Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (29 Απρ. 2004 , 20:09)

Aναφέρομαι στην ακουστική του τηλεφώνου, στο πόσο καλά δηλαδή ακούγεται ο ήχος από... το ακουστικό στο αυτί στην διάρκεια της συνομιλίας. Πράγματι σε πολλές περιπτώσεις πανάκριβων και πολυδιαφημισμένων κινητών, αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά (ακουστική, σήμα) δεν είναι ό,τι καλύτερο... BTW, τπτ δεν είπα ούτε για... Σύμπιαν ούτε για.. πολυφωνικούς ήχους κλήσης. :wacko: :alien: :whistle:

Κατά κανόνα ο διαχωρισμός high-end δε γίνεται απ'το ηχείο που βάζει ο κατασκευαστής αλλά από τις λειτουργίες του OS (αν έχει) και τα διάφορα τεχνολογικά καλούδια. Ηχεία βάζει πάνω κάτω παντού ίδια AFAIK, δεν κάνει ποιοτικό διαχωρισμό σε αυτό το component.

Ποιος μπορεί να τον ξεχάσει; Οι χρήστες τους πάντως όχι... Ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα μας, γενικά το ανέφερα... ;)

Μόνο Ελλάδα το άκουσα αυτό να γίνεται σε βαθμό "μεταδοτικής ασθένειας". Προφανώς πήραμε μούφα batch. Πάντως δε μου λέει τίποτα. Έχω δει ολοκαίνουργιο Sony Vaio laptop με 16.1" οθόνη (ναυαρχιδα) και... 3 καμμένα pixel. :(

To σημαντικό είναι τι πολιτική ακολουθεί μετά ο κατασκευαστής στην αντικατάσταση. Και η Nokia, ως κορυφαία εταιρία, είναι στα 2 pixel IIRC.

Πράγματι. Για μένα είναι απαράδεκτο οποιοδήποτε κινητό 500+ευρώ να εμφανίζει και τέτοιες αβαρίες... Και για αυτό είπα ότι δεν μπορώ να το κατατάξω ως high-end...:whistle:

Περιμένω να μου κάνεις μια κατάταξη των κινητών που εσύ πιστεύεις πάνε από entry-level σε high-end να δω ΤΙ πραγματικά θεωρείς καλό και τι όχι. Άντε γιατί μονάχα να αναιρείς με μηδενιστηκές θεωρίες ξέρεις. ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ.

Μη μου βάλεις το SL45i να χαρείς... θα το πάρω γι'αστείο... :!:

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Prof.Wizard (29 Απρ. 2004 , 23:03)

Κατά κανόνα ο διαχωρισμός high-end δε γίνεται απ'το ηχείο που βάζει ο κατασκευαστής αλλά από τις λειτουργίες του OS (αν έχει) και τα διάφορα τεχνολογικά καλούδια. Ηχεία βάζει πάνω κάτω παντού ίδια AFAIK, δεν κάνει ποιοτικό διαχωρισμό σε αυτό το component.

Όχι κατά κανόνα....κατά τα δικά σου κριτήρια....

Μόνο Ελλάδα το άκουσα αυτό να γίνεται σε βαθμό "μεταδοτικής ασθένειας". Προφανώς πήραμε μούφα batch. Πάντως δε μου λέει τίποτα. Έχω δει ολοκαίνουργιο Sony Vaio laptop με 16.1" οθόνη (ναυαρχιδα) και... 3 καμμένα pixel. :(

To σημαντικό είναι τι πολιτική ακολουθεί μετά ο κατασκευαστής στην αντικατάσταση. Και η Nokia, ως κορυφαία εταιρία, είναι στα 2 pixel IIRC.

Ένα ελλατωματικό batch, το οποίο όμως δεν δικαιολογείται για ένα κινητό που τότε έκανε 500+ ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Αυτό αποδεικνύει το quality control της Nokia. Και για το θέμα της αντικατάστασης, "νομίζω" πως ήταν στα 3 πίξελ (χωρίς να είμαι σίγουρος). Και βέβαια αν είχες ένα καμμένο στο κέντρο της οθόνης...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Den nomizo na min iparhei perithorio lathous stis kataskeves oso kai na kostizoun ta kinita.

Oso gia ta kammena pixel afto ishiei se oles tis tft othones!

Edo anakaloune panakriva aftokinita hronia meta tin kikloforia tous kai emeis pianomaste apo 1-2 kamena pixel pou einai mesa sta perithoria tou lathous...

Mutilator :shifty:

Θα πρεπει να απευθυνθεις σε καποια απο τις εταιρειες που ασχολουνται με τις υπηρεσιες SMS, οπως InternetQ, Mediatel κτλ κτλ...
Infinite loneliness

Ναι αλλά από την στιγμή που δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα περιστατικό καμένου πίξελ στο N-Gage, περιμένω το ίδιο και από το 6600 (το οποίο κάνει σχεδόν τα διπλά λεφτά).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος shodanjr_gr (29 Απρ. 2004 , 22:08)

Όχι κατά κανόνα....κατά τα δικά σου κριτήρια....

Απόδειξε ότι βάζουν πιο ποιοτικά ηχεία στα πιο ακριβά κινητά και θα σε πιστέψω. Δείχνεις πως δεν έχεις ιδέα πόσο κάνει ένα ηχείο. Η ποιότητα ήχου του 6600 οφείλεται και στο sound chip που έβαλε η Nokia ακόμα και το τέλειο εξωτερικό ηχείο να συνδέσεις πάλι η ποιότητα αναπαραγωγής θα είναι χαμηλής πιστότητας.

... προβλήματα που δεν έχουν τα άλλα high-end κινητά όπως το SX1 και το P900, αλλά τέσπα.

Ένα ελλατωματικό batch, το οποίο όμως δεν δικαιολογείται για ένα κινητό που τότε έκανε 500+ ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Αυτό αποδεικνύει το quality control της Nokia. Και για το θέμα της αντικατάστασης, "νομίζω" πως ήταν στα 3 πίξελ (χωρίς να είμαι σίγουρος). Και βέβαια αν είχες ένα καμμένο στο κέντρο της οθόνης...

Τελικά συζητάμε για τον όρο high-end ή προσπαθείς να καθίσεις στο εδώλιο την Nokia γιατί στέρεψες επιχειρημάτων; Αν δεν έχεις κάτι να πεις πάνω στο θεμα των high-end μην προσπαθείς να βγάλεις off-topic τη συζήτηση.

To smartphone μου πάντως είναι high-end και χωρις κολλημένο pixel. ;)

Ελπίζω και το δικό σου... NOKIA ( :whistle: ) κινητό το ίδιο...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (29 Απρ. 2004 , 23:21)

Den nomizo na min iparhei perithorio lathous stis kataskeves oso kai na kostizoun ta kinita.

Oso gia ta kammena pixel afto ishiei se oles tis tft othones!

Edo anakaloune panakriva aftokinita hronia meta tin kikloforia tous kai emeis pianomaste apo 1-2 kamena pixel pou einai mesa sta perithoria tou lathous...

Έχεις απόλυτο δίκιο αγγελόπας! :cool: Το θέμα μας λοιπόν, όσο και αν κάποιες μαρτυρίες είναι αρκούντως τρομακτικές, δεν είναι τα καμμένα πίξελ σε κάποια συσκευή αλλά το τι θεωρεί κάποιος high end συσκευή ;)

Προσωπικά θεωρώ ότι μια συσκευή με τόσο χαμηλά κατασκευαστικά στάνταρ, μακάρι να **μει και να δέρνει από σπεξ, high end δεν είναι, αλλά περισσότερο μαζικής κατανάλωσης... :worry:

Επαναλαμβάνω λοιπόν: Τελικά τι σημαίνει "High End" κινητό...? :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (29 Απρ. 2004 , 22:21)

Άστον ρε aggelopas, όποιος έχει πάρει ποτέ του συσκευή TFT (οθόνη, laptop, κλπ) πάνω οι εταιρίες βάζουν με τεράστια γράμματα πάντα disclaimer για τα καμμένα pixel και την πολιτική εγγύησης που ακολουθούν.

Απλά στα κινητά μέχρι στιγμής δεν είχε παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο γιατί κατά κανόνα συμβαίνει σε μεγάλες επιφάνειες. Τώρα που πλέον οι TFT οθόνες είναι καθημερινό φαινόμενο, όλο και κάποιο νέο batch θα εμφανιστεί με σφαλματάκι.

Βρήκαν τώρα δικαιολογία για να βγάλουν το 6600 από την high-end κατηγορία. Lame. :rolleyes:

Ontos den apantisa sto thema...:o

''High end'' kat' eme einai afta pou sigentronoun oso perissoteres leitourgies mporoun aprovlimatista,exoun ipsisti poiotita ilikon kai antohi sto hrono.

Kai simplirono high end einai loipon diafora ivridia pou vgainoun kai den allazei kapoios kathe 6 mines giati den xreiazetai.

Pantos afti ti stigmi den mporo na haraktiriso high end kanena tilefono.

Poli diskola vlepo to P900.

Mutilator :shifty:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (29 Απρ. 2004 , 22:31)

Επαναλαμβάνω λοιπόν: Τελικά τι σημαίνει "High End" κινητό...? :)

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ γράφω με επιχειρήματα ενώ εσύ το μόνο που ξέρεις είναι να κάνεις τα στραβά μάτια και να γράφεις :p :whistle: :happy: :worry: :o :D :lol: και διάφορα τέτοια.

Το τι πίστευεις εσύ να βρεις μέσα στο κουτί ενός 6600 όταν σκας 500 Ευρώπουλα είναι προσωπικό σου θέμα, εγώ και δεκάδες χιλιάδες άλλοι ευχαριστημένοι αγοραστές αυτού του best-seller έχουμε διαφορετική ιδέα.

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΑΔΙΚΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΩΣΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... :!:

Προς τι αυτη η επιθετικοτητα??Μονο ετσι μπορω να κρινω απο τα πσοτ.Τι γινεται ρε παιδια??Εμφυλιο εχουμε??Ελεος!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gregorisvas (29 Απρ. 2004 , 22:53)

Τι γινεται ρε παιδια??Εμφυλιο εχουμε??Ελεος!

Please αν κατάλαβες ποιά κινητά θεωρεί ο Tromp high-end, ποιά μεσαία, και ποιά entry-level γράψ'το εδώ ή στείλε μου ένα PM. Ειλικρινά εγώ δεν έχω καταλάβει... αλλά φαντάζομαι οτί υπονοεί να γυρίσουμε σ'εποχές... :whistle: ... ποιότητας και αξιοπιστίας:

http://212.213.255.72/keepthls/bigpic/no2110b.gif

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ναι, ΔΕΝ θα πάρω.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Prof.Wizard (29 Απρ. 2004 , 23:31)

Απόδειξε ότι βάζουν πιο ποιοτικά ηχεία στα πιο ακριβά κινητά και θα σε πιστέψω. Δείχνεις πως δεν έχεις ιδέα πόσο κάνει ένα ηχείο. Η ποιότητα ήχου του 6600 οφείλεται και στο sound chip που έβαλε η Nokia ακόμα και το τέλειο εξωτερικό ηχείο να συνδέσεις πάλι η ποιότητα αναπαραγωγής θα είναι χαμηλής πιστότητας.

Είτε φταίει το ηχείο, είτε το sound chip, πάντως υπάρχει πρόβλημα. Κάτι που δεν δικαιολογείται σε ένα τόσο χαμηλό τηλέφωνο. Επίσης αν πρόσεξες, το ηχείο το ανέφερα σαν παράδειγμα. Στο προηγούμενο post μου μίλησα γενιά για hardware

Τελικά συζητάμε για τον όρο high-end ή προσπαθείς να καθίσεις στο εδώλιο την Nokia γιατί στέρεψες επιχειρημάτων; Αν δεν έχεις κάτι να πεις πάνω στο θεμα των high-end μην προσπαθείς να βγάλεις off-topic τη συζήτηση.

Δεν προσπαθώ να κατηγορήσω κανέναν. Προσπαθώ απλά να αποδείξω ότι high-end δεν σημαίνει απαραίτητα και υψηλή ποιότητα

To smartphone μου πάντως είναι high-end και χωρις κολλημένο pixel. ;)

Τυχεράκια :p

Ελπίζω και το δικό σου... NOKIA ( :whistle: ) κινητό το ίδιο...

Μια χαρά το N-Gageάκι. Αν και low-end, σκίζει. Όμως το τρίξιμο είναι πανταχού παρόν :cry:

Κατ' αρχήν θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το σχετικό FAQ: http://www.myphone.gr/library/faq.php?id=14

Τέτοια προγράμματα είναι το Cakewalk, το Cubase κ.α.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Soulman (29 Απρ. 2004 , 23:27)

Θα πρεπει να απευθυνθεις σε καποια απο τις εταιρειες που ασχολουνται με τις υπηρεσιες SMS, οπως InternetQ, Mediatel κτλ κτλ...

Ναι ε;; Δηλαδή να μην επιχειρήσω να ρωτήσω απευθείας κάποια εταιρεία κινητής δε στέλνουν αυτές από μόνες τους; Thanks πάντως γιατί ούτε που το χα σκεφτεί αυτό

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Ναι, έχει συμβεί και σε μένα αυτό. Και μάλιστα, σε κλήση από σταθερό σε κινητό. Έχω κατεβάσει το ακουστικό και το κινητό συνεχίζει να χτυπάει!! Ύστερα από λίγο, δεν δοκίμασα να το σηκώσω, απλά πάτησα το Νο και το κινητό σταμάτησε να χτυπάει...

Άγνωσται αι βουλαί των δικτύων... :confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SNikolaidis (30 Απρ. 2004 , 12:50)

Άγνωσται αι βουλαί των δικτύων... :confused:

Όπως και των συσκευών που χρησιμοποιούμε...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος shodanjr_gr (29 Απρ. 2004 , 23:58)

Είτε φταίει το ηχείο, είτε το sound chip, πάντως υπάρχει πρόβλημα. Κάτι που δεν δικαιολογείται σε ένα τόσο χαμηλό τηλέφωνο. Επίσης αν πρόσεξες, το ηχείο το ανέφερα σαν παράδειγμα. Στο προηγούμενο post μου μίλησα γενιά για hardware

Δεν προσπαθώ να κατηγορήσω κανέναν. Προσπαθώ απλά να αποδείξω ότι high-end δεν σημαίνει απαραίτητα και υψηλή ποιότητα

Τυχεράκια :p

Μια χαρά το N-Gageάκι. Αν και low-end, σκίζει. Όμως το τρίξιμο είναι πανταχού παρόν :cry:

Είναι φως-φανάρι ότι δεν έχεις επιχειρήματα κι έχεις καραβγεί offtopic. Μέχρι κάποιος να δώσει καλύτερο ορισμό, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς τον δικό μου και ορισμένων άλλων σ΄αυτό το thread: κοινώς ακριβά, full-featured κινητά.

Ως τότε κοίτα να φχαριστιέσαι τα παιχνιδάκια σου στο N-Gage.

Για μένα high end είναι το κινητό που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. High end όμως είναι και το 8910ι το οποίο προσφέρει κάτι μοναδικό και απευθύνεται σε λίγους σχετικά χρήστες. Ούτε από ηχεία,ποιότητα κατασκευής κλπ. Το sl45 όπως και το τ68 ήταν κάποτε high end.Πλέον όμως όχι.Επομένως το κινητό χάνει την αξία του και πέφτει κατηγορία στο πέρασμα του χρόνου.:)

Πάντα φιλικα, Δημήτρης.

Στο πρώτο τρίμηνο του έτους το μερίδιο της Nokia έπεσε από το 35% στο 29%.

Η Motorola ανέβηκε από το 15,3% στο 25,3% και η Samsung από το 12,1% στο 20,1%.

Επίσης μεγάλη άνοδο είχαν οι SonyEricsson, Siemens και LG.

πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Prof.Wizard (30 Απρ. 2004 , 19:02)

Είναι φως-φανάρι ότι δεν έχεις επιχειρήματα κι έχεις καραβγεί offtopic. Μέχρι κάποιος να δώσει καλύτερο ορισμό, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς τον δικό μου και ορισμένων άλλων σ΄αυτό το thread: κοινώς ακριβά, full-featured κινητά.

Ως τότε κοίτα να φχαριστιέσαι τα παιχνιδάκια σου στο N-Gage.

Ειναι ομως επισης φως-φαναρι οτι δεν εχεις καταλαβει καποια πραγματα .

Οπως το να προσεχεις πως μιλας οταν χαρακτηριζεις καποιο αλλο μελος του φορουμ .

Το να θεωρεις οτι εχεις παντα δικιο , και οτι αυτο που λες εσυ ειναι το σωστο ειναι δικαιωμα σου (οπως ειναι και των υπολοιπων να συμφωνουν ή οχι , και το να σου δινουν σημασια ή οχι)

Αυτο που θελεις δεν θελεις , θα το καταλαβεις ειναι οτι δεν μπορεις να μιλας ετσι σε οποιοδηποτε αλλο μελος του φορουμ .

Λοιπόν να πω και εγώ τι θεωρώ high-end κινητό τηλέφωνο ή οιποιαδήποτε άλλη high-end συσκευή ή αντικείμενο.

Θεωρώ κάτι που αντέχει στον χρόνο και δεν χρειάζεται να το αλλάξει μετά από λίγο καιρό επειδή θεωρήθηκε ξεπερασμένο. Είναι το κινητό που θα το χρησιμοποιήσεις άνετα για δύο χρόνια εσυ ο gadjet freak, μετά αν δεν σου κάνει, θα μπορείς να το πασάρεις στην αδερφή σου η οποία θα έχει λιγότερες απαιτήσεις, αλλά θα εξακολουθεί να την καλύπτει, και ύστερα αυτή θα το δώσει στην μάνα σου και θα μπορεί και αυτή να κάνει την δουλειά της με τις λιγότερες απαιτήσεις της.

Να δώσω και ένα παράδειγμα. Πριν από 3 χρόνια αγόρασα το Τ68 το οποίο όταν βγήκε έκανε οποιαδήποτε άλλο κινητο να μιάζει με χαρχάλα. Επί 1-2 χρόνια θεωρήθηκε κορυφή. Ακόμα και σήμερα μετά από πολύ καιρό ισοφαρίζει ολοκαίνουργια τηλέφωνα χαμηλότερης σημερινής κατηγορίας. Δηλαδή αυτό που κάποτε είχε προτοπωριακό, σήμερα το χρησιμοποιούν οι χρήστες χαμηλοτέρων απαιτήσεων. Δηλαδή το Τ68 θεωρήται καλύτερο από καινούργια Νοκια όπως 3100 κτλ. Οπότε κάποιος που θα αγόραζε σήμερα το 3100, νά έρθω εγώ και να του πω πάρε το Τ68 τριών ετών και κάνε την ίδια δουλειά.

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ HIGH-END ΚΙΝΗΤΟ. ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. Ενώ ένα low-end κινητό σήμερα, μετά από 6 μήνες θεωρήται ξεπερασμένο.

Το ίδιο συμβαίνει και σε όλα αντικείμενα. Πχ μια Mercedes SEL του 1981 είχε αερόσακους και ABS κάτι προτόγωνο για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα.

Δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα κινητό high-end από την τιμή τους. Το Vertus (πως λέγεται) που κοστίζει 20+ χιλιάδες Ευρώ για εμένα δεν είναι πρωτοποριακό γιατι ακόμα και σαν κόσμιμα να το δεις το μόνο που κάνει είναι τηλεφωνικές κλήσεις και σήμερα θεωρήται ξεπερασμένο γιατι ούτε ενα βασικό τηλεφωνικό κατάλογο δεν έχει (ένα νούμερο αν όνομα έχει από ότι ξέρω).

Το Νοκια 7650 το θεώρησα πρωτοποριακό smartphone γιατί όταν βγήκε πριν από δύο χρονια, εξακολουθεί και σήμερα να έχει κάποια ανταπόκριση σαν smartphone. Δεν μπορεί να πει κάποιος οτι θα το πετάξει στα σκουπίδια, αλλά κάποιος άλλος θα βρει κάποια εφαρμογή.

Επίσης μην κρίνουμε ένα κινητό high-end μόνο στα χαρτιά. Πάρτε για παράδειγμα το Νοκια 6230 και το SE K700. Όλοι πήγαν να βγάλουν το SE K700 σκάρτο μονο και μόνο επειδή δεν έχει έξτρα μνήμη.

Καααααλά δείτε τα reviews και των δύο τηλεφώνων και θα δείτε οτι Κ700 είναι έτη φωτός μπροστά από το 6230.

Less is more...

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned