Antiochos Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Με μεγάλη μου λύπη βλέπω ότι αντί να δούμε τι θα έπρεπε να κάνουμε ενωμένοι ως έθνος για το πρόβλημα που έχουμε, ως Έλληνες όπως πάντα τρωγόμαστε μεταξύ μας! Σαφώς και το όνομα δεν τόσο σημαντικό πρόβλημα όσο η ιστορία που κουβαλάει και η παραποίηση της! :p Σύμφωνα με τη λογική ορισμένων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ονόματος (που για μένα είναι η κορυφή του παγόβουνου).Υπάρχουν μόνο μερικοί "γελοίοι" Έλληνες που ασχολούνται με "μπούρδες". Σεβαστή η θέση τους, ας μας επιτρέψουν όμως να διαφωνούμε. Αναρωτιέμαι,πώς είναι δυνατόν να μην εμφανίζονται έριδες όταν μερικοί εμφανίζονται σκοπιανικότεροι των σκοπιανών? Αμφιβάλλεις μήπως πως όταν αρχίσει να τίθεται θέμα μακεδονικής μειονότηταςστην βόρεια ελλάδα ο Ovelix και ορισμένοι άλλοι εδώ θα είναι οι πρώτοι που θα στέρξουν να υποστηρίξουν τις θέσεις των Σκοπιανών? Όχι βεβαίως λόγω κάποιου φαντασιώδους "ανθελληνισμού" που υποτίθεται τους χαρακτηρίζει, αλλά λόγω ημιμάθειας και ενός κακώς νοούμενου "προοδευτισμού". Είχα και εγώ ανάλογες θέσεις στο παρελθόν μέχρι που είδα τους Σκοπιανούς εν δράσει στις Η.Π.Α. και στον Καναδά και αναθεώρησα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Προ, μην συγκρίνεις την Τουρκία με τα Σκόπια. Είναι προφανείς οι διαφορές τους τόσο στην άσκηση πιέσεων όσο και στην ικανότητα να ελίσσονται διπλωματικά. Επίσης ο τρόπος που απλουστεύω τις "δηλώσεις" έχει να κάνει με τον χώρο που τις γράφω. Φόρουμ για κινητά είναι, δεν είναι το αμφιθέατρο των Διεθνών Σπουδών. Αμφιβάλλεις μήπως πως όταν αρχίσει να τίθεται θέμα μακεδονικής μειονότηταςστην βόρεια ελλάδα ο Ovelix και ορισμένοι άλλοι εδώ θα είναι οι πρώτοι που θα στέρξουν να υποστηρίξουν τις θέσεις των Σκοπιανών? Όχι βεβαίως λόγω κάποιου φαντασιώδους "ανθελληνισμού" που υποτίθεται τους χαρακτηρίζει, αλλά λόγω ημιμάθειας και ενός κακώς νοούμενου "προοδευτισμού". ... Να μιλάς για τον εαυτό σου. Όσο για τα περί "ημιμάθειας"..... :lol: έχεις μια ιδιαίτερη ικανότητα να αξιολογείς τους ανθρώπους :w00t: :lol: http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Προ, μην συγκρίνεις την Τουρκία με τα Σκόπια. Είναι προφανείς οι διαφορές τους τόσο στην άσκηση πιέσεων όσο και στην ικανότητα να ελίσσονται διπλωματικά. Ε, δεν κρατιεμαι, θα απαντησω :lol: Η διπλωματια δεν παιρνει υπ'οψιν μονο την τρεχουσα κατασταση. Τωρα, οντως, η τουρκια ειναι περιφερειακη υπερδυναμη, η ελλαδα χωρα σταθεροτητας και τα σκοπια κρατιδιο. Το πως θα ειναι οι συσχετισμοι σε 50-100 χρονια, δυσκολο να προβλεψει κανεις. Και δεν λεω απαραιτητα οτι τα σκοπια θα γινουν υπερδυναμη. Αλλα ευκολα η ελλαδα μπορει να εχει προβληματα π.χ. λογω υπογεννητικοτητας. Αρα, εαν υπαρχει ηδη μια παγιωμενη αντιληψη και ξαφνικα η ισοροπια δυναμεων διαταραχτει, τι γινεται; Αυτα, και τελος απο μενα (το εννοω τωρα) :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Σε 50-100 χρόνια όλη η Ευρώπη θα είναι ένα κράτος και όλα αυτα που συζητάμε δεν θα εχουν καμία σημασία. Ούτε οι αλυτρωτισμοί, ούτε τα εδάφη, ούτε τα κρατίδια. Το ότι αναλωνόμαστε σε κόντρες με έννοιες του 19ου αιώνα ενώ βρισκόμαστε στον 21ο, απλώς μας απομακρύνει από το στόχο μας. http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 OveLix έχω μια απορία... Υπάρχει κάτι για το οποίο να έχεις συμφωνήσει σε αυτή τη συζήτηση; Προς τι όλη αυτή η αντιδραστικότητα; Όλοι έχουμε λάθος και λέμε ανακρίβειες; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Σε 50-100 χρόνια όλη η Ευρώπη θα είναι ένα κράτος και όλα αυτα που συζητάμε δεν θα εχουν καμία σημασία. Ούτε οι αλυτρωτισμοί, ούτε τα εδάφη, ούτε τα κρατίδια. Το ότι αναλωνόμαστε σε κόντρες με έννοιες του 19ου αιώνα ενώ βρισκόμαστε στον 21ο, απλώς μας απομακρύνει από το στόχο μας. Ευσεβεις ποθοι... :rolleyes: η Ευρωπη ποτε δε θα γινει ενα κρατος,ευτυχως ή δυστυχως...τα ιδια λεγανε και πριν απο 50,100,150 χρονια.Με ελαχιστα βηματα προς τα μπρος,πανω κατω στο ιδιο σημειο βρισκομαστε.... :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Από το 1945 και μετά τα πράγματα ακολουθούν αυτή την κατεύθυνση, είτε σου αρέσει είτε όχι. Προς την ενωμένη Ευρώπη. Το αν θα γίνει τελικά ή όχι ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. QTiVoCo, ακριβώς το ίδιο θα μπορούσα να πω και εγώ για σένα. Η διαφωνία είναι η βάση για μια δημιουργική συζήτηση. Το πρόβλημα έρχεται όταν κάποιος σαν εσένα θεωρεί ότι είμαι θεμελιωδώς λάθος ενώ εγώ ξέρω πολύ καλά και το δηλώνω ότι όλοι μας έχουμε εν μέρει δίκιο. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, δεν πάω να επιβάλλω την άποψή μου (δεν μπορώ, αντικειμενικά, τι αξία θα είχε άλλωστε στο τέλος-τέλος; ). Χαίρομαι να συζητώ, χαίρομαι να ακούω την άλλη άποψη αλλά δεν μπορώ να μην την κρίνω όπως και ο άλλος κρίνει τη δική μου. Άποψή μου είναι λοιπόν ότι η Ευρώπη ξεκίνησε μία προσπάθεια η οποία θα καταλήξει τελικά στην ένωση. Όχι ίσως με τη μορφή που έχουν οι ΗΠΑ αλλά ουσιαστικά θα είναι το ένα και το αυτό. Στην Ευρώπη αυτή έννοιες όπως "εδαφικές διαφορές", "αλυτρωτισμός" και "κλοπή συμβόλων" δεν θα έχουν καμία θέση γιατί απλούστατα οι άνθρωποι θα ασχολούνται με σοβαρότερα πράγματα από το ποιος είναι απόγονος ποιου και σε ποιον ανήκουν δυο βραχονησίδες. http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 QTiVoCo, ακριβώς το ίδιο θα μπορούσα να πω και εγώ για σένα. Η διαφωνία είναι η βάση για μια δημιουργική συζήτηση. Το πρόβλημα έρχεται όταν κάποιος σαν εσένα θεωρεί ότι είμαι θεμελιωδώς λάθος ενώ εγώ ξέρω πολύ καλά και το δηλώνω ότι όλοι μας έχουμε εν μέρει δίκιο. Είπα ότι είσαι λάθος σε όλα; Απλά βλέπω ότι από μέρους σου υπάρχει πάντα μια διαφορετική συνήθως άποψη σε ότι λέει κάποιος... κάνε και λίγο σκόντο βρε αδερφέ! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Χαχα, είναι επειδή στα σημεία που συμφωνώ δεν νιώθω την αναγκη να κάνω κάποιο σχόλιο. Τα σημεία διαφωνίας είναι που μου δίνουν την αφορμή. Τέσπα.... http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Από το 1945 και μετά τα πράγματα ακολουθούν αυτή την κατεύθυνση, είτε σου αρέσει είτε όχι. Προς την ενωμένη Ευρώπη. Το αν θα γίνει τελικά ή όχι ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Ναι,το ειδαμε...τοσο ενωμενη που σφαζονται για το αν θα πρεπει να εχουν κοινο συνταγμα,κοινο νομισμα,κοινο στρατο κλπ...αλλα δε μιλαω αλλο γιατι θα βγουμε εντελως οφτοπικ... :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 2 χρόνια μένω στο διαμέρισμα που μένω στα ΧΑνιά και τώρα καταλαβα ότι ο διπλανός μου είναι Σκοπιανός...προπαγάνδα τώρα :P http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Ξεκίνησε στο Alter η εκπομπή Αθέατος Κόσμος για την Μακεδονία!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Και μάλιστα είναι ο κ Τρανταφυλλίδης καλεσμένος. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1100511#post1100511 [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 κ.Βέλλιος:Το να επικαλείσαι την Ιστορία σου είναι είναι ιστορικός ρατσισμός :lol: :rotfl: Τι είπε ρε το άτομο; [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Καλά είναι τελείως "τσίου" μερικοί εκεί μέσα! Όπως και ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών που μιλούσε για τον Δαρβίνο και το big bang----> που πας ρε Καραμήτρο!!! Αυτόν είχαμε εκπρόσωπο της χώρας μας στο εξωτερικό; Τώρα εξηγούνται πολλά! :p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Το άλλο το καρυφαίο από ρεπορτάζ με Σκοπιανό καθηγητή... Ήταν Έλληνας ο Μέγας Αλέξανδρος; Όχι ήταν διεθνής-κοσμοπολίτης!!! :confused: Άρα όλοι οι κάτοικοι της Μακεδονίας αν σας ρωτήσουν τι καταγωγή έχετε, θα πρέπει να λέτε, "η καταγωγή μου είναι διεθνής-κοσμοπολίτικη" (ακούγεται και γκλάμουρ!) :p :p :p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Όπως και ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών Σε ποιον ακριβώς αναφέρεσαι (επειδή δεν το βλέπω :O ) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Σε 50-100 χρόνια όλη η Ευρώπη θα είναι ένα κράτος και όλα αυτα που συζητάμε δεν θα εχουν καμία σημασία. Ούτε οι αλυτρωτισμοί, ούτε τα εδάφη, ούτε τα κρατίδια. Το ότι αναλωνόμαστε σε κόντρες με έννοιες του 19ου αιώνα ενώ βρισκόμαστε στον 21ο, απλώς μας απομακρύνει από το στόχο μας. Υπεραπλουστευτισμος #1732. Εξωτερικη πολιτικη δεν κανεις με δεδομενο οτι θα γινει κατι σε 50 χρονια. Πρεπει να εξεταζεις κατα το δυνατον ολα τα σεναρια. Αυτο που λες εσυ, ειναι ενα σεναριο (με αρκετες πιθανοτητες). Καποιος αλλος μπορει να υποστηριζει οτι σε 50 χρονια θα μαινεται θρησκευτικος πολεμος στην ευρωπη (και αν κοιταξεις προς γαλλια μερια, ισως πρεπει να τον παρουμε πιο σοβαρα απ'οτι αρχικα νομιζαμε). Αρα, αυτο που λες δεν ειναι τροπος ασκησης εξωτερικης πολιτικης, αλλα best case scenario. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 δηλαδη σε 50 χροναι πιστευεται οτι θα υπαρχει η.π.α και η.π.ε ε δεν νομιζω κυριως διοτι η ευρωπη ειναι ενα αχουρι το οποιο για να καθαρισει πρεπει τα βαλκανια να γινουν "ενα" κοινη γραμμη σχεδον σε ολα και οχι ο καθενας να θελει κομματι απο την χωρα του αλλου στην ουσια δεν διαφερουμε και πολυ απο τα αρχαια χρονια απλως και λιγη σαλτσα απο πανω για να δεσει το φαγητο @hostolis πιστευει οτι εν μερει δεν λεει την αληθεια? εσυ αμα ησουν αρχαιος ελληνας και μας εβλεπες τωρα? τι θα εκανες? προφανως θα ετριζαν ο ταφος σου και μερικων χιλιαδων ακομη.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Υπεραπλουστευτισμος #1732. Πριν 10 χρόνια, σε κάποιο φόρουμ της Compulink, έλεγα ότι σύντομα στην Ευρώπη θα έχουμε ένα νόμισμα και θα κυκλοφορούμε παντού χωρις διαβατήριο. Μερικοί με ειρωνεύτηκαν λέγοντας μάλιστα ότι η Ευρώπη είναι μπουρδέλο, ότι ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία το απέδειξε, ότι Γάλλοι και Γερμανοί δεν θα κάνουν ποτέ χωριό, ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ τη δραχμή και άλλα πολλά. Σήμερα βλέπετε τι γίνεται. Χώρες της πρώην γιουγκοσλαβίας στην ΕΕ, όπως και πολλές άλλες πρώην κομμουνιστικές. Ένιαίο νόμισμα, οικονομική ένωση, ελεύθερη διακίνηση. Αν μερικοί δεν μπορούν να διακρίνουν το μονοπάτι που τραβά η Ευρώπη το οποίο (με όλες τις δυσκολίες βέβαια, τίποτε στην ιστορία δεν έγινε απροβλημάτιστα) οδηγεί στην ενοποίηση με βάση τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, τότε δεν έχω τι άλλο να προσθέσω. Σύμφωνα με τις αρχές της EE απαγορεύονται εντελώς εδαφικές διεκδικήσεις και όσο περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γίνοντα μέλη τόσο περισσότερο η Ευρώπη θα κερδίζει επειδή θα ασχολείται λιγότερο με σύνορα, στρατούς και διπλωματικές απειλές και περισσότερο με την πρόοδο. Εκτός αν κάποιοι πιστέυετε ότι η ΕΕ θα διαλυθεί οπότε πάω πάσο επίσης. (προ, οι ταραχές στη Γαλλία είναι συγκυριακές. Δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι συντελείται η νέα γαλλική επανάσταση). http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Απο την αρχη: Οντως, αυτα που λες εχουν μια σοβαρη πιθανοτητα να συμβουν. Αλλα αν εσυ εχεις την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ οτι αυτη θα ειναι η καταληξη της ευρωπης σε 50 χρονια, δεν εχω τι αλλο να προσθεσω. Υποκλινομαι στο Νοστραδαμοβελιξ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Υποκλινομαι στο Νοστραδαμοβελιξ. :lol: :lol: LOL :lol: :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Από Ναυτεμπορική: Ε.Ε.: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΤΑΞΗ ΜΟΝΟ ΩΣ FYROM. http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Σύμφωνα με τις αρχές της EE απαγορεύονται εντελώς εδαφικές διεκδικήσεις Το ιδιο ισχυει και για τις αρχες του ΝΑΤΟ αλλα δεν νομιζω οι Τουρκοι να πτοουνται.Καλες ειναι αρχες αλλα πρεπει και να τηρουνται.Παντως στα βασικα συμφωνω μαζι σου Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 μηπως ειδατε τι ειπε ο τουρκος ναυαρχος? ξεγελασαμε τους ελληνες στα ημια στειλαμε τα ουκ μας στην νησιδα αλλα δεν ηταν εκει.... δεν ειπε ομως οτοι εβγαλε ενα στοιχειο απο αμφιβιους μονο και οτι οταν ανεβηκαν οι δικοι μας στα ημια και τους ειχαν ηδη "στοχευσει" αποφασισαν να πανε στην καλολυμνο αλλα ελα που εκει υπηρχε ενα αγημα καταδρομεων και αλλες δυο πανω σε κανονιοφορους ξεχασε να πει οτι ο στολος τους ηταν ηδη στοχοποιημενος απο τον ναυσταθμο της σαλαμινας οπως και τα υποβρυχια τους τεσπα ειναι off topic αλλα δεν αντεξα... @ovelix η ευρωπη ειναι ενα μπουρδελο και το ξερεις τρανο παραδειγμα στο ιρακ και στην τουρκια οπου η αμερικη μιλαγε εξ ονοματος της ευρωπης.... και επεισοδια γινονται σε γερμανια και βελγιο Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts