Jump to content

Βελτιώστε τις φωτογραφίες σας με τη κάμερα του google pixel


Antretng
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/68582/katagrafi.jpg?today=1514641093

Φωτογραφία από το ταπεινό (φωτογραφικά) le max 2 με hdr+

 

Δεν είναι λίγες φορές που παραπονιόμαστε για την ποιότητα της κάμερας του κινητού μας και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί. Την λύση φαίνεται να την έδωσε ένας developer που έκανε port την camera του google pixel.

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο λόγος γίνεται για το εξαιρετικό hdr+ που βελτιώνει το dynamic range ενώ σε χαμηλό φωτισμό βελτιώνει τα χρώματα και το λόγο λεπτομέριας/θορύβου. Επιπλέον για όσους δεν έχουν και τόσο σταθερά χέρια, κάνει αισθητά ευκολότερη την λήψη sharp φωτογραφιών.

 

Σε ποιες συσκευές δουλεύει;

Για να δουλέψει το port της google camera με ενεργό hdr+ πρέπει να έχουμε σίγουρα ενεργό api2 στο κινητό, 64 bit libraries, nougat rom και soc με Hexagon 680 DSP (ή σε απλά ελληνικά να έχει πρόσφατο snapdragon πχ 820, 821, 835, 625, 650 κλπ). Παρόλα αυτά, σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις δουλεύει και με mm οι εκδόσεις της gcam που γράφουν 6.0 ενώ η έκδοση 5.1 φαίνεται να δουλεύει και σε soc Exynos αν και χωρις τα ίδια οφέλη στο NR (βοηθάει όμως αρκετά στο DR).

 

Οπότε ίσως το απλούστερο που έχετε να κάνετε είναι απλά να το εγκαταστήσετε και να το δοκιμάσετε αν δουλεύει και σας αρέσει.

 

Τι είναι το api2;

Χοντρικά μπορούμε να πούμε ότι επιτρέπει την λήψη raw. Οπότε αν μπορείτε να τραβήξετε raw με την στοκ κάμερα τότε πιθανότατα να έχετε ενεργό api2.

 

Δεν έχω ενεργό api2. Πως το ενεργοποιώ;

Χρειάζεστε σίγουρα ξεκλείδωτο bootloader ώστε στο build.prop να αλλάξετε την γραμμη persist.camera.HAL3.enabled από μηδέν σε ένα. Αν τυχόν δεν την έχει καθόλου τη σειρά, απλά στο τέλος προστέθετε το persist.camera.HAL3.enabled=1 και μετά κάνετε restart.

 

Αν είστε ρουτ, μέσω της εφαρμογής buildprop που βρίσκετε στο playstore, είναι πραγματικά παιχνιδάκι να το κάνετε ;) Αλλάζετε την ισότητα από 0 σε 1 ή προστέθετε στο τέλος ολόκληρη τη γραμμή αν δεν υπάρχει καθόλου. Έπειτα πατάτε save και μετά πατάτε πανω δεξιά 3 τελείες -> properties -> permissions και βάζετε Owner - r, w, x || Group - r || Other - r πατάτε apply, μετά restart τη συσκευή και είστε έτοιμοι.

 

Σχετικά για ξεκλείδωμα bootloader και root ρωτήστε στο αντίστοιχο thread της συσκευής σας.

 

39387181141_1e9555a6f5_n.jpg 38678842654_d70296bbf1_n.jpg 38678857104_e71a62fcfe_n.jpg

 

Οκ όλα αυτά. Που το βρίσκω όμως;

Εδώ φαίνεται να είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερες εκδόσεις https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

Υπάρχει βέβαια και μια έκδοση που επιτρέπει πιο μακρά έκθεση. https://forum.xda-developers.com/u11/how-to/google-camera-hdr-comparison-t3655196/post73973427#post73973427 Ότι πρέπει για πειραματισμό στις νυχτερινές ;)

 

Edit: πλεόν οι τελευταίες εκδόσεις έχουν επιλογή Auto exposure mode όπου αν βάλεις slow shutter κάνει επίσης μακρά έκθεση.

Μάλιστα κάποιες εκδόσεις έχουν επιλογή για μόνιμα την μισή ή 1/4 της έκθεσης που ειναι ιδανικά για κινητά με OIS (βλέπε εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7504843#post7504843 )

 

Τι είναι η κάθε έκδοση; Ποια να βάλω; Τι ρυθμίσεις;

Οι εκδόσεις μέχρι και την 4 είναι από το pixel. Οι εκδόσεις 5 και πέρα είναι από το pixel 2. Η 5 σε πολύ χαμηλό φωτισμό κάνει γενικά πιο επιθετικό NR από ότι οι προηγούμενες. Μέχρι την έκδοση 2.2 δεν υπάρχουν ρυθμίσεις.

 

Όσον αφορά το ποια έκδοση και ποιες ρυθμισεις ειναι καλύτερες θα έλεγα απλά ότι είναι θέμα συμβατότητας περισσότερο παρά τελικού αποτελέσματος. Αν δεν θέλετε να μπλέξετε με ρυθμίσεις, βάλτε την 1.4 και είναι έτοιμο. Αν πάλι θέλετε να παίξετε με τις ρυθμίσεις, αφού τις αλλάξετε, καθαρίστε την εφαρμογή από το background και μετά ξαναμπείτε για να δουλέψουν. Στην περίπτωση που δεν ανοίγει η εφαρμογή, δοκιμάστε να καθαρίσετε τα δεδομένα της. Ακόμη, για να εκαταστήσετε κάποια άλλη gcam ίσως χρειαστεί να απεγκατστήσετε πρώτα αυτήν που έχετε. Πάμε λίγα λόγια για τις ρυθμίσεις:

 

Model: επηρεάζει το πόσο επιθετικό είνα το Noise reduction όπου το Nexus 6p έχει το λιγότερο επιθετικό (περισσότερη λεπτομέρεια και θόρυβος), το pixel 2 το πιο επιθετικό (λιγότερος θόρυβος αλλά και λιγότερη λεπτομέρεια) και το pixel κάτι ενδιάμεσο.

 

Config camera: Εδώ πραγματικά δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Είναι καθαρά θέμα με ποια είναι συμβατή το κινητό σας. Το μόνο που θα πω είναι ότι αν βάλετε κάποια που γράφει ZSL, αν έχετε την ρύθμιση του hdr+ στο auto, τότε τραβά αστραπιαία με κόστος βέβαια ποιότητα (τραβά λιγότερες φωτογραφίες) και ρίσκο για camera shake (σε επίπεδο που κινδυνεύει και η stock)

 

Αριθμός φωτογραφιών ή Quality: Εχετε να επιλέξετε πόσες φωτογραφίες τραβάει (ή αν ειναι medium, high κλπ αν μιλάμε για την 'εκδοση 5.1 ) που ουσιαστικά σημαίνει ότι αποφασίζετε ταχύτητα vs ποιότητα. Προσωπικά συνήθως προτιμώ την 3.8.c με τις εξής (γρήγορες) ρυθμίσεις:

 

  • Model: pixel xl (corr) (η συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχει μόνο στην έκδοση 4 και πέρα)
  • Suport level override: Nexus_2015
  • Support HW Level back: Limited
  • Support HW Level front: Level_3
  • Config camera: Nexus6 HDR+ Auto
  • Buffer size: 3
  • Total imereader image count: 9 (ή 15)
  • hdr+ burst: 8
  • Calculation hdr+ imgereader image count: AllExpConfig

 

Minimal hdr+ smoothing (στις τελευταίες εκδόσεις): Αν το ενεργοποίησετε μειώνει ακόμα περισσότερο το Noise Reduction. Ιδανικό για πρόσωπα (καλή λεπτομέρια) σε indoor lighting αλλά κακό για νυχτερινά τοπία (αυξημένος θόρυβος).

 

Auto (ή Correct) exposure mode (στις τελευταίες εκδόσεις): Έχει επιλογές default και slow shutter. Με το δεύτερο μπορείς να κάνεις πιο μακρές εκθέσεις. Αν ομως ειναι πολύ σκοτεινά θα χρειαστείτε τριποδάκι. Σε κάποιες όμως εκδόσεις (όπως αυτήν https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/MGC_3.2.045_final_2.4B.apk ) έχει επιλογές min iso, dual, qatro, min exposure και super mini exposure. Το πρώτο ειναι αντίστοιχο του slow shutter, δηλαδή κάνει long exposure και τα τελευταία 2 για κινούμενα αντικείμενα (βάζει υψηλότερο iso). Αν όμως έχετε σταθερά χέρια ή καλό ois μπορείτε να βάλετε μόνιμα την επιλογή dual ή qatro όπου βάζει τη μισή ή το 1/4 της ταχύτητας από ότι θα έβαζε. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερη λεπτομέρεια και λιγότερος θόρυβος (εφόσον δεν σας βγουν κουνημμένες)

 

===================================

*Συνηθισμένα προβλήματα*

===================================

 

Μετά από ρύθμιση που έβαλα δεν μου ανοίγει η εφαρμογή.

Όπως καταλαβαίνεται και απο τις πολλαπλές εκδόσεις και ρυθμίσεις, έχουμε θέματα συμβατότητας. Αν τυχον δεν σας ανοίγει το app, καθαρίστε το data της εφαρμογής και δοκιμάστε απλά άλλες ρυθμίσεις (πχ στο model ή στο confg). Αν δεν δουλεύει με κανένα συνδιασμό τότε δοκιμάστε άλλη έκδοση.

 

Σε κάποιες τελευταίες εκδόσεις έχω μαύρη οθόνη ότι ρύθμιση και αν βάλω

Στις τελευταίες εκδόσεις έχει προστεθεί η δυνατότητα για hdr+ στις μπροστινές. Αυτές λοιπόν έχουν προενεργοποιημένη την επιλογή front hdr+. Σε κάποια όμως κινητά δεν δουλεύει σωστά και εμφανίζει μαύρη οθόνη. Εκεί έχετε δυο επιλογές. Είτε περνάτε κάποιο patch που έφτιαξε κάποιος dev για το κινητό σας ώστε να το διορθώσει και να χετε hdr+ και στην μπροστινή είτε βρίσκετε την σχετική επιλογή για απενεργοποίηση του hdr+ στη μπροστινή κάμερα.

 

Μου βγαίνουν μωβ.

Το πρόβλημα αυτό ειναι συχνότερο σε αισθητήρες της omnivision. Στις νεώτερες εκδόσεις (δηλαδή 5.1) έχει ρύθμιση Remove pink/reddish/magenta ή improve in low light ή black levels (αναλόγως την έκδοση μπορεί να το γράφει διαφορετικά). Ενεργοποιείστε το ή παίξτε με τις ρυθμίσεις του (πχ στο black levels) και λογικά θα το διορθώσετε αρκετά.

 

Σε κάποιες τελευταίες εκδόσεις έχω μαύρη οθόνη ότι ρύθμιση και αν βάλω

Στις τελευταίες εκδόσεις έχει προστεθεί η δυνατότητα για hdr+ στις μπροστινές. Αυτές λοιπόν έχουν προενεργοποιημένη την επιλογή front hdr+. Σε κάποια όμως κινητά δεν δουλεύει σωστά και εμφανίζει μαύρη οθόνη. Εκεί έχετε δυο επιλογές. Είτε περνάτε κάποιο patch που έφτιαξε κάποιος dev για το κινητό σας ώστε να το διορθώσει και να χετε hdr+ και στην μπροστινή είτε βρίσκετε την σχετική επιλογή για απενεργοποίηση του hdr+ στη μπροστινή κάμερα.

 

Μου βγαίνουν ανάποδα οι σέλφι.

Σε κάποιες λίγες συσκευές μπορεί με την ενεργοποίηση του api2 να βγαίνουν ανάποδα οι φωτογραφίες από την μπροστινή κάμερα. Σε αυτή τη περίπτωση με κάποιο root explorer πάτε system/etc/camera/msm8996_camera.xml , βρίσκετε το σημείο που γράφει

<Position>FRONT</Position>

<MountAngle>360</MountAngle>

 

και αλλάζετε το 360 σε 270. Κάνετε reboot και είστε έτοιμοι. Για τους πιο αρχάριους, ένα βολικό πρόγραμμα που περιέχει και editor ειναι το es explorer. Με το που το ανοίξετε ενεργοποιείτε root access και βρίσκετε μετά το αρχείο και το τροποποιείται με τον editor του. Αφού το ολοκληρώσετε κάνετε reboot και αν δείτε ότι δουλεύει σωστά μπορείτε να το απεγκαταστήσετε.

 

Έχω χειρότερα αποτελέσματα από την στοκ μου. Γιατί;

Το hdr+ απευθύνεται περισσότερο σε συσκευές που έχει μεν δυνατότητες ο αισθητήρας αλλά δεν έχουν καλό λογισμικό για να τον αναδείξουν ή ois. Αν ένα κινητό εχει καλό λογισμικό που εκμεταλλεύετε πλήρως τις δυνατότητες του αισθητήρα και μάλιστα έχει και ois, το πιθανότερο είναι ότι στις νυχτερινές το hdr+ θα τα πάει χειρότερα. Οπότε εαν έχετε κάποιο καλό καμεροκινητό και για κάποιο περίεργο λόγο δεν έχει ενεργό api2, θα πρότεινα να μην ρουτάρετε και χάνετε τσάμπα την εγγύηση. Αν πάλι έχετε ενεργό api 2 απλα το δοκιμάζετε και κρίνετε μόνοι σας ;)

 

Φυσικά αν έχετε καλό OIS δοκιμάστε αυτό http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7504843#post7504843 μήπως δείτε έτσι βελτίωση στις χαμηλού φωτισμού φωτογραφίες.

Edited by Antretng
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 137
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ωραίος οδηγός, congrats.

H ερώτηση μου έχει να κάνει με το εξής, στην gcam όταν επιλέγεις auto hdr + καταλαβαίνεις την αλλαγή που κάνει βγάζοντας το ν. Στην στοκ εφαρμογή του xiaomi note 4 snapdragon όταν βάζω επίσης το auto hdr, πως καταλαβαίνω ότι όντως ενεργοποιηθηκε το Hdr? c9620d751ad3d6cad6557bebe78e9ff5.jpg6a21dfcf927cc32f365d46a06b7ae043.jpg

 

Στάλθηκε από το MediaPad T1 8.0 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

@mylw_4 αν πατήσεις αμέσως μετά την λήψη το εικονίδιο χαμηλά για προβολή της φωτογραφίας, θα το δεις να κάνει επεξεργασία.

 

Εκ των υστέρων βέβαια μπορείς να καταλάβεις αν τραβήχτηκε με HDR+ ελέγχοντας απλά το exif. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο όπου γράφει software (ή program) θα έχει ένα κατεβατό που θα ξεκινά με "HDR+". Σε windows για παράδειγμα, πατάς δεξί κλικ -> properties -> detail και ελέγχεις το σημείο που γράφει software version.

 

Τέλος, αναλόγως και τι ρυθμίσεις έχεις βάλει στην google camera, μπορεί αντι για την εταιρεία της συσκευής σου να γράφει Google, Huawei ή LGE.

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Οκ, αυτό ισχύει για την gcam. Στην στοκ; γιατί όσο και αν το έχω δοκιμάσει δε βλέπω να μπαίνει αυτόματα το hdr
Link to comment
Share on other sites

Κάπου σε χάνω. Τι σχέση έχει η στοκ με την google camera?

 

Για το hdr+ μιλάμε εδώ της google camera και όχι το hdr της στοκ κάμερας. :)

Link to comment
Share on other sites

Ναι οκ. Απλά προσπαθώ να συγκρίνω στοκ με gcam και παρατηρώ ότι στη gcam δουλεύει άψογα σε σχέση με την στοκ.

Thnx anyway

Link to comment
Share on other sites

Τη δοκιμασα αλλα χαλια στο δικο μου

Σαν την Open Camera δεν υπαρχει για νυχτα

 

Οταν λες τη δοκίμασες; Για ποια συσκευή μιλάς και ποια έκδοση της google camera? Τι ρυθμίσεις; Μου κάνει εντύπωση να ειναι καλύτερη η open camera που συνήθως δίνει χειρότερα αποτελέσματα ακόμα και από τη στοκ (μιλάω για official rom).

 

Μήπως απλά δεν σου δουλεύει το hdr+? Το να έχει χειρότερα αποτελέσματα από την στοκ οκ... χειρότερα όμως και από open camera? Κάτι δεν πάει καλά μάλλον.

Link to comment
Share on other sites

πληροφοριακά στο mate 9 παιζει άψογα στο android 8 (στο android 7 οχι) αν και διαφορά από την μαμα camera δεν υπάρχει προς καλύτερο (μην πω χειρότερα ειναι οτι αφορά την οξύτητα)
Link to comment
Share on other sites

Καλά μπορεί να μην κάνει για το δικό μου lenovo p1

Η μόνη έκδοση που έπαιξε ήταν η GC_2.7.010_v2.apk

Έπαιξε το hdr+

Αλλά σε σχέση με τις πολλές ρυθμίσεις της open camera μου φάνηκε πολύ χειρότερη όπου με ρύθμιση του iso έχει πολύ καλό αποτέλεσμα βράδυ

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες τη δοκίμασες; Για ποια συσκευή μιλάς και ποια έκδοση της google camera? Τι ρυθμίσεις; Μου κάνει εντύπωση να ειναι καλύτερη η open camera που συνήθως δίνει χειρότερα αποτελέσματα ακόμα και από τη στοκ (μιλάω για official rom).

 

Μήπως απλά δεν σου δουλεύει το hdr+? Το να έχει χειρότερα αποτελέσματα από την στοκ οκ... χειρότερα όμως και από open camera? Κάτι δεν πάει καλά μάλλον.

 

για νυχτα λει.......... εκαι ναι τα manual της open camera ειναι αλλου με τριποδακι κλο κανεις θαυματα (Σε auto δεν εχω ιδεα καθος δεν δουλευω καθολου το auto )

Link to comment
Share on other sites

πληροφοριακά στο mate 9 παιζει άψογα στο android 8 (στο android 7 οχι) αν και διαφορά από την μαμα camera δεν υπάρχει προς καλύτερο (μην πω χειρότερα ειναι οτι αφορά την οξύτητα)

για νυχτα λει.......... εκαι ναι τα manual της open camera ειναι αλλου με τριποδακι κλο κανεις θαυματα (Σε auto δεν εχω ιδεα καθος δεν δουλευω καθολου το auto )

 

Δυστυχώς δεν έχεις τα οφέλη από το noise reduction του hdr+. Για να δουλέψει σωστά θέλει προσφατο snapdragon επεξεργαστή.

 

Όσον αφορά το manual, αυτό νομίζω ότι δεν ειναι κάτι καινούργιο. Προφανώς με long exposure μπορείς να χεις καλύτερο αποτέλεσμα. Το θέμα όμως ειναι τι γίνεται στο αυτόματο για γρήγορες και χεράτες φωτογραφίες.

 

Παρεμπτιπτόντως υπάρχει και έκδοση gcam που επιτρέπει long exposure μαζί με hdr+ ;)

 

Καλά μπορεί να μην κάνει για το δικό μου lenovo p1

Η μόνη έκδοση που έπαιξε ήταν η GC_2.7.010_v2.apk

Έπαιξε το hdr+

Αλλά σε σχέση με τις πολλές ρυθμίσεις της open camera μου φάνηκε πολύ χειρότερη όπου με ρύθμιση του iso έχει πολύ καλό αποτέλεσμα βράδυ

 

Καλά η 2.7 ειναι πολύ παλιά έκδοση. Από την άλλη αν αναφέρεσαι σε manual τότε προφανώς και δεν μιλάμε για auto/χεράτες φωτογραφίες.

 

Ας πούμε σε ταχύτητα 1/3 (ή και πιο αργή) προφανώς δεν βγάζεις γρήγορες φωτογραφίες ή ανθρώπους. Μόνο για κανά τοπίο κάνει. Στις γρήγορες όπου δεν έχεις την πολυτέλεια να το παλέψεις σε σώζει το hdr+ :)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν έχεις τα οφέλη από το noise reduction του hdr+. Για να δουλέψει σωστά θέλει προσφατο snapdragon επεξεργαστή. Αν και όπως γράφω και στον οδηγό, αν έχεις κινητό με καλό software δύσκολα θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Όσον αφορά το manual, αυτό νομίζω ότι δεν ειναι κάτι καινούργιο. Προφανώς με long exposure μπορείς να χεις καλύτερο αποτέλεσμα. Το θέμα όμως ειναι τι γίνεται στο αυτόματο και χεράτες φωτογραφίες.

 

Παρεμπτιπτόντως υπάρχει και έκδοση gcam που επιτρέπει long exposure μαζί με hdr+ ;)

 

αυτομματο και χειρατες βαθεια νυχτα δεν βγαζει καμια συσκευη τπτ περα αππο κατι mirrorles των 10,000

Link to comment
Share on other sites

Το hdr έχει σαν σκοπό να εξυπηρετήσει σε περιπτώσεις έντονου κοντραστ που η απλή έκθεση θα θυσίαζε τα φωτεινά "καίγοντάς" τας (clip) ή τα σκοτεινά που θα τα μαύριζε (πχ πρόσωπα στη σκιά και πίσω φωτεινός ουρανός). Και εκεί κάνει καλά τη δουλειά της. Το κάνει συνδιάζοντας 2-3 καρέ συνεχόμενα με λίγο διαφορετική έκθεση μεταξύ τους.

 

Παρόλα αυτά όταν χρησιμοποιείται βράδυ βοηθάει επίσης πάρα πολύ καθώς ο συνδιασμός των συνεχόμενων καρέ μειώνει το θόρυβο και αυξάνει την οξύτητα.

 

Στα xiaomi ειδικά αυτός ο τρόπος είναι μονόδρομος αν θέλεις το βράδυ να βγάλεις πολύ καλύτερη φωτογραφία. Πολύς κόσμος δεν το ξέρει και παραπονιέται για κακή ποιότητα φωτογραφίας τα βράδυα αλλά με αυτό το "τέχνασμα" το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το πρόβλημα είναι ότι ο αυξημένος χρόνος έκθεσης (πολλαπλά καρε θέλεις άλλωστε) οδηγεί το βράδυ σε κουνημένες φωτογραφίες σε κάποια μοντέλα (πχ note 4) αλλά όχι σε όλα καθώς σε κάποια μάλλον με μεγάλη αύξηση το iso πετυχαίνει "μη κουνημένες" φωτογραφίες ακόμα και το βράδυ. Με το παλιό μου xiaomi το χρησιμοποιούσε συχνά το mode και μπορώ να πω με έσωζε σε πολλές περιπτώσεις. Για τα βραδυνά ήταν περίπου μονόδρομος.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

αυτομματο και χειρατες βαθεια νυχτα δεν βγαζει καμια συσκευη τπτ περα αππο κατι mirrorles των 10,000

 

Δεν μίλησα για το τι κάνεις σε βαθύ σκοτάδι. Αυτό είναι σχετικό και πάμε σε άλλη συζήτηση. Ο οδηγός μιλάει για βελτίωση στις φωτογραφίες γενικότερα. Με το hdr+ μπορείς να δεις μεγάλη βελτίωση χωρίς να παλεύεις με ρυθμίσεις. Αλλά μιλάμε πάντα για snapdragon επεξεργαστές.

 

Φυσικά το αποτέλεσμα από συσκευή σε συσκευή διαφέρει. Ας πούμε με το Le max 2 είδα αποτελέσματα που θα ζήλευαν μέχρι και ναυαρχίδες (βλέπε εδώ για δείγματα που γράφουν hdr+ Le max 2 ). Σε άλλες είδα απλά μια κάποια βελτίωση (πχ mi max 2 Mi Max 2 και Mi a1 Mi A1 ) ή και καθόλου.

 

Εξαρτάται πως θα κάτσει δηλαδή στη συσκευή σου.

 

Το nexus 6 3/64 ειναι συμβατο ..?

 

Δεν έχει ήδη hdr+ ?

 

Νομίζω το Port του pixel δεν θα σου δουλέψει γιατί έχεις παλαιότερο επεξεργαστή. Ή αν σου δουλέψει δεν θα χει τα ίδια οφέλη.

Edited by Antretng
Link to comment
Share on other sites

Δεν μίλησα για το τι κάνεις σε βαθύ σκοτάδι. Αυτό είναι σχετικό και πάμε σε άλλη συζήτηση. Ο οδηγός μιλάει για βελτίωση στις φωτογραφίες γενικότερα. Με το hdr+ μπορείς να δεις μεγάλη βελτίωση χωρίς να παλεύεις με ρυθμίσεις. Αλλά μιλάμε πάντα για snapdragon επεξεργαστές.

 

Φυσικά το αποτέλεσμα από συσκευή σε συσκευή διαφέρει. Ας πούμε με το Le max 2 είδα αποτελέσματα που θα ζήλευαν μέχρι και ναυαρχίδες (βλέπε εδώ για δείγματα που γράφουν hdr+ Le max 2 ). Σε άλλες είδα απλά μια κάποια βελτίωση (πχ mi max 2 Mi Max 2 και Mi a1 Mi A1 ) ή και καθόλου.

 

Εξαρτάται πως θα κάτσει δηλαδή στη συσκευή σου.

 

 

 

Δεν έχει ήδη hdr+ ?

 

Νομίζω το Port του pixel δεν θα σου δουλέψει γιατί έχεις παλαιότερο επεξεργαστή. Ή αν σου δουλέψει δεν θα χει τα ίδια οφέλη.

σε γενικο ναι ειναι καλη δουλεια ειδικα σε κατι xiaomi οπου software ειναι για τον διαολο κανει αψογη δουλεια....

 

για βαθη σκοταδι οποιος βγαλει σε auto ειναι ήρωας

Link to comment
Share on other sites

σε γενικο ναι ειναι καλη δουλεια ειδικα σε κατι xiaomi οπου software ειναι για τον διαολο κανει αψογη δουλεια....

 

για βαθη σκοταδι οποιος βγαλει σε auto ειναι ήρωας

 

Καλά και η xiaomi στις ναυαρχίδες της έχει βελτιωθεί πάρα πολύ πχ το mi6, Mi5s, mi note 2 και mi note 3 κινούνται σε επίπεδα p10.

 

Πάντως το μεγαλύτερο όφελος θα το δεις σε mid range συσκευές. Στο lg g5 για παράδειγμα δεν είδα αισθητή βελτίωση (κάπου κέρδιζε και κάπου έχανε) ενώ στο mi5s είχε μεν αισθητή βελτίωση αλλά δεν είχε καμία σχέση με την χαώδη διαφορά που είδα στο le max 2 της leeco.

 

Ενδεικτικά βάζω και ένα δειγμα mi5s πρώτα stock και μετά gcam hdr+

 

37655399974_89e29ea7c4_z.jpgtest-2 by Andreas L., on Flickr

 

38369684381_e947023bb1_z.jpgtest-3 by Andreas L., on Flickr

Edited by Antretng
Link to comment
Share on other sites

Καλά και η xiaomi στις ναυαρχίδες της έχει βελτιωθεί πάρα πολύ πχ το mi6, Mi5s, mi note 2 και mi note 3 κινούνται σε επίπεδα p10.

 

Πάντως το μεγαλύτερο όφελος θα το δεις σε mid range συσκευές. Στο lg g5 για παράδειγμα δεν είδα αισθητή βελτίωση (κάπου κέρδιζε και κάπου έχανε) ενώ στο mi5s είχε μεν αισθητή βελτίωση αλλά δεν είχε καμία σχέση με την χαώδη διαφορά που είδα στο le max 2 της leeco.

 

Ενδεικτικά βάζω και ένα δειγμα mi5s πρώτα stock και μετά gcam hdr+

 

37655399974_89e29ea7c4_z.jpgtest-2 by Andreas L., on Flickr

 

38369684381_e947023bb1_z.jpgtest-3 by Andreas L., on Flickr

 

αρκετή διαφορά (στα highlight and shadows κυρίως)

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό. Και έχει και διαφορά και στη λεπτομέρια. Γενικά αξίζει κανεις να το δοκιμάσει δεδομένου ότι είναι ενα απλό apk (αν έχει ήδη api2 η συσκευή). Σε κάποιες συσκευές δουλεύει εξαιρετικά. Ειδικά αν έχεις Mid range συσκευή με μέτριο software θα δεις σημαντική βελτίωση (βλέπε κυρίως mi max 2 που είναι ο ορισμός του μετριου software)

 

Ενδεικτικά ένα δείγμα απο mi max 2 για το πόσο χαώδη διαφορά μπορείς να έχεις σε mid range. Πρώτα stock και μετά hdr+. Η στοκ ειναι σαν ζωγραφιά και η hdr+ κινείται σε επίπεδα ναυαρχίδας

 

38081882935_605674061f_z.jpgstock camera (hdr off) by Andreas L., on Flickr

 

25169127288_6d8d6b6747_z.jpggcam hdr+ by Andreas L., on Flickr

Link to comment
Share on other sites

Εμενα σε ημιφως

με του pixel

http://tinypic.com/m/k1qf4z/2

 

με open camera

http://tinypic.com/m/k1qf6f/2

 

Βάλε κάποια νεώτερη έκδοση... η 2.7 ολοφάνερα δεν τα πάει και πολύ καλά στη συσκευή σου.

 

Πάντως έχει λιγότερο θόρυβο.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό. Και έχει και διαφορά και στη λεπτομέρια. Γενικά αξίζει κανεις να το δοκιμάσει δεδομένου ότι είναι ενα απλό apk (αν έχει ήδη api2 η συσκευή). Σε κάποιες συσκευές δουλεύει εξαιρετικά. Ειδικά αν έχεις Mid range συσκευή με μέτριο software θα δεις σημαντική βελτίωση (βλέπε κυρίως mi max 2 που είναι ο ορισμός του μετριου software)

 

Ενδεικτικά ένα δείγμα απο mi max 2 για το πόσο χαώδη διαφορά μπορείς να έχεις σε mid range. Πρώτα stock και μετά hdr+. Η στοκ ειναι σαν ζωγραφιά και η hdr+ κινείται σε επίπεδα ναυαρχίδας

 

38081882935_605674061f_z.jpgstock camera (hdr off) by Andreas L., on Flickr

 

25169127288_6d8d6b6747_z.jpggcam hdr+ by Andreas L., on Flickr

 

συμφονο απολυτα σε ενα xiaomi ενος φιλου τωρα που δωκιμαζα απο σαπια φοτρογραφια εγινε μετρια

 

στο δικο μου δεν ειδα διαφορά μαμά βγάζει καλύτερα (αλλά δικό μου είναι και high end)

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη με στοκ εφαρμογή και hdr on και η δεύτερη με τη gcam 3.8 και τις ρυθμίσεις που έγραψες. Ή κάτι κάνω λάθος ή δε ξέρω.. a7d69793a43c7482c3c54fbec8e692a5.jpg137142af7473c809598bd10977dcb843.jpg

 

Στάλθηκε από το MediaPad T1 8.0 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

συμφονο απολυτα σε ενα xiaomi ενος φιλου τωρα που δωκιμαζα απο σαπια φοτρογραφια εγινε μετρια

 

στο δικο μου δεν ειδα διαφορά μαμά βγάζει καλύτερα (αλλά δικό μου είναι και high end)

 

Μα πώς να δεις βελτίωση από τη στιγμή που δεν έχεις snapdragon επεξεργαστή; Το γράφω και στον οδηγό, τα οφέλη της αποθορυβοποιησης το βλέπεις μόνο σε απολύτως συμβατούς επεξεργαστές. ;)

 

Η πρώτη με στοκ εφαρμογή και hdr on και η δεύτερη με τη gcam 3.8 και τις ρυθμίσεις που έγραψες. Ή κάτι κάνω λάθος ή δε ξέρω.. a7d69793a43c7482c3c54fbec8e692a5.jpg137142af7473c809598bd10977dcb843.jpg

 

Στάλθηκε από το MediaPad T1 8.0 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

Κακός βάζεις hdr στη στοκ. Το απλό hdr δεν κάνει για νυχτερινές. Φαντάζομαι θα ήταν ζόρι για να μην βγει κουνημενη η στοκ.

 

Επιπλέον αν δεν γράψετε ποια συσκευή είναι, ποια rom φορατε, ποια έκδοση gcam βάλατε και ποιες ρυθμίσεις δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...