Jump to content

Sony Xperia XZ1

bill_thes
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νομίζω ότι τι έγραψα και πιο πάνω . Χρησιμοποιώ τον charger του g6 και δουλευει μια χαρά.

Πριν από αυτό ειχα δοκιμάσει του s8 και του p10 και δεν λειτουργούσαν ,λόγω του διαφορετικού CPU (exynos και Kirin αντίστοιχα)

Sent from my G8341 using Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 54 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Την μαύρη , όχι δεν του φοραω κάποιο τζαμι .

Μάλιστα, οk φίλε, σ ευχαριστώ

----- προσθήκη μηνύματος 89 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fb.fluid

Πέρασα αυτή την εφαρμογή, ακολούθησα τις οδηγίες που έχει, απενεργοποίησα τη nav bar (μια απλή adb εντολή είναι) και χειρίζομαι μόνο με gestures το κινητό. Σε συνδυασμό με τα gestures του Nova είναι άψογο.

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε nova δουλεύει σωστά; με update θα χρειαστεί πάλι η διαδικασία από την αρχή;

Εννοείται ότι δουλεύει σωστά. Απλώς εγώ έχω βολευτεί αφάνταστα και με τα gestures του Nova για άνοιγμα εφαρμογών, οπότε τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.

Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση αναβάθμισης, λογικά δεν θα έχει θέμα.

Μάλιστα, οk φίλε, σ ευχαριστώ

----- προσθήκη μηνύματος 89 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε nova δουλεύει σωστά; με update θα χρειαστεί πάλι η διαδικασία από την αρχή;

Sent from my Xperia XZ1 using Tapatalk

Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

Ok φιλε, θα το δοκιμασουμε καποια στιγμη ,χρειαζεται να κανουμε πραγματα που επρεπε να υπηρχαν εξαρχης , οπως και το wificall :cry:

Εννοείται ότι δουλεύει σωστά. Απλώς εγώ έχω βολευτεί αφάνταστα και με τα gestures του Nova για άνοιγμα εφαρμογών, οπότε τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.

Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση αναβάθμισης, λογικά δεν θα έχει θέμα.

Δεν έχει θέμα με αναβάθμιση . Mε το Oreo χρησιμοποιούσα το navigation gestures από XDA και οταν έκανε το update σε pie λειτουργούσε κανονικά . Απλά το έβγαλα για να ψάξω κάποια στιγμή κάποια καλύτερη . Τώρα μάλλον θα δοκιμάσω αυτήν που έβαλε ο φίλος.

Follow the White Rabbit....

Φασαρία ιδιαίτερη δεν έχει.

https://www.xda-developers.com/install-adb-windows-macos-linux/

Ξεκινάς εδώ για εγκατάσταση adb στο pc, εάν δεν το έχεις.

Μετά εγκαθιστάς την εφαρμογή που ανέφερα παραπάνω, η οποία έχει αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις (βασικά μια απλή εντολή μέσω command line είναι).

Δεν λέτε και σε μας στα ελληνικά πως να το κάνουμε; έχει φασαρία;

Παω να κανω εγκατασταση το adb και δεν ξερω αν το εκανα σωστα ,αφου εχω κανει οτι λεει στο site μου βγαζει μηνυμα list of device attached ,ειμαστε οκ;εγινε η δουλεια η οχι; συνεχιζω;

Παω να κανω εγκατασταση το adb και δεν ξερω αν το εκανα σωστα ,αφου εχω κανει οτι λεει στο site μου βγαζει μηνυμα list of device attached ,ειμαστε οκ;εγινε η δουλεια η οχι; συνεχιζω;

Θα είναι εντάξει αν κάτω από το list of device εμφανίζεται το id του κινητού όταν το έχεις συνδέσει

Ευχαριστω Leo ,τελικα το καταφερα ,μαλλον κατα λαθος :D, επιτελους :) ,καποια στιγμη θα ηθελα να περασω απο την αρχη το firmware της cosmote ,εχω καιρο να ασχοληθω με αυτα και μου φαινονται βουνο :wacko:

Καταναλωση μπαταριας εχουμε απο αυτην την εφαρμογη; να εχει λιγο δεν πειραζει ,εδω εγινε η δουλεια μας

Εμένα μου γράφει ότι η συγκεκριμένη δεν κατανάλωσε τπτ από την τελευταία φόρτιση.

Γενικά με την μπαταρία είμαι μια χαρά πάντως, παρότι την φοβόμουν. Μου βγάζει 5+ ώρες sot, με αρκετή 4g+ χρήση. Σήμερα πχ που είμαι όλη μέρα σπίτι με wifi είμαι στο 33% με 6:30 ώρες sot.

Ευχαριστω Leo ,τελικα το καταφερα ,μαλλον κατα λαθος :D, επιτελους :) ,καποια στιγμη θα ηθελα να περασω απο την αρχη το firmware της cosmote ,εχω καιρο να ασχοληθω με αυτα και μου φαινονται βουνο :wacko:

Καταναλωση μπαταριας εχουμε απο αυτην την εφαρμογη; να εχει λιγο δεν πειραζει ,εδω εγινε η δουλεια μας

Nick και να έχει λίγη κατανάλωση προσωπικά δεν με πειράζει, καλά τι εφαρμογή είναι αυτή; καταπληκτικό αποτέλεσμα, μπράβο, αυτό που έψαχνα από την πρώτη μέρα

Παιδια υπάρχει τρόπος ορισμενες εφαρμογές να πιάνουν όλη την οθόνη;

Φίλε αν κάνεις αυτό που αναφέρουν πιο πίσω τα παιδιά, θα έχεις full screen παντού, ότι καλύτερο δηλαδή

Η εφαρμογή φαίνεται να είναι καλύτερη από αυτήν του XDA που είχα πριν .....

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fb.fluid

Πέρασα αυτή την εφαρμογή, ακολούθησα τις οδηγίες που έχει, απενεργοποίησα τη nav bar (μια απλή adb εντολή είναι) και χειρίζομαι μόνο με gestures το κινητό. Σε συνδυασμό με τα gestures του Nova είναι άψογο.

Follow the White Rabbit....

https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7718465

Πως θα εχω full screen παντου?

Καλησπερα.Η sony παντως εχει κατι θεματα για να προσαρμοσεις στο κινητο σου που δεν παιζονται!Τρομερα και με φοβερη αναλυση ειδικα στο xz1.

----- προσθήκη μηνύματος 46 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ξερετε τι ειναι η λειτουργια "φωτομετρηση" που υπαρχει στην καμερα?

Τσάμπα προσπαθείς,δεν έχω πετύχει black theme που να κάνει τις ρυθμίσεις μαύρο.εαν ξέρει κάποιος ας μας πει.

Έχω το Xz1 εγώ και ο αδερφός μου.

Του αδερφού μου στον πίνακα ειδοποιήσεων έχω σκούρο φόντο και εμένα λευκό.

Όταν έκανα το update για το pie έγινε σκούρο και μετά κάτι έκανα και ασπρισε.

Υπάρχει κάποια ρύθμιση για να διαλέξεις;

Το έκανα restart το κινητό και έγινε σκούρο το φόντο.

Μάλλον θα είχε φάει κάποιο κόλλημα.

11 μέρες χωρίς επανεκκίνηση θα έφριξε μάλλον.

Edited by Thunderchild

Έχω το Xz1 εγώ και ο αδερφός μου.

Του αδερφού μου στον πίνακα ειδοποιήσεων έχω σκούρο φόντο και εμένα λευκό.

Όταν έκανα το update για το pie έγινε σκούρο και μετά κάτι έκανα και ασπρισε.

Υπάρχει κάποια ρύθμιση για να διαλέξεις;

Μήπως αλλάζει με βάση το wallpaper;

Έχω μαύρο φόντο με τον πίνακα ειδοποιήσεων να είναι μαύρος και αυτός, πάντως το μαύρο χρώμα του πάει πολύ, σε μαύρη συσκευή, κόσμημα

Edited by dimtz

Μήπως αλλάζει με βάση το wallpaper;

Έχω μαύρο φόντο με τον πίνακα ειδοποιήσεων να είναι μαύρος και αυτός, πάντως το μαύρο χρώμα του πάει πολύ, σε μαύρη συσκευή

Ότι θέμα και να άλλαζα έμενε ίδιος.

Με την επανεκκίνηση έστρωσε. Μου φαίνεται πολύ καλύτερο το σκούρο και εμένα.

Καλησπέρα σε όλους...

Παρακολουθώ κάποια θέματα του forum για συσκευές που με ενδιέφεραν.Είμαι συνηθισμένος σε Samsung menu-settings σε παλιό android version με φωτιζόμενα capacitive buttons εκτός οθόνης,μάλλον οτι καλύτερο,τουλάχιστον σε κινητό με bezels και όχι bezeless.

Εχω το XZ1 περίπου 1 εβδομάδα,το πήρα στα 229€.Με το που βγήκε απο το κουτί έβαλα θήκη και tempered glass.

Το σκάλισα λίγες ώρες με το Android 8 και τράβηξα μερικές φωτογραφίες και βίντεο βράδυ.Πέρασα το Android 9.

Ακόμα χρησιμοποιώ το παλιό μου κινητό,δεν έχω περάσει εφαρμογές στο XZ1,ούτε sim.

Ας πω την γνώμη μου:

Θετικά:

1)Καθαρή και ευκρινής οθόνη σε σωστό ratio 16:9 με καλές γωνίες θέασης

2)Σχετικά καθαρός και ποιοτικός ήχος σε καλή ένταση,νομίζω πως θα έπρεπε να είχε λίγο μπάσο.

3)Camera button 4)Stereo speakers 4)Αδιάβροχο 5)Led notification

6)Δυνατό Cpu+Gpu 7))Ικανοποιητικό μέγεθος Ram+Rom 8)Super slow motion 7)Ελαφρύ UI

Αρνητικά:

1)Δεν έχει OIS 2)On screen buttons 3)Μεγάλα bezels και χωρίς καμπύλες με γωνίες(Υποκειμενικό) 4)Αδύναμος φακός flash 5)Δεν παίρνει Gcam

Ερωτήσεις:

1)Να κάνω hard reset λόγω pie update;Θα είναι όπως πρίν;Καλύτερα μέσω recovery mode;(Με ποιά κουμπιά μπαίνει; )για να γίνει clear data+clear cache η δεν χρειάζεται σε καινούργια συσκευή;

2)Γιατί δεν υπάρχει επιλογή στα αρχεία για αποστολή μέσω Wi-Fi Direct;

3)Ποιές άχρηστες εφαρμογές να σβήσω;

4)Πως ενεργοποιείται η οθόνη σε λευκό για φωτισμό στην μπροστινή κάμερα;

5)Το super slow motion 960 fps είναι σε ανάλυση 720p η αναβαθμίστηκε σε 1080p;Υπάρχει επιλογή για 120fps;

6)Πριν το update σε pie είχε επιλογή για video recording σε FHD 30+60fps, τώρα μόνο σε 60.Τι έχεις γίνει,μήπως έχω ενεργοποιήσει κάποια άλλη ρύθμιση και δεν βγάζει την επιλογή;

7)Ποιά micro sd έχετε βάλει;Η Samsung Evo Plus U3 είναι καλή επιλογή για καλές ταχύτητες και 4K;

Edited by Leon_08

Καλησπέρα σε όλους...

Παρακολουθώ κάποια θέματα του forum για συσκευές που με ενδιέφεραν.Είμαι συνηθισμένος σε Samsung menu-settings σε παλιό android version με φωτιζόμενα capacitive buttons εκτός οθόνης,μάλλον οτι καλύτερο,τουλάχιστον σε κινητό με bezels και όχι bezeless.

Εχω το XZ1 περίπου 1 εβδομάδα,το πήρα στα 229€.Με το που βγήκε απο το κουτί έβαλα θήκη και tempered glass.

Το σκάλισα λίγες ώρες με το Android 8 και τράβηξα μερικές φωτογραφίες και βίντεο βράδυ.Πέρασα το Android 9.

Ακόμα χρησιμοποιώ το παλιό μου κινητό,δεν έχω περάσει εφαρμογές στο XZ1,ούτε sim.

Ας πω την γνώμη μου:

Θετικά:

1)Καθαρή και ευκρινής οθόνη σε σωστό ratio 16:9 με καλές γωνίες θέασης

2)Σχετικά καθαρός και ποιοτικός ήχος σε καλή ένταση,νομίζω πως θα έπρεπε να είχε λίγο μπάσο.

3)Camera button 4)Stereo speakers 4)Αδιάβροχο 5)Led notification

6)Δυνατό Cpu+Gpu 7))Ικανοποιητικό μέγεθος Ram+Rom 8)Super slow motion 7)Ελαφρύ UI

Αρνητικά:

1)Δεν έχει OIS 2)On screen buttons 3)Μεγάλα bezels και χωρίς καμπύλες με γωνίες(Υποκειμενικό) 4)Αδύναμος φακός flash 5)Δεν παίρνει Gcam

Ερωτήσεις:

1)Να κάνω hard reset λόγω pie update;Θα είναι όπως πρίν;Καλύτερα μέσω recovery mode;(Με ποιά κουμπιά μπαίνει; )για να γίνει clear data+clear cache η δεν χρειάζεται σε καινούργια συσκευή;

2)Γιατί δεν υπάρχει επιλογή στα αρχεία για αποστολή μέσω Wi-Fi Direct;

3)Ποιές άχρηστες εφαρμογές να σβήσω;

4)Πως ενεργοποιείται η οθόνη σε λευκό για φωτισμό στην μπροστινή κάμερα;

5)Το super slow motion 960 fps είναι σε ανάλυση 720p η αναβαθμίστηκε σε 1080p;Υπάρχει επιλογή για 120fps;

6)Πριν το update σε pie είχε επιλογή για video recording σε FHD 30+60fps, τώρα μόνο σε 60.Τι έχεις γίνει,μήπως έχω ενεργοποιήσει κάποια άλλη ρύθμιση και δεν βγάζει την επιλογή;

7)Ποιά micro sd έχετε βάλει;Η Samsung Evo Plus U3 είναι καλή επιλογή για καλές ταχύτητες και 4K;

Το Ois είναι ένα ελάττωμα αλλά αν ψαχτεις λιγο με τις Manual ρυθμίσεις δε θα σου λείψει καθόλου.. Στο Auto νύχτα υστερεί..

Για τις εφαρμογές και να τις αφησει; δε τρέχει τίποτα το κινητό είναι τόσο δυνατό που δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις..

Στο μενού της μπροστινή κάμερας πάνω αριστερά έχει λειτουργίες για Flash ...

Με το pie πήρε και την αναβαθμιση για Super slow motion στα 1080p έχει επιλογή Full hd , η Hd (720)

Απλά τα 60 fps το λέει.. Όταν επιλέγεις full hd εννοείτε ότι είναι στα 30 ...

Για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη...

Sony Ζ5 compact, Sony XZ1, Sony Xperia 5 - Samsung Galaxy tab S2 2016

Kia sportage ex full

Δε νομιζω να εχει recovery menu,κανε το μεσα απο το μενού.στο βιντεο εχει vga 720p στα 4:3 και 720p στα 16:9 και μετα 1080 60fps και 4k.

Να τραβας 1080 ειναι πολυ καλο αποτελεσμα εαν δεν έχεις 4k tv.

Στο slow mo εχει hd δύο κάδρα εγω 720p το καταλαβαινω δηλαδή και εχει και 120fps εαν θες.

• The title was changed to Sony Xperia XZ1