Jump to content

[OnePlus 7 Pro] Τροποποιήσεις - Βελτιώσεις - ROM-Mod-Tweaks

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενταξει τα εκανα θαλασαα.... ειμαι κολυμενος στο fastboot και δεν μπορω με τιποτα να φλασαρω TWRP Recovery. ADB δεν βλεπει το κινητο.

Καμια ιδεα?

• Απαντήσεις 579
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ενταξει τα εκανα θαλασαα.... ειμαι κολυμενος στο fastboot και δεν μπορω με τιποτα να φλασαρω TWRP Recovery. ADB δεν βλεπει το κινητο.

Καμια ιδεα?

με "fastboot boot recovery.img" δε μπορείς να μπεις σε recovery;

με "fastboot boot recovery.img" δε μπορείς να μπεις σε recovery;

Πρεπει να κανω Boot στη μαμα recovery ? γιατι με twrp μου γραφει το παρακατω.

Sending 'boot.img' (55960 KB) OKAY [ 1.829s]

Booting FAILED (remote: 'Failed to load/authenticate boot image: Load Error')

fastboot: error: Command failed

Αν ναι, που βρισκω τη μαμα recovery?

Πρεπει να κανω Boot στη μαμα recovery ? γιατι με twrp μου γραφει το παρακατω.

Sending 'boot.img' (55960 KB) OKAY [ 1.829s]

Booting FAILED (remote: 'Failed to load/authenticate boot image: Load Error')

fastboot: error: Command failed

Αν ναι, που βρισκω τη μαμα recovery?

το img ειναι το recovery image, επειδη γραφεις boot.img, μηπως ειναι ο kernel; κατεβασε το img του TWRP για το κινητο σου και δοκιμασε ξανα.

εχεις unlocked bootloader ετσι;

Αν δεν μπεις σε twrp με κανενα τροπο ουτε μe adb φλασαρισμα twrp img τοτε αναγκαστικα δυστυχως msm recovery tool και στησιμο συσκευης απο αρχη στα παντα.

Θα στο γυρισει σε 9.5.4 και μεσω OTA πανε σε 9.4.10 και μετα unlock bootlader,αποκτηση root κλπ στησιμο συσκευης.

https://piunikaweb.com/2019/05/29/how-to-unbrick-oneplus-7-pro-using-msm-download-tool/

Κατεβασε το παρακάτω και τρεξτο μεσω pc ειναιο για EU version

https://www.androidfilehost.com/?fid=6006931924117883967

1-2 φορες μου χρειαστικε το msm recovery tool διοτι αδυνατουσα μπω twrp και χωρις αυτη τη δυνατοτητα αδυνατο κανεις το οτιδηποτε.

Δοκιμασε αυτο εως τελευταια λυση αλαζοντας boot partition και προσπαθησε περασεις twrp image μπας και στο δεχτει.

post 15

https://forum.xda-developers.com/oneplus-6t/help/stucked-bootloop-off-t3864824/page2

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Ευχαριστω παιδια, τα καταφερα με το αρχειο απο εδω https://forum.xda-developers.com/oneplus-7-pro/how-to/rom-stock-fastboot-roms-oneplus-7-pro-t3931424

Ευχαριστω παιδια, τα καταφερα με το αρχειο απο εδω https://forum.xda-developers.com/oneplus-7-pro/how-to/rom-stock-fastboot-roms-oneplus-7-pro-t3931424

Ποια ακριβως εντολη εδωσες?

Μαμακια μου επρεπε και εγω κανω το ιδιο στις περιπτωσεις πηγαινε κατι πολυ στραβα:lol:

Ποια ακριβως εντολη εδωσες?

Μαμακια μου επρεπε και εγω κανω το ιδιο στις περιπτωσεις πηγαινε κατι πολυ στραβα:lol:

Μεσα το ΖΙΠ που θα κατεβασεις με την σωστη ΡΟΜ, εχει ενα αρχειο flash-all.bat και αυτο σου φλασαρει το κινητο με την τελευατα ΡΟΜ. Ευκολα και γρηγορα, απλα μεχρι να το βρεις !!! χανεις 2-3 χρονια απο τη ζωη σου για πλακα!!

Μεσα το ΖΙΠ που θα κατεβασεις με την σωστη ΡΟΜ, εχει ενα αρχειο flash-all.bat και αυτο σου φλασαρει το κινητο με την τελευατα ΡΟΜ. Ευκολα και γρηγορα, απλα μεχρι να το βρεις !!! χανεις 2-3 χρονια απο τη ζωη σου για πλακα!!

Έσωσες τιποτα απο την προηγούμενη κατασταση οταν δεν μπορεις επαναφερεις twrp και κολλησες σε bootloader η σε bootloop η στήσιμο ολα απο αρχη?

Διότι αν ειναι να μην σώσεις τιποτα και το msm recovery tool Που εχω ηδη κατεβασμένο στο PC το ιδιο πράγμα κάνει απλά με πιο official τρόπο διοτι με τουτο το tool δουλεύουν σε service σε oneplus σε περίπτωση μπρικαρει η συσκευή για οποιοδήποτε λόγο.:p

Αν έσωσε το πράγμα να αρχισω να κανω χρήση και εγω διοτι το ειχα εντελως ξεχάσει τουτο το εργαλείο:lol:

Έσωσες τιποτα απο την προηγούμενη κατασταση οταν δεν μπορεις επαναφερεις twrp και κολλησες σε bootloader η σε bootloop η στήσιμο ολα απο αρχη?

Διότι αν ειναι να μην σώσεις τιποτα και το msm recovery tool Που εχω ηδη κατεβασμένο στο PC το ιδιο πράγμα κάνει απλά με πιο official τρόπο διοτι με τουτο το tool δουλεύουν σε service σε oneplus σε περίπτωση μπρικαρει η συσκευή για οποιοδήποτε λόγο.:p

Αν έσωσε το πράγμα να αρχισω να κανω χρήση και εγω διοτι το ειχα εντελως ξεχάσει τουτο το εργαλείο:lol:

Δεν είχα κρατήσει κάτι γιατί μάλλον κάτι είχε πειραχτει στο σύστημα και ήθελα να κάνω clean install.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Μια ερώτηση μπορώ να έχω εγκατεστημένα κ το renovate 5.0 κ το xxx no limits μαζί ή μόνο το ένα από τα δύο ;

Και τα 2 μπορείς άνετα.

Μάλιστα το πρώτο πρόσθεσε διαχωρισμό ηχο κλήσεων απο ηχο notiification με την 5.0

Και τα 2 μπορείς άνετα.

Μάλιστα το πρώτο πρόσθεσε διαχωρισμό ηχο κλήσεων απο ηχο notiification με την 5.0

Καλημέρα ευχαριστώ πολύ το έκανα , νομίζω μετά το root κ αυτά τα 2 που έβαλα είναι πολύ πιο γρήγορο κ η μπαταρία του χτες για πρώτη μέρα κράτησε παραπάνω , για να δούμε.....

Αν υπάρχει κ κάτι άλλο να βάλω από magisk για να βελτιωθεί πιο πολύ πείτε μου ....

To renovate 5.0 το εχω βάλει και εγώ. Την ΧΧΧ την φοβάμαι λίγο μιας και θέλει config ? Η την τρέχω έτσι?

To renovate 5.0 το εχω βάλει και εγώ. Την ΧΧΧ την φοβάμαι λίγο μιας και θέλει config ? Η την τρέχω έτσι?

Όχι δεν θέλει τροποποίηση μπαίνει με φλασαρισμα κ τρέχει κανονικά . Υπάρχει όμως ένα αρχείο που το βαζεις στον φάκελο της εφαρμογής την τροποποιεί κ μπορείς τότε να επιλέξεις τι θες κ τι όχι από την xxx αλλιώς το αφήνεις όπως είναι .

Όχι δεν θέλει τροποποίηση μπαίνει με φλασαρισμα κ τρέχει κανονικά . Υπάρχει όμως ένα αρχείο που το βαζεις στον φάκελο της εφαρμογής την τροποποιεί κ μπορείς τότε να επιλέξεις τι θες κ τι όχι από την xxx αλλιώς το αφήνεις όπως είναι .

OK θα το δοκιμασω!

edit. Δεν είδα κατι που να με ενθουσιαζει να πω την αληθεια στην ΧΧΧ. Εσυ (εις) για ποιους λογους την βάζετε?

Edited by geovass

Βγήκε και developer beta 4 Android Q και διαβάζω ακόμα καλύτερα από την ήδη πολύ καλή 3.

https://forum.xda-developers.com/oneplus-7-pro/how-to/android-q-4th-developer-preview-t3953997

Θα την περάσω κάποια στιγμή να την τεστάρω

OK θα το δοκιμασω!

edit. Δεν είδα κατι που να με ενθουσιαζει να πω την αληθεια στην ΧΧΧ. Εσυ (εις) για ποιους λογους την βάζετε?

Έχει πολλές επιλογές για debloat είτε Google είτε oneplus, μαζεμένα αρκετά tweaks, προσθήκη κάποιων άλλων πχ digital wellbeing, vanced YouTube αντικατάσταση boot animation logo, η αντικατάσταση κάποιων core app πχ εγώ σουτάρω Oxygen dailer app και βάζω Google one αντίστοιχο.

Γενικά κερδίζεις και χρόνο αν τα έκανες ξεχωριστά ένα ένα, προσωπικά όταν είμαι Oxygen βάζω στάνταρ xXx no limits μαζί με Revonate ice Magisk rom.

Must have δίδυμο σε stock rom.

Απλά θέλει μέσω notepad ++ να φέρεις το profile στα μέτρα σου, εγω το έχω κάνει βέβαια δεν φλασαρω το native.

Αν θέλει κανείς σας το ανεβάζω το δικό μου απλά σύμφωνα με τη δική μου χρήση και προτιμήσεις θα το έχετε, η αλλιώς τροποποίηση κάνετε :p

Sent from my V1821A using Tapatalk

Βγήκε και developer beta 4 Android Q και διαβάζω ακόμα καλύτερα από την ήδη πολύ καλή 3.

https://forum.xda-developers.com/oneplus-7-pro/how-to/android-q-4th-developer-preview-t3953997

Θα την περάσω κάποια στιγμή να την τεστάρω

Έχει πολλές επιλογές για debloat είτε Google είτε oneplus, μαζεμένα αρκετά tweaks, προσθήκη κάποιων άλλων πχ digital wellbeing, vanced YouTube αντικατάσταση boot animation logo, η αντικατάσταση κάποιων core app πχ εγώ σουτάρω Oxygen dailer app και βάζω Google one αντίστοιχο.

Γενικά κερδίζεις και χρόνο αν τα έκανες ξεχωριστά ένα ένα, προσωπικά όταν είμαι Oxygen βάζω στάνταρ xXx no limits μαζί με Revonate ice Magisk rom.

Must have δίδυμο σε stock rom.

Απλά θέλει μέσω notepad ++ να φέρεις το profile στα μέτρα σου, εγω το έχω κάνει βέβαια δεν φλασαρω το native.

Αν θέλει κανείς σας το ανεβάζω το δικό μου απλά σύμφωνα με τη δική μου χρήση και προτιμήσεις θα το έχετε, η αλλιώς τροποποίηση κάνετε :p

Ναι, εμένα θα με ενδιέφερε να δω το προφίλ που έχεις φτιάξει και αν μπορείς και ενα remark για το τι έχεις ενεργοποιήσει και τι όχι?

Θενξ!

Αν κάποιος έχει καμία γνώμη για το DP4, θα με ενδιέφερε πολύ

Επίσης, γνωρίζουμε αν μπορούμε να περάσουμε κατευθείαν την DP4 πάνω από την 9.5.11 ή πρέπει να κάνω εγκατάσταση κάθε DP από την αρχή?

Ναι, εμένα θα με ενδιέφερε να δω το προφίλ που έχεις φτιάξει και αν μπορείς και ενα remark για το τι έχεις ενεργοποιήσει και τι όχι?

Θενξ!

Εδώ είναι το profile μου.

https://1drv.ms/u/s!Aqd1mAx1jmzxgbUjasu-wUzWlLavWQ?e=Jhy3jv

Γενικά ο κανόνας είναι ο εξής.

Επιλέγοντας 0 σαν τιμή αφήνουμε το πράγμα ως έχει δηλαδη stock μην πειραζοντας τίποτα

Επιλέγοντας 1 σημαίνει να το κάνουμε αυτό που επιλέξαμε δηλαδή αφαίρεση

θέλουμε διατήρηση Chrome βάζουμε τιμή 0

Θελουμε αφαίρεση βάζουμε τιμή 1

Πχ έχω θέσει τα animation σε 0.25 επιλέγοντας 1 όλες οι υπόλοιπες τιμές έβαλα 0

bb0dafd450d6528f66dcccf9575cb38b.jpg

Η πχ εδώ έχω επιλέξει μπλοκάρισμα όλων των Google analytics σε επιλέγοντας 1

Όπως επίσης απενεργοποιησα Zram επιλέγοντας 2

7900eb78a5ed6764675911ab0efdf3e8.jpg

Η εδώ αν έχουμε ταυτόχρονα xXx και Renovate ice βάζω οπωσδήποτε 1 στην τιμή αλλιώς αν το αφήσω στο about phone θα μου βγάζει εικόνα 6Τ συσκευής και όχι 7 Pro.

bbc6d56c6c99db4265991735f5b8f6ca.jpg

H εδώ έχω επιλέξει διατήρηση περισσότερων εφαρμογων στην μνήμη επιλέγοντας 1

a7061dd21b1a20c5cf7e5cd641d8330c.jpg

Εδώ αντίστοιχα έχω επιλέξει στο set αυτό μόνο το πρώτο να είναι 1.

Το δεύτερο οπωσδήποτε στο 0 όταν έχουμε Revonate ice εγκατεστημενο μαζί έτσι ώστε να μην επισκιαζει xXx τα tweaks του Revonate ice και να λειτουργούν τα δεύτερα απρόσκοπτα.

9f2dc7b2c3d5f3dbe3c08ae214c57c78.jpg

Αντίστοιχα έχω επιλέξει.

1 Allbuild propTweaks =1

2. Individual Tweaks Selection=0

Στα launcher selection έχω βάλει το nova στο 1 τα υπόλοιπα στο 0(stock launcher παραμένει στο σύστημα απλά πρόσθεσα Nova ως system app)

Sound mode έχω επιλέξει μόνο Viper4Android =1

Τα άλλα στο 0 που δεν χρειάζονται.

Adway =1(μπλοκάρισμα διαφημίσεων)

YouTube Vanced έβαλα στο White =1 και το Dark στο 0.

Έτσι μετά πάμε στα settings vanced και επιλέγουμε pure black.

Αν κάνουμε το αντίθετο πχ βάλουμε White στο 0 και dark στο 1 ΔΕΝ θα έχουμε επιλογή σε black theme μόνο dark theme σε YouTube vanced.

Dailers έχω βάλει εξής τιμές

Google dailer1= 0

Google dailer2= 2

Με αυτή την επιλογή αφαιρώ τελείως stock dailer και αντικαθιστά με Google που πλέον είναι system app.

Digital wellbeing βάζω 1 που εδώ σημαίνει ενσωματωμένο ως system app.

Chrome το έχω διατηρήσει ως έχει δηλαδη 0

Android pay το ξηλωσα δηλαδή 1

Google pay εξίσου 1

Google arcore εξίσου 1

Device health services εξίσου 1

Drive εξίσου 1

Gboard εξίσου 1 διότι ήδη έχω το SwiftKey.

Gmail εξίσου 1 διότι έχω το AquaMail.

Hangouts εξίσου 1

OP dialer + contacts έβαλα 1 δηλαδή Ξυλωμα του αφού έχω το Google dailer στη θέση του.

Oneplus switch 1 και εδώ Ξυλωμα δηλαδή.

Music2 έβαλα πάλι 1 δηλαδή Ξυλωμα Google music

OP music εξίσου 1

Photos εξίσου 1 δηλαδή Ξυλωμα Google photos.

Video πάλι 1 δηλαδή Ξυλωμα Google play movies app.

Weather εξίσου το ίδιο Ξυλωμα stock weather app.

Αυτά τα περισσότερα και βασικά που έχω επιλέξει.

Δεν μπορώ όλα να τα γράψω διότι θέλει άλλο τόσο να γράψω.

Διαβάζουμε προσεχτικά κάθε μία εντολή και επιλέγουμε τι θέλουμε και ανάλογα τροποποιουμε το profile.

Κατεβάστε το notepad ++ σε pc και με εκείνο ανοίγει το profile και κάνουμε οτιδήποτε τροποποίηση μετά πατάμε save και το βάζουμε στο φάκελο του κινητού με το όνομα xXx και όταν φλασαρουμε επιλέγει τις επιλογές που κάναμε.

Αν για κάτι μετανοιωσουμε απλά φλασαρουμε από πάνω μέσω Magisk τις αλλαγές που θέλουμε να αναιρεσουμε η κάνουμε uninstall xXx no limits rom απο Magisk και ξανά εγκατάσταση με το αλλαγές στο profile που εκ νέου επιθυμούμε,εφόσον με dirty flash δεν έγιναν οι αλλαγές που θέλουμε.

Αφιέρωστε 10-15 λεπτά μια φορά στο σεταρισμα του profile και μετά μόνο ελάχιστες τροποποοιησεις ανάλογα τι προσθέτει η αφαιρεί ο developer με κάθε νέα έκδοση.(που σημαίνει παρακολούθηση αντίστοιχο νήμα σε XDA η telegram)

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Edited by alextrela

Εδώ είναι το profile μου.

https://1drv.ms/u/s!Aqd1mAx1jmzxgbUjasu-wUzWlLavWQ?e=Jhy3jv

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ωραίος, σε ευχαριστώ.

Στη περιπτωση που έχω ειδη κάποιος εφαρμογές (adaware, Youtube Vance, etc) θα μου τις ξαναστησει απο πάνω εαν τις εχω επιλεγμένες στο profile? Τι είναι προτιμότερο?

Για εφαρμογες που θέλω να περαστούν ως System (Nova πχ) θα πρεπει αφου επιλέξω την ρυθμηση μέσα στο profile να βρω και να βαλω το APK μεσα στο φάκελο ΧΧΧ\apps\novalauncher.apk ?

Edited by geovass

Ωραίος, σε ευχαριστώ.

Στη περιπτωση που έχω ειδη κάποιος εφαρμογές (adaware, Youtube Vance, etc) θα μου τις ξαναστησει απο πάνω εαν τις εχω επιλεγμένες στο profile? Τι είναι προτιμότερο?

Για εφαρμογες που θέλω να περαστούν ως System (Nova πχ) θα πρεπει αφου επιλέξω την ρυθμηση μέσα στο profile να βρω και να βαλω το APK μεσα στο φάκελο ΧΧΧ\apps\novalauncher.apk ?

Θα στις περάσει από πάνω κανένα θέμα η conflict

Τίποτα δεν βάζεις στον φάκελο xXx παρά μόνο το profile, τη rom και το uninstaller.

Θα τα περάσει οτιδήποτε επιλέξεις με το profile αυτόματα κατά το φλασαρισμα μέσω Magisk ως system app.

Και πάντα σε αναβάθμιση rom απενεργοποιηση είτε xXx είτε Revonate ice και ειδικά το δεύτερο ποτέ μην ξεχάσεις απενεργοποιησεις και περιμένεις 1-2 ημέρες έως βγάλει ο developer συμβατή έκδοση με νέα Oxygen rom.

xXx rom σχεδόν πάντα είναι συμβατό και με παλιά η νέα έκδοση Oxygen, Revonate ice πολύ σπάνια.

Edited by alextrela

Το φλασαρα... για καποιο λογο δεν πηρε το δικο μου profile - ενω το ειχα στο folder XXX - πηρε το stock και μετα το reboot διχνει συνεχεια το boot του No limit.... ειναι πανω απο 5 λεπτα ετσι... ειναι φυσιολογικο?

Edit - με κρατημενο το Vol Up και το Power εκανε restart και μπηκε κανονικα. Θα το ξανατρεξω βάζοντας το profile μου στο root της SD...

Edited by geovass

Το φλασαρα... για καποιο λογο δεν πηρε το δικο μου profile - ενω το ειχα στο folder XXX - πηρε το stock και μετα το reboot διχνει συνεχεια το boot του No limit.... ειναι πανω απο 5 λεπτα ετσι... ειναι φυσιολογικο?
Το stock profile βγάλτο από το φάκελο, διαγραφή κάνε, μην είναι και τα 2 μαζί.

Μόνο το δικό σου profile, xXx rom και zip uninstaller στο φάκελο, τίποτα άλλο.

Μπες τώρα twrp και φλασαρεις xXx uninstaller zip αφού κολλησε σε bootloop και εκ νέου φλασαρε αφού μπουταρεις φυσιολογικά μέσω Magisk όχι μέσω twrp.

Edited by alextrela

Δεν ειχα τα 2 profiles μαζι. Μονο το δικο μου ειχα. Την τριτη φορα που το ετρεξα, βρηκε το δικο μου, αλλα τα apps που του ειχα πει να βγαλει/βαλει δεν τα διωρθωσε και μπηκα στη διαδικασια και το ξηλωσα!

edit - Τα κατάφερα τελικά - αφου βέβαβαι μπηκα στο store και κατέβασα οτι μου ειχε ξηλωσει το stock profile... θα το παρακολουθησω και θα σας πω!

Edited by geovass

• The title was changed to [OnePlus 7 Pro] Τροποποιήσεις - Βελτιώσεις - ROM-Mod-Tweaks