Jump to content

One handed mode σε οποιαδήποτε Android συσκευή


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/67226/one-handed-mode-xda-810x298-c.png?today=1509491148

 

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές smartphone διαθέτουν συσκευές με όλο και μεγαλύτερες οθόνες, που μερικοί καταναλωτές, το βρίσκουν δύσκολο να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους με το ένα χέρι. Και, αν και μερικές βασικές δραστηριότητες, όπως το scroll μπορεί να γίνει με το ένα χέρι, το να φθάσεις στην κορυφή της οθόνης για να κατεβάσεις προς τα κάτω το status bar μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Ορισμένοι κατασκευαστές, όπως η Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei και LG προσφέρουν μια εναλλακτική λύση, ενσωματώνοντας ένα χαρακτηριστικό που λύνει το πρόβλημα. Δεν συμβαίνει το ίδιο με κάθε smartphone που κυκλοφορεί εκεί έξω. Για το λόγο αυτό, η ομάδα του XDA Developers εργάστηκε σκληρά και μας παρουσιάζει ένα feature που δίνει λύση στο πρόβλημα αυτό, σε οποιαδήποτε unrooted συσκευή. Ο λόγος, για το One Handed Mode by XDA.

 

Στην ουσία πρόκειται για ένα app με το οποίο μπορείς να φθάσεις τα πλήκτρα/επιλογές οποιουδήποτε app ή status bar. Ένα bubble στην οθόνη σας ακολουθεί στην οθόνη για να σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε την One Handed Mode, όποτε το θελήσετε. Απλά πατήστε το πλήκτρο και το περιεχόμενο της οθόνης θα κατέβει προς τα κάτω, προκειμένου να καταστήσει ευκολότερη τη χρήση της συσκευής σας με το ένα χέρι. Το bubble μπορεί να μετακινηθεί με παρατεταμένη πίεση σε αυτό, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί και τελείως, αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να εμφανίζεται στην οθόνη πλέον.

 

Και το καλύτερο; Είναι ότι δεν απαιτεί root. Σύμφωνα με το XDA Developers, αποτελεί την μόνη εφαρμογή στο Google Play που σου επιτρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο. Κάθε άλλη επιλογή, απαιτεί root με ή χωρίς το Xposed Framework εγκατεστημένο.

 

Γιατί ορισμένες εφαρμογές δεν λειτουργούν σωστά;

 

Δυστυχώς, κάθε εφαρμογή, θα διαχειριστεί ξεχωριστά τη λειτουργία one handed. Όπως εξηγεί το XDA Developers, γνωρίζουν τον τρόπο να κάνουν κάθε εφαρμογή να λειτουργεί σωστά, αλλά θέλουν πρώτα να διαπιστώσουν το ενδιαφέρον προκειμένου να προβούν στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

 

Ποιες συσκευές υποστηρίζονται;

 

Οποιαδήποτε Android συσκευή με Android 4.3 και άνω. Θυμηθείτε όμως, αυτή η εφαρμογή προορίζεται για συσκευές που δεν προσφέρουν παρόμοιο feature ήδη. Άλλωστε δεν έχει νόημα η εγκατάστασή του σε εκείνες τις συσκευές.

 

Κατέβασε την εφαρμογή από το Google Play και μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του XDA Developers.

 

kumpour - myphone.gr

1/11/2017

http://content.myphone.gr/photo/full/66956/photo.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...