Jump to content

Εφικτό το dual-booting ROMs στο Note 8: Να πως το κάνεις!


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/66653/dual-booting.jpg?today=1507384845

 

Στον σημερινό οδηγό μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το πρώτο Dualboot project για το Galaxy Note 8 το οποίο δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο XDA Developers. Αφορά συσκευές που έρχονται με Exynos επεξεργαστή και στην ουσία σου επιτρέπει να εγκαταστήσεις πολλές ROMs στη συσκευή σου. Λειτουργεί με patching των scripts εγκατάστασης της δευτερεύουσας ROM και του boot image για να μπορέσεις να φορτώσεις τα αρχεία της ROM από μια δευτερεύουσα θέση (/system/multiboot, /cache/multiboot, and /data/multiboot). Εξαιτίας του τρόπου υλοποίησής του, δεν είναι απαραίτητες αλλαγές στην πρωτεύουσα ROM.

 

Τι είναι συγκεκριμένα το DualBootPatcher;

Το DualBootPatcher είναι ένα ανοικτού κώδικα app που επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών ROMs σε μια και μόνο Android συσκευή. Λειτουργεί άψογα με τον τρέχοντα κώδικα και δεν απαιτείται κάποια τροποποίηση στη ROM προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαδικασία. Σύμφωνα με το XDA Developers αυτή τη στιγμή υπάρχουν 250+ υποστηριζόμενες συσκευές και οι διάφορες εκδόσεις αυτών.

 

Σημαντική διευκρίνηση: Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την διαδικασία που περιγράφουμε παρακάτω χάνετε την εγγύηση της συσκευής σας. Επιπλέον, το Myphone.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τυχόν πρόβλημα που εμφανίσει η συσκευή σας, ως αποτέλεσμα λανθασμένης επιτέλεσης της διαδικασίας. Συνεχίστε, αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.

 

Απαιτήσεις:

Custom Recovery (TWRP)

Μια ROM

Το Dual Boot Patcher app και το DualBootUtilities.zip. Για να κατεβάσετε τα αρχεία αυτά δείτε παρακάτω.

 

Τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή; Η εφαρμογή κάνει patch:

Custom Kernels για dual-boot support

ROMs για να μπορούν να εγκατασταθούν ως δευτερεύουσες

Google Apps packages για AOSP-based ROMs

SuperSU έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δευτερεύουσα ROM.

 

Πως να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή;

• Κατεβάστε, εγκαταστήστε και ανοίξτε την εφαρμογή.

• Κάντε swipe στα δεξιά για να ανοίξει το μενού. Πιέστε στο ROMs. Τώρα, αν είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιείτε σας ρωτήσει αν θέλετε να ρυθμίσετε το Kernel, κάτι το οποίο πρέπει να γίνει.

• Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, πηγαίνετε στην ενότητα ROM Settings και επιλέξτε Update Ramdisk. Θα την αναβαθμίσει και θα σας ζητήσει να κάνετε Reboot. Πιέστε Reboot Now ή Reboot later.

• Τώρα κατεβάστε οποιαδήποτε ROM θέλετε, ανοίξτε το app, ανοίξτε το menu, ανοίξτε το Patch Zip file από το μενού. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας έχει τεθεί σε (greatlte) και κάτω από το Partition configuration επιλέξτε secondary (θα εγκαταστήσει την δεύτερη ROM στο /system). Πιέστε συνέχεια και έπειτα επιλέξτε που θέλετε να αποθηκευθεί το αρχείο που έγινε patched. Θα δείτε το αρχείο να έχει μπει «στη σειρά», επιλέξτε Confirm από πάνω δεξιά.

• Το app θα κάνει patch το zip. Μόλις αυτό γίνει, επιστρέψτε στις ROMs.

• Πιέστε στο Flash zip files (το μεγάλο ροζ κουμπί κάτω δεξιά. Κάντε click στο ρόζ + πλήκτρο για να προσθέσετε το zip αρχείο που έγινε προηγουμένως patched.

• Αναζητήστε και εντοπίστε το αρχείο που κάνατε patch λίγο παραπάνω. Πατήστε πάνω στο αρχείο και επιλέξτε Keep Location. Τώρα επιβεβαιώστε το flash με το πλήκτρο που βρίσκετε στην πάνω δεξιά πλευρά. (Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα patched zip αρχεία και σε recovery).

• Πλέον θα ανοίξει το terminal και θα ξεκινήσει το flashing του αρχείου. Αυτό απαιτεί την υπομονή σας. Μόλις ολοκληρωθεί, θα σας ενημερώνει ότι η διαδικασία υπήρξε επιτυχής. Κάντε κλικ στο back για να μεταφερθείτε πίσω και πλέον θα δείτε τη νέα εγκατεστημένη ROM μαζί με την κύρια ROM.

• Τώρα μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση και να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο boot της δευτερεύουσας ROM. Εγκαταστήστε το Dualbootpatcher.apk ώστε να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να προβείτε σε εναλλαγή των ROMs. Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος να γίνει αυτό. Κάντε flash το DualbootUtilities.zip και πραγματοποιείστε εναλλαγή ROM χειροκίνητα.

 

Partitions Configurations:

Ο patcher προσφέρει αρκετές θέσεις για την εγκατάσταση ROMs

Primary: Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την εγκατάσταση ενός zip στην πρωτεύουσα ROM. Δεν απαιτείται, αλλά προτείνεται καθώς περιέχει κώδικα που αποτρέπει το zip από το να εγκατασταθεί και να επηρεάσει άλλες ROMs.

Dual: Dual/Secondary είναι η πρώτη multiboot θέση εγκατάστασης. Εγκαθίσταται στο partition του συστήματος. Πρόκειται για ένα καλό σημείο για την εγκατάσταση μιας δευτερεύουσας ROM, επειδή δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρου πέρα από τον εσωτερικό.

Multislots: Υπάρχουν τρία multislots: multi-slot-1, multi-slot-2, multi-slot-3. Στην περίπτωση αυτή εγκαθίσταται στο cache partition. Προορίζεται κυρίως για συσκευές, όπως το Galaxy S4, που έχουν ένα αρκετά μεγάλο cache partition.

Data Slots: Μπορεί να υπάρχει απεριόριστος αριθμός data slots. Εγκαθίστανται στο partition των δεδομένων και καταλαμβάνουν τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για συσκευές όπου το system partition είναι σχεδόν πλήρες και το cache partition είναι μικρό. Αυτά τα slots φέρουν τις ονομασίες «data-slot-[id] όπου id μπαίνει κάτι που εσείς ορίζετε στο app.

Extsd – slots: Μπορεί να υπάρχει απεριόριστος αριθμός extsd-slots. Εγκαθίστανται στην εξωτερική SD κάρτα, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς κρατά την ROM εκτός εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Σημειώστε εδώ ότι τα data files της ROM συνεχίζουν να αποθηκεύονται στο data partition.

 

Πως να κάνω boot σε άλλη ROM;

• Μεταβείτε στην ενότητα ROMs της εφαρμογής

• Κάντε κλικ στη ROM που θα θέλατε να κάνετε boot. Θα πρέπει να βλέπετε ένα μήνυμα Switching ROM. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα δείτε ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι η αλλαγή της ROM ήταν επιτυχής. Πλέον, κάντε μια απλή επανεκκίνηση της συσκευής και αυτή θα μεταβεί στη ROM που επιλέξατε προηγουμένως. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε το App σε όλες τις ROMs που θέλετε να εγκαταστήσετε, αλλιώς δεν θα μπορείτε να κάνετε boot στις άλλες ROMs.

 

Apps / Data sharing:

 

Το DualBootPatcher πολύ πρόσφατα έλαβε υποστήριξη για sharing apps και των δεδομένων αυτών των εφαρμογών μεταξύ των ROMs. Ίσως το sharing που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή σαν όρος να είναι κάπως παραπλανητικός. Το feauture αυτό στην πραγματικότητα κάνει το Android να φορτώνει τα shared apps και τα δεδομένα από μια κεντρική τοποθεσία /data/multiboot/_appsharing. Επομένως, δεν κάνετε sharing των apps από μια ROM σε μια άλλη. Οι ROMs απλώς φορτώνουν τα apps από μια shared τοποθεσία.

 

Για να χρησιμοποιήσετε το app sharing ακολουθήστε αυτά τα βήματα σε κάθε ROM που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό:

 

1. Εγκαταστήστε την επιθυμητή εφαρμογή

2. Ανοίξτε την εφαρμογή DualBootPatcher και μεταβείτε στο App Sharing του navigation drawer.

3. Ενεργοποιείστε το individual app sharing

4. Πιέστε στο Manage shared applications και ενεργοποιείστε το APK/data sharing για κάθε app.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τα προγράμματα που αναφέρονται από εδώ. Τις πληροφορίες για την σύνταξη του οδηγού, αντλήσαμε από το XDA Developers. Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες συμβουλευθείτε τον σύνδεσμο της πηγής

 

Αν σου άρεσε ο οδηγός

ακολούθησε μας στο Facebook με ένα like.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...