Jump to content

Προσαρμόστε το Edge Screen size χωρίς root


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/66909/66163-1505486883-full-1600x1200.jpg

 

Και ενώ η λειτουργία Edge screen στα Galaxy S6 Edge, S7 Edge, S8 και S8+, παρέχει έναν εύκολο τρόπο για πρόσβαση στα αγαπημένα σας apps και στις διεργασίες, η ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού αυτού, μπορεί να αποτελέσει έναν πονοκέφαλο, ιδίως αν σκεφθούμε πόσο ψηλές τείνουν να γίνουν οι συσκευές μας. Το μέγεθος αλλά και η περιοχή αναγνώρισης μπορούν να τροποποιηθούν στην ενότητα των Ρυθμίσεων, ωστόσο, το μέγιστος μέγεθος που μπορείτε να ρυθμίσετε δεν είναι αρκετό για μερικούς χρήστες. Αν αισθάνεστε ότι η Edge screen είναι αρκετά μικρή για εσάς, μπορείτε να ορίσετε μια δική σας τιμή, χωρίς να απαιτείται να κάνετε root στη συσκευή σας.

 

Σύμφωνα με το XDA developers το συγκεκριμένο guide, δοκιμάστηκε σε Samsung Galaxy S8+, ενώ μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι λειτουργεί και στο Samsung Galaxy Note 8.

 

Τα βήματα:

1. Για τον συγκεκριμένο οδηγό θα χρειαστούμε το ADB στο PC μας και στη συσκευή μας. Στη συνέχεια ανοίξτε ένα command prompt/terminal και πληκτρολογήστε τη συγκεκριμένη εντολή.

 

adb shell

 

2. Για να αλλάξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας το edge screen handle size δώστε την εντολή settings put global edge_handle_size_percent insertvaluehere, όπου insertvaluehere πληκτρολογούμε μια τιμή που θέλουμε εμείς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο XDAdevelopers θέλουν να καλύπτει ολόκληρη την άκρη της οθόνης, οπότε επιλέγουμε το 100.00.

 

Σημείωση: Το handle size παραμένει το default επομένως για να κάνουμε την ρύθμιση να μείνει μεταβαίνουμε στα edge screen handle settings.

 

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν και μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone μας στη περίπτωση που δεν έχουμε κάποιο PC κοντά μας. Θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να είμαστε root. Συγκεκριμένα, μπορείτε να κατεβάσετε ένα terminal app, όπως το Termux και να δώσετε root permission. Το Termux είναι ένα καλό app και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

 

Δώστε την εντολή su για root permissions και στη συνέχεια την εντολή settings put global edge_handle_size_percent insertvaluehere, όπου insertvaluehere η τιμή που θέλουμε.

Link to comment
Share on other sites

Αφού γίνεται απευθείας από τις ρυθμίσεις σε 1 λεπτό . Γτ να γίνει όλο αυτό το πράγμα ?

GO HARD OR GO HOME

Send with SAMSUNG GALAXY S20+:kill:

Link to comment
Share on other sites

The size (and recognition area) can be tweaked in Settings, however, the maximum size you can set there is not enough for some users. If you feel like the edge handle is too small on your phone, you can easily change it to a custom value without root or much effort required, Edited by valadis.k
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...