Jump to content

Είμαστε έτοιμοι για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση;


lewton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 86
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

(ΥΠ'ΟΨΗ οτι ο πολεμος στο ΙΡΑΚ εγινε διοτι ο σανταμ ανακοινωσε οτι θα μετατρεψει το νομισμα στο οποιο θα πουλα το πετρελαιο απο το δολλαριο σε ευρώ, και επειδή το 2003 το Ιρακ ειχει το 25% της παγκοσμιας παραγωγης πετρελαιου κατι τετοιο θα ωθουσε τις ΗΠΑ σε οικονομική καταστροφη)

 

Αυτό δεν ίσχυε, ήταν ένα hoax e-mail. Το δολλάριο υπάρχει εδώ και χρόνια και έχει καθιερωθεί, το ευρώ είναι αισίως 6 ετών παρά κάτι... δεν έχει την ίδια ισχύ.

Link to comment
Share on other sites

Γιωργο, βρηκαμε το νεο Ρεππα.

Καλώς τον Pro-κόπη :p

 

Υγ: Την επόμενη φορά δοκίμασε να απαντήσεις στα επιχειρήματα ;)

Link to comment
Share on other sites

Την επόμενη φορά δοκίμασε να απαντήσεις στα επιχειρήματα ;)

 

Για το αν ειμαστε ετοιμοι για την ευρωπαικη ολοκληρωση δεν παραθεσες το παραμικρο επιχειρημα, οποτε τι να απαντησω;

 

Το μονο που σε ενδιαφερει ειναι η υπερασπιση του αρχηγου. Αντε, και στην Κ.Ε.

 

ΥΓ.

Και επειδη ειπες:

 

"Η πολιτική της τότε κυβέρνησης (προσχώρηση στο γαλλογερμανικό άξονα, στήριξη της ιδέας της επέκτασης της Ε.Ε. με προσθήση κι άλλων κρατών και υποστήριξη της ευρωπαϊκής ενωποίησης) και η πολιτική της σημερινής (δηλώσεις για έμπρακτη βοήθεια της Ελλάδας στην επιβολή της δημοκρατίας σε χώρες της μέσης ανατολής) τα λένε όλα."

 

μου θυμιζεις ποιος ηταν υπουργος εξωτερικων κατα τη διαρκεια των βομβαρδισμων της Σερβιας (για την ΕΠΙΒΟΛΗ δημοκρατιας), προσφεροντας μαλιστα το λιμανι της πολης σου για να περνανε φορτηγα και αρματα;

 

μου θυμιζεις ποιος εβαλε την Ελλαδα στον Γαλλο-Γερμανικο (Ντ'Εστεν - Σμιτ) αξονα, οταν καποιοι εκαναν δημοσιες σχεσεις με τον Κανταφι;

 

Οντως, αλλος το ονομα, αλλος τη χαρη.

Link to comment
Share on other sites

Ο καθένας έχει την αντιμετώπιση που κερδίζει. ;)

Σε ευχαριστώ για αλλη μια φορά για την απαράμιλλη ευγένειά σου αλλα και το "ξεχείλισμα" δημοκρατίας που σε διέπει.

Και να πω κάτι για παράδειγμα, πως εγω ποτέ δεν έχω πεί ... <<αντε ρε μιξιάρικο που θα μας μιλήσεις εσυ για θέματα της χώρας>>, τονίζωντας έτσι την ηλικία σου. Παράδειγμα, ετσι; (ασε που ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό και στην έξω ζωή, μιας που έχω παρέες πάσης ηλικίας) Ενω εσύ και οι διάφοροι που ξέρεις ;) , πετάτε ειρωνίες για την ορθογραφία μου κατ'επανάληψην και κατα ρυπάς θα έλεγα, η οποία παρεπιπτώντος δεν ειναι και τραγική. :O

Link to comment
Share on other sites

... και κατα ρυπάς θα έλεγα

Δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες αλλά ως λογοπαίγνιο είναι άπαιχτο!!! :lol:

Εύγε!

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες αλλά ως λογοπαίγνιο είναι άπαιχτο!!! :lol:

Εύγε!

Σε ευχαριστώ. Εξ'άλλου είπαμε, ειμαι εξπέρ στην ορθογραφία. Η ευρωπαική ολοκλήρωση που λέει και το thread. :O

 

 

(πάντως η μάχη του pc, καλά κρατεί.)

http://bestsmileys.com/computer1/8.gif

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν ίσχυε, ήταν ένα hoax e-mail. Το δολλάριο υπάρχει εδώ και χρόνια και έχει καθιερωθεί, το ευρώ είναι αισίως 6 ετών παρά κάτι... δεν έχει την ίδια ισχύ.

 

Δεν πήρα κανενα hoax e-mail. Διαβαζω εφημεριδες ομως.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μόνο που το συγεκριμένο στο λέω ρητά ότι κυκλοφορούσε σε Hoax mail. Και εγώ διαβάζω εφημερίδες , κανείς δεν έριξε την ευθύνη για αδυναμία του euro στην εισβολή στο Ιράκ. Όλοι αναφέρονται στην αδυναμία του ευρώ να σταθεί επειδή δεν έχει κράτος από πίσω , αλλά μόνο μια οικονομική ένωση.
Link to comment
Share on other sites

κατσε γιατι τα μπερδεψες.

 

Τα περι φλερτ σανταμ- ευρω ειναι γνωστότατα.

 

Απλά οι αμερικάνοι αδραξαν την ευκαιρια να πετυχουμ με ενα σμπαρο 2 τρυγωνια.

 

1) αδραξαν την ευκαιρια να αποκτησουν τον ελεγχο (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ) του πετρελαιου (το πρωτο που εκανε η νεα ιρακινή κυβερνηση, ηταν να τα εκχωρισει στους αμερικανους κολοσσους πετρελαιοειδων με συμφωνίες γελοιες, που δινουν την εντυπωση οτι συνεχιζεται το εμπαργκο)

 

2) Σταμάτησαν την μαθηματική διόγκωση του εξωτερικου χρεους των ΗΠΑ στην σαουδική αραβία, καθως οι Σαουδάραβες προβληματιστικαν με την σταση του Σανταμ και ρωτουσαν "βρε μηπως μας συμφέρει"?

Μια τετοια εξελιξη θα ειχε ριξει το δολαριο στα 0,40 του ευρω, αν δλδ ξαφνικά το 40% του πετρελαιου παγκόσμια αγοραζόταν μονο σε ευρώ.

Επίσης δεν θα μπορουσαν να βγάλουν τρελά κεφάλαια σημερα, ανεβαζοντας στα 39 $ το βαρελι αργου.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Από τη City Press:

Τα πλεονεκτήματα του ευρώ

Γιώργος Κύρτσος

 

Παρά τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια με την έκρηξη της ακρίβειας που συνόδευσε το πέρασμα από τη δραχμή στο ευρώ, αποδεικνύεται στην πράξη πως η Ελλάδα της ΟΝΕ έχει μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες απ' ό,τι κατά το παρελθόν.

 

Αρκεί να συγκρίνουμε τις συνέπειες των προηγούμενων πετρελαϊκών κρίσεων για να βγάλουμε τα σχετικά συμπεράσματα.

 

Υποτίμηση της δραχμής

 

Στις κρίσεις πετρελαίου του παρελθόντος είχαμε υποτίμηση της δραχμής και συμπληρωματικά μέτρα λιτότητας. Η διεθνής οικονομική αστάθεια δημιουργούσε κρίση εμπιστοσύνης στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας και στο εθνικό νόμισμα. Η φυγή του κεφαλαίου σε συνδυασμό με τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις οδηγούσαν σε ανταγωνιστική υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και σε συμπληρωματικά μέτρα λιτότητας. Η λιτότητα οδηγούσε την οικονομία σε περίοδο ύφεσης και στη συνέχεια εκδηλωνόταν η νέα αναπτυξιακή δυναμική.

 

Επισημάνσεις Γκαργκάνα

 

Η εκτόξευση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι έχει πολύ περιορισμένες συνέπειες σε σχέση με το παρελθόν. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γκαργκάνας προβλέπει οριακή μείωση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας στο 3,5%. Εκτιμά ότι θα υπάρξουν κάποιες πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν και στη σταδιακή άνοδο των ευρωπαϊκών επιτοκίων, δεν προβλέπει όμως δημοσιονομικές και οικονομικές ανατροπές που επιβάλλουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

 

Το 1972-73, το 1979-80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90 οι πετρελαϊκές κρίσεις είχαν προκαλέσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική αναστάτωση στην Ελλάδα.

 

Το πέρασμα από τη δραχμή στο ευρώ και η συμμετοχή μας στην ΟΝΕ έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας και αντιμετώπισης των όποιων κρίσεων.

 

Νέες υποχρεώσεις

 

Το ευρώ και η ΟΝΕ προσφέρουν στην Ελλάδα πρόσθετες δυνατότητες, δημιουργούν όμως και νέες υποχρεώσεις. Δεν κινδυνεύουμε πλέον από κάποιου είδους αποσταθεροποίηση αλλά από τη σταδιακή υποβάθμιση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας μας.

 

Η νέα κρίση του πετρελαίου επιβάλλει την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και τη χάραξη και την εφαρμογή μιας σε μεγάλο βαθμό εναλλακτικής ενεργειακής στρατηγικής.

 

Διαφορετικά θα μείνουμε πίσω σε σχέση με τους εταίρους και ανταγωνιστές μας και θα πληρώσουμε το τίμημα της αποτυχίας με νέα αύξηση του ποσοστού ανεργίας. Όσο λιγότερο ανταγωνιστικοί γινόμαστε τόσο μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς μας χάνουμε, με αποτέλεσμα να «εξάγουμε» θέσεις εργασίας του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Αντιμέτωποι με τη νέα πετρελαϊκή κρίση, δεν χρειάζεται να δραματοποιούμε καταστάσεις όπως κατά το παρελθόν, έχουμε όμως υποχρέωση να επιταχύνουμε την αναγκαία προσαρμογή για να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

 

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου τριπλασιάστηκε σε μία τριετία χωρίς να αποσταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία. Πρόκειται για την καλύτερη απόδειξη της ισχύος και της χρησιμότητας του ευρώ.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

επειδη εχω ασχοληθει προσωπικα με το συγκεκριμενο θεμα κατα το παρελθον

 

εχω να σας πω τα εξης

 

Οι οροι ''ευρωπαικη ολοκληρωση'' και ''ευρωπαικη ενοποιηση'' ειναι εντελως διαφορετικοι ορισμοι

 

 

ολοκληρωση επιθυμουν οι μεγαλες δυναμεις της Ευρωπης.. που σημαινει οικονομικη και πολιτικη Ευρωπαικη ολοκληρωση στις χωρες που ανηκουν στην Ευρωπαικη Ενωση .. το προβλημα της πολιτικης ολοκληρωσης..ειναι η μη υπαρξη καταλληλων διασυνοριακων πολιτικων θεσμών που θα θεσουν νεους νομους και κανονες ,ομοιους για την καθε Ευρωπαικη χωρα..

 

Απο την αλλη ...επικρατει και η αποψη της Ευρωπαικης ενοποιησης ,,οπου επιθυμητος σκοπος ειναι η διευρυνση της Ευρωπαικης Ενωσης με περισσοτερες ,επι το πλειστον ανατολικες χωρες, για κυριως οικονομικους σκοπους ..(αυτη την αποψη εχει υιοθετησει και η Η.Π.Α.---> για λογους προσωπικους.....υπαρχει μια θεωρια που υποστηριζει με απλα λογια πως η Αμερικη ειναι υπερ της ενοποιησης καθως οσο περισσοτερες χωρες εμπλακουν στην Ευρωπαικη Ενωση ..τοσο ο στιβαρος κορμος της Ενωσης διαπλατινεται. σαν μια γροθια που την μια ειναι σφιχτη και δυνατη και την αλλη ειναι ανοιχτη και λιγοτερη δυνατη....

 

 

οποιος θελει να μαθει περισσοτερα ας μου στειλει πμ

IPHONE 4 The Ultimate
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...