Jump to content

Redmi Note 5A


ccypruss000
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, 

ένας πελάτης μου μου έδωσε ένα παλαιό redmi note 5a prime το οποίο το είχε και καθόταν σε ένα συρτάρι και δεν το θέλει πια. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως είναι locked σε ένα mi account που δεν θυμάται ούτε username ούτε το password. Το μόνο που ξέρουμε είναι ο τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος μάλιστα δεν είναι πια σε χρήση. Επομένως, δεν μπορούμε να πάρουμε SMS εκεί. 

Μπορώ να το βάλω σε EDL mode, και δοκίμασα να βάλω την τελευταία official με το mi flash tool (με clean all φυσικά), με την ελπίδα ότι θα καθαρίσει τα πάντα, αλλά όταν το έκανα restart εμφάνισε πάλι το μήνυμα πως θέλει unlock γιατί είναι σε κάποιο account. 

Να πω επίσης, ότι δεν είχα ιδέα από xiaomi, και αναγκάστικα να μάθω σε ένα βράδυ, γιατί έχω ξεμείνει από τηλέφωνο και το χρειάζομαι. 

Μιας και είναι λίγο επείγον όπως καταλαβαίνεται, έχει κανείς καμία ιδέα;;; 

Ευχαριστώ σε όσους απαντήσουν προκαταβολικά!

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Στο Google υπάρχουν αρκετοί οδηγοί, θα πρέπει να κάνεις τις δοκιμές που προτείνουν εκεί μέχρι να απαντήσει κάποιος από τους κατόχους εδώ που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς κανείς από τους οδηγούς δεν λειτουργεί. Μπορώ να βάλω official fastboot rom σε EDL mode, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι, καθώς η πληροφορία του lock είναι στον bootloader. Αν μπορούσα με κάποιο τρόπο να βάλω TWRP στο recovery, και ας έμενε ο bootloader locked, θα μπορούσα τουλάχιστον να βάλω custom rom... αλλά ούτε αυτό παίζει μάλλον.... Άρα, το πιο πιθανό είναι πως πάει για πέταμα το κινητό. Κρίμα γιατί είναι και του κουτιού

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Έχω updates, αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει το τέλος.
Πρώτα από όλα, το Ελληνικό service της xiaomi ποτέ δεν απάντησε στα μηνύματά μου. Αντίθετα, το global απάντησαν αμέσως, και όχι με ένα τυπικό μήνυμα, αλλά μου ανέθεσαν μία κοπέλα να ασχοληθεί με το θέμα μου. Από εκεί και πέρα άρχισε μία ανταλλαγή από email, που προσπαθούσε να μου λύσει το πρόβλημα η κοπέλα με διάφορες διαδικασίες που προβλέπει η xiaomi για παρόμοιες περιπτώσεις. Οι διαδικασίες ήταν σχετικά χρονοβόρες, και περιελάμβαναν διάφορα κουφά. Ενδεικτικά, οι διαδικασίες περιελάμβαναν να τους στείλω την απόδειξη αγοράς, να τους την ξαναστείλω αλλά μεταφρασμένη, να τους στείλω μία φωτό την κεφάλα μου να κρατάω το διαβατήριό μου και την ταυτότητα μου, να τους δώσω IMEI και άλλα στοιχεία της συσκευής (το οποίο είναι και λογικό), να δηλώσω ψευδώς ότι η συσκευή αγοράστηκε από Κίνα (με δικιά τους προτροπή), ώστε παρακάμψουμε ένα σφάλμα τους συστήματός τους που δεν επιτρέπει αλλαγή του κινητού αν δεν έχει αγοραστεί από συγκεκριμένες 6 χώρες και μόνο αυτές, να αλλάξω τοπικά το javascript της φόρμας αποστολής όλων αυτών των αρχείων, καθώς τον αριθμό της ταυτότητάς μου, αν και αληθής, τον έβλεπε ως invalid format (ενώ τελικά μου είπε η κοπέλα πως είναι σωστό το format)... και διάφορα άλλα κόλπα.

Τελικά, καταλήξαμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος και καμία διαδικασία της Xiaomi που να καλύπτει την δική μας περίπτωση. Ως τελικό βήμα μου ζήτησε την άδεια για να κοινωποιήσει την όλη επικοινωνία με τον δικό της supervisor ώστε να το προωθήσουν και στους developers για να μπορέσουν να συμπεριλάβουν έναν τρόπο ανάκτησης και για αυτές τις "παράξενες" περιπτώσεις στο μέλλον. Μου είπε μάλιστα πως θα κάνει και αίτημα για manual αλλαγή του τηλεφωνικού αριθμού που είναι bind με το κινητό, αλλά χωρίς να έχουμε πολλές ελπίδες ότι θα γίνει για λόγους ασφαλείας (θα μου απαντήσουν σε 15 εργάσιμες μόνο αν το κάνουν, αλλιώς δεν θα ενημερώσουν).

Εν ολίγης, λύση δεν βρέθηκε καμία... αλλά πραγματικά, προσπάθησαμε και από τις 2 μεριές πολύ. Δεν έπεσε αμαχητή η κοπέλα της Xiaomi, αλλά στο τέλος έπεσε.

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ.

Το είχα 2 μέρες και καθόταν μπροστά μου αψεγάδιαστο, και ήταν κρίμα. Όποτε λέω, δεν βαριέσαι... βουρ στο ψητό.... Το πέρνω, το ανοίγο (ευτυχώς ανοίγει πολύ εύκολα), βγάζω μπαταρία, και το βάζω σε EDL mode. Μετά από 4 κούπες ελληνικού μέτριου και 40ml ατμιστικό υγρό κατάφερα να κάνω extract από το κινητό τον bootloader. Αμέσως μετά, έκανα disable το mi lock ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τουλάχιστον το κινητό, και push πίσω στο τηλέφωνο... Δούλεψε, και ξεθάρεψα λίγο, και πήγα και έφτιαξα και 5η κούπα καφέ :).

Το κινητό δούλευε κανονικά, αλλά όταν έμπαινα στο internet για οποιοδήποτε λόγο, ενεργοποιούταν πάλι το mi account lock και έπρεπε να τα ξανακάνω όλα από την αρχή... Επομένως, η μόνη λύση ήταν να μπει custom rom, που όμως δεν μπορεί να μπει γιατί ο bootloader είναι locked. Πάλι λοιπόν extract ο bootloader από το κινητό, και έλεγχος να δω τι μπορώ να κάνω. Τελικά, λίγο πριν τελειώσει ο καφές, και μετά από πολλές ώρες trial & error με αλλαγές στα bits του bootloader / push πίσω στη συσκευή και test, ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΈΚΑΝΑ UNLOCK τον bootloader, και το κινητό πάντα σε EDL mode. Όταν στο boot είδα αυτό το ωραίο "unlocked" στο κάτω μέρος της οθόνης, άφησα τον καφέ και πήρα μια μπύρα να το γιορτάσω:)

Η συνέχεια ήταν εύκολη. Πέρασα TWRP, και αμέσως μετά custom rom. Το μόνο πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε είναι πως μία κάρτα SD (και μόνο αυτή την μία) ενώ μπορεί να την κάνει mount ως internal storage, δεν μπορεί να την κάνει mount ως external. Μου βγάζει συνέχεια μήνυμα ότι είναι κατεστραμένη. Ενώ άλλες κάρτες που δοκίμασα λειτουργούσαν μια χαρά, οπότε υποθέτω πως είναι λόγο ασυμβατότητας περισσότερο, παρά λόγο της rom ή της συσκευής.

Τώρα είμαι με ένα στομάχι χάλια από τους πολλούς καφέδες και την μπύρα, πεινάω και νυστάζω... αλλά είμαι και με Android 11 (ενημερώσεις ασφαλείας 29/9/2021) και όλα λειτουργούν τέλεια, μέχρι και το fingerprint. Το μόνο μειωνέκτημα είναι πως (μάλλον) δεν μπορώ να βάλω official rom, αλλά μόνο custom. Δοκίμασα και MIUI12, αλλά τελικά το έβγαλα για το πιο minimal android 11.

Τα είπα και ξεθύμανα... δεν θα ήταν τόσο σεντόνι το post, αλλά μετά από τόση δουλειά, είμαι σε υπερένταση 🙂

Καλή συνέχεια σε όλους.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος

ενδιαφέροντα όλα αυτά :)

Ευχαριστούμε που τα μοιραστηκες μαζί μας

Sent from my Power 3 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Link to comment
Share on other sites

αραγε η ιδια διαδικασια να μπορει να γινει και σε ενα redmi 4a ?  ίδιας εποχής συσκευές είναι περιπου ..

 

Link to comment
Share on other sites

Λογικά ναι....

πλην όμως θέλει πολύ διάβασμα -> trial & error και πολύ υπομονή και επιμονή

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Link to comment
Share on other sites

On 23/10/2021 at 8:54 ΜΜ, HEO said:

Λογικά ναι....

πλην όμως θέλει πολύ διάβασμα -> trial & error και πολύ υπομονή και επιμονή

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
 

υπαρχει καποιος οδηγος καπου ωστε να διαβασω να δω περι τινως προκειται ? 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να υπάρχει οδηγός. Μόνος μου το έκανα βήμα βήμα... Πρώτα unlock, μετά full wipe, πέρασμα original rom χωρίς ίντερνετ, usb debugging, twrp, και τέλος custom rom.
Και θέλει και λίγο προγραμματισμό για το unlock που λογικά διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, ακόμα και το ίδιο μοντέλο να είναι, καθώς το ΙΜΕΙ είναι βαθιά χωμένο.

Όλοι μου έλεγαν πως δεν γίνεται τίποτα, και το είχα και καθόταν τόσες μέρες κλειδωμένο, και είπα να το δοκιμάσω πριν το πετάξω. Είναι πολύ μανούρα πάντως

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A Prime μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Άποψη μου αν ψάξεις κάτι θα βρεις

Αν δεν βρεις κοιτάς παρόμοια μοντέλα και κάνεις πειράματα

Στο φινάλε δεν έχεις κάτι να χάσεις εκτός από χρόνο :)

Sent from my Power 3 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...