Jump to content

Διαδρομές: Πως, που και τι...

Nrg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδη δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα μιας και με ενδιαφερει κιολας.

Την αλλη Τεταρτη θα παω απο Λεπτοκαρυά (Κατερινη) στη Κυλληνη και απο εκει Ζακυνθο. Ξερω οτι μεχρι τη Λαμια ο δρομος ειναι ΟΚ, μετα αρχιζουν τα δυσκολα, οποιος ξερει ας μας πει τα επικινδυνα σημεια αλλα και τα πιθανα σημεια που παροτι υπαρχει ατελειωτη ευθεια το οριο ειναι 50 και πιο κατω εχει μπλοκο :rolleyes: Γενικα οτι ειναι χρησιμο για τη διαδρομη θα ηθελα να το μαθω, ακομα και που να σταματησω για καφε :cool: :p

μεχρι τον μπραλο εισαι κυριλε.............ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟΜΑΛΙΑΚΟ.

βαλε πεμπτη , μουσικουλα και αραξε δεξια. φυσικα με απειρη προσοχη προς καθε κατευθυνση. ο μπραλος ειναι αναλογικα μια χαρα δρομος. προσοχη μονο απο το γαλαξειδι και μετα.......καλο ταξιδι με το καλο να γυρισεις και αντε την πεμπτη να πιουμε μπυρα.

ητανε να φυγω και εγω αυριο για κεφαλονια απο τον ιδιο δρομο αλλα ανωτερα βια τα ακυρωσε ολα.........

Μαλιακός - σε κάθε δεύτερη πινακίδα για κάμερα... υπάρχει όντως - και δουλεύει!!! Οπότε και κίνηση να μην έχει, το νου σου στα όρια και στις πινακίδες

Ειμαι απο Θες/νικη αλλα μενω :mad: Πατρα. Εχω κανει τη διαδρομη απειρες φορες απο τοτε που ο Μπραλος ηταν χωματοδρομος και περναγες μεσα απ΄το ομονυμο χωριο...

Μεχρι το Μραλλο στα ηπαν. Ειδικα αν πας νορμαλ, μεχρι 100-120, ο δρομος παει μονος του.

Απο κει και περα ο δρομος ειναι ισως ο πιο τρελος που υπαρχει. Μοναχικες στενες ευθυειες, μπερδεμενες με συνεχομενες κλειστες αναποδες τυφλες στροφες που απειλουνται απο κατολισθισεις και φορτηγα τερατα απο την κοντινη παραγωγη βοξιτη. Ο,τι πρεπει δηλαδη για οδηγικη απολαυση που λεει κι ο Θεοφραστου. Μονο που παιζει ο παραγωντας κουραση. (οσο να΄ναι θα΄χεις κανει τοσα χλμ.)

Κι ενα βασικο. Αν φυγεις πρωι απο πανω (το πιο λογικο) θα εχεις στη δυσκολη διαδρομη (εκει κατα το Γαλαξειδι) ολο τον ηλιο φατσα δικο σου. Μεχρι να δυσει στο Ιονιο θα σου σπασει τα νευρα γιατι μια θα ειναι πισω σου και μια αναμεσα στα ματια σου (οι τρελες στροφες που λεγαμε).

Αν δε βιαζεσε παρε το φερυ για Ριο. Δεν εχει κινηση πια και ειναι στη μιση τιμη. 4,5 νομιζω με 10 της γεφυρας. Ετσι θα δεις και καλυτερα τη γεφυρα.

Απο Ριο, αν βιαζεσε παρε την περιφερειακη της Πατρας και βουρ για Κυλληνη ολο ευθεια. Εδω προσοχη!!! Ο δρομος ειναι ο,τι χειροτερο εχει κατασκευαστει απο Ελληνα. Οχι απο οποιονδηποτε, αλλα απο Ελληνα. Υποτιθεται οτι ειναι η εθνικη που σε παει απο Αθηνα στην Ολυμπια (το γνωστο κεντρο του κοσμου για περσι τουλαχιστο) και εχει ολα τα κακα που μπορει να φανταστει καποιος για ενα δρομο. Απο κακο οδοστρωμα, ασχημες κλισεις, μεχρι τρομερα επικινδυνες διασταυρωσεις καθε 4-5 χλμ. Ο θεος που πιστευεις να σε φιλαει απο τα τρακτερ και τα καθε ειδους αγροκτηνοτροφικα που μπαινουν οπως, οπου και οποτε θελουν οι οδηγοι τους. Μπρρρρρ...

Στην Κυλληνη τα περισσοτερα πλοια ειναι ωραια και καινουργια και το ταξειδι, σχεδον μια ωρα περνα ευχαριστα μιας και σπανια ο καιρος εδω ειναι κακος.

Στη Ζακυνθο οι δρομοι ειναι στενοι με καλο οδοστρωμα αλλα παρα πολλες στροφες και θελει λιγη προσοχη με τους διαφορους που νοικιαζουν οτιδηποτε και βγαζουν το Λαουντα απο μεσα τους στις διακοπες Αν πας σιγα ολα θα πανε καλα.

Συγνωμη για το μακροσκελες. Εγραψα οσο πιο λιγοτερα μπορουσα.

Καλα να περασετε

Αν εχω χρονο αργοτερα (ειμαι στη δουλεια τωρα) θα σου γραψω και στασεις για καφε...

Σε ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες σου! Σκεφτομουν να φυγω γυρω στις 5 το πρωι απο Λεπτοκαρυα, το πλοιο φευγει στις 12:30, μεχρι τη Λαμια χοντρα χοντρα θα κανω 2-2:30 ωριτσες, μετα ειναι ακομα 3 στο χαλαρο ετσι? Βαλε και καμια σταση 6 ωρες, δηλαδη θα ειμαι 11 Κυλληνη?

Μια εναλλακτικη λυση που σκεφτηκα γιατι πραγματικα ο δρομος ειναι μακρυς και δυσκολος ειναι να φυγω την προηγουμενη μερα και να διανυκτερευσω στη Ναυπακτο, ή οπου αλλου μου προτεινετε :) :cool:

Μια εναλλακτικη λυση που σκεφτηκα γιατι πραγματικα ο δρομος ειναι μακρυς και δυσκολος ειναι να φυγω την προηγουμενη μερα και να διανυκτερευσω στη Ναυπακτο, ή οπου αλλου μου προτεινετε :) :cool:

Αν έχεις τη δυνατότητα, είναι καλή φάση! Λογικά δε θα έχεις πρόβλημα στο να βρεις δωμάτιο. Ίσα ίσα που θα μπορέσεις να θαυμάσεις και λίγο την ομορφιά της πόλης και να πιεις ένα ποτάκι στο γραφικό λιμανάκι! :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Σε ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες σου! Σκεφτομουν να φυγω γυρω στις 5 το πρωι απο Λεπτοκαρυα, το πλοιο φευγει στις 12:30, μεχρι τη Λαμια χοντρα χοντρα θα κανω 2-2:30 ωριτσες, μετα ειναι ακομα 3 στο χαλαρο ετσι? Βαλε και καμια σταση 6 ωρες, δηλαδη θα ειμαι 11 Κυλληνη?

Φιλε NRG δε νομιζω η συγκεκριμενη διαδρομη να απαιτει διανικτερευση.

Αν θες ομως για υπνο, ουζακι, καφε, καλα ταβερνακια, εκτος απ΄τη Ναυπακτο υπαρχουν πολλα ψαροχωρια Μαραθιας. Αγιοι Παντες, Τριζωνια (το νησακι) και το πανεμορφο Γαλαξειδι.

Για μετα την Πατρα δε θα σε συμβουλευα να σταματησεις καπου... Ας μη συνεχισω...

Φιλε NRG δε νομιζω η συγκεκριμενη διαδρομη να απαιτει διανικτερευση.

Αν θες ομως για υπνο, ουζακι, καφε, καλα ταβερνακια, εκτος απ΄τη Ναυπακτο υπαρχουν πολλα ψαροχωρια Μαραθιας. Αγιοι Παντες, Τριζωνια (το νησακι) και το πανεμορφο Γαλαξειδι.

Για μετα την Πατρα δε θα σε συμβουλευα να σταματησεις καπου... Ας μη συνεχισω...

Συνεχισε συνεχισε :p Καλυτερα να τα μαθω πριν παω, παρα να παθω! Τις ωρες σωστα τις υπολογισα πανω κατω? :w00t:

Λαμια-Αντιρριο (ποτε δεν καταλαβα γιατι γραφεται με δυο ρο) ειναι 4 ωρες στο πολυ χαλαρο.

Ριο-Κυλληνη ειναι μια ωρα και κατι στο χαλαρο επισης.

Για στασεις εδω ειπαμε αστο καλυτερα. Μη μ΄αναγκασεις να γινω κακος :X . Αλλωστε θα δεις και μονος σου οτι δεν αξιζει τιποτα. Κρατα τις ωρες και το χρημα για αλλου.

Μην ξεχασεις να εισαι στο λιμανι μια ωρα πριν φυγει το πλοιο.

Ζακυνθο πηγα το 3ημερο του Αγ. πνευματος. Ειχα ξαναπαει 3-4 φορες.

Μεγαλη εντυπωση μου εκαναν οι τιμες τους. Αν δηλαδη ενας καφες με μικρο νερο εχει 5 ευρω, ή μια μεριδα πατατες δηθεν τηγανητες σε πιατακι του καφε εχει 3 ευρω, στη Σαντορινη ή σ΄ενα "αλλο" νησι τι πρεπει να ζητανε :rtfm:

Μην παραληψεις ν΄αναιβεις στη Μποχαλη και να πας στο Κερι.

Για τις Σπηλιες και τα υπολοιπα γνωστα θα τα ξερεις. Δεν εχω παει ποτε στο "Ναυαγιο". Ξερω οτι εχει απιθανη παραλια αλλα κουναει πολυ και και σχεδον παντα το καραβακι που σε παει εκει.

Ωχ! ξεχαστηκα παλι κι αρχισα να γραφω... Ο,τι χρειαστεις ρωτα. Εχω γυρισει σχεδον ολη την Ελλαδα.

• 2 weeks later...

λαμια - αντιριο ΠΟΣΟ???????

λοιπον μολις γυρισα απο κεφαλονια μεσω κυλληνης......

το ταξιδι κρατησε 5 ωρες και 45 λεπτα.

Ο ΜΠΡΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..........

μεχρι τον μπραλο η διαδρομη ειναι γρηγορη και ακρως ευχαριστη στο ματι με απιστευα τοπια.

η ναυπακτος ειναι απο τις ομορφοτερες πολεις αλλα καντε το κερατο μου μια περιφεριακη, δεν ειναι κατασταση αυτη............... μεσα απο την πολη θεορατες νταλικες??? ΕΛΕΟΣ ..... μου θυμισε Καβαλα σε μερες ατελειωτης δοξας.

η κεφαλοννια , απλα πανεμορφη με τρελα στροφιλικια και σε πολλα σημεια αρκετα καλο δρομο.......

οποιος θελει και αλλες λεπτομεριες , απλα ρωταει......

Guest patris
Για συνέχισε φίλε popolare την ξενάγηση γιατί σαββάτο τραβάω κατα κει.Παραλίες,διασκέδαση,φαγητό κτλ.Θα μείνω στις Μηνιές αν το λέω καλά,κοντα Αργοστόλι

λοιπον αδερφε.

παμε

μεσα στο αργοστολι αυτο που δεν θα παραβλεψεις ειναι να πας στην κεντρικη πλατεια και στον πεζοδρομο, οπου ολα αυτα βρισκονται στον επομενο παραλληλο προς τα πανω απο την παραλιακη. μπορεις να παρκαρεις το αυτοκινητο σου στα δυο παρκινγκ που εχει η παραλια ακριβως μετα το λιμεναρχειο. (οποτε no ανχος για το αμαξι).

τωρα , πανω στην πλατεια ΜΗΝ παραληψεις να πας στο PREMIER , ενα απιστευτο μαγαζι , με οτι θελεις απο αποψη φαγητου , γλυκου , ποτου. θα πληρωσεις 2-3 ευρω παραπανω αλλα πιστεψε με θα το θυμασαι σε ολη σου τη ζωη.........(εγγυηση).

απο εκει και μετα μπορεις να πας στις λεγομενες ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ , οπου εχει ενα απιστευτο μαγαζι για ποτο με θεα ολο τον κολπο του αργοστολιου, θα πληρωσεις ομως 10 ευρο το ποτο.........επισης αν θελεις αγγλιδουλες (για ξεφρενες νυχτες) θα πας στη Λαση και ειδικα στο μαγαζι so simple........(εμφραγμα)

αυτα με το αργοστολι. το ληξουρι τωρα απο την αλλη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, ενα απλο χωριο με μια μεγαλουτσικη πλατεια με μαγαζακια για καφε. μετα ομως το ληξουρι ειναι η παραλια του ΞΙ, η οποια αξιζει.

ενα αλλο μερος που αξιζει αν και ειναι σχετικα μακριουτσικα και με δυσκολο δρομο ειναι το Φισκαρδο το οποιο βρισκεται βορεια του νησιου....... προσεξε , αν θελησεις να φας εκει δεν θα πας στα μαγαζακια της παραλιας αλλα θα περπατησεις μεσα στο χωριο και θα βρεις την ταβερνα : Μαγειριο....... (η μονη φθηνη και προπαντως ΚΑΛΗ)

η Σαμη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο σαν μερος , ενα απλο χωριο ειναι αν και εχει μια καλη παραλια (Αντισαμος) και μια λιμνη η οποια βρισκεται μεσα στο βουνο (5 ευρο εισοδος).

για μπανιο το θεωρω αυτονοητο οτι θα πας στον Μηρτο........

αν βρεθεις στην αγια ευφειμια μεσημερι τοτε θα πας να φας σε μια ταβερνα στο τελος της προβλητας οπου εχει ενα μπαρμπαδακι εξω (σαν μαγειρας μοιαζει , δεν θυμαμαι το ονομα γαμωτο) , οπου εχει μια φανταστικη μακαροναδα εν ονοματι : μαρε.

η βενζινη να ξερεις οτι ειναι ακριβη , την πετυχα και 1,10 την απλη, οποτε αν χρειαστεις βαζεις μεσα απο το αργοστολι στα δυο βενζιναδικα της SHELL οπου ειναι και η πιο φθηνη στο νησι.

αυτα , τι αλλο???

παστελια , θα παρεις απο την βοσκοπουλα (πεζοδρομος του αργοστολιου) , και κρασι απο τον συναιτερισμο ( στην παραλιακη πριν το μεγαλο βενζιναδικο της SHELL).

Apo paralies einai must na pate Myrto, Petanous, Antisamo, Skala, Xi, Platia Ammos, Makris - Platis Gialos

Apo diaskedash na proteinw sto Argostoli gia kafe to Polo club, kai to Katavothres (kai bar), kai to Vex club gia brady. Apo Lixouri meria cafe Dionysos kai kafe Perro, kai gia nyxta Outside club kai Space club.

αυτα απο εναν φιλο κεφαλονιτη........

Φανταζομαι έχεις παρει αρκετες πληροφοριες το μονο που δεν είδα γραμμενο έιναι οτι στον περιφερειακο της Πατρας βγαινουν συχνα μπλοκα οπτε προσεχε και λίγο εκει

αστα φιλε μου........ την γλιτωσα δις.........

οταν πηγαινα στο δρομο πατρα - κυλληνη αφου δεν μας επιασε το πιστολακι....... (μονο που το σκεφτομαι ανατριχιαζω)

και στο γυρισμο καπου εκει στην Ιτεα ΕΥΤΥΧΩΣ τα στρουμφακια ειχανε γυρισμενη την πλατη και δεν ειδανε την προσπεραση.........

Η διαδρομη τελικα δεν ηταν τιποτα, ειδικα οταν πηγαινα βοηθησε πολυ οτι ηταν πολυ πρωι (ξεκινησα 4:30), απο Λεπτοκαρυα μεχρι Κυλληνη εκανα καθαρα περιπου 5 ωρες.

Μεχρι λιγο πριν τη Λαμια οπου ειναι αυτοκινητοδρομος ολα ηταν ιδανικα, μηδεν κινηση σχεδον νυχτα τα ρανταρ κοιμοντουσαν :rolleyes: Ο Μαλλιακος δεν ειναι τιποτα, απεραντες ευθειες δεν ξερω ποσο στοκος μπορει να ειναι καποιος για να σκοτωθει σε αυτο το δρομο,ο Μπραλλος ολα τα λεφτα, πολυ καλος δρομος ωραιες στροφες!

Μετα αρχιζουν τα ζορια για περιπου 60χλμ αλλα ευτυχως δεν συναντησα πανω απο 2-3 φορτηγα και ετσι εφυγα γρηγορα και απολαυστικα, απο Αμφισσα και μετα παλι ολα ηταν πολυ ευκολα, παλι ρανταρ πουθενα αν και ομολογω οτι δεν ετρεχα καθως πηρα χαμπαρι οτι θα εφτανα στο λιμανι κανενα 3ωρο πριν φυγει το καραβι οποτε καπου εκει χαλαρωσα και απολαυσα την πραγματικα υπεροχη διαδρομη απο αποψη οδηγησης αλλα και τοπιου.

Ναυπακτος-Αντιρριο-ριο-Χαθηκα-Χαθηκα-Περιφερειακος Πατρας και ολα καλα. Να σημειωσω οτι ο περιφερειακος της Πατρας ειναι πολυ μαματος, μακαρι να ηταν και ο δικος μας ετσι!

Κατι που με εκνευρισε απιστευτα, δεν ξερω αν ειμαι εγω στοκος ή αυτοι που (δεν) βαζουν τις πινακιδες. Πουθενα δεν ειδα ταμπελα μετα τη γεφυρα για Πυργο Κυλληνη ή οτιδηποτε αλλο βρε αδερφε!Αποτελεσμα? Μπηκα στο Ριο, μετα βγηκα στο δρομο Πατρα-Αθηνα πληρωσα 2.5 Ευρω διοδια για να μου δωσει τη πληροφορια ο αγαπητος διοδας οτι πρεπει να κανω αναστροφη, 2.5/πληροφορια καλα δεν ειναι? :p Μετα ακολουθησα το δρομο προς Πατρα και χωρις να στριψω πουθενα βγηκα ευτηχως στο δρομο προς Πυργο, αλλα γαμω το μπελα σας βαλτε μια πινακιδα!!! Στο γυρισμο παλι τα ιδια, ευτηχως δεν χαθηκα αλλα πινακιδα πουθενα, ευτηχως προσεξα μια κρυμμενη πισω απο κατι δεντρα που ελεγε δεξια για ζευξη! :mad:

Πατρα-Κυλληνη, παλι 0 κινηση ολα κυλλησαν πολυ ηρεμα και ομορφα!

Στο γυρισμο το Κυλληνη-Πατρα ηταν απιστευτο, πολυ κινηση πολλα φορτηγα και δυστηχως αμα μπεις αριστερα δεν ξαναμπαινεις δεξια οποτε ουτε εγω δεν θυμαμαι ποσες φορες πατησα διπλη γραμμη κλπ.

Σταση για ψαρακι στο Γαλαξιδι, πολυ καλο φαγητο αλλα ολιγον βοδια οι σερβιτοροι στον "Τασο" (Μην κατσετε εκει). Μου φαιρνει την αγγουροντοματα χωρις το αγγουρι, την αφηνει και φευγει. "εχμ συγγνωμη, η αγγουροντοματα δεν εχει αγουρι μεσα", την παιρνει και φευγει χωρις να πει τιποτα. Μετα απο λιγο, "δεν εχω αγγουρι περιμενω να μου φερουν να την αφησω η θες να περιμενεις?" Εκει μα την Αγια Τριαδα μου ηρθε να του πω να τη βαλει στο πατο του αλλα συγκρατηθηκα. Οχι λοιπον στον Τασο, εχει τοσα αλλα μαγαζια.

Το χειροτερο μου τωρα...."θα παμε και στους Δελφους μια βολτααααααααααα???" :cry: αγγκρκρκρκρρκρ χμμρμσμμρμσμμρμσμρμ αντε να παμε και στους Δελφους! Χασαμε καμια ωρα και εκει. Μετα αρχισαν τα ζορια, πολυ νταλικα στις στροφες πολυ φορτηγο και οι ταχυτητες ηταν μαξιμουμ 40χλμ/ωρα. Προσπερασεις συνεχως, με αρκετο κινδυνο βεβαια, και φιλαρακι με το X5 σορυ για τη μαλακια :O

Αφου βγηκα Μπραλο ολα ηταν ομορφα, σταματησα μονο για φαγητο στα γκουντις στα διοδια των Τεμπων (ναι ανοιξαν και εκει!), πολυ γαματο μαγαζακι, αλλα σημερα το πρωι δεν ενιωθα και πολυ καλα, ξερετε :wacko: :!:

Αφου βγηκα στον αυτοκινητοδρομο ομολογω πως συναντησα τα περισσοτερα μπλοκα που εχω δει, 3 τον αριθμο μεχρι τη Λαρισα, χεσμεντεν ο ενερτζι :p

Για το νησι τωρα... (Ζακυνθος) εμεινα στο Ζακανθα μπιτς (http://www.hotelzakanthabeach.gr) το οποιο ΚΑΡΑΣΥΝΗΣΤΩ, απιστευτα εξυπηρετικοι και πολυ καλη τιμη 60 Ευρω με πρωινο για ενα ξενοδοχειο Α Κατηγοριας 10 μετρα απο τη θαλασσα.

Οι καλυτερες παραλιες ειναι σιγουρα στο Βασιλικο, στο Τσιλιβη πηγα μια μερα ηταν ωραια αλλα του Βασιλικου ειναι μαστ!

Για βραδυ Αγ. Μαρκο κ Σολομο, και island στο Αργασσι για αργοτερα, ολα αυτα μαζευουν ΜΟΝΟ Ελληνες.

Φαγητο, στον Λιονα στην πλατεια Αγ. Μαρκου, 1.5-1.6 Ευρω το σαντουιτς και πολυ νοστιμο, η ταβερνα κορνερ παραδιπλα αρκετα καλη! Στο Αργασσι να πατε στα Αστερια, και οπως και δηποτε στον Νικο στη παραλια του Γερακα, μιλαμε για ΤΟ φαγητο.

Απο τιμες, παρα πολυ καλες μα παρα παρα πολυ πολυ καλες. Σε ταβερνες παντα δειναμε 18 με 22 Ευρω για 2 μεριδες, 1-2 ορεκτικα, σαλατα και αναψυκτικα! Στις καφετερειες επισης καλες οι τιμες, 2.5 Ευρω το φραπεδακι και 5 το ποτο! Οι ξαπλωστρες στη παραλια εκαναν 6 Ευρω οι 2 μαζι με ψαθινη ομπρελιτσα και γυρω στα 2.5 Ευρω ο καφες.

Οπως θα καταλαβατε, το συνιστω το νησι γιατι πραγματικα περασα πολυ καλα και σε αυτο βοηθησαν και οι απιστευτα φιλοξενοι και ευγενικοι ανθρωποι του! ;)

Δεν πιστευω να παει κανεις και να μη κανει το γυρο του νησιου με το πλοιο και να χασει τις βουτιες απο το καραβι στο Κερι ή την υπεροχη θαλασσα του Ναυαγιου...

Προσοχη στους κωλοδρομους του νησιου, δεν εχω δει χειροτερους, πολυ στενοι και συνεχεια λακουβες.

Ναυπακτος-Αντιρριο-ριο-Χαθηκα-Χαθηκα-Περιφερειακος Πατρας και ολα καλα. Να σημειωσω οτι ο περιφερειακος της Πατρας ειναι πολυ μαματος, μακαρι να ηταν και ο δικος μας ετσι!

Κατι που με εκνευρισε απιστευτα, δεν ξερω αν ειμαι εγω στοκος ή αυτοι που (δεν) βαζουν τις πινακιδες. Πουθενα δεν ειδα ταμπελα μετα τη γεφυρα για Πυργο Κυλληνη ή οτιδηποτε αλλο βρε αδερφε!Αποτελεσμα? Μπηκα στο Ριο, μετα βγηκα στο δρομο Πατρα-Αθηνα πληρωσα 2.5 Ευρω διοδια για να μου δωσει τη πληροφορια ο αγαπητος διοδας οτι πρεπει να κανω αναστροφη, 2.5/πληροφορια καλα δεν ειναι? :p Μετα ακολουθησα το δρομο προς Πατρα και χωρις να στριψω πουθενα βγηκα ευτηχως στο δρομο προς Πυργο, αλλα γαμω το μπελα σας βαλτε μια πινακιδα!!! Στο γυρισμο παλι τα ιδια, ευτηχως δεν χαθηκα αλλα πινακιδα πουθενα, ευτηχως προσεξα μια κρυμμενη πισω απο κατι δεντρα που ελεγε δεξια για ζευξη! :mad:

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΚΟΣ...........

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΚΟΣ...........

Μπορει και να ειμαι :p Στο δικο μας περιφερειακο παντως λεει ευθεια για: Θεσσαλονικη, Χαλκιδικη, Αεροδρομειο και καθως προχωρας εμφανιζει και αλλες περιοχες, δεν θελει κοπο, τροπο θελει :rolleyes:

Πήγα σήμερα στον Πόρο να δω τον κολλητό που είναι φανταράκι και είχε επισκεπτήριο και αντί της κλασικής λύσης του πλοίου, προτίμησα να πάω με αυτοκίνητο ως τον Γαλατά Τροιζηνίας κι από εκεί με το ferry να περάσω στον Πόρο.

Δεν είχα ξανακάνει τη διαδρομή προς Επίδαυρο και πραγματικά έμεινα έκπληκτος από το φυσικό τοπίο. Μετά τον Ισθμό, λοιπόν, σχετικά καλός δρόμος με αρκετές στροφές, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση από πεύκα και με θέα τον Αργοσαρωνικό, ήταν ό,τι καλύτερο!

Από την Επίδαυρο και ώς το Γαλατά, ο δρόμος στένεψε, οι στροφές έγιναν περισσότερες και η άσφαλτος χειρότερη, αλλά η διαδρομή ήταν εξίσου ωραία. Όποιος πάει, καλό θα ήταν να είναι προσεκτικός μιας και η διαδρομή περνάει μέσα από πολλά χωρία (Δρυόπη, Καλλονή είναι δύο από αυτά που θυμάμαι). Επίσης, αν πετύχετε μπροστά σας κανένα φορτηγό ή λεωφορείο, οπλιστείτε με περίσσια υπομονή, γιατί είναι πιθανό να ταξιδεύτε για αρκετή ωρά με ταχύτητες γύρω στα 30-40 km/h, μέχρι να βρείτε σημείο να προσπεράσετε.

Hint: Στη διαδρομή σας ανάμεσα σε αυτά τα χωρία, θα βρείτε πολλά πρατήρια βενζίνης, όλως των εταιρίων, με πολύ χαμηλές τιμές ;)

Μόλις φτάσετε στο Γαλατά, με 4 € περνάτε το αυτοκίνητό σας απέναντι. Το εισητήριο του κάθε επιβάτη κοστίζει 0,50 €. Το ferry κάνει δρομολόγιο κάθε μισή ώρα, εκτός αν είναι ώρες αιχμής, οπότε έχει τακτικότερα. Αν δε θέλετε να περάσετε το αυτοκίνητό σας απέναντι, μπορείτε να προτιμήσετε και τη λύση του "θαλάασιου ταξί".

ΥΓ. Όποιος άλλος θέλει, μπορεί να προτείνει και τις δικές του διαδρομές, μιας και σε κάποιους οι πληροφορίες μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες... ;) :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Πήγα σήμερα στον Πόρο να δω τον κολλητό που είναι φανταράκι και είχε επισκεπτήριο και αντί της κλασικής λύσης του πλοίου, προτίμησα να πάω με αυτοκίνητο ως τον Γαλατά Τροιζηνίας κι από εκεί με το ferry να περάσω στον Πόρο.

και πολύ καλά έκανες και πήγες έτσι ;) πολύ ωραίες στροφούλες σε ένα κομμάτι από ότι θυμάμαι. Όσο για τα φορτηγά που βρίσκεις στον δρόμο σου, αυτή είναι η πρόκληση :p

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

και στο γυρισμο καπου εκει στην Ιτεα

8 στις 10 φορές θα είναι στημένοι σε μία από τις δύο εξόδους της Ιτέας. Θέλει λιγάκι προσοχή γιατί συνήθως έχεις μπροστά σου νταλίκα (τί πράγμα είναι αυτό σε αυτόν τον δρόμο ρε παιδί μου;;;) και μόλις έχεις άνοιγμα, την σκάς και... η συνέχεια γνωστή :rtfm:

I see stupid people...

Δρυόπη, Καλλονή είναι δύο από αυτά που θυμάμαι

Και πολλά άλλα: τραχειά, ανω φανάρι κάτω φανάρι κτλ (τα φανάρια είναι αυτά τα χωριά που εξέχουν λίγο στο δρόμο τα σπίτια :p ) Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές κάνω τη διαδρομή αυτή (3-5 το χρόνο τουλάχιστον). Τώρα ,εδώ και 30 χρόνια δηλαδή, ετοιμάζουν και τον παραλιακό της Επιδαύρου -θα τον είδες σίγουρα- και θα γλυτώνουμε κανένα 30' δρόμο :)

• 3 months later...
τον Ιανουάριο θέλω να πάω Σπάρτη. Ποιοί τρόποι υπάρχουν απο την Αθήνα ? Τρένο, λεωφορείο κτλ... πόσο στοιχίζει, ποια είναι τα δρομολόγια και πόση ώρα διαρκεί το ταξίδι ?

τον Ιανουάριο θέλω να πάω Σπάρτη. Ποιοί τρόποι υπάρχουν απο την Αθήνα ? Τρένο, λεωφορείο κτλ... πόσο στοιχίζει, ποια είναι τα δρομολόγια και πόση ώρα διαρκεί το ταξίδι ?

Κανείς βρε παιδιά ;

http://www.ktel.org

Αθήνα-Σπάρτη

Δρομολόγια:

06:30,08:00,10:00,

13:15,14:15,15:15,

16:15,17:15,18:15,

19:15,20:15,21:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΚΤΕΛ Λακωνίας:

Πρακτορείο Αθήνας 210-5124913

Πρακτορείο Σπάρτης 27310-26441