Jump to content

Το Xiaomi Mi 5 λαμβάνει συμβατότητα Project Treble


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/69989/xiaomi-logo-810x298-c.png?today=1520791241

 

To Project Treble απαιτείται να υποστηρίζεται σε οποιαδήποτε συσκευή κάνει το επίσημο ντεμπούτο της με το Android 8 Oreo και άνω. Ωστόσο, συσκευές που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους με παλαιότερες εκδόσεις του Android δεν απαιτείται να αναβαθμιστούν με υποστήριξη Project Treble. Αυτό σημαίνει ότι παλαιότερες συσκευές που δεν έχουν αναβαθμιστεί για να υποστηρίζουν το Project Treble, δεν μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει, όπως το φλασάρισμα ενός Generic System Image (GSI) του AOSP Android Oreo, χωρίς modifications στο Kernel.

 

Και εδώ είναι που έρχεται η κοινότητα των developers να καταστήσει εφικτό κάτι τέτοιο. Έπειτα από την επιτυχή άφιξή του στο Redmi Note 4, σειρά έχει το Xiaomi Mi 5, ένα flagship smartphone του 2016 το οποίο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με Qualcomm Snapdragon 820 και MIUI 7 (Android Marshmallow) ενώ λάβει MIUI 9. Μάλιστα, διατίθεται κιόλας και μια Android Oreo-based MIUI Global Beta ROM.

 

Η συμβατότητα Project Treble ήρθε στο Xiaomi Mi 5 από την JDCTeam, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το όλο project βρίσκεται ακόμα σε alpha stage. Το Treble support για το Xiaomi Mi 5 φέρνει δυο partition: system και vendor. Το system partition διαθέτει το generic system image (GSI), ενώ το vendor partition συγκεκριμένα αρχεία που είναι απαραίτητα για το booting και τη λειτουργία της συσκευής. Χάρη στο Treble, οι χρήστες του Mi 5 μπορούν εύκολα να αλλάξουν system image και να τρέξουν διαφορετικά system images με το ίδιο Kernel και vendor partition.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Xiaomi Mi 5 είναι μια A-only συσκευή. Όσον αφορά τα Generic System Images οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν μόνο ARM64 και A images (όπως το Phh-Treble του XDA Senior Member phhusson). Οι developers αναφέρουν ότι η τελευταία έκδοση του Phh-Treble λειτουργεί με το Project Treble gemini zip που προορίζεται για το Mi 5.

 

Λίγα λόγια για το Project Treble, τι οφέλη έχει!

 

Ξεκινώντας από το Android 8.0, η Google εισήγαγε μια σημαντική αλλαγή στην αρχιτεκτονική του Android που στόχο έχει να καταστήσει ευκολότερη και γρηγορότερη για τους κατασκευαστές την αναβάθμιση των συσκευών σε μια νεότερη έκδοση του Android. Το Project Treble στην ουσία διαχωρίζει τη συσκευή σε δυο ξεχωριστά partitions, system και vendor. Στο πρώτο έχουμε το system image, ενώ στο δεύτερο έχουμε τους drivers που αναπτύσσουν οι κατασκευαστές για την ομαλή λειτουργία της συσκευής μας. Μια ROM δηλαδή, θα μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές. Διάβασε περισσότερα εδώ: Project Treble

 

http://content.myphone.gr/photo/full/69987/katagrafi.jpg?today=1520791177

 

Οδηγίες flashing:

Κατέβασε το TREBLE zip από το Mediafire

Κατέβασε ένα GSI image από εδώ (θυμηθείτε, μόνο ARCH64 και A εκδόσεις)

Κάντε reboot σε recovery (απαιτείται TWRP 3.2.1-1)

Κάντε wipe τα Dalvik/Cache/System/Data partitions

Κάντε flash το Treble gemini zip

Κάντε flash το GSI system image zip που θέλετε να χρησιμοποιήσετε

Κάντε reboot

 

Ένα σύντομο FAQ για τυχόν απορίες:

 

1. Γιατί το fingerprint wake/home button δεν λειτουργεί;

Το feature δεν είναι διαθέσιμο σε standard GSI roms και επιπλέον το treble support δεν είναι έτοιμο. Η ομάδα, υπόσχεται να προσπαθήσει να βρει μια λύση.

 

2. Πως μπορώ να επιστρέψω σε custom ROM;

Απλά κάντε flash την custom rom μέσω TWRP. Το φλασάρισμα custom ROM θα διαγράψει το boot.img και το system partition, το vendor partition παραμένει εκεί για την επόμενή σας δοκιμή.

 

3. Αν επιτρέψετε σε custom ROM, τι χρειάζεται για να επαναφέρω την υποστήριξη treble;

Απλά κάντε flash το Treble zip μέσω TWRP όπως την πρώτη φορά. Η υποστήριξη Treble απαιτεί τα boot.img και vendor.img να έχουν εγκατασταθεί στη συσκευή σας.

 

4. Οι Phh GSI roms είναι φτωχές σε χαρακτηριστικά γιατί;

Σκοπός των Phh GSI AOSP rom είναι να έχουμε ένα system.img το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές συσκευές με υποστήριξη treble. Το project είναι σε πειραματικό στάδιο προς το παρόν. Σκοπός των GSI rom δεν είναι να αποτελεί την καθημερινή σας ROM, ή μάλλον είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση αν σας αρέσει το pure vanilla.

 

XDA Developers 1 και 2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...