Jump to content

Vodafone VoLTE/voWiFi

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξεκαθαρίστε για τι μιλάτε. Δεν υπάρχει native εφαρμογή. Στα υποστηριζόμενα τηλέφωνα έχει ρύθμιση στον dialer. Την εφαρμογή του τηλεφώνου δηλαδή. Τα μη υποστηριζόμενα χρειάζονται την εφαρμογή της Vodafone.

Η ρύθμιση που πρέπει να υπάρχει κανονικά στον dialer σε υποστηριζόμενη συσκευή είναι προτίμηση σε δίκτυα κινητής ή WiFi καθώς και γενικός διακόπτης απενεργοποίησης του WiFi call. Ωστόσο επειδή η Vodafone δεν έχει δώσει και το VoLTE, δεν υπάρχει καμία επιλογή παρά μόνο WiFi calling on/off στις υποστηριζόμενες συσκευές.

Ανεπίσημα, επειδή όταν το είχε ξεκινήσει σε μερικούς είχε δώσει και VoLTE, ανακάλυψα πως στο λειτουργικό η ρύθμιση για την προτίμηση σε τύπο δικτύου (κινητής ή WiFi) υπάρχει, και μπορεί να εμφανιστεί με μια εφαρμογή όπως αυτή : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wikimediacom.wifi.calling

Ωστόσο μετά έκοψε το VoLTE και δεν έχει νόημα μεγάλο μέχρι να το ξαναδώσει. Λόγω της έλλειψης του τελευταίου αν χάσει το σήμα από κλήση μέσω WiFi, θα πέσει η κλήση. Προσωπικά το χρησιμοποιώ μόνο με ανοιχτό WiFi σε flight mode μόνο όταν είμαι σε συγκεκριμένους χώρους , γιατί κάνει εξοικονόμηση μπαταρίας.

Sent from my SM-G900F

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μόλις με πήραν τηλ από την Vodafone επειδή ζήτησα ενεργοποίηση Vowifi και Volte σε Cu και μου είπαν για Samsung A50 δεν υποστηρίζεται ακόμα άσχετα αν το γράφει στην σελίδα τους αν και συνεργάζονται με την Samsung για να μπορέσει κάποια στιγμή να λειτουργήσει και γιαυτην την συσκευή και γιαυτό να κατεβάσω την εφαρμογη τους από το play store και το Volte δεν υπάρχει στην Ελλάδα.Δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα δωθούν και τα 2. Ενώ whats up μια χαρα έχω και τα 2 στην άλλη sim.

Τώρα αν ισχύουν όλα όσα μου είπαν δε γνωρίζω.

Πάντως αν το βάλω σε λειτουργία πτήσης μου εμφανίζεται τελικά το εικονίδιο για vowifi πάνω στην μπάρα και δουλεύουν μια χαρά οι κλήσεις ενώ αν την απενεργοποιήσω εξαφανίζεται το εικονίδιο ,ενώ στην κοσμοτε παραμένει σταθερό

Edited by tsakman21

Σε Samsung A7 με την αναβάθμιση του Σεπτεμβρίου είναι ενεργή η επιλογή VoLTE αλλά εξακολουθεί και δεν υπάρχει το WiFi Calling Edited by guru11

Εμένα η συσκευή δεν υποστηρίζετε από την Vodafone αλλά παίζει με την εφαρμογή.

Θα πάρεις τηλέφωνο να σου ενεργοποιησουν την υπηρεσία και θα πεις ότι έχεις συμβατή συσκευή, πχ iPhone 7.

Pocophone F1

δηλαδη εχεις android κινητο ; και ζητας ενεργοποιηση για συμβατη συσκευη; .

Η υπηρεσία δουλεύει και όταν έχεις ενεργοποιημένο VPN ή όχι;

But for chips and for freedom

I could die

NOMBRE D'OR JEWELRY

Σε Redmi Note 7 δεν λειτουργεί η υπηρεσία...

Βγάζει την επιλογή στο μενού αλλά...

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Σε Redmi Note 7 δεν λειτουργεί η υπηρεσία...

Βγάζει την επιλογή στο μενού αλλά...

Δοκίμασε να βάλεις το κινητό σε λειτουργία πτήσης και μετά ενεργοποίησε το WiFi. Λογικά θα στο βγάλει.

Σε μένα στο Α50 έτσι το βγάζει. Χωρίς λειτουργία πτήσης δε το βγάζει, αλλά στο τέλος κάθε κλήσης που κάνω εμφανίζεται ειδοποίηση ims αν δε κάνω λάθος η υπηρεσία δεν κάνει για έκτακτη ανάγκη ή κάτι τέτοιο

Στάλθηκε από το SM-A505FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

δουλεύει στο Α50 το app σε λειτουργία πτήσης η το προσθεσε κανονικά η voda στην λίστα και δουλεύει σε λειτουργία πτήσης χωρίς το app?

Η εφαρμογή δεν δουλεύει σε λειτουργία πτήσης με ανοιχτό WiFi.

Sent from my SM-G970F

Αυτό ξέρω και εγώ.

και update ποτέ.

Μόνο και καλά τηλέφωνα σε παίρνουν πίσω από το support και σου λένε βάλε βγάλε εφαρμογή και και και... και καλά το παλεύουμε.

Edited by drdedus

Σε android 10 pixel 2 xl, παντως, η εφαρμογη δεν δουλευει/ανοιγει καθολου.

η εφαρμογή δεν ειναι συμβατή με android 10

δουλεύει στο Α50 το app σε λειτουργία πτήσης η το προσθεσε κανονικά η voda στην λίστα και δουλεύει σε λειτουργία πτήσης χωρίς το app?
Δουλεύει σε λειτουργία πτήσης με ανοιχτό WiFi χωρίς app. Έχω δοκιμάσει αρκετές κλήσεις έτσι.

Πριν λιγο έμεινε σταθερό το εικονίδιο Vodafone wifi calling χωρίς ενεργοποίηση λειτουργίας πτήσεως. Δεν ξέρω αν είναι bug. Στο 1 εχω what's up στο 2 Vodafone Cu.8e836fb979dd867e81aa4a6e5a0f0c77.jpg0dc7eed35af0ccbbf39cc50bd60e774d.jpg

Καλησπέρα. Προσπάθησα να ενεργοποιήσω στο κινητό της γυνάικας μου την υπηρεσία ( iphone - εταιρική σύνδεση) Επικοινωνία με vodafone μέσω chat. Η απάντηση : Δεν γίνεται να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία σε εταιρική σύνδεση . Ο λόγος ? Eίναι πολλές οι εταιρίες και γίνεται ενεργοποίηση σίγα σιγά ...... Ερώτηση για το χρόνο ενεργοποίησης : Απάντηση : Δεν γνωρίζουμε πότε ... Αφήστε το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ( Το έχω αφήσει 3-4 φορές ) \

Τελικά δουλεύει η υπηρεσία ή όχι ?

Καλησπέρα. Προσπάθησα να ενεργοποιήσω στο κινητό της γυνάικας μου την υπηρεσία ( iphone - εταιρική σύνδεση) Επικοινωνία με vodafone μέσω chat. Η απάντηση : Δεν γίνεται να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία σε εταιρική σύνδεση . Ο λόγος ? Eίναι πολλές οι εταιρίες και γίνεται ενεργοποίηση σίγα σιγά ...... Ερώτηση για το χρόνο ενεργοποίησης : Απάντηση : Δεν γνωρίζουμε πότε ... Αφήστε το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ( Το έχω αφήσει 3-4 φορές ) \

Τελικά δουλεύει η υπηρεσία ή όχι ?

Αυτο με τις πολλες εταιριες δεν το καταλαβα.. Και αυτο τι σημαινει δηλαδη; Τελος παντων.. Η υπηρεσια (τουλαχιστον το VoWiFi) δουλευει κανονικα χωρις προβληματα..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτο με τις πολλες εταιριες δεν το καταλαβα.. Και αυτο τι σημαινει δηλαδη; Τελος παντων.. Η υπηρεσια (τουλαχιστον το VoWiFi) δουλευει κανονικα χωρις προβληματα..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eλά και πές μου τώρα .... Δεν το κατάλαβα ούτε και εγώ.... Βασικά δεν το πιστεύω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που δεν το δίνουν στα εταιρικά ..... Στη cosmote η ενεργοποίηση έγινε σε 20 δευτερόλεπτα .....

Eλά και πές μου τώρα .... Δεν το κατάλαβα ούτε και εγώ.... Βασικά δεν το πιστεύω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που δεν το δίνουν στα εταιρικά ..... Στη cosmote η ενεργοποίηση έγινε σε 20 δευτερόλεπτα .....

Ίσως τα εταιρικά έχουν δικό τους IMS που θεωρείται πιο "production" από τα οικιακά, οπότε θα δουν πως παει στα οικιακά και αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση θα μεταφέρουν τις ρυθμίσεις και στο άλλο.

Στον ίδιο ims και στα ίδια συστήματα παιζουν, απλώς δεν θέλουν να το δίνουν ιδιαίτερα σε επαγγελματικά για την αποφυγή προβλημάτων.

Eαν δεν κάνω λάθος έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία από τα τέλη μαρτίου .... Φτάσαμε τέλος Σεπτεμβρίου ..... Πόσο καιρό δηλαδή θέλουν για να ετοιμάσουν μια υπηρεσία ????

Στον ίδιο ims και στα ίδια συστήματα παιζουν, απλώς δεν θέλουν να το δίνουν ιδιαίτερα σε επαγγελματικά για την αποφυγή προβλημάτων.

Καμία απολύτως σχέση.

Το Control της κλήσης στα εταιρικά ακόμα και στο VoLTE εξακολουθεί να γίνεται από την ίδια πλατφόρμα που γίνεται και πριν το VoLTE.

Καμία απολύτως σχέση.

Το Control της κλήσης στα εταιρικά ακόμα και στο VoLTE εξακολουθεί να γίνεται από την ίδια πλατφόρμα που γίνεται και πριν το VoLTE.

Στην ίδια πλατφόρμα δεν είναι ιδιώτες και εταιρικοι;