA) - QJZEUXM όπως εξηγήσαμε παραπάνω, θα πάμε να κατεβάσουμε την ανάλογη Rom που χρησιμοποιούμε.

Tip: Προτού μεταβούμε στην ανάλογη λήψη, θα σιγουρευτούμε απόλυτα το ποια Rom φοράμε, με τον εξής τρόπο:

Την Global θα τη ξεχωρίζουμε τόσο στη συσκευή μας (screenshot βήματος 1) όσο και στη σελίδα που θα κάνουμε τη λήψη ως εξής:

· QJZMIXM - Γράμματα 'MI'

Την Ευρωπαϊκή - (ΕΕΑ) θα τη ξεχωρίζουμε ως εξής:

· QJZEUXM - Γράμματα 'EU'

 

2) Εν συνεχεία, κατεβάζουμε -απευθείας στο κινητό- την ανάλογη Rom απο εδώ ή εδώ και δεν την κάνουμε unzip. Επίσης δεν απαιτείται να εγκαταστήσουμε πρώτα ενδιάμεσες αριθμητικές εκδόσεις Roms εάν έχουμε μείνει πίσω στα updates, όπερ σημαίνει ότι μπορούμε να μεταβούμε απευθείας στην εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης Rom.

Οποιαδήποτε άλλη Rom άλλης συσκευής, ή άλλης προέλευσης (Πχ Ινδονησιακή) κατεβάσουμε και προσπαθήσουμε να εγκαταστήσουμε, υπάρχει κίνδυνος bootloop ή brick.

 

3) Μετά την ολοκλήρωση της λήψης, μεταβαίνουμε στη συσκευή μας για την εγκατάσταση: Ρυθμίσεις->Σχετικά με το τηλέφωνο->Ενημέρωση συστήματος ή μέσω της προεγκατεστημένης εφαρμογής συστήματος 'Ενημερώσεις', και αφού εισέλθουμε, ακολουθούμε τα εξής: επάνω/κεντρικά στο logo '11' (ή '12' όταν η συσκευή αναβαθμιστεί με το νέο λειτουργικό) πατάμε πολλαπλές φορές (tap), στο σημείο που φαίνεται στο σχήμα: Pics-Art-07-03-03-36-41.jpg

 

Μετά την ενέργειά μας αυτή, μεταβαίνουμε επάνω δεξιά στις τρεις κάθετες τελείες, και θα μας εμφανιστεί το εξής: Pics-Art-07-03-03-37-55.jpg

Το επιλέγουμε, και μεταβαίνουμε στο φάκελο που έχει εγκατασταθεί η Rom που κατεβάσαμε (συνήθως στο φάκελο 'download').

Την επιλέγουμε, και εκκινεί η διαδικασία αναβάθμισης της συσκευής μας, η οποία μετά τη διαδικασία θα είναι έτοιμη προς χρήση χωρίς περαιτέρω ενέργεια απο εμάς.

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

trCamera (gcam): Οδηγός ρυθμίσεων για βέλτιστη ποιότητα λήψεων - Xiaomi Redmi Note 9 Pro (Global Edition)

 

Pics-Art-07-04-05-28-48.jpg

 

Σε αυτόν τον οδηγό για τις κάμερες της συσκευής του νήματος, θα σας παρουσιάσουμε μια έκδοση custom app με πληθώρα ρυθμίσεων, την trCamera, με φωτογραφίες οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα σας αφήσουν ικανοποιημένους με την ποιότητα την οποία θα απαθανατίσετε τις αγαπημένες σας στιγμές.

 

Αρχικά η συσκευή μας εφοδιάζεται με κύριο αισθητήρα των 64MP σε ρόλο βασικού πρωταγωνιστή στη φωτογραφική τετράδα της κυρίας κάμερας.

Το διάφραγμα του φακού είναι (f/1.89), ενώ όταν αξιοποιείται η λειτουργία «4-σε-1», τα 0,8μm μέγεθους pixels δημιουργούν ένα «Super Pixel» στα 1,6μm, ικανό να «αλιεύσει» κάθε ίχνος φωτός που θα εντοπίσει, ακόμα και όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι ιδιαιτέρως μειωμένες! Το αποτέλεσμα καταγράφεται σε έναν καμβά 16MP.

 

Στους υπόλοιπους τρεις φακούς και αισθητήρες την τετράδα συμπληρώνουν ένας 8MP αισθητήρας με έναν υπερευρυγώνιο φακό 119 μοιρών (108,3° μετά τη διόρθωση παραμόρφωσης), μία 5MP macro κάμερα με Auto-Focus και ένας αισθητήρας βάθους των 2MP.

 

Η κύρια κάμερα μπορεί να αιχμαλωτίσει 4K βίντεο στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή 1080p βίντεο στα 60fps.

 

Βιντεοκλήσεις και selfies αναλαμβάνει η 16MP κάμερα της πρόσοψης. Εκτός από Full HD video μπορεί να καταγράψει και Slo-Selfie στα 120fps.

 

Με όποια κάμερα κι αν απαθανατίσετε τις αγαπημένες σας εικόνες, το μόνο δεδομένο είναι πως το ΑΙ της κάμερας θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό σας, προσδίδοντάς σας μια πιο επαγγελματική χροιά στις λήψεις, ενώ όσο αφορά το σκέλος των νυκτερινών λήψεων μας το λογισμικό της κάμερας της Xiaomi -τουλάχιστον στη midrange κατηγορία- χρήζει βελτίωσης, και έτσι εδώ έρχονται να συμπληρώσουν τις φωτογραφικές αδυναμίες της συσκευής μας κάποια custom apps καμερών.

Μεταξύ των δοκιμών μας, καταλήξαμε στην trCamera η οποία είναι gcam based, επομένως διαθέτει όλη τη γκάμα ρυθμίσεων αυτής, την οποία και θα σας παρουσιάσουμε:

 

1) Αρχικά θα εγκαταστήσουμε την trCamera μας (.apk) απο εδώ επιλέγοντας την μεγαλύτερη/τελευταία έκδοση.

Έπειτα απο την εγκατάστασή μας, οι αρχικές φωτογραφικές επιλογές της εφαρμογής μας, θα είναι ως εξής:

Screenshot-2020-07-04-17-37-29-524-org-codeaurora-snapcam.jpg Screenshot-2020-07-04-17-36-32-496-org-codeaurora-snapcam.jpg

 

2) Για να πάρουμε τις βέλτιστες λήψεις βάση των ρυθμίσεων που πρέπει να θέσουμε, αρχικά επιλέγουμε:

· Settings-> Lib patcher-> Noise reduction model for main lens-> imx 363 Google.

Επειτα πάμε και επιλέγουμε:

· Settings-> Model Settings-> Default (Pixel 4XL).

Τέλος επιλέγουμε:

· Settings-> Color Settings-> Use Pixel Auto White balance Mod-> Pixel 3.

 

Συγκριτικό καμερών μεταξύ stock camera & trCamera: (Τα δείγματα εικόνων δεν είναι αντιπροσωπευτικά των ικανοτήτων των καμερών και των εφαρμογών αυτών, καθότι μεγάλο μέρος του θορύβου στις εικόνες αυτές προέρχεται απο την αυτόματη επεξεργασία στον uploader).

MVIMG-20200704-135314.jpg

IMG-20200704-135426.jpg

 

· Η πρώτη εικόνα του δείγματός μας, αφορά την trCamera. Όπου θα παρατηρήσουμε μια φυσική αποτύπωση των χρωμάτων του πρασίνου, και γενικότερα ένα φυσικό κορεσμό των χρωμάτων.

· Η δεύτερη εικόνα αφορά την stock camera της συσκευής μας, όπου βλέπουμε έναν υπερκορεσμό στην αποτύπωση των χρωμάτων πρασίνου (πχ στο πράσινο κάτω δεξιά) - Το φυσικό χρώμα ανήκει στην πρώτη φωτογραφία της trCamera, σε κάθε περίπτωση η ποιότητα εικόνας απο πλευράς θορύβου παραμένει αναλλοίωτη και στις δύο περιπτώσεις λήψεων.

 

Εκεί που θα δούμε διαφορά, είναι στη νυκτερινή λήψη, εκεί που το λογισμικό του φακού μας στην trCamera δεσμεύει ικανή ποσότητα φωτός, για να έχουμε ένα πιο επαρκή φωτισμό:

Pics-Art-06-23-11-08-15.jpg Pics-Art-06-23-11-05-22.jpg

 

Όπου στην κάτω φωτογραφία βλέπουμε τις νυκτερινές δυνατότητες της trCamera.

 

Περιμένουμε τα φωτογραφικά συγκριτικά και τη γνώμη σας!

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...