Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρόβλημα μυρωδιάς και κάποιας ζαλάδας είχα και εγώ με ένα Inventor Passion Pro που έβαλα πριν από 1,5 με 2 μήνες. Το πρόβλημα αυτό κράτησε γύρω στις 3 εβδομάδες, με την χρήση του κλιματιστικού να είναι καθημερινή με μέσο χρόνο λειτουργίας τις 14 ώρες. Μετά σταμάτησε να βγάζει την παραμικρή μυρωδιά και σταμάτησα να έχω το παραμικρό σύμπτωμα με πονοκεφάλους. Πιθανολογώ ότι η μυρωδιά ήταν από τα καινούργια φίλτρα και όχι από το ψυκτικό υγρό, μιας και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα στην απόδοση, ακόμα και στις κρύες ήμερες που διανύουμε.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Θα ήθελα την γνώμη σας.

Στο πατρικό τα έφτυσε το κλιματιστικό στο παλιό μου δωμάτιο (ένα Samsung 9 ετών) και δεν συμφέρει η επισκευή του. Μιλάμε για 9αρι για ψύξη/θέρμανση.

 

Θέλω κάτι οικονομικό για ψύξη/θέρμανση όταν θα πηγαίνω στους δικούς μου και να το χρησιμοποιούν εκείνοι κυρίως για θέρμανση το χειμώνα για να ανεβαίνει η θερμοκρασία συνολικά στο σπίτι και να μην μένει το δωμάτιο αυτό κλειστό και παγωμένο. Το σπίτι έχει καλή μόνωση και κουφώματα. Ταυτόχρονα όμως να μην κάνει πολύ θόρυβο κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου (το τωρινό που χάλασε επειδή δεν είναι inverter κάθε φορά που ξεκινάει η εξωτερική μονάδα κάνει αρκετό θόρυβο ο κομπρέσορας μέχρι να έρθει σε πλήρη κατάσταση λειτουργίας). Δεν θα δουλεύει δλδ συνέχεια άρα δεν θα κάνει απόσβεση άμεσα ταυτόχρονα όμως δεν θα φθαρεί και άμεσα. Αν βγάλει και αυτό μία δεκαετία θα είμαι ευχαριστημένος.

 

Μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι μεταξύ των Inventor για τα οποία έχω ακούσει καλά λόγια και από εγκαταστάτες/ψυκτικούς (παρόλο που προσωπικά τα αγνοούσα ως μάρκα) και τα Haier (πιο premium κινέζικα).

 

Λογικά είμαι μεταξύ του Omnia Inventor και του Haier Nebula

 

http://www.skroutz.gr/s/8877086/Inventor-Omnia-O1MVI-09WFR-O1MVO-09.html?from=recommendations#reviews

 

http://www.skroutz.gr/s/8727049/Haier-Nebula-AS09NS1HRA-1U09BS3ERA.html

 

Και τα δύο παίζουν από ότι βλέπω στα 399 αρχική, χαμηλότερη σε σκρουτζομάγαζα. Αγορά θα γίνει με κάρτα ελέω φορολογικής νομοθεσίας για συγκέντρωση ορίου αγορών με κάρτα/έμβασμα.

 

Το εν λόγω Haier βλέπω ότι είναι πιο γυμνό σε σχέση με το αντίστοιχης τιμής Inventor, από την άλλη ακούω και διαβάζω ότι έχει καλύτερα εξαρτήματα, ηλεκτρονικά και πλαστικά έναντι του Inventor.

Η λειτουργία wifi δεν με τρελαίνει να την έχω απαραίτητα, τα όσο δυνατόν όμως περισσότερα φίλτρα και συστήματα καθαρισμού αέρα είναι ευπρόσδεκτα.

 

Στο site της εδώ αντιπροσωπείας βλέπω ότι είναι σχεδόν ταυτόσημες μέχρι και οι ιστοσελίδες τους (λογικό γιατί είναι ο ίδιος αντιπρόσωπος)

 

https://www.haieraircondition.gr/klimatistika/nebula#tech-specs

 

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/inverter-omnia-wifi#filtro-triplis-drasis

 

Έχετε καμία άποψη/εικόνα για αυτά τα δύο?

 

Κοίταζα και το Passion Pro (Inventor) για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα επιπλέον 50 ευρώ, δεδομένου ότι θα χρειαστεί σίγουρα πιστεύω και ένα 50-60αρι για εγκατάσταση (πρέπει να αφαιρεθεί και το παλιό κλιματιστικό).

 

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/inverter-passion-pro

 

Έχει κάποιος το Passion Pro να μου πει αν αξίζει ως λειτουργίες, χαρακτηριστικά και απόδοση τα παραπάνω χρήματα? Βλέπω πχ στο Σκρουτζ ότι ενώ το Omnia είναι λίγο πιο θορυβώδες (δεν έχει το silent speed των Passion Pro και Aria) έχει όμως καλύτερο SEER στα 6,1 έναντι 5,1 του Passion Pro και 6,4 του Haier.

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ίδιες συνθήκες λειτουργίας το Haier είναι πιο αποδοτικό από τα 3 και ακολουθεί το Omnia?

 

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Επίσης η "επανεκκίνηση μετά από διακοπή" που βλέπω σε διάφορα μοντέλα πως ακριβώς δουλεύει γιατί σε ένα Toyotomi δεκαετίας που έχουν οι δικοί μου είναι καταστροφή.

 

Τι εννοώ? Κάθε φορά που γίνεται διακοπή, ακομα και αν το κλιματιστικό ήταν κλειστό τη στιγμή της διακοπής, αυτό μόλις επανέλθει το ρεύμα ξεκινάει από μόνο του, στην κατάσταση λειτουργίας που ήταν την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε.

 

Έχει τύχει δλδ το κλιματιστικό να χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά στην ψύξη τον Αύγουστο, στους 25 βαθμούς. Να μην ξαναχρησιμοποιήθηκε, να γίνει διακοπή ρεύματος Δεκέμβρη μήνα στις 2 τα ξημερώματα και να μπείς στο σαλόνι το πρωί και να είναι βόρειος πόλος γιατί το κλιματιστικό ξεκίνησε και δούλευε μόνο του στην ψύξη μόλις ήρθε το ρεύμα.

 

Αυτό προφανώς είναι fail και άχρηστη λειτουργία.

 

Επανεκκίνηση μετά από διακοπή σημαίνει να ξεκινήσει ξανά μόνο του, μόνο αν δουλευε ηδη την στιγμη της διακοπής ώστε να μην χρειαστεί να παρέμβω όταν ξαναρθει το ρεύμα. Αν ήταν κλειστό δεν θελω να ανοίξει από μόνο του σαν δαιμονισμένο :p

Link to comment
Share on other sites

Επανεκκίνηση μετά από διακοπή,αφορα συνηθως ότι έχεις σε λειτουργία και γίνει διακοπη ρευματος,ξεκινα παλι στα ίδια μετα την επαναφορα .Για κατι διαφορετικο στις οδηγίες χρήσεως του καθε κλιματιστικου,αν δεν αφορα βλαβη.Για την Ιnventor και διαφορα μοντέλα της ,εχουν αναφερθει σε

προηγουμενα ,όπως και για άλλες επιλογες τι κυκλοφορει αυτη την περιοδο.To Haier Νebula είναι επωνυμο μηχανημα οπότε θεωρητικά τα στοιχεία του είναι πιο αξιοπιστα,πιο αποδοτικό ,έχει εσωτερικά μερη απο Panasonic,καλυτερα φίλτρα, ρυθμισεις και μεγαλυτερα όρια από άλλα.Τα υπόλοιπα ειναι απο παραγγελια με κριτηριο κοστος και όπως σου βγουν..Μια επιλογη είναι τι αρεσει σε καθεναν και ταιριαζει στον χωρο του.Τα καλα λογια σε οτιδήποτε αφορα τι πουλα καθε καταστημα περισσότερο λιγοτερο και τα περιθωρια κερδους που έχει με κάποια συνεργασια του.Σε ότι έχεις αμφιβολίες ρωτας και αλλους με ερευνα αγοράς, και αν αφορα για τον χώρο σου,ρωτας τεχνικο επιτόπου.Αν ξερει και για το μηχανημα που ενδιαφερεσαι ακομα καλυτερα ,να στο δειξει καπου σε λειτουργία.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή χρονιά, με υγεία!

Ήθελα να ρωτήσω.. από που μπορούμε να βρούμε τι φοράει εσωτερικά κάποιο κλιματιστικό; (όπως πχ. Συμπιεστή, εσωτερικά μέρη κλπ)

Ευχαριστώ, καλό βράδυ!

Link to comment
Share on other sites

Οτιδήποτε εξιδικευμένο στον καθε εισαγωγέα για το τεχνικό φυλλάδιο σε ότι φέρνει, με τα πλήρη στοιχεία που αναγράφονται στην ετικέτα του μηχανήματος.
Link to comment
Share on other sites

Οτιδήποτε εξιδικευμένο στον καθε εισαγωγέα για το τεχνικό φυλλάδιο σε ότι φέρνει, με τα πλήρη στοιχεία που αναγράφονται στην ετικέτα του μηχανήματος.

 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα, Καλη Χρονια σε ολους...ευχομαι πραγματικα να ειναι καλη ;)...Λοιπον το προβλημα με πονοκεφαλο-ζαλη λυθηκε , ηταν απο τα φιλτρα λογω του οτι ηταν καινουριο , οπως αναφερει και ο φιλος alefgr παραπανω , ολα καλα πλεον....θελω να ρωτησω κατι που μου φανηκε πολυ παραξενο και θα ηθελα την γνωμη σας...την παρασκευη το πρωι 30 δεκεμβριου πηρα την ενδειξη του ρολογιου 87403, στης 3 ιανουαριου πρωι ξαναπηρα την ενδειξη και ηταν 87556 δεν ειναι υπερβολικο ??? ...μηπως κατι κανω λαθος ??...το βραδυ κλεινω το κλιματιστικο, το πρωι το ανοιγω στους 26βαθμους 4σκαλες για να ζεσταθει γρηγορα μετα κατεβαζω στην 2η σκαλα και την θερμοκρασια στους 24-25, βαζω και το Eco και το αφηνω ετσι ...κατι κανω λαθος σωστα :wacko:??? δεν μπορει να γραφει τοσο πολυ το ρολοι της Δεη :cry:?? το οτι γυρναει σαν τρελο οταν χρησιμοποιειται το κλιματιστικο φανταζομαι το εχετε παρατηρηση κι εσεις σωστα ??? .. παιδια την βοηθεια σας :(...Ευχαριστω
my life my rules .. so keep ur nose out of my business ....
Link to comment
Share on other sites

Οτι κρινεις απο λογ/μο της ΔΕΗ .Μπορεις επισης να βαλεις και μετρητη καταναλωσης στην μπριζα,ρωτα ηλεκτρολογο σχετικά να σε βοηθησει αν δεν μπορεις. Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι inverter δεν καίει. Αν εσυ το ανοιγεις και το αφηνεις να δουλευει συνεχεια, ακομα και αν πιασει θερμοκρασια, αυτο θα αυξομειωνει στροφες και καταναλωση αλλα θα καταναλωνει.

Ειναι σαν να εχεις το καλοριφερ συνεχεια ανοικτο με τον θερμοστατη στους 24. Πιστευεις οτι δεν θα δουλευει συνεχεια και δεν θα καταναλωνει πετρελαιο?

 

Το κλιματιστικο ως αντλια θερμοτητας ειναι πιο αποδοτικό από άλλες πηγές θέρμανσης στον ίδιο χρόνο και για την ίδια καταναλισκόμενη ενέργεια ή διαφορετικά στον ίδιο χρόνο καταναλώνει λιγότερο για να παράγει την ίδια θέρμανση. Αλλά καταναλώνει. Πάντα σε σύγκριση με ηλεκτρικές πηγές πχ θερμάστρες, ηλεκτρικά καλοριφερ, κονβεκτορες κτλ. ή και καλοριφερ πετρελαιου. Στο αεριο δεν ξερω αν συμφερει καλυτερα το καλοριφερ με φυσικο αεριο.

Για σκέψου πόσο θα κατανάλωνε μία θερμάστρα αλογόνου ή ενα καλοριφερ λαδιου αν το δούλευες με τον ίδιο τροπο όπως το κλιματιστικό σου. Εκει να δεις πως θα γύριζε το ρολόι.

 

Πάντως για να σου φύγει η αμφιβολία, κλείσε όλες τις άλλες συσκευές στο σπίτι (ακόμα και το ψυγειο), βγάλε ότι είναι stby από την πρίζα (πχ τηλεόραση) και βάλε μπροστά το κλιματιστικό και κατέβα στο ρολόι. Εννοείται κάνε πρώτα ένα τσεκ με τα πάντα κλειστά στο ρολόι να βεβαιωθείς ότι δεν γυρνάει, δλδ ότι δεν σου κλέβει κάποιος άλλο ρεύμα (έχω δει διάφορα περίεργα στις μέρες μας).

Edited by Sebu
Link to comment
Share on other sites

Gary θα το κοιταξω σ ευχαριστω...δυστυχως παιδια ειναι ο μονος τροπος θερμανσης αλλα δεν θα ηθελα να παθω και εγκεφαλικο βλεποντας τον λογαριασμο :shock:....Sebu μενω σε πολυκατοικια ,στο ρολοι μου δεν φαινεται κατι παραξενο , ουτε κανενα καλωδιο 'μυστηριο' πουθενα, πως θα μπορουσαν να κλεψουν ??
my life my rules .. so keep ur nose out of my business ....
Link to comment
Share on other sites

Παιδες ποιο ειναι κατα τη γνωμη σας το καλυτερο budget 9αρι αυτη τη στιγμη; δηλαδη να σου δινει καλη ποιοτητα οικονομια κτλ χωρις να παρεις δανειο... :cool:
Link to comment
Share on other sites

Σε προηγούμενα έχουν αναφερθει σχεδόν όλες οι επιλογές της περιόδου σε διάφορα μοντέλα και επιδόσεις.Τα budget μηχανήματα είναι από φίρμες που παραγγελνουν σε τρίτους κατασκευαστες για θέματα κόστους, και είναι όπως σου βγουν,ασχετα τι διαφημίζουν.Eκτος τι αρεσει σε καθενα,πρεπει να ταιριαζει για τον χώρο και αυτο το κρίνει τεχνικός που γνωρίζει ενα μηχανημα που θα επιλεξει.Θελει έρευνα αγοράς στην περιοχή σου για προσφορες ,να δεις απο κοντα καποια για αποψη σε καταστημα,και σε εγκατασταση αν γινεται .Υπόψη συντομα αρχιζουν οι χειμερινες εκπτώσεις για καλύτερες τιμές. Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Παιδες ποιο ειναι κατα τη γνωμη σας το καλυτερο budget 9αρι αυτη τη στιγμη; δηλαδη να σου δινει καλη ποιοτητα οικονομια κτλ χωρις να παρεις δανειο... :cool:

 

Για ριξε μια ματια σε αυτο με τιμη στα 329ε ειναι πολυ καλη επιλογη , Α++ με χαμηλη σταθμη θορυβου στα 20 DB και δινουν καλή εγγυηση

https://www.haieraircondition.gr/klimatistika/tundra

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/haier-tundra-as09ta2hra.html

Edited by digitaltech
Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες
Link to comment
Share on other sites

Για ριξε μια ματια σε αυτο με τιμη στα 329ε ειναι πολυ καλη επιλογη , Α++ με χαμηλη σταθμη θορυβου στα 20 DB και δινουν καλή εγγυηση

https://www.haieraircondition.gr/klimatistika/tundra

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/haier-tundra-as09ta2hra.html

 

Η αλήθεια είναι πως σε έπεσε το μάτι μου σε αυτό.

Φαίνεται καλή επιλογή, απλά ψάχνω και εναλλακτικές.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα...παιδια σημερα μου εβγαλε μετρηση καταναλωσης το τηλεκοντρολ...μεχρι στιγμης ειναι 60,5 kWh απο 30 δεκεμβριου θεωρειτε οτι ειναι οκ η μετρια ?? Sebu εκανα τσεκ οπως μου ειπες , εκλεισα τον γενικο απο τον πινακα και κατεβηκα στο ρολοι, ευτυχως δεν γυρναει καθολου οποτε δεν με κλεβουν :D ..επισης μιλησα σημερα με την ΔΕΔΔΗΕ και μια ευγενικοτατη κυρια μου ειπε οτι δεν συμφερει να το κλεινω το βραδυ και να το ανοιγω ξανα το πρωι γιατι εννοειται οτι καταναλωνει περισσοτερο ρευμα μεχρι να ζεστανει το χωρο ...λετε ?? της ανεφερα την διαφορα που ειχα στο ρολοι (εχω γραψει παραπανω) μεσα σε διαστημα 5ημερων και μου ειπε δεν ειναι πολλα για χρηση κλιματιστικου ...τι λετε ???
my life my rules .. so keep ur nose out of my business ....
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα...παιδια σημερα μου εβγαλε μετρηση καταναλωσης το τηλεκοντρολ...μεχρι στιγμης ειναι 60,5 kWh απο 30 δεκεμβριου θεωρειτε οτι ειναι οκ η μετρια ?? Sebu εκανα τσεκ οπως μου ειπες , εκλεισα τον γενικο απο τον πινακα και κατεβηκα στο ρολοι, ευτυχως δεν γυρναει καθολου οποτε δεν με κλεβουν :D ..επισης μιλησα σημερα με την ΔΕΔΔΗΕ και μια ευγενικοτατη κυρια μου ειπε οτι δεν συμφερει να το κλεινω το βραδυ και να το ανοιγω ξανα το πρωι γιατι εννοειται οτι καταναλωνει περισσοτερο ρευμα μεχρι να ζεστανει το χωρο ...λετε ?? της ανεφερα την διαφορα που ειχα στο ρολοι (εχω γραψει παραπανω) μεσα σε διαστημα 5ημερων και μου ειπε δεν ειναι πολλα για χρηση κλιματιστικου ...τι λετε ???

 

Αναλογωσ τισ καταναλωσεις σου χρεωνεσαι απο 0,16ε εωσ 0,22ε την KWH , αν παρουμε το 0,19ε για μεσο ορο και τα 60,5KWH/ 6 ημερες που το χρησιμοποιεις = 10KWH την ημερα *0,19ε= 1,9ε την ημερα , νομιζω οτι ειναι αρκετα οικονομικο

Η σωστη χρηση θελει ολη μερα ανοικτο οταν δεν εισαι σπιτι στους 18C και οταν ειναι εισαι σπιτι στους 20 με 22 C κατα αυτο το τροπο θα εχεις οικονομικη καταναλωση.

Τωρα που βρηκες μετρητη μπορεισ να τα διαπιστωσεις μονοσ σου με ενα απλο πειραμα

Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες
Link to comment
Share on other sites

digitaltech εχεις δικιο ....απο την ωρα που σας εγραψα το ποστ ηταν 60,5kWh και τωρα ειναι 61,7kWh , το εχω 23-24βαθμους σταθερα, ζεστη καλη , εκανα καποιες δοκιμες και οταν το εβαζα στους 26 + ανεβαιναν πιο γρηγορα η kWh ...το βραδυ να το εχω στους 18 ?? λεω να το δοκιμασω και να μην το κλεισω...σ ευχαριστω :)
my life my rules .. so keep ur nose out of my business ....
Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα, Καλη Χρονια σε ολους...ευχομαι πραγματικα να ειναι καλη ;)...Λοιπον το προβλημα με πονοκεφαλο-ζαλη λυθηκε , ηταν απο τα φιλτρα λογω του οτι ηταν καινουριο , οπως αναφερει και ο φιλος alefgr παραπανω , ολα καλα πλεον....θελω να ρωτησω κατι που μου φανηκε πολυ παραξενο και θα ηθελα την γνωμη σας...την παρασκευη το πρωι 30 δεκεμβριου πηρα την ενδειξη του ρολογιου 87403, στης 3 ιανουαριου πρωι ξαναπηρα την ενδειξη και ηταν 87556 δεν ειναι υπερβολικο ??? ...μηπως κατι κανω λαθος ??...το βραδυ κλεινω το κλιματιστικο, το πρωι το ανοιγω στους 26βαθμους 4σκαλες για να ζεσταθει γρηγορα μετα κατεβαζω στην 2η σκαλα και την θερμοκρασια στους 24-25, βαζω και το Eco και το αφηνω ετσι ...κατι κανω λαθος σωστα :wacko:??? δεν μπορει να γραφει τοσο πολυ το ρολοι της Δεη :cry:?? το οτι γυρναει σαν τρελο οταν χρησιμοποιειται το κλιματιστικο φανταζομαι το εχετε παρατηρηση κι εσεις σωστα ??? .. παιδια την βοηθεια σας :(...Ευχαριστω

150kwh στο 4 ημερο είναι πάρα πολλές.Αν θυμάμαι εσυ πήρες hitachi που έχει μετρητή δικό του, με τι κουμπί info.

Παρακολούθησε το.Αν και αυτές τις μέρες έκανε τρελό κρύο.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος
Link to comment
Share on other sites

150kwh στο 4 ημερο είναι πάρα πολλές.Αν θυμάμαι εσυ πήρες hitachi που έχει μετρητή δικό του, με τι κουμπί info.

Παρακολούθησε το.Αν και αυτές τις μέρες έκανε τρελό κρύο.

 

Καλημερα και σ ευχαριστω...το παρακολουθω συνεχεια το ανεφερα πιο πανω :) ...

my life my rules .. so keep ur nose out of my business ....
Link to comment
Share on other sites

Αναλογα τι γραφουν οι οδηγιες σε ποσο διαστημα μετρά ο μετρητης την κατανάλωση ,και ότιδήποτε αναφερει για ρυθμισεις οικονομικής λειτουργίας. Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά παιδιά, έχω το Mitsubishi SRK63zE , 5 χρόνων κάπου, δεν του έχω κάνει ποτέ σέρβις...(λάθος μου εννοείτε)

Το λειτουργώ μόνο τον χειμώνα! Σήμερα που είχε 0 βαθμούς έξω και χιόνισε μου έκανε κάτι κουλά πρώτη φορά.

Ενώ δούλευε μια χαρά , σταμάτησε να βγάζει αέρα και άρχισε το Run ν' αναβοσβήνει.

Η εξωτερική μονάδα άρχισε να βγάζει μαύρα νερά (πρώτη φορά το βλέπω στα 5 χρόνια)_

Στο βιβλιαράκι ΔΕΝ λέει κάτι για μόνιμο αναβόσμισμα του run! Λέει από 1 μέχρι 7 και εξηγεί!

Εννοείτε θ' απευθυνθώ σε ειδικό αύριο, απλά ρωτάω αν ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει.

Δεν θυμάμαι να είχαμε τόση παγωνιά στη πόλη από τότε που το πήρα το ρημάδι.

Λέτε να φταίει αυτό? Μήπως θέλει υγρά?

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά παιδιά, έχω το Mitsubishi SRK63zE , 5 χρόνων κάπου, δεν του έχω κάνει ποτέ σέρβις...(λάθος μου εννοείτε)

Το λειτουργώ μόνο τον χειμώνα! Σήμερα που είχε 0 βαθμούς έξω και χιόνισε μου έκανε κάτι κουλά πρώτη φορά.

Ενώ δούλευε μια χαρά , σταμάτησε να βγάζει αέρα και άρχισε το Run ν' αναβοσβήνει.

Η εξωτερική μονάδα άρχισε να βγάζει μαύρα νερά (πρώτη φορά το βλέπω στα 5 χρόνια)_

Στο βιβλιαράκι ΔΕΝ λέει κάτι για μόνιμο αναβόσμισμα του run! Λέει από 1 μέχρι 7 και εξηγεί!

Εννοείτε θ' απευθυνθώ σε ειδικό αύριο, απλά ρωτάω αν ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει.

Δεν θυμάμαι να είχαμε τόση παγωνιά στη πόλη από τότε που το πήρα το ρημάδι.

Λέτε να φταίει αυτό? Μήπως θέλει υγρά?

 

Διάγνωση απο εμάς λίγο δύσκολο. Αλλά ποτέ σέρβις??? Τα φίλτρα τουλάχιστον τα καθάριζες μόνος σου?

Link to comment
Share on other sites

Σαν συμπεριφορά δείχνει κάνει απόψυξη.Τα μαύρα νερα είναι βρωμα που υγροποιείται .Σχετικά τι αναφέρονται στις οδηγίες πριν κληθει service. Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Τελικά είχες δίκιο φίλε, απόψυξη έκανε η εξωτερική μονάδα και απλά έσταζε η μπόχα που είχε έξω στην μονάδα!

(το έλεγε σε άλλο σημείο στο βιβλιαράκι , ότι σε τόση παγωνιά με υγρασία, μπορεί να σταματήσει η ροή αέρα για 5-10 λεπτά μέχρι η εξωτ. μονάδα να κάνει την δουλειά της) Έτσι όπως έγινε και τώρα λειτουργεί.

Την μέσα μονάδα την καθαρίζω (τα φίλτρα) σχεδόν κάθε μήνα. Την εξωτερική να πω την αλήθεια δεν της είχα δώσει πολύ σημασία.

Κατά καιρούς της είχα πετάξει νερό με το λάστιχο, αλλά εξωτερικά μόνο! Πριν λίγο του έπαιξα μερικές καλές νεροπιστολιές στον έλικα και από πίσω και έγινε μαύρο το μπαλκόνι. Σταμάτησα μόνο όταν είδα να στάζει ολοκάθαρο νερό από πάνω.

Τώρα που τελείωσε την απόψυξη , λειτουργεί μια χαρά και πάλι και ο ζεστός αέρας μέσα καμπάνα.

Θα καλέσω αυτές τις μέρες και το σέρβις για συντήρηση!

Κάθε χρόνο πρέπει να γίνετε αυτό ή πρέπει να περιμένω κάποια ένδειξη από το πάνελ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...