Jump to content

Απογειώστε τις επιδόσεις της μπαταρίας χωρίς root


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/69404/androidbatteryfeaturedimage-810x298-c.png?today=1518950152

 

[ame]

[/ame]

 

Σας έχει τύχει ποτέ να πέσετε για ύπνο το βράδυ με ένα πλήρες φορτισμένο τηλέφωνο και το πρωί η μπαταρία να είναι σε χαμηλά επίπεδα; Ακόμη και με το Doze Mode αλλά και με τις προσπάθειες της Google να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Android, αυτή συχνά είναι ένα πρόβλημα για τους περισσότερους χρήστες. Ιδίως αν έχετε εγκαταστήσει πολλές εφαρμογές. Σύμφωνα με το XDA Developers, το πρόβλημα οφείλεται κυρίως σε κάποιο wakelock από εφαρμογές όπως Facebook, Messenger, Snapchat. Μπορείτε πολύ εύκολα να σταματήσετε αυτά τα wakelocks με απλά shell commands και μάλιστα δεν χρειάζεστε να είστε root για να δουλέψει. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σε κάθε Android smartphone, αρκεί να έχετε το ADB.

 

Πριν ξεκινήσετε με το οτιδήποτε, θα χρειαστεί να έχετε το ADB ρυθμισμένο στο Android και στον υπολογιστή σας. Αν δεν το έχετε, τότε μεταβείτε σε αυτόν τον οδηγό του XDA Developers. Εκτός και αν είστε εντελώς σίγουροι για το τι καταναλώνει την μπαταρία της συσκευής σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μια εφαρμογή γνωστή ως Better Battery Stats. Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή εδώ. Ωστόσο, αν θέλετε να υποστηρίξετε τον developer μπορείτε να την κατεβάσετε και από το Google Play, με τη μορφή μιας επί πληρωμή εφαρμογής.Παρέχει αρκετά άλλα στατιστικά όπως η κατάσταση του CPU, τα wake ups των apps και πληροφορίες που αφορούν το δίκτυο. Απαιτεί root σε συσκευές με Android Kitkat, ωστόσο υπάρχει ένα ADB command και για unrooted συσκευές. Συνδέστε το smartphone σας στον υπολογιστή.

 

Βεβαιωθείτε ότι έχει συνδεθεί δίνοντας την εντολή

 adb devices

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εκκινήσουμε το Android shell με τη χρήση του συγκεκριμένου command

adb shell

Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσουμε στο BetterBatteryStats που εγκαταστήσαμε μόλις, το BATTERY_STATS permission με το

 

pm grant com.asksven.betterbatterystats_xdaedition android.permission.BATTERY_STATS

 

Έγινε! Πλέον το BBS θα λειτουργεί και σε unrooted συσκευές.

 

Σημείωση: Αν αγοράσετε το Better Battery Stats από το Google Play Store τότε θα πρέπει να αλλάξετε το “com.asksven.betterbatterystats_xdaedition” στο “com.asksven.betterbatterystats” στο προαναφερθέν ADB command.

 

Έχετε πολλές εφαρμογές στη συσκευή σας, επομένως δεν είναι εύκολο να διαπιστώσουμε τι καταναλώνει την μπαταρία. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε το Better Battery Stats για να βρούμε το wakelock που ευθύνεται. Μόλις ρυθμίσετε την εφαρμογή, φορτίστε τη συσκευή σας, αποσυνδέστε την και αφήστε την με την οθόνη απενεργοποιημένη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό θα δώσει στην εφαρμογή αρκετό χρόνο για να καταγράψει τη δραστηριότητα της συσκευής. Μέσα στην εφαρμογή, επιλέξτε το Partial Wakelocks και διαπιστώστε ποια εφαρμογή προκαλεί την περισσότερη ζημιά.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/69405/hdjf91d3.jpg?today=1518953089

 

Σταματώντας το Wakelock

 

Πλέον, που γνωρίζουμε τι καταναλώνει την μπαταρία, μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος. Στην περίπτωση του XDA Developers, αυτό είναι το Snapchat. Θα χρειαστείτε το Package Name Viewer από το Play Store, για να βρείτε το package name της εφαρμογής που θα χρησιμοποιήσετε για τα ADB commands παρακάτω.

 

Επειδή προφανώς θα αποσυνδέσατε το smartphone σας για να χρησιμοποιήσετε το Better Battery Stats, συνδέστε το πάλι στον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε το ADB ξανά. Ελέγξτε αν όλα είναι σωστά με την εντολή

 

adb devices

 

Στη συνέχεια εκκινείστε το shell

 

adb shell

 

Τώρα χρησιμοποιώντας το package name της εφαρμογής που θέλετε δώστε το ακόλουθο command.

 

cmd appops set com.android.application WAKE_LOCK ignore

 

Φυσικά, θα πρέπει να αλλάξετε το “com.android.application” με το package name της εφαρμογής. Στην περίπτωση του XDA

 

cmd appops set com.snapchat.android WAKE_LOCK ignore

 

Αν ακολουθήσατε όλα τα βήματα σωστά, τα wakelocks θα αγνοηθούν από το Android σύστημα.

 

Σημαντική διευκρίνηση:

 

Το wakelock είναι ένας τρόπος για μια εφαρμογή να διατηρήσει την CPU, την οθόνη και άλλα χαρακτηριστικά της συσκευής ενεργά, προκειμένου να διεξάγει συγκεκριμένες παρασκηνιακές διεργασίες. Ορισμένες εφαρμογές χρειάζονται τα wakelogs προκειμένου να λειτουργούν σωστά, αλλά το πρόβλημα ξεκινά εκεί που οι εφαρμογές και τα wakelocks τους κρατούν ενεργά χαρακτηριστικά της συσκευής για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται. Τα Snapchat, Facebook, Messenger έχουν wakelocks τα οποία δεν συμπεριφέρονται πάντα σωστά. Ο παραπάνω οδηγός είναι απλά ένας τρόπος να σταματήσετε αυτά τα wakelocks από το να συμβούν ξανά, χωρίς να χρειαστεί να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή. Αν όμως οι εφαρμογές σας δεν λειτουργούν καλά μετά από αυτές τις αλλαγές, μπορείτε να αναιρέσετε τις αλλαγές με τα παραπάνω commands μόνο που αλλάζετε το “ignore” με το “allow”, ή απλά εγκαθιστώντας την εφαρμογή ξανά.

 

Με πληροφορίες από XDA Developers.

Link to comment
Share on other sites

το εβαλα σε μενα

facebook , messenger , viber (μετά ολα κοιμουντε)

 

τους εκανα ignore άρχισαν να υπολειτουργούν....

μμαλλον θα ζω με battery drain

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα ακολουθώντας τις οδηγίες αλλά εμφανίζει σφάλμα " neither user 2000 nor current process has permission grant runtime permission" Ξέρει κανείς τι κάνω λάθος;
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...