Jump to content

Βοήθεια για Static IP.

topman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτησή μου για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί μια Dynamic IP να μεταβληθεί σε Static;

Θα συγχωρέσετε παρακαλώ την άγνοιά μου πάνω στο θέμα, αλλά τώρα μόλις άρχισα να το ψάχνω....

:X

[sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world....

Αν εννοείς κανονικά να έχεις μόνιμα π.χ. την IP 62.169.194.55, ενώ έχεις συνδρομή ADSL Dynamic IP απλά δεν γίνεται.

Αν απλά θες να έχεις πάντα δυνατότητα "εύρεσης" του υπολογιστή καθώς και της IP ( προφανώς :D ) μπορείς να πας στο http://www.dyndns.org , και να φτιάξεις ένα dynamic dns.

ΈΠειτα χρησιμοποιώντας τον client 3D Watch ( είναι στα downloads του dyndns.org ) το έχεις να τρέχει στο PC ώστε όποτε αλλάζει η IP σου, να ανανεώνει και το dns σου.

Στην ουσία αντί να γράφεις την IP γράφοντας το dynamic dns σου ( π.χ. triapoulakia.ath.cx ) να μπαίνεις στο PC.

Ενώ αν θες την IP, απλά από command prompt, γράφεις ping triapoulakia.ath.cx , και θα σου γράψει την IP.

Κατανοητό ?

Αλλιώς πρέπει να πάρεις συνδρομή Static IP ( είναι κάτι τις ακριβότερη από την Dynamic IP )

Μπορείς επίσης ακόμα και αν έχεις Dynamic IP στον ISP σου να κρατάς πάντα την ίδια IP αν επιλέξεις σύνδεση PPPoA και δεν κλείνεις ποτέ το modem σου.

Μπορείς επίσης ακόμα και αν έχεις Dynamic IP στον ISP σου να κρατάς πάντα την ίδια IP αν επιλέξεις σύνδεση PPPoA και δεν κλείνεις ποτέ το modem σου.

Τις dymanic ip ο provider φροντιζει να τις αλλάζει ακόμα κι αν έχεις το adsl modem σου ανοιχτό 24 ώρες.

Αν ήταν έτσι θα υπήρχε εννιαίο τιμολόγιο στις συνδέσεις dynamic και static .

[ f i l i p p o s ]

Τις dymanic ip ο provider φροντιζει να τις αλλάζει ακόμα κι αν έχεις το adsl modem σου ανοιχτό 24 ώρες.

Αν ήταν έτσι θα υπήρχε εννιαίο τιμολόγιο στις συνδέσεις dynamic και static .

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν σου ρίξει τη σύνδεση. Όσο είναι ενεργή, η IP σου είναι ίδια. Μερικοί ISP ρίχνουν τη σύνδεση, εγώ όμως ξέρω π.χ. ότι η Forthnet δε σε ρίχνει, και το ίδιο κάνει και η Vivodi (η οποία παρεπιπτόντως προτίθεται να δώσει σε όλους τους πελάτες Static IP).

Elektric η μόνη που δεν σου αλλάζει την IP standard είναι η Vivodi.

Αλλά αυτή έχει άλλα τόσα προβλήματα, που αυτό πλέον δεν τους νοιάζει καν.

Οι υπόλοιπες σου αλλάζουν το IP ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

( λόγω του DHCP Lease Period )

Και θα κανω μια ερωτηση επειδη ειμαι ασχετος με το θεμα αυτο! Ποιο ειναι το πλεονεκτημα με το να εχεις static ip?

Ένα πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να φτιάξεις web/ftp server στον υπολογιστή σου (παραβιάζοντας κατά πάσα πιθανότητα τους όρους χρήσης του ISP).

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Elektric η μόνη που δεν σου αλλάζει την IP standard είναι η Vivodi.

Αλλά αυτή έχει άλλα τόσα προβλήματα, που αυτό πλέον δεν τους νοιάζει καν.

Οι υπόλοιπες σου αλλάζουν το IP ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

( λόγω του DHCP Lease Period )

Μπορείς να προσδιορίσεις αυτά τα «τακτά χρονικά διαστήματα»; Καθώς και να εξηγήσεις πώς μπορεί να σου αλλάξει την IP χωρίς να σου ρίξει τη σύνδεση;

Nope.

Το DHCP Lease ορίζεται από τον DHCP Server του ISP , και δεν είναι με τίποτα δυνατό να τον "ρίξεις" ( εννοόντας να κρατήσεις παραπάνω την IP ).

Να αλλάξεις IP χωρίς να πέσει η σύνδεση γίνεται.

Αυτό μάλιστα το υποστηρίζουν μερικά routers { κυριολεκτικά είναι σαν να κόβεται η σύνδεση για 5ms }

Anyway, από προσωπική μου πείρα, με DSL Forthnet (τόσο με Bridged Ethernet όσο και με PPPoATM) ποτέ η IP μου δεν άλλαξε χωρίς να πέσει η σύνδεσή μου, ενώ κράτησα την ίδια IP για περισσότερο από ενάμιση μήνα. Παρόμοια παραδείγματα έχω και από αρκετούς γνωστούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μπορεί να έχεις δίκιο όσον αφορά τη θεωρία, όμως στην πράξη είναι εύκολο να κρατήσεις την ίδια IP για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μάλλον ενημερώθηκα περισσότερο απ'όσο θα έπρεπε...

Πάω να αρχίσω τη μελέτη τώρα... :O

[sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world....

Αν εννοείς κανονικά να έχεις μόνιμα π.χ. την IP 62.169.194.55, ενώ έχεις συνδρομή ADSL Dynamic IP απλά δεν γίνεται.

Αν απλά θες να έχεις πάντα δυνατότητα "εύρεσης" του υπολογιστή καθώς και της IP ( προφανώς :D ) μπορείς να πας στο http://www.dyndns.org , και να φτιάξεις ένα dynamic dns.

ΈΠειτα χρησιμοποιώντας τον client 3D Watch ( είναι στα downloads του dyndns.org ) το έχεις να τρέχει στο PC ώστε όποτε αλλάζει η IP σου, να ανανεώνει και το dns σου.

Στην ουσία αντί να γράφεις την IP γράφοντας το dynamic dns σου ( π.χ. triapoulakia.ath.cx ) να μπαίνεις στο PC.

Ενώ αν θες την IP, απλά από command prompt, γράφεις ping triapoulakia.ath.cx , και θα σου γράψει την IP.

Κατανοητό ?

Αλλιώς πρέπει να πάρεις συνδρομή Static IP ( είναι κάτι τις ακριβότερη από την Dynamic IP )

μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι ολο αυτο?εκανα ενα dns αλλα δεν ξερω τι ειναι!

μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι ολο αυτο?εκανα ενα dns αλλα δεν ξερω τι ειναι!

Αν δεν ξέρεις τι είναι, πιθανότατα δε θα σου χρειαστεί. Αν θες να μάθεις, στο δίκτυο υπάρχουν πολλά FAQs και Tutorials, ψάξε λίγο στο Google με keywords dns, hostames, ip κλπ και θα βρεις σίγουρα πολλά να διαβάσεις.