Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

17 ώρες πριν, Nickchris36 said:

Καταντια όνλι..δε τους καιγεται καρφακι

Σ λεει ας βαλουμε στα μωλ και στα χωρια χεσ.....καμε..

Να ναι καλα τ κιουβιπ ομως σωθηκα και εγω και πολλυς κοσμος!!

Ακριβώς… η Vodafone στο χωριό μου παίζει καλύτερα απο τη Cosmote αλλά δεν είναι το ίδιο με μια σταθερή σύνδεση. Άνετα θα μπορούσα να κουμπώσω το πακέτο FWA 4G+ με τηλεφωνία αν είχα περισσότερες απαιτήσεις.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

43 minutes ago, Nikolas14 said:

Ακριβώς… η Vodafone στο χωριό μου παίζει καλύτερα απο τη Cosmote αλλά δεν είναι το ίδιο με μια σταθερή σύνδεση. Άνετα θα μπορούσα να κουμπώσω το πακέτο FWA 4G+ με τηλεφωνία αν είχα περισσότερες απαιτήσεις.

Ποιο χωριό φίλε μου; 

16 ώρες πριν, spoukos said:

Δηλαδή από ότι κατάλαβα θα αργήσει να αναβαθμιστεί ε; γιατί δεν έχει βγει η άδεια ακόμα. Κρίμα γιατί εδώ στη περιοχή έχουμε αγανακτήσει με την cosmote όλο μονοψήφια και ping στο θεο

Μακάρι όχι, αλλά γενικά βλέπω πολύ έγγραφο μέσα σ αυτήν την άδεια και από την αρχική δηλαδή τοποθέτηση της άμα παρατηρήσεις, γνωματεύσεις των γνωματεύσεων, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση πολύ βαβούρα

Διαδρομή από Παλιά Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, έξοδος από την νέα στον κόμβο για Άγιο Στέφανο. Ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όλο σκαμμενο φαίνεται πολύ πρόσφατα για οπτική ίνα από Cosmote με έναν ενδιάμεσο σταμάτημα κάπου στη Μαλακάσα στο ύψος των Mc Donalds και κάπου πιο πάνω ξανά αρχίζουν. Πολλά χαντάκια περιμένουν να περάσουν μέσα οπτική. Τρομερό έργο, αυτά είναι. Μέχρι Συκάμινο και στροφή για Χρυσοπηγη, είδα ξεκινάνε και εναέρια οπτική. Τρομερή Cosmote, έχει πάρει φωτιά και το Ufbb και γενικά πάνε ίνα παντού, μπράβο. @elkons Τσέκαρα και αυτήν στο Συκάμινο με τα δύο massive, δεν έκανα τεστ. Σε όλη τη διαδρομή τρομερό σήμα γενικότερα. 

Πολύ καλά pings τελευταία η Cosmote στο μεταξύ. Το τεστ ξεκινάει από 600 περίπου και το ρίχνει, αλλά μια χαρά. 4 σεκτορ η συγκεκριμένη, πύραυλος απλά τοπ 👌🏻😎

Screenshot_20251109_153505_Speedtest.jpg

Screenshot_20251109_153418_NetMonster.jpg

Edited by johnny_htc

19 minutes ago, johnny_htc said:

Ποιο χωριό φίλε μου; 

Μακάρι όχι, αλλά γενικά βλέπω πολύ έγγραφο μέσα σ αυτήν την άδεια και από την αρχική δηλαδή τοποθέτηση της άμα παρατηρήσεις, γνωματεύσεις των γνωματεύσεων, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση πολύ βαβούρα

Διαδρομή από Παλιά Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, έξοδος από την νέα στον κόμβο για Άγιο Στέφανο. Ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όλο σκαμμενο φαίνεται πολύ πρόσφατα για οπτική ίνα από Cosmote με έναν ενδιάμεσο σταμάτημα κάπου στη Μαλακάσα στο ύψος των Mc Donalds και κάπου πιο πάνω ξανά αρχίζουν. Πολλά χαντάκια περιμένουν να περάσουν μέσα οπτική. Τρομερό έργο, αυτά είναι. Μέχρι Συκάμινο και στροφή για Χρυσοπηγη, είδα ξεκινάνε και εναέρια οπτική. Τρομερή Cosmote, έχει πάρει φωτιά και το Ufbb και γενικά πάνε ίνα παντού, μπράβο. @elkons Τσέκαρα και αυτήν στο Συκάμινο με τα δύο massive, δεν έκανα τεστ. Σε όλη τη διαδρομή τρομερό σήμα γενικότερα. 

Πολύ καλά pings τελευταία η Cosmote στο μεταξύ. Το τεστ ξεκινάει από 600 περίπου και το ρίχνει, αλλά μια χαρά. 4 σεκτορ η συγκεκριμένη, πύραυλος απλά τοπ 👌🏻😎

Ημαθία, περιοχή Πλατύ 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

32 minutes ago, johnny_htc said:

Καλέ πότε ξεκίνησαν πριν 15 μέρες τίποτα δεν είχε!!

Συκάμινο έχει πέσει η κεραία. Είναι η μικρή της Cosmote και δίπλα το τέρας της Vodafone, γαματο θα ήταν να πατήσει στη Vodafone. Έχει πέσει πολύ από πέρυσι που βαραγε 700αρια εκεί. Το ένα σεκτορ κοιτάει Ερέτρια. 

Χαλκούτσι είναι πύραυλος! Πριν Λευκαντί εδώ απέναντι μέτρηση LTE INOFYTA-TOP και EN-DC N78 από CHALKOUTSI-TOP 500αρι. Οινόφυτα καμία Ν78 δε κοιτάει εδώ. 

Χαλκούτσι, Οινόφυτα και Συκάμινο με Ericsson Massive 🙂

Πως και σε έφερε ο αέρας σήμερα κοντά; 

Τρομερό ping που αναφέρεις το έχω συνηθίσει και εδώ τα ίδια βλέπω όλες αυτές περίπου την ίδια χρονική περίοδο αναβαθμίστηκαν.

Κάποιες μετρήσεις απ' την καινούργια 141890 κοντά στη Νέα Λεύκη Λάρισας που είχε αναφέρει και ο @VasilisSam  

spacer.pngspacer.png

spacer.pngspacer.png

Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

Συσκευή: POCO X7 Pro

2 ώρες πριν, elkons said:

Καλέ πότε ξεκίνησαν πριν 15 μέρες τίποτα δεν είχε!!

Συκάμινο έχει πέσει η κεραία. Είναι η μικρή της Cosmote και δίπλα το τέρας της Vodafone, γαματο θα ήταν να πατήσει στη Vodafone. Έχει πέσει πολύ από πέρυσι που βαραγε 700αρια εκεί. Το ένα σεκτορ κοιτάει Ερέτρια. 

Χαλκούτσι είναι πύραυλος! Πριν Λευκαντί εδώ απέναντι μέτρηση LTE INOFYTA-TOP και EN-DC N78 από CHALKOUTSI-TOP 500αρι. Οινόφυτα καμία Ν78 δε κοιτάει εδώ. 

Χαλκούτσι, Οινόφυτα και Συκάμινο με Ericsson Massive 🙂

Πως και σε έφερε ο αέρας σήμερα κοντά; 

Τρομερό ping που αναφέρεις το έχω συνηθίσει και εδώ τα ίδια βλέπω όλες αυτές περίπου την ίδια χρονική περίοδο αναβαθμίστηκαν.

Αυτό σου λέω, το βλέπω είναι πάρα πολύ πρόσφατα τα έργα, κάνει μπαμ. Αλλά για 15 μέρες που λες ότι δεν ήταν ακόμα, το πήγαν βολίδα κανονικότατα φαίνεται! 👌🏻

Το ξέρω, η μικρούλα είναι της Cosmote, φαίνονταν τα massive καθαρά κατασπρα. Η βονταφον δίπλα μάλλον δεν έχει massive ή δεν διέκρινα καλά μάλλον, θεωρώ ότι θα έχει Ν78 και αυτή μάλλον. 

Χαλκούτσι είναι δύναμη απλά, άνετα FWA εδώ. Βράδιασε και δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία όμως, κρίμα. 

Έχω γνωστούς στο Συκάμινο μας έκαναν το τραπέζι, άρα ήταν ευκαιρία σήμερα κιόλας. 

Ναι ping ακόμα και Αθήνα βλέπω βελτιωμένο. 

Edited by johnny_htc

2 minutes ago, johnny_htc said:

Αυτό σου λέω, το βλέπω είναι πάρα πολύ πρόσφατα τα έργα, κάνει μπαμ. Αλλά για 15 μέρες που λες ότι δεν ήταν ακόμα, το πήγαν βολίδα κανονικότατα φαίνεται! 👌🏻

Ελπίζω και σε διαθεσιμότητα να πάει βολίδα γιατί με UFBB κάνει πολύ καιρό να δώσει.

2 minutes ago, johnny_htc said:

Το ξέρω, η μικρούλα είναι της Cosmote, φαίνονταν τα massive καθαρά κατασπρα. Η βονταφον δίπλα μάλλον δεν έχει massive ή δεν διέκρινα καλά μάλλον, θεωρώ ότι θα έχει Ν78 και αυτή μάλλον. 

Χαλκούτσι είναι δύναμη απλά, άνετα FWA εδώ. Βράδιασε και δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία όμως, κρίμα. 

Έχω γνωστούς στο Συκάμινο μας έκαναν το τραπέζι, άρα ήταν ευκαιρία σήμερα κιόλας. 

Ναι ping ακόμα και Αθήνα βλέπω βελτιωμένο. 

Έχει και η Vodafone N78 στο Συκάμινο και παίζει τις διπλάσιες ταχύτητες από Cosmote αλλά έχει και περισσότερες Ν78 όχι 2. Καλό θα ήταν να πατήσει και γ Cosmote στη Vodafone, είναι κοντή τώρα στο κοντέινερ. Τουλάχιστον καλύπτει καλά μέχρι την Ερέτρια. Δε χρειάζεται FWA και το γεμίσουν τώρα που πάει τέλεια, πιστεύω θα περάσουν FFTH. 

Έχω καλά νεα,

απο οτι φαίνεται μας διαβάζουν απο την  Telekom και πλεον η Band N1 μπαίνει πολυ συχνά πρώτη στο 5G Stand Alone και ετσι το UPLINK των συνδρομητών λειτουργεί αξιόπιστα.

N1 primary με Uplink 

και ακολουθούν οι υπόλοιπες N78 N28 για Downlonk only τις περισσότερες φορές.

Παλαιότερα έδινε σχεδον παντα N78 primary και το Uplink υπέφερε διότι οι υπόλοιπες Bands σε SA ηταν μονο για Download.

Όμως, έχουν ακόμη πολλά θέματα με bad bad bad KPIs.

errors συνέχεια  με ολες τις συσκευές. Samsung Xiaomi Motorola 

ΕΠΊΣΗΣ, έχουν ξεχάσει να δώσουν settings στην Google για VoNR enabled by default.  

Σε κάθε άνοιγμα της συσκευής πρέπει χειροκίνητο να κανεις enable το VoNR και ΝΑΙ , παίζει πλεον άψογα και Handovers σε ολες τις συνθήκες.

Screenshot_20251109-211802.HiddenMenu.thumb.png.8e8a56925da6d5284f1dfaaef20c0303.png

Screenshot_20251109-211758.HiddenMenu.thumb.png.f1194f7ab6d6b965e5521970d435cf6a.png

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

3 ώρες πριν, HORGRAP said:

Έχω καλά νεα,

απο οτι φαίνεται μας διαβάζουν απο την  Telekom και πλεον η Band N1 μπαίνει πολυ συχνά πρώτη στο 5G Stand Alone και ετσι το UPLINK των συνδρομητών λειτουργεί αξιόπιστα.

N1 primary με Uplink 

και ακολουθούν οι υπόλοιπες N78 N28 για Downlonk only τις περισσότερες φορές.

Παλαιότερα έδινε σχεδον παντα N78 primary και το Uplink υπέφερε διότι οι υπόλοιπες Bands σε SA ηταν μονο για Download.

Όμως, έχουν ακόμη πολλά θέματα με bad bad bad KPIs.

errors συνέχεια  με ολες τις συσκευές. Samsung Xiaomi Motorola 

ΕΠΊΣΗΣ, έχουν ξεχάσει να δώσουν settings στην Google για VoNR enabled by default.  

Σε κάθε άνοιγμα της συσκευής πρέπει χειροκίνητο να κανεις enable το VoNR και ΝΑΙ , παίζει πλεον άψογα και Handovers σε ολες τις συνθήκες.

Screenshot_20251109-211802.HiddenMenu.thumb.png.8e8a56925da6d5284f1dfaaef20c0303.png

Screenshot_20251109-211758.HiddenMenu.thumb.png.f1194f7ab6d6b965e5521970d435cf6a.png

Από τι συσκευή είναι τα Screenshot?

9 ώρες πριν, johnny_htc said:

Ποιο χωριό φίλε μου; 

Η United Fiber έχει εκεί γραμμές;;

10 ώρες πριν, georgemv said:

Από τι συσκευή είναι τα Screenshot?

1)    Ολες οι συσκευές δίνουν errors οταν υπάρχουν handovers απο την PCI 111 της Οδού Κωλέτη στην Αθηνα προς το Αρχαιολογικό Μουσείο PCI 465  σε 5G Stand Alone επειδή το 465 είναι χωρίς SA N1 support όπως σχεδόν ολα τα Micro Cells στην Αθήνα δυστυχώς. 

Το 465 έχει μονο   NSA Band 1 Band 78 

....και SA Band 78  .

2)   Ολα τα Motorola δίνουν λάθος TX  ( % αντί για dbm ) γιατί η Qualcomm δεν έχει υλοποιήσει σωστά τις ενδείξεις προς το Android .

Το TX στην πραγματικότητα δεν ειναι πάνω απο 27 dbm και το SAR είναι απόλυτα compliant. 

no worries.

Screenshot_20251110-111807.HiddenMenu.thumb.png.e03cddd81418aeb02da3f1b806fead41.png

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

Cosmote Άδεια Κατασκευής Κεραίας Θέση Υμηττός SEIZANI (1401595)    
https://maps.app.goo.gl/FJNvAUWjQwBJ4sAV7 37° 57' 11" 23° 44' 27"
https://diavgeia.gov.gr/doc/Ε630639-ΓΡΑ?inline=true

Cosmote Άδεια Κατασκευής Κεραίας στη Θέση Πειραιώς 2004 ATH (1400844)
https://maps.app.goo.gl/qxDpcgmUCy1QweBXA 37° 56' 37" 23° 39' 43"
https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΣΡΑ639-ΞΒ3?inline=true

Νέα υπηρεσία COSMOTE 5G+ Priority Pass παρέχεται στα νέα προγράμματα «COSMOTE BUSINESS GIGAMAX Unlimited Prime» και «Ultimate Exclusive» και δίνει στον συνδρομητή πρόσβαση για τρείς (3) συνεχόμενες ώρες (πάσο) σε ένα διακριτό εικονικό τμήμα (slice) του δικτύου 5G+ της COSMOTE TELEKOM, προορισμένο ειδικά για τους χρήστες του πάσου, στο οποίο μπορεί να κάνει χρήση δεδομένων έχοντας ταχύτερη απόκριση.

Καλησπέρα σας.Εχω το Motorola Edge Fusion 60, εδώ 2-3 μέρες δεν έχω πρόσβαση στο 5G δίκτυο.Εκανα επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου, επανεκκίνηση τηλεφώνου, έβαλα τα carrier settings και με επανεκκίνηση τηλεφώνου δεν άλλαξε κάτι, έχω στείλει μήνυμα ,απενεργοποίσης και ενεργοποίησης 5G πάλι δεν άλλαξε κάτι και το βασικότερο δοκίμασα στο κινητό μου την SIM της μητέρας μου και πιάνει κανονικά 5G.

Άρα είτε πρέπει να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό ή φταίει η SIM και πρέπει να την αλλάξω;

Edited by rob21

Just now, rob21 said:

Καλησπέρα σας.Εχω το Motorola Edge Fusion 60 και εδώ 2-3 μέρες δεν έχω πρόσβαση στο 5G δίκτυο.Εκανα επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου, επανεκκίνηση τηλεφώνου, έβαλα τα carrier settings και με επανεκκίνηση τηλεφώνου δεν άλλαξε κάτι, έχω στείλει μήνυμα ενεργοποίησης 5G πάλι δεν άλλαξε κάτι και το βασικότερο δοκίμασα στο κινητό μου την SIM της μητέρας μου και πιάνει κανονικά 5G.

Άρα είτε πρέπει να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό ή φταίει η SIM και πρέπει να την αλλάξω;

Όταν λες δεν έχεις πρόσβαση στο 5G, 4G+ πιάνει ή γενικά καθόλου δεδομένα;

Μόνο 4G+ πιάνει κανονικά, όταν το βάζω σε 5G,το έβαλα και κλειδωμένο το 5G μόνο του, τότε δεν έχω καθόλου πρόσβαση στα δεδομένα.

2 minutes ago, rob21 said:

Μόνο 4G+ πιάνει κανονικά, όταν το βάζω σε 5G,το έβαλα και κλειδωμένο το 5G μόνο του, τότε δεν έχω καθόλου πρόσβαση στα δεδομένα.

Άμα κλειδώσεις 5G θα μπει SA, ή δε θα συνδεθεί ποτέ. Άσε 5G αυτόματο στις ρυθμίσεις. 

Έχεις δοκιμάσει άλλη σιμ στο Motorola; (οπουδήποτε παρόχου)

On 5/10/2025 at 10:53 ΜΜ, elkons said:

Screenshot-20251005-225556-Messages.jpg

Διορθώθηκε φαίνεται, ευτυχώς γιατί όταν ερχόταν απάντηση από Telekom δεν δούλευε η ενεργοποίηση Wifi Calling και ήθελε ώρες να ξεκολλήσει. 

Φαίνεται πως έκαναν πειράματα εκείνη την μέρα αν και το Rebranding δε το γλυτώνει με το νέο έτος πιστεύω. 

Δεν ξέρω αν υπήρχε συστηματικό πρόβλημα από την Cosmote αλλά μόλις έκανα ξανά επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου και το 5G συνδέθηκε κανονικά.

5G στο 99% και 5G+ στο 75%, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΕ.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

1 hour ago, MIKU said:

5G στο 99% και 5G+ στο 75%, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΕ.

5G SA 80% δεν έχει ενημερωθεί ακόμη. Σε 2- 2,5 χρόνια θα έχει παντού πανελλαδικά.

Ψητοπωλείο Μετοχιάτης ,μεσημεριανή μέτρηση που δεν ανέβασα. 

IMG-20251113-183209-396.jpg

IMG-20251113-183207-196.jpg

*Εσωτερικός χώρος. 

Πάνε 2 ημέρες που ανακοινώθηκε και κανείς δεν έχει σχολιάσει το 5G+ Priority Pass στα B2B συμβόλαια της Cosmo. Πέφτουν τα αντανακλαστικά 😆

Συνοπτικά, σε βάζει σε God-mode slice ( low latency + high throughput + priority ) για 3 ώρες ώστε να κάνεις τη δουλειά σου όταν το δίκτυο είναι πίτα. Πιθανολογώ ότι επιπλέον ανοίγουν και το TCP optimization στο EPG.

Μάλλον είναι ρυθμισμένο τόσο επιθετικά που το φοβούνται. Δεν μπορείς να το αγοράσεις προς το παρόν, δίνουν μόνο συγκεκριμένο αριθμό pass ανά μήνα στα μεγάλα συμβόλαια, ώστε να δουν αν θα έχουν θέματα.

Έχει κάποιος σχετικό συμβόλαιο να ανεβάσει speedtest με / χωρίς το πάσο;

https://www.cosmote.gr/static/business/en/business_mobile

Edited by georgemv

9 minutes ago, georgemv said:

Πάνε 2 ημέρες που ανακοινώθηκε και κανείς δεν έχει σχολιάσει το 5G+ Priority Pass στα B2B συμβόλαια της Cosmo. Πέφτουν τα αντανακλαστικά 😆

Καθόλου νωθροί 😇

https://myphone.gr/forum/topic/170205/?do=findComment&comment=7395482

Edited by elkons

16 minutes ago, elkons said:

Πωπω, το έχασα. Ου γαρ έρχεται μόνον …

6 minutes ago, georgemv said:

Πωπω, το έχασα. Ου γαρ έρχεται μόνον …

Τίμα τὸ γῆρας.. 

Μια ωραία δοκιμή της υπηρεσίας θα ήταν σε μια μεγάλη συναυλία!