Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας κι από εμένα!!

Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σας πάνω στο θέμα κλιματιστικό.

Ενδιαφέρομαι για 24άρι και είμαι ανάμεσα σε Inventor και Fujiju.

Inventor είδα διάφορα μοντέλα αλλά κλίνω λίγο περισσότερο προς το Passion Pro II. Η Fujiju βγάζει ένα μοντέλο μόνο (απ' ότι είδα τουλάχιστον).

Ποιο θα μου προτείνατε; Inventor, (που νομίζω πως έχει κινέζικα parts) ή Fujiju, που είναι χρόνια γνωστή αν και λίγο "παλιακή" και χωρίς extra τόσες δυνατότητες;

Y.Γ. Α! Με ενδιαφέρει και το θέμα στάθμη θορύβου εξωτερικής μονάδας, αν γνωρίζετε....

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κι από εμένα!!

Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σας πάνω στο θέμα κλιματιστικό.

Ενδιαφέρομαι για 24άρι και είμαι ανάμεσα σε Inventor και Fujiju.

Inventor είδα διάφορα μοντέλα αλλά κλίνω λίγο περισσότερο προς το Passion Pro II. Η Fujiju βγάζει ένα μοντέλο μόνο (απ' ότι είδα τουλάχιστον).

Ποιο θα μου προτείνατε; Inventor, (που νομίζω πως έχει κινέζικα parts) ή Fujiju, που είναι χρόνια γνωστή αν και λίγο "παλιακή" και χωρίς extra τόσες δυνατότητες;

Y.Γ. Α! Με ενδιαφέρει και το θέμα στάθμη θορύβου εξωτερικής μονάδας, αν γνωρίζετε....

 

Κινέζικα parts έχουν όλες πλέον οι εταιρίες . και η Daikin στο οικιακό κλιματισμό χρησιμοποιεί parts απο κινέζικα εργοστάσια. Αυτό δεν είναι μετρο σύγκρισης στις μέρες μας για το επίπεδο αξιοπιστίας ή ποιότητας . Η Κινα είναι η βαριά βιομηχανία της παγκόσμιας παραγωγής κλιματιστικών και εξαρτημάτων κλιματισμού αλλά και πολλών καταναλωτικών αγαθών.

 

Φυσικά και η fujitsu έχει και άλλα μοντέλα στην αγορά .

Και οι 2 μάρκες είναι γνωστές και έχουν όνομα .

 

Η Inventor δίνει 10 ετή εγγύηση σε όλο το κλιματιστικό (όλα τα μέρη εργασία και ανταλλακτικά) και χωρίς όρους συντήρησης.

 

Η Fujitsu δίνει 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη με αυτόματη επέκταση της εγγύησης μόνο του συμπιεστή σε 10 χρόνια ΕΦΟΣΟΝ κάνεις ετήσια συντήρηση .

 

Για μένα Inventor μιας και πολλοί είναι ευχαριστημένοι με την εν λόγω εταιρία . Ρίξε και μια ματιά στα σχόλια στο skroutz.gr

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Ναι, κοίταξα τα σχόλια στο skroutz και ήταν αρκετά θετικά για το Inventor. Έθεσα εδώ το δίλημμα, αφενός επειδή δε ξέρω τόσο το θέμα και αφετέρου για να διαπιστώσω από τυχόν εμπειρία άλλων, την ποιότητα του Inventor μιας και δεν είμαι γνώστης.

Νομίζω πως πλέον έχω αποφασίσει (έκλινα ούτως ή άλλως προς Inventor).

Σε ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ενα κόπο να διαβάσεις και προηγούμενα .:) Εχουν αναφερθεί σχεδόν όλα τα μοντέλα της αγοράς .Τα Ιnventor είναι φασόν μηχανήματα ,και έχουν ρίσκο πως θα σου βγουν ,γιατί κριτήριο τους είναι το κόστος.Η Fujitsu διεθνώς είναι αμέσως μετά τις κορυφαίες εταιρίες που οδηγούν τον κλάδο,που κριτήριο τους έχουν πρώτα πληρώνεις ότι δεν θα χαλάσει εύκολα ,και μετά ευκολίες κλπ. Το 24αρι Fujitsu μπορείς να στο δειξουν εύκολα κάπου, σε καταστήματα κλιματισμού Είναι δημοφιλές σε μικρές εγκαταστάσεις ,αλλα κυκλοφορεί και σε παραλλαγή για πιο φθηνά.Συνήθως είναι πολύ δυνατό μηχάνημα,θέλει μεγαλύτερη ασφάλεια στον ηλεκτρικό πίνακα .Μπορεί να το βρείς και κατασκευής Ταιλάνδης ,με καλύτερη κατασκευή και πλαστικά.Στην Ιnventor, το μοντέλο passion pro πoυ κοιτάς επίσης, θεωρείται το πιο πετυχημένο μοντέλο της εταιρίας.Αν μπορείς και αυτό να το δείς κάπου απο κατάστημα κλιματισμού, καλύτερα.

 

Οι εγγυήσεις που διαφήμιζουν πολλοί,έχουν όρους, εξαιρέσεις ,και δεν είναι κριτήριο αγοράς .Αφορά εμπορική πολιτική.Αν θέλουν να μην σε εξυπηρετήσουν θα επικαλεστούν οτιδήποτε αναφέρουν τους συμφέρει. Δεν σημαίνει μια μεγάλη εγγύηση καλύτερο προιόν. Οτι προιόν περιέχει εξαρτήματα από τρίτους,πρέπει ν'αναφέρει ρητά συναρμολόγιση κάπου,όχι σαν κατασκευή.Οι εισαγωγείς ανάλογα την πολιτική τους επιλέγουν τι θα φέρουν.Τα υπόλοιπα αφορούν διαφήμιση .Μπορούν και στο κάθε skroutz που καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει ,ενώ σε άλλα προιόντα δεν υπάρχουν απόψεις ,σαν να μην υπάρχουν.

 

Καλημέρα και από εμένα, νέος και εγώ στο forum.

Ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικού 18K Btu (σαλόνι κουζίνα) και ένα 9K Btu (Υ/δ μωρού)

Ενδιαφερόμαστε για θέρμανση κυρίως μιας και το καλοκαίρι με ανοιχτά παράθυρα δεν έχουμε θέμα.

Κοίταξα και κατέληξα στα παρακάτω A/C και κλίνω προς τα Hitachi, αλλά δαγκώνομαι μιας και δεν έχω ούτε εμπειρία από αυτά αλλά δεν βρίσκω και πουθενά reviews από κανένα. Hitachi RAS-X18EAG/RAC-X18EAG vS Mitsubishi SRK/SRC 50 ZS-S και Hitachi RAS-X10EAG/RAC-X10EAG

VS Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-528ZR Λίστα σύγκρισης με όλα: https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=12665521%2C12084430%2C6340356%2C12665529

 

Υπόψιν ότι το SCOP εδώ αναφέρεται στην μέση ζώνη και όχι στην ζεστή. Για την ζεστή στα 18Κ Btu το Hitachi είναι με 5,5 SCOP ενώ το Mitsubishi με 5 SCOP. Στα παραπάνω, στους δείκτες SEER και SCOP (αναφερόμενος πάντα σε ζεστή ζώνη και όχι μέση) τα Hitachi είναι καλύτερα (με "εξωπραγματικούς" δείκτες, που μου κίνησε την περιέργεια και θεωρώ ότι οφείλεται στο R32 που έχει έναντι των άλλων;;)

Ακόμα και από άποψη τιμής είναι καλύτερα. Εγγύηση τα χαλάει λίγο, 2 χρόνια στην εσωτερική μονάδα και 3 για συμπιεστή.

Μπορεί κάποιος να μου πει την άποψή του; Η και εμπειρία αν υπάρχει με πρόσφατο Hitachi; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 

Tα Μitsubishi και Hitachi είναι αδοκίμαστα νέα μοντέλα .Δεν κυκλοφορούν πολύ για συμπέρασμα .Ειδικά τα Hitachi δύσκολα θα βρείς να δεις ,δεν τα προωθούν .Αν μπορούν να στα δείξουν κάπου σε κατάστημα κλιματισμού που συνεργάζονται .Το Toyotomi είναι φασόν από gree, και όπως σου βγεί.

Είναι δημοφιλή σαν φίρμα για καλής ποιότητα αέρα λόγω φίλτρων.Τελευταία φαίνεται άλλαξε εταιρία που τα φέρνει .Αγνωστο τι έχει γίνει.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Gary, καλημέρα,

 

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Επειτά από ενδελεχή έρευνα και από την γυναίκα μου ( σαν γιατρός), καταλήξαμε να διαγράψουμε ΟΛΑ τα μοντέλα που χρησιμοποιούν φίλτρα. Αν ψάξετε για έρευνες που έχουν γίνει πρόσφατα, από τον τρόπο που λειτουργούν αυτά τα φίλτρα για καθαρισμο, δημιουργούν "παραπροϊόντα" τα οποία είναι περισσότερο βλαβερά για τον άνθρωπο. Είναι σε απειροελάχιστες ποσότητες και εντός νομοθετικών ορίων προς το παρόν (εξ ού και υπάρχουν στην αγορά), μεν, αλλά δεν παύουν να υφίστανται. Οι εταιρίες στην προσπάθειά τους να προσφέρουν πιο καλή ποιότητα αέρα, (Πράγμα που μετράει πολύ στο εξωτερικό, γιατί λόγω θερμοκρασιών δεν μπορούν να αερίζουν συχνά όπως μπορούμε εδώ ) βάζουν νέες τεχνολογίες που ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί εάν κάνουν κακό ή όχι στον άνθρωπο. Για ποιο λόγο να μην ανοίξω το παραθυράκι μου και να μπει καθαρός αέρας μέσα; Θα πρότεινα όποιος σκέφτεται για αγορά νέου κλιματιστικού να το ψάξει λίγο για τα φίλτρα και να αποφασίσει μόνος του.

Θα επικοινωνήσω σήμερα με την Mitsubishi να ρωτήσω εάν το Mitsubishi SRK/SRC 50 ZΧS-S μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς τα φίλτρα του, και θα πάω για εκεί. Αλλιώς θα πάω στο hitachi και ότι βγει. Η λογική μας είναι υψηλότερα SCOP και SEER, αδιάφορα γκατζετ και καθόλου φίλτρα, και ελπίζουμε να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο :D :D :D.

 

@Gary και @Bananas. Κατατοπιστικές οι απαντήσεις σας. Θα το σκεφτώ και για inventor (λόγω εγγύησης) και για Fujitsu (Αφού έξω κάνει κρύο, μέσα να κάνει Fujitsu)

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα ειμαι σε αναζητηση air/on 12btu με wifi και εχω καταληξει σε αυτο εδω haier neboula στα 400 ευρω...τι λετε αξιζει?

επισης η εφαρμογη για το wifi τι λεει?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους . Είμαι σε αναζήτηση ενός κλιματιστικού 18.000 btu για χώρο 35~40 τμ . Είχα καταλήξει σε δύο εταιρίες Mitsubishi και inventor . Λόγω του Ότι δεν μπορώ να ανέβω τόσο ψηλά στα χρήματα θα πάω σε inventor και για τα χρήματα και γενικά διαβάζω καλά λόγια και για τα μηχανήματα και για τα θέματα εγγύησης και after sale. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάποιο δοκιμασμένο μοντέλο της εταιρίας για να το κοιτάξω. . Σε κατάστημα πάντως μου πρότειναν το life pro. Περιμένω τις γνώμες σας και σας ευχαριστώ πολύ.
Link to comment
Share on other sites

"Η Inventor δίνει 10 ετή εγγύηση σε όλο το κλιματιστικό (όλα τα μέρη εργασία και ανταλλακτικά) και χωρίς όρους συντήρησης"

Όντως αυτό ισχύει, το τσεκαρα στο site της inventor οπου αναφερει απλως να καθαριζονται οι μοναδες καθε χρονο , ενω παλαιοτερα απαραιτητη προυποθεση ηταν η ετησια συντηρηση απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο. Οποτε μαλλον η επιλογη θα ειναι inventor passion .

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά εγώ έχω σπίτι μου δύο inventor και είμαι ικανοποιημένος.

Το ένα είναι στη κρεββατοκάμαρα (Omnia 9000BTU) και το άλλο στη σαλοκουζίνα (Omnia Plus 18000BTU)

 

Όμορφα , μικρές διαστάσεις ιδίως οι εξωτερικές μονάδες, σχετικά αθόρυβα , σύγχρονα με Wi-Fi σύνδεση , καλούτσικες τιμές !

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν...

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετώ άπαντες,

 

Αποφάσισα και εγώ να πάρω κλιματιστικό μετά από χρόνια άρνησης για το σαλόνι-κουζίνα. Ο χώρος είναι 45 τμ και 2,60 ύψος οπότε πιστεύω με ένα 18αρι (υπερ)καλύπτω τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης.

 

Είμαι ανάμεσα σε κάποια μοντέλα και θα ήθελα τη γνώμη σας, τα παραθέτω

 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174995-toshiba-shorai-ras18pavsg/pkvsg-e?cmicc=skroutz

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/155276-toshiba-suzumi-plus-ras18n3av2

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/111151-fujitsu-asyg18lfc

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/daikin-ftxs50k-rxs50l.html

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/mitsubishi-heavy-srk-src-50zm-s-seira-premium.html

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/mitsubishi-heavy-srk-src-50-zs-s-premium.html

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/midea-blanc-msmacu-18hrfn1-qrd0gw-mob02-18hfn1-qrd0gw.html

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/171390-carrier-42qhc018dsa

 

Αν κάποιος έχει κάποιο από αυτά ή έχει κάποια πληροφορία που δεν μπορώ να συγκρίνω όπως after sales, κόστος ανταλλακτικών, ποιότητα κατασκευής κτλ ή μπορεί να με παραθέσει σε κάποια σχετική συζήτηση θα το εκτιμούσα πολύ αν το μοιραζόταν.

 

Να σημειώσω ότι τα links σε μαγαζιά είναι ενδεικτικά, απλά προτίμησα αυτά επειδή παραθέτουν αρκετές πληροφορίες σε περιπτωση που θέλει καποιος να δει περισσότερα. Έχω καλύτερες προσφορές από αυτές τις τιμές που θα δείτε, για τα "ακριβά" μοντέλα οι διαφορές είναι μέσα στο κατοστάρικο. Εντύπωση μου κάνει η διαφορά τιμής με τα midea, carrier 150-200 ευρω, είναι τόσο μεγάλη διαφορά σε ποιοτητα?

 

Το shorai πρέπει να είναι αρκετά καινούργια, ειδικά για αυτό δεν έβρισκα πολλες γνώμες, νομίζω δεν έχει και το ίδιο όνομα στο εξωτερικό, από ότι καταλαβαίνω το λένε suzumi plus R32.

Σκέφτηκα και τα inventor ειδικά το passion pro, αλλά με 50-100 ευρώ παραπάνω μπορώ να πάω σε fujitsu ή toshiba, οπότε δεν τα έβαλα στη λίστα, το ίδιο και τα gree ή τα toyotomi

 

Όποιος διαθέσει λίγο χρόνο και για εμένα τον ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους,

 

Πριν 2 μηνες τελικα εγκατεστησα 3 Toshiba Daisekai 8 με κοστος που αγγιξε τα 4000 ευρώ με την εγκατασταση.

 

Το συνεργειο (αντιπροσωπου) της Toshiba εδειξε επαγγελματισμο ακομα και οταν το ενα απο τα τρια aircondition εκανε ιδιαιτερα πολυ θορυβο λογω μηκους σωληνωσεων μολις 1,2μετρα, οπου ηρθαν αμεσα και προσθεσαν αλλο 1.5 μετρο!

 

Απο εκει και περα, τα μηχανηματα απο θεμα θορυβου ειναι η απολυτη απογοητευση... και τι εννοω με αυτο?

 

Τριζουν τα πλαστικα για τα πρωτα 40 λεπτα τουλαχιστον ή οποτε το μηχανημα πιασει τη θερμοκρασια και παψει να βγαζει ζεστο αερα ή οταν ξεκινησει να ξαναδινει. Οποτε δηλαδη υπαρχει η οποιαδηποτε μεταβολη ακουγονται ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 μηχανηματα θορυβοι/τριξηματα απο τα πλαστικα.

 

Απο την αλλη, εαν πω να ενεργοποιησω το 3D Flow που οι γριλιες κινουνται συνεχεια, εκει υπαρχει ο μονιμος (εντονος) θορυβος απο το μοτερακι που τις ανεβοκατεβαζει (και στα 3 μηχανηματα).

 

Εχω απογοητευτει απιστευτα και φυσικα θα κανω τα σχετικα παραπονα στην μαμα αντιπροσωπεια. Εχω ενα mitsubishi electric 10ετιας και δεν ακουγεται τιποτα απολυτως συγκριτικα με το TOSHIBA DAISEKAI 8.

 

Ευχαριστως θα τα ξηλωνα ολα και θα εβαζα MITSUBISHI ELECTRIC αλλα σε καμια περιπτωση δεν χαριζω τοσα χρηματα σε μια εταιρεια.

 

Σημειωτεον δε, οτι ΑΦΟΥ ειχα βαλει τα μηχανηματα, ενημερωθηκα απο τεχνικο οτι οι συγκεκριμενες μοναδες ειναι οι πιο θορυβωδεις της αγορας, μεχρι να πιασουν θερμοκρασια που πρεπει, οπου γινονται οι πιο ησυχες. Ελα που εγω εχω "τρελαθει" με τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ τριξηματα που δεν μας αφηνουν να κοιμηθουμε!!! Αστε που οταν κλεινω το aircondition ή μπαινει σε κατασταση αναμονης (οταν πιανει τη θερμοκρασια) για 10 περιπου δευτερολεπτα κανει (κ τα 3 μηχανηματα) σαν εξαερωση φρενου φορτηγου, που οι τεχνικοι μου ειπαν πως ετσι ειναι κατασκευαστικα.

 

Εαν εχετε καποια προταση για το πως να κινηθω (τεχνικα-νομικα) ή καποια αλλη συμβουλη θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι. Τελικά κατέληξα στο inventor passion pro P7 μιας και άκουσα καλές γνώμες και το βρήκα και σε σχετικά καλή τιμή. . 740 με τοποθέτηση . Η ερώτηση τώρα είναι η εξής αξίζουν τα 100+ ευρώ παραπάνω για το P8 το passion eco? Από ότι είδα έχουν διάφορα στο ψυκτικό υγρό το eco δουλεύει με το r32 . Αξίζουν τα 100+ ευρώ στην ουσία μόνο και μόνο για το υγρό? Τι λέτε? Ευχαριστώ
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι. Τελικά κατέληξα στο inventor passion pro P7 μιας και άκουσα καλές γνώμες και το βρήκα και σε σχετικά καλή τιμή. . 740 με τοποθέτηση . Η ερώτηση τώρα είναι η εξής αξίζουν τα 100+ ευρώ παραπάνω για το P8 το passion eco? Από ότι είδα έχουν διάφορα στο ψυκτικό υγρό το eco δουλεύει με το r32 . Αξίζουν τα 100+ ευρώ στην ουσία μόνο και μόνο για το υγρό? Τι λέτε? Ευχαριστώ

 

Δεν μπορώ να βρω το κλιματιστικό που λες , inventor passion pro P7 18άρι με τοποθέτηση κιόλας στα 740,00 ευρώ ?!?!?

Δώσε λινκ στο skroutz να το δούμε...

 

Τώρα για το ψυκτικό υγρό R32 αν σου περισσεύουν τα δίνεις αν όχι μένεις στο R410

99% έχει να κάνει αποκλειστικά με την προστασία του περιβάλλοντος και καλά...

Υπερθέρμανση πλανήτη , στρώμα του όζοντος , γενικά μια καλή δικαιολογία για να παίρνουν +100 ευρώ ακόμα ! ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να βρω το κλιματιστικό που λες , inventor passion pro P7 18άρι με τοποθέτηση κιόλας στα 740,00 ευρώ ?!?!?

Δώσε λινκ στο skroutz να το δούμε...

 

Τώρα για το ψυκτικό υγρό R32 αν σου περισσεύουν τα δίνεις αν όχι μένεις στο R410

99% έχει να κάνει αποκλειστικά με την προστασία του περιβάλλοντος και καλά...

Υπερθέρμανση πλανήτη , στρώμα του όζοντος , γενικά μια καλή δικαιολογία για να παίρνουν +100 ευρώ ακόμα ! ;)

 

Sorry . . . 840 με τοποθέτηση έκανα λάθος στην πληκτρολόγηση. . Οπότε λέω να μείνω στο p7

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους,

 

Πριν 2 μηνες τελικα εγκατεστησα 3 Toshiba Daisekai 8 με κοστος που αγγιξε τα 4000 ευρώ με την εγκατασταση.

 

Το συνεργειο (αντιπροσωπου) της Toshiba εδειξε επαγγελματισμο ακομα και οταν το ενα απο τα τρια aircondition εκανε ιδιαιτερα πολυ θορυβο λογω μηκους σωληνωσεων μολις 1,2μετρα, οπου ηρθαν αμεσα και προσθεσαν αλλο 1.5 μετρο!

 

Απο εκει και περα, τα μηχανηματα απο θεμα θορυβου ειναι η απολυτη απογοητευση... και τι εννοω με αυτο?

 

Τριζουν τα πλαστικα για τα πρωτα 40 λεπτα τουλαχιστον ή οποτε το μηχανημα πιασει τη θερμοκρασια και παψει να βγαζει ζεστο αερα ή οταν ξεκινησει να ξαναδινει. Οποτε δηλαδη υπαρχει η οποιαδηποτε μεταβολη ακουγονται ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 μηχανηματα θορυβοι/τριξηματα απο τα πλαστικα.

 

Απο την αλλη, εαν πω να ενεργοποιησω το 3D Flow που οι γριλιες κινουνται συνεχεια, εκει υπαρχει ο μονιμος (εντονος) θορυβος απο το μοτερακι που τις ανεβοκατεβαζει (και στα 3 μηχανηματα).

 

Εχω απογοητευτει απιστευτα και φυσικα θα κανω τα σχετικα παραπονα στην μαμα αντιπροσωπεια. Εχω ενα mitsubishi electric 10ετιας και δεν ακουγεται τιποτα απολυτως συγκριτικα με το TOSHIBA DAISEKAI 8.

 

Ευχαριστως θα τα ξηλωνα ολα και θα εβαζα MITSUBISHI ELECTRIC αλλα σε καμια περιπτωση δεν χαριζω τοσα χρηματα σε μια εταιρεια.

 

Σημειωτεον δε, οτι ΑΦΟΥ ειχα βαλει τα μηχανηματα, ενημερωθηκα απο τεχνικο οτι οι συγκεκριμενες μοναδες ειναι οι πιο θορυβωδεις της αγορας, μεχρι να πιασουν θερμοκρασια που πρεπει, οπου γινονται οι πιο ησυχες. Ελα που εγω εχω "τρελαθει" με τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ τριξηματα που δεν μας αφηνουν να κοιμηθουμε!!! Αστε που οταν κλεινω το aircondition ή μπαινει σε κατασταση αναμονης (οταν πιανει τη θερμοκρασια) για 10 περιπου δευτερολεπτα κανει (κ τα 3 μηχανηματα) σαν εξαερωση φρενου φορτηγου, που οι τεχνικοι μου ειπαν πως ετσι ειναι κατασκευαστικα.

 

Εαν εχετε καποια προταση για το πως να κινηθω (τεχνικα-νομικα) ή καποια αλλη συμβουλη θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα!

Μήπως δεν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση;; Γιατί ήδη είπες για το μήκος σωλήνα. Ποια μοντέλα είναι υπάρχει σύνδεσμος; πόσο έχουν ελάχιστο btu;;

 

Έχω ένα daisekai από το 2009 16αρι και είναι κορυφή. Ίσως λίγο θορυβώδες αλλά πλέον θορυβώδες αλλά είναι 8 ετών..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να βρω το κλιματιστικό που λες , inventor passion pro P7 18άρι με τοποθέτηση κιόλας στα 740,00 ευρώ ?!?!?

Δώσε λινκ στο skroutz να το δούμε...

 

Τώρα για το ψυκτικό υγρό R32 αν σου περισσεύουν τα δίνεις αν όχι μένεις στο R410

99% έχει να κάνει αποκλειστικά με την προστασία του περιβάλλοντος και καλά...

Υπερθέρμανση πλανήτη , στρώμα του όζοντος , γενικά μια καλή δικαιολογία για να παίρνουν +100 ευρώ ακόμα ! ;)

 

Δικαιολογία δεν είναι . Το R32 σε σύγκριση με το R410A είναι η μέρα με την νύχτα όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος .

Το R32 έχει GWP 675 ενώ το R410A 2088 !!!!!

 

https://www.epa.gov/ghgemissions/understanding-global-warming-potentials

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω να κανω μια ερωτηση..μαλλον ηλιθια ειναι αλλα δεν ξερω απο κλιματιστικα...οταν εχουμε το κλιματιστικο (εχω ενα F&U Inverter 9000 smart) στην ψυξη τοτε οσο πιο χαμηλα το εχουμε σε βαθμους τοσο πιο πολυ κριο βγαζει..ειχα την εντυπωση οτι αν το βαλο στους πχ 30 βαθμους θα αρχηση να βγαζει ζεστη..και εκανα λαθος...δεν λειτουργουν τα air condition ετσι....οποτε το γυριζω στην θερμανση και το βαζω στους 25...η ερωτηση μου ειναι η εξεις (και αυτο επειδη ειναι καινουργιο και δεν θελω να το φρικαρω) αν το βαλω πιο κατω απο τους 25..πχ 18 βαθμους θα βγαζει περισσοτερη ζεστη ? σωστα ?? στεκει ???? και οσο πιο ψηλα το βαζω...πχ 30 θα βγαζει λιγοτερη θερμανση ?? το οποιο σημαινει οτι θα καιει λιγοτερο ?? σε τι βαθμους βαζετε εσεις τα δικα σας πχ...
Link to comment
Share on other sites

Φίλε κοελ το κλιματιστικό το χειμώνα θα το έχεις 22 με 24 βαθμούς όσο το ανεβάζεις θα βγάζει πιο ζεστό αέρα αλλά θα καιει και πιο πολύ. Επισης στα πολλά κρύα μπορεί να σε παγώνει η εξωτερική μονάδα και να σταματά. Πολύ κάνουν αυτό το λάθος ανεβάζουν πολύ την θερμοκρασία και μετά και η αίσθηση δεν είναι καλή μέσα στο σπίτι δηλαδή να έχεις 22 βαθμούς στο σπίτι και να σε βγάζει πάνω το κλιματιστικό αέρα 30 βαθμούς και άλλο να σε βγάζει 40;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

NOKIA 5800,HTC HD2,SAMSUNG GALAXY Ace, Samsung GALAXY NOTE 2,

LG G2 μπράβο στην lg για το δώρο που μου έκανε...:D

Iphone 5c, Iphone 6,Iphone 7 plus,Xiaomi mi 8 lite,Xiaomi redmi note 9s

Link to comment
Share on other sites

Σημερα μου εγκατεστησαν ενα κλιματιστικο F&U 12000btu (12088). Ο καιρος σημερα ηταν παγωμενος, μεσημερι 6 βαθμοι και 4 μποφορ δουλευε στη θερμανση μια χαρα. Πριν απο κανα 2 ωρο η θερμοκρασια εξω επεσε στους 0 με 2. Αρχισε να κανει αποψυξη ακριβως καθε 5 λεπτα ωσπου το εκλεισα γιατι δεν γινοταν δουλεια πλεον. Ειναι φυσιολογικο να κανει τοσο συχνα αποψυξη ?

Ειχα ενα Panasonic 17 ετιας, το F & U το αντικατεστησε. Το Panasonic εκανε αποψυξη μια φορα στο μισαωρο σε τετοια θερμοκρασια, οχι οτι εβγαζε και πολυ ζεστο αερα σε ακραιες χαμηλες θερμοκρασιες, αλλα το 5 λεπτα στο F&U μου φαινεται περιεργο.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα μου εγκατεστησαν ενα κλιματιστικο F&U 12000btu (12088). Ο καιρος σημερα ηταν παγωμενος, μεσημερι 6 βαθμοι και 4 μποφορ δουλευε στη θερμανση μια χαρα. Πριν απο κανα 2 ωρο η θερμοκρασια εξω επεσε στους 0 με 2. Αρχισε να κανει αποψυξη ακριβως καθε 5 λεπτα ωσπου το εκλεισα γιατι δεν γινοταν δουλεια πλεον. Ειναι φυσιολογικο να κανει τοσο συχνα αποψυξη ?

 

Ειχα ενα Panasonic 17 ετιας, το F & U το αντικατεστησε. Το Panasonic εκανε αποψυξη μια φορα στο μισαωρο σε τετοια θερμοκρασια, οχι οτι εβγαζε και πολυ ζεστο αερα σε ακραιες χαμηλες θερμοκρασιες, αλλα το 5 λεπτα στο F&U μου φαινεται περιεργο.

 

 

 

Πόσους βαθμούς Κελσίου το είχες το κλιματιστικό; Εάν το είχες πάνω από 24 φυσικό να σε κάνει συχνά απόψυξη πάγωνε έξω η κεντρική μονάδα!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

NOKIA 5800,HTC HD2,SAMSUNG GALAXY Ace, Samsung GALAXY NOTE 2,

LG G2 μπράβο στην lg για το δώρο που μου έκανε...:D

Iphone 5c, Iphone 6,Iphone 7 plus,Xiaomi mi 8 lite,Xiaomi redmi note 9s

Link to comment
Share on other sites

Οντως κατα τις 8μμ το ειχα στο 22 δεν εκανε αποψυξη μετα που το εβαλα 28 αργοτερα τοτε αρχισε απανωτα.

 

 

 

Εννοείται ρε φίλε τι 28 βαθμούς μάξιμουμ 24 αλλιως θα παγώνει συνέχεια έξω η μονάδα το ζορίζεις πολύ.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

NOKIA 5800,HTC HD2,SAMSUNG GALAXY Ace, Samsung GALAXY NOTE 2,

LG G2 μπράβο στην lg για το δώρο που μου έκανε...:D

Iphone 5c, Iphone 6,Iphone 7 plus,Xiaomi mi 8 lite,Xiaomi redmi note 9s

Link to comment
Share on other sites

Οριακό φίλε μου για τον χώρο σου με αυτή την διαφορά θερμοκρασίας
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...