Jump to content

Απο πού έρχεται η τροφή μας; (Ντοκιμαντέρ με την προέλευση της)

BASILISP
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ και καιρό θέλω να βάλω 4 ντοκιμαντέρ για την τροφή και την βαρβαρότητα στα ζωά. Να υπερτονίσω οτι περιέχουν ακατάλληλες σκηνές (σφαγές κτλ).

1) Food, Inc. (2008) https://www.imdb.com/title/tt1286537/ ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Όποιος θέλει να το δεί, υπάρχει εδώ :

2) Dominion (2018) https://www.imdb.com/title/tt5773402/ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

3) Earthlings (2005) https://www.imdb.com/title/tt0358456/ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

4) The Cove (2009) https://www.imdb.com/title/tt1313104/?ref_=tt_rec_tt ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι περισσότεροι απο εμάς θεωρούμαστε αλλά δεν είμαστε πραγματικοί φιλοζωοι, προσπαθούμε απλά να πείσουμε τον εαυτό μας, εθελοτυφλούμε (αν μου επιτρέπετε) . Για να μην χαρακτηριστώ, να σημειώσω οτι τρώω κρέας, 1-2 φορες τον μηνα. Δεν μου λείπει καθόλου και συνήθως γίνεται οταν είμαι με παρέα. Τουλάχιστον αυτό που θα ήθελα θα ήταν να μην υποφέρουν κατά την διάρκεια της ζωής και της σφαγής τους...

Οπως ειπε και ο Paul McCartney "Αν τα σφαγεία είχαν γύαλινους τοίχους, θα είμασταν όλοι χορτοφάγοι"...

Μπορεί κάποιος βλέποντας τις παραπάνω εικόνες να μείνει πραγματικά απαθής και αμέτοχος; Ή θα τα βάλει με την ανηθικότητα των μεγαλοβιομηχανίων που αλλοιώνουν,ρυπαίνουν και αρρωσταίνουν ό,τι ζωντανό υπάρχει στον πλανήτη συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου;

Το θέμα είναι απλά μια διαπίστωση και δεν θα ήθελα να παρεκτραπεί η συζήτηση. Εσείς τί λέτε;

Φιλοζωοι ειμαστε ολοι στα σκυλακια στις γατες και γενικα στα οικοσιτα ζωα. Προφανως οι περισσοτεροι δεν αντεχουμε να βλεπουμε να σφαζουν ενα γουρουνι η μια αγελαδα αλλα τα τρωμε οταν μας τα σερβιρουν. Το 99% τετοιων ζωων γενιουνται για να γινουν τροφη για τον ανθρωπο. Οσοι σφαζουν πρεπει να ειναι πραγματικα αναισθητοι. Καλο ειναι οσο μπορουμε να τρωμε οσο γινεται λιγοτερο κρεας αλλα παντου βλεπεις γυραδικα να ειναι τιγκα στον κοσμο οποτε προκοπη δεν κανουμε.

Φιλοζωοι ειμαστε ολοι στα σκυλακια στις γατες και γενικα στα οικοσιτα ζωα. Προφανως οι περισσοτεροι δεν αντεχουμε να βλεπουμε να σφαζουν ενα γουρουνι η μια αγελαδα αλλα τα τρωμε οταν μας τα σερβιρουν. Το 99% τετοιων ζωων γενιουνται για να γινουν τροφη για τον ανθρωπο. Οσοι σφαζουν πρεπει να ειναι πραγματικα αναισθητοι. Καλο ειναι οσο μπορουμε να τρωμε οσο γινεται λιγοτερο κρεας αλλα παντου βλεπεις γυραδικα να ειναι τιγκα στον κοσμο οποτε προκοπη δεν κανουμε.
Φτηνό + γρήγορο φαΐ για αυτό και το βλέπεις παντού ο κόσμος μονημα είναι άφραγκος και μονημα τρέχει και μονημα βαριέται να κάνει κάτι μόνος σου

Εγώ κόκκινο κρέας έχω να φάω 10+ χρόνια, ψάρι και κοτόπουλο οπότε τύχη (μια φορά το μήνα)

Παντός όχι λόγο ιδεολογίας, να σφάξω κάτι δεν έχω θέμα (ακόμη και άνθρωπο) έτσι ευαίσθητο δεν με λες (απλά ξέρω τι έχουν μέσα τα περισσότερα κρέατα)

Το να σφαζουμε και να τρωμε κρεας ειναι απολυτα φυσιολογικο διοτι 1ον απο την φυση μας ειμαστε παμφαγα ζωα και 2ον εδω και χιλιαδες χρονια υπαρχει μια τροφικη αλυσιδα και βρισκομαστε στην κορυφη της,χωρις αυτο απαραιτητα να σημαινει οτι δεν μπορουμε να αποτελεσουμε τροφη για καποια αλλα ειδη(π.χ. λιονταρια,καρχαριες).Αυτα τα επιχειρηματα των vegan του τυπο "δεν ειναι ηθικα σωστο να σφαζουμε και να τρωμε τα ζωα γιατι εχουν και αυτα ψυχη,γιατι πονανε οταν σφαζονται,γιατι δεν θα θελαμε να μας κανουν το ιδιο κι εμας κλπ κλπ" ειναι εντελως ακυρα διοτι ως τροφοσυλλεκτες ανωτατου επιπεδου ειμαστε απο αρχαιοτατων χρονων προγραμματισμενοι απο την φυση μας να τρωμε κρεας και να το απολαμβανουμε.Δεν βρισκω τιποτα μεμπτο και παραλογο σε αυτο.Το μονο κομματι που συμφωνω ειναι το οτι θα πρεπει να αποφευγουμε τους ασκοπους βασανισμους των ζωων και να γινεται η σφαγη οσο το δυνατον πιο γρηγορα και ανωδυνα.Τωρα το κατα ποσο τα κρεατα που μας πουλανε/σερβιρουν ειναι αγνα και καθαρα ειναι αλλη ιστορια,ομως αυτο ισχυει και για τα υπολοιπα τροφιμα(π.χ. επικυνδινα φυτοφαρμακα,χυμικα συντηρητικα,αφλατοξινες στα σιτηρα και στο γαλα,μεταλλαγμενα/γενετικα τροποποιημενα φρουτα και λαχανικα και αλλα πολλα).Ο μονος τροπος για να διασφαλισει κανεις οτι τρεφεται απολυτως φυσικα και υγιεινα ειναι να παραγει ο ιδιος την τροφη του ή εστω να γνωριζει προσωπικα ολους τους παραγωγους απο τους οποιους προμηθευεται τα τροφιμα του,πραγμα αδυνατον για οσους ζουν σε αστικο περιβαλλον.

Το να σφαζουμε και να τρωμε κρεας ειναι απολυτα φυσιολογικο διοτι 1ον απο την φυση μας ειμαστε παμφαγα ζωα και 2ον εδω και χιλιαδες χρονια υπαρχει μια τροφικη αλυσιδα και βρισκομαστε στην κορυφη της,χωρις αυτο απαραιτητα να σημαινει οτι δεν μπορουμε να αποτελεσουμε τροφη για καποια αλλα ειδη(π.χ. λιονταρια,καρχαριες).Αυτα τα επιχειρηματα των vegan του τυπο "δεν ειναι ηθικα σωστο να σφαζουμε και να τρωμε τα ζωα γιατι εχουν και αυτα ψυχη,γιατι πονανε οταν σφαζονται,γιατι δεν θα θελαμε να μας κανουν το ιδιο κι εμας κλπ κλπ" ειναι εντελως ακυρα διοτι ως τροφοσυλλεκτες ανωτατου επιπεδου ειμαστε απο αρχαιοτατων χρονων προγραμματισμενοι απο την φυση μας να τρωμε κρεας και να το απολαμβανουμε.Δεν βρισκω τιποτα μεμπτο και παραλογο σε αυτο.Το μονο κομματι που συμφωνω ειναι το οτι θα πρεπει να αποφευγουμε τους ασκοπους βασανισμους των ζωων και να γινεται η σφαγη οσο το δυνατον πιο γρηγορα και ανωδυνα.Τωρα το κατα ποσο τα κρεατα που μας πουλανε/σερβιρουν ειναι αγνα και καθαρα ειναι αλλη ιστορια,ομως αυτο ισχυει και για τα υπολοιπα τροφιμα(π.χ. επικυνδινα φυτοφαρμακα,χυμικα συντηρητικα,αφλατοξινες στα σιτηρα και στο γαλα,μεταλλαγμενα/γενετικα τροποποιημενα φρουτα και λαχανικα και αλλα πολλα).Ο μονος τροπος για να διασφαλισει κανεις οτι τρεφεται απολυτως φυσικα και υγιεινα ειναι να παραγει ο ιδιος την τροφη του ή εστω να γνωριζει προσωπικα ολους τους παραγωγους απο τους οποιους προμηθευεται τα τροφιμα του,πραγμα αδυνατον για οσους ζουν σε αστικο περιβαλλον.

Μιας και μιλήσατε για vegan, κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν δυστυχώς αυτοί οι τύποι με αυτού του είδους τις ανοησίες τους σε αυτόν τον πλανήτη;

Μιας και μιλήσατε για vegan, κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν δυστυχώς αυτοί οι τύποι με αυτού του είδους τις ανοησίες τους σε αυτόν τον πλανήτη;
Οι χορτοφάγοι θεωρούν ότι ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να τρώει κρέας, επειδή δεν μπορούσε να το φάει ωμό όπως τα υπόλοιπα ζώα. Δεν είχε δηλαδή τα κατάλληλα κοφτερά δόντια, μέχρι τουλάχιστον να ανακαλύψει την φωτιά και το ψήσιμο του. Έως εκείνο το στάδιο οι πρώτοι άνθρωποι ουσιαστικά έτρωγαν καρπούς και φρουτα μόνο. Επιχειρήματα του ****υ κοινώς.

Έχω μια μικρή εντύπωση πάντως πως οι vegan είναι μια ξεχωριστή κατηγορία από αυτήν των χορτοφάγων. Οι vegan δηλαδή τρώνε ορισμένες φορές κρέας, αλλά όσο πιο σπάνια μπορούν.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Οι χορτοφάγοι θεωρούν ότι ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να τρώει κρέας, επειδή δεν μπορούσε να το φάει ωμό όπως τα υπόλοιπα ζώα. Δεν είχε δηλαδή τα κατάλληλα κοφτερά δόντια, μέχρι τουλάχιστον να ανακαλύψει την φωτιά και το ψήσιμο του. Έως εκείνο το στάδιο οι πρώτοι άνθρωποι ουσιαστικά έτρωγαν καρπούς και φρουτα μόνο. Επιχειρήματα του ****υ κοινώς.

Έχω μια μικρή εντύπωση πάντως πως οι vegan είναι μια ξεχωριστή κατηγορία από αυτήν των χορτοφάγων. Οι vegan δηλαδή τρώνε ορισμένες φορές κρέας, αλλά όσο πιο σπάνια μπορούν.

vegeterian δεν τρώνε κρέας

vegan δεν τρώνε τπτ από ζωικά προϊόντα (γαλα κλπ)

εγω πχ λόγο ενός θέματος με υγειά δεν μπορώ να φάω σχεδόν τπτ ζωικής προέλευσης (με εξαίρεση το άσπρο κρέας)

μια στα τόσο (μια φορά σε κάτι μήνες) δεν πειράζει πάω σκάω τρώω κρέας πίτσες γάλα τυριά κλπ (μετά βέβαια την επόμενη μέρα ενεσουλες κορτιζόνης για να μην πάω στον άγιο πετρο :lol:)

Όσοι βασανίζουν ζώα πρεπει να πάνε άμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα. Γιατί δεν είναι άνθρωποι. Τα ζώα πρέπει να σφάζονται όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Όσοι το ευχαριστιουνται δεν αξίζουν να ζουν.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ: ΣΠΟΡΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ – Α’ Τηλεοπτική μετάδοση #trailer

Σάββατο 11/05/2019, στις 19:00, στην #ΕΡΤ3

Eπεισόδιο 18: ΣΠΟΡΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ

Σήμερα, συζητάμε για την ελευθερία των σπόρων και τη διάδοση παραδοσιακών ποικιλιών φαγώσιμων

φυτών. Η έναρξη της καλοκαιρινής καλλιεργητικής περιόδου, είναι αφορμή για δράσεις σε πολλές περιοχές, που αναδεικνύουν τις επιπτώσεις της διατροφής στην υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την πρόσβαση στα κοινά αγαθά και

την ελευθερία. Εδώ και αρκετά χρόνια, συλλογικότητες και κινήματα έχουν συμβάλει στην κατανόηση της σημασίας των παραδοσιακών ποικιλιών για τη θεμελίωση ενός διαφορετικού διατροφικού μοντέλου, όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική και υγιεινή τροφή. Μετά τη σημαντική διάδοσή τους για οικιακή χρήση, παραγωγοί θέτουν το ερώτημα, πως μπορούν να στηριχτούν για να συμβάλουν στη συλλογική διατροφική μας αυτάρκεια, με σοδειές αλλά και μεταποιημένα προϊόντα παραδοσιακών ποικιλιών, μέσα από δικτυώσεις κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας.

https://www.facebook.com/ERT3Social/posts/1748357998600847

Ο άνθρωπος μπορεί να φάει ωμό κρέας και ο προϊστορικός τρεφόταν και με αυτό. Από την στιγμή όμως που ανακάλυψε το πώς να διαχειρίζεται την τροφή του, με την φωτιά μπόρεσε να κάνει πιο εύκολη την κατανάλωσή της καθώς επίσης πιο εύκολα επεξεργασιμη.

O προϊστορικος ανθρωπος μπορουσε να φαει ωμο κρεας γιατι ειχε πιο κοφτερα δοντια και πιο δυνατα σαγονια ωστε να μπορει να το μασησει..Αργοτερα ανακαλυψε την φωτια και το μαγειρεμα 1ον για υγιεινη και ασφαλεια απο μικροοργανισμους κτλ. και 2ον για να κανει το φαγητο του πιο νοστιμο.Ετσι με την παροδο του χρονου λογο εξελειξης και φυσικης επιλογης τα ανθρωπινα δοντια αλλαξαν μορφη και εγιναν λιγοτερο κοφτερα.Παρ'ολα αυτα αν καποιος σημερινος ανθρωπος καταναλωσει ωμο κρεας δεν ειναι απαραιτητο οτι θα παθει κατι,αρκει να ειναι φρεσκοσφαγμενο και να ειναι σιγουρο οτι το ζωο ειναι απολυτα υγειες.Σε γενικες γραμμες το πιο ασφαλες κρεας που μπορει να καταναλωθει ωμο ειναι το μοσχαρισιο σε σχεση με χοιρινο ή πουλερικα που εχουν υψηλοτερο μικροβιακο φορτιο και πιθανοτητα υπαρξης παθογονων μικροοργανισμων(π.χ. σαλμονελα,e-coli).Απλως επειδη κανεις δεν θελει να το ρισκαρει και υπαρχει και μια αυξημενη δυσκολια στην μασηση,η καταναλωση ωμου κρεατος δεν ειναι ιδιαιτερα δημοφιλης.Παρ'ολα αυτα καποιοι λαοι συνηθιζουν να καταναλωνουν καποιες μορφες ωμου κρεατος(π.χ. steak tartare,καρπατσιο κτλ)