hydro Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Αγαπητέ βάμπ, διαφωνώ εκ των αποτελεσμάτων-πραγμάτων. Δεν ειναι δυνατών τόοοοσα χρόνια όοοοολοι οι πολιτικοί να ειναι βλάκες-ηλίθιοι. Αλλου ειναι το πρόβλημα. Εκτος και αν λέμε ανοησίες τώρα, οτι οι πολιτικοί των σκοπίων ειναι εξυπνώτεροι και πιο έμπειροι,η της Τουρκίας. Μέγα Παράδειγμα το οτι κάθε ενα απο τα 2 μεγάλα κόματα κάνει κριτική για τις εθνικές ήττες όταν ειναι αντιπολίτευση και κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα ως κυβέρνηση. Γιατι; Μα γιατι δεν ειναι λάθη. Αγαπητέ μου (και λοιποί) το πρόβλημα βρίσκεται πιο βαθιά. Στην κηδεμονία, εξωτερική εξάρτηση αλλα και σχέδια αυτών που δεν έχουν το σθένος 10ετίες τώρα, να τα πούνε ανοικτά στους λαούς. Θέλουν εναν ρόλο για τα Σκόπια τέτοιον που σιγά σιγά να προκαλούνε αρνητικές εξελίξεις για την δική μας χώρα, το ίδιο υσχίει και για τους τούρκους. Οι πατρώνοι έχουν το σχέδιο σε εξέλιξη. Δεν θα αναλύσω αυτονόητα για νοήμονες. Σκεφτείτε την πολιτική ευρύτερα της βαλκανικής των 50 τελευταίων χρόνων. Θυμηθείτε μάλιστα το τι συμβαίνει τώρα, ωστε να καταλάβαιτε και τα επόμενα επεισόδια που θα ζήσουμε στα επόμενα χρόνια. ετσι οπως τα ειπες μου θυμησες ενα παιδι ο οποιος πιστευε στην ομας <ε> και μου ελεγε κατι πραγματα που θα συμβουν και καλα... :p :p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Σκεφτείτε την πολιτική ευρύτερα της βαλκανικής των 50 τελευταίων χρόνων. Θυμηθείτε μάλιστα το τι συμβαίνει τώρα, ωστε να καταλάβαιτε και τα επόμενα επεισόδια που θα ζήσουμε στα επόμενα χρόνια. Το μόνο που βλέπω τα τελευταία 50 χρόνια είναι την Ελλάδα να αναπτύσσεται έτη φωτός εμπρός από τους γείτονές της και το μόνο που βλέπω εδώ μέσα είναι κάτι τύπους που λένε "ακόμα δεν είδατε τίποτα, τα χειρότερα έρχονται, θυμηθείτε αυτά που σας λέω για τα επόμενα 50 χρόνια". Εντάξει πια, το μάθαμε. Θα μας πάρουν τα εδάφη και τη γλώσσα και μετά θα εξαφανιστούμε. :cry: http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 μα ενας λογο που γινεται και αυτο ειναι οτι ημαστε η μοναδικη χωρα στον κοσμο οπυ εχει καταφερει και εχει τοση πολλη ιστορια και συναμα λαμπρο μελλον......... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Tι ακριβώς σου κάνει εντύπωση; Υ.Γ. Πριν απαντήσεις, απλά θυμήσου/σκέψου/μάθε ότι (τυχαίο παράδειγμα ανάμεσα σε δεκάδες) στην Ουκρανία μιλάνε "ουκρανικά" και όχι ρώσικα. Απλά να το πώ γνωρίζουμε τι μιλάγανε οι Μακεδόνες και σίγουρα δεν ήταν η γλώσσα που μιλάνε οι σκοπιανοί ,όσον αφορά τους ουκρανούς τι σχέση έχουν ως παράδειγμα με το δικό μας? Δηλαδή για να μαθαίνουμε κιόλας στα Σκόπια μιλάνε τη Μακεδονική γλώσσα? :baby: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 όσον αφορά τους ουκρανούς τι σχέση ως παράδειγμα έχουν με το δικό μας? Τι σχέση; Ότι... συνήθως η γλώσσα μιας χώρας προέρχεται από το όνομα της χώρας. Έτσι λοιπόν θέλω εντονότατα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη ο οποίος να πιστεύει ότι τα "ουκρανικά" είναι διαφορετική γλώσσα από τα ρώσικα... Γιατί δεν είναι. Ο Ουκρανός καταλαβαίνει όταν ακούει έναν Ρώσο να μιλάει και αντίστροφα. Φυσικά ο ουκρανός ποτέ δεν θα πει ότι μιλάει ρωσικά. Ουκρανικά θα πει ότι μιλάει. Και ας είναι το ίδιο. Αντίστοιχα θέλω εντονότατα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη ο οποίος να πιστεύει ότι τα "μακεδονικά" είναι μια διαφορετική γλώσσα από τα σλάβικα που μιλούσε μέχρι πρόσφατα και η υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία (με εξαίρεση ίσως την Κροατική που έχει σημαντικές διαφορές). Ουφ. Ξαναρωτάω λοιπόν. Τι ακριβώς σου κάνει εντύπωση; Να το θέσω και αλλιώς: Τι φοβάσαι που η "Μακεδονία" ονομάζει το ιδίωμά της "Μακεδονικά"; Σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Τι σχέση; Ότι... συνήθως η γλώσσα μιας χώρας προέρχεται από το όνομα της χώρας. Έτσι λοιπόν θέλω εντονότατα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη ο οποίος να πιστεύει ότι τα "ουκρανικά" είναι διαφορετική γλώσσα από τα ρώσικα... Γιατί δεν είναι. Ο Ουκρανός καταλαβαίνει όταν ακούει έναν Ρώσο να μιλάει και αντίστροφα. Φυσικά ο ουκρανός ποτέ δεν θα πει ότι μιλάει ρωσικά. Ουκρανικά θα πει ότι μιλάει. Και ας είναι το ίδιο. Αντίστοιχα θέλω εντονότατα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη ο οποίος να πιστεύει ότι τα "μακεδονικά" είναι μια διαφορετική γλώσσα από τα σλάβικα που μιλούσε μέχρι πρόσφατα και η υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία (με εξαίρεση ίσως την Κροατική που έχει σημαντικές διαφορές). Ουφ. Ξαναρωτάω λοιπόν. Τι ακριβώς σου κάνει εντύπωση; Να το θέσω και αλλιώς: Τι φοβάσαι που η "Μακεδονία" ονομάζει το ιδίωμά της "Μακεδονικά"; Σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται. Εγώ ξέρω τι μιλάνε ρώτα τους Ευρωπαίους κλπ. να δούμε τι απάντηση θα πάρεις :Oκαι δεύτερον όπως δεν μου αρέσει να αποκαλούνται μακεδόνες άλλο τόσο δεν μου αρέσει να μιλάνε τη μακεδονική :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Εγώ ξέρω τι μιλάνε ρώτα τους Ευρωπαίους κλπ. να δούμε τι απάντηση θα πάρεις :Oκαι δεύτερον όπως δεν μου αρέσει να αποκαλούνται μακεδόνες άλλο τόσο δεν μου αρέσει να μιλάνε τη μακεδονική :) Λοιπόν, κοίταξε να δεις. Η μόνη περίπτωση σε παγκόσμιο επίπεδο που μια νεκρή γλώσσα "αναστήθηκε" και χρησιμοποιήθηκε ξανά από το μηδέν ήταν πριν 60 χρόνια, τα αρχαία εβραικά στο νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ, που όμως συνέτρεχαν σημαντικοί λόγοι για να γίνει αυτό. Όπως και να το δεις είναι εντελώς απίθανο οι γείτονες να αναστήσουν τα αρχαία μακεδονικά του Μέγα Αλέξανδρου και να αρχίσουν να τα μιλάνε για να μας πουλήσουν μούρη. Άρα αν ήμουν ένας άσχετος με τα Βαλκάνια ευρωπαίος και με ρώταγε ένας σχετικός Έλληνας (καλή ώρα) το μυαλό μου θα πήγαινε στα σλαβικά που ξέρω ότι μιλάνε μέχρι τώρα. Τόσο απλά. :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. April 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 ετσι οπως τα ειπες μου θυμησες ενα παιδι ο οποιος πιστευε στην ομας <ε> και μου ελεγε κατι πραγματα που θα συμβουν και καλα... :p :p Το όπλο των προπαγανδιστών, ειναι η υποτίμηση και ο χλευασμός. Μου τον θυμίζεις και εσυ και ο αλλος ποιο κάτω απο σένα. Μα τι ανοησίες ειναι οι Ε κλπ; Βγάζω ενα συμπέρασμα διοτι βλέπω γύρω μου. Εσυ πρέπει να αναμασάς λόγια αλλωνών; Δεν χρειάζεται διοτι κυνδινεύεις να γίνεις πιόνι τους. Μυαλό έχεις, αλλαξε ρότα. :) Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε και να μην μας παραμυθιάζει κανείς απο αυτούς που βαδίζουν στο άρμα του διεθνισμού και του ρατσισμού εις βάρος μας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eNeRGy Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Εσυ πρέπει να αναμασάς λόγια αλλωνών; Δεν χρειάζεται διοτι κυνδινεύεις να γίνεις πιόνι τους. Μυαλό έχεις, αλλαξε ρότα. Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε και να μην μας παραμυθιάζει κανείς απο αυτούς που βαδίζουν στο άρμα του διεθνισμού και του ρατσισμού εις βάρος μας. oi perissoteroi propagandistes ksekinoun me tin frasi "anoikse to mialo sou... mi se paramithiazoun" kai meta sou serviroun oti theloun anoigontas sou to mialo opos aftoi theloun... en sintomia... gia na parthei i apopsi sou sovara (defteri paragrafos) den mporeis na ipotimas tis apopseis ton giro mas... kai na theoreis ti diki sou ligotero paramithiastiki... kaneis de gnorizei tin alitheia giati den eimaste ipologistikes mixanes, eimaste pliros ipokimenika kai sinesthimatika onta oi ellines... to topic afto einai full me ratsistika kai ethnikistika minimata kai milas tora esi gia "ratsismo eis varos mas"? ligos realismos... tade efi eNeRGy Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Το όπλο των προπαγανδιστών, ειναι η υποτίμηση και ο χλευασμός. Μου τον θυμίζεις και εσυ και ο αλλος ποιο κάτω απο σένα. Μα τι ανοησίες ειναι οι Ε κλπ; Βγάζω ενα συμπέρασμα διοτι βλέπω γύρω μου. Εσυ πρέπει να αναμασάς λόγια αλλωνών; Δεν χρειάζεται διοτι κυνδινεύεις να γίνεις πιόνι τους. Μυαλό έχεις, αλλαξε ρότα. :) Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε και να μην μας παραμυθιάζει κανείς απο αυτούς που βαδίζουν στο άρμα του διεθνισμού και του ρατσισμού εις βάρος μας. εγω ειπα οτι ακουγα βλακειες απο αυτο το παιδι ΔΕΝ ειπα οτι τις πιστευω κιολας απλως μου αρεσει να ακουω για καθε τι μου αρεσει να μαθαινω καινουργια πραγματα αμα εσυ το πηρες διαφορετικα τι να σου πω.... :rolleyes: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Τι σχέση; Ότι... συνήθως η γλώσσα μιας χώρας προέρχεται από το όνομα της χώρας. Έτσι λοιπόν θέλω εντονότατα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη ο οποίος να πιστεύει ότι τα "ουκρανικά" είναι διαφορετική γλώσσα από τα ρώσικα... Γιατί δεν είναι. Ο Ουκρανός καταλαβαίνει όταν ακούει έναν Ρώσο να μιλάει και αντίστροφα. Φυσικά ο ουκρανός ποτέ δεν θα πει ότι μιλάει ρωσικά. Ουκρανικά θα πει ότι μιλάει. Και ας είναι το ίδιο. Αντίστοιχα θέλω εντονότατα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη ο οποίος να πιστεύει ότι τα "μακεδονικά" είναι μια διαφορετική γλώσσα από τα σλάβικα που μιλούσε μέχρι πρόσφατα και η υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία (με εξαίρεση ίσως την Κροατική που έχει σημαντικές διαφορές). Ουφ. Ξαναρωτάω λοιπόν. Τι ακριβώς σου κάνει εντύπωση; Να το θέσω και αλλιώς: Τι φοβάσαι που η "Μακεδονία" ονομάζει το ιδίωμά της "Μακεδονικά"; Σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται. Συμφωνώ απολυτα. Μπορει και τα Ουκρανικά να ήταν ρώσικα αλλά είναι μια διαφορετική διάλεκτος. Το ίδιο συμβαίνει και στην Γιουγκοσλαβία. Η γλώσσα τους ήταν τα Γιουγκοσλάβικα.Σέρβικα στην ουσία με 2 διαλέκτους.Την ανατολική και την δυτική.Jekavian όπως λέγεται η δυτική χρησιμοποιειτε άπό τους Κροάτες και η ekavian απο τους Σέρβους,τους Βοσνιους και τους Μαυροβούνιους και τους Σκοπιανούς.Αν και στους Σκοπιανούς πάλι υπάρχουν κάποιες διαφορές. Οπότε άστοχο το παράδειγμα του φίλου με την Ουκρανία. http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Συμφωνώ απολυτα. Μπορει και τα Ουκρανικά να ήταν ρώσικα αλλά είναι μια διαφορετική διάλεκτος. Το ίδιο συμβαίνει και στην Γιουγκοσλαβία. Η γλώσσα τους ήταν τα Γιουγκοσλάβικα.Σέρβικα στην ουσία με 2 διαλέκτους.Την ανατολική και την δυτική.Jekavian όπως λέγεται η δυτική χρησιμοποιειτε άπό τους Κροάτες και η ekavian απο τους Σέρβους,τους Βοσνιους και τους Μαυροβούνιους και τους Σκοπιανούς.Αν και στους Σκοπιανούς πάλι υπάρχουν κάποιες διαφορές. Οπότε άστοχο το παράδειγμα του φίλου με την Ουκρανία. E? :confused: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Το προβλημα με τους σκοπιανους δεν ειναι οτι βλεπουν τον ορο Μακεδονια & ο,τι συνεπαγεται αυτο απλα γεωγραφικα & πληροφοριακα...ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ λεγοντας πως ειναι απογονοι του Μ.Αλεξανδρου,φτιαχνουν ανδρειαντες του στα Σκοπια :mad: :lol: ,αμφισβητουν τις ανακαλυψεις στη Βεργινα,με λιγα λογια επειχειρουν,εκτος απ'το ονομα,να σφετεριστουν & ολοκληρη την ιστορια της ευρυτερης περιοχης,απο την αρχαιοτητα ως σημερα.Αυτο πρεπει να μας ανησυχει & οχι απλα να λεμε πως επελεξαν ενα "τυχαιο" ονομα & νε εχουμε τη λογικη "ελα μωρε,με τους ξυπολητους γειτονες θ'ασχολουμαστε".Δωσε θαρρος στο χωριατη... ;) Επισης θελω να πω για την αισχρη σταση των ξενων.Σε συζητησεις που ειχα με αγγλους,ιταλους,γερμανους κλπ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ξερανε την αληθεια για το θεμα της Μακεδονιας...κανεις ομως δεν επαψε να λεει τα Σκοπια "Μακεδονια",παρολο που ξερουν οτι ιστορικα δε στεκει... :mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. April 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2005 Το προβλημα με τους σκοπιανους δεν ειναι οτι βλεπουν τον ορο Μακεδονια & ο,τι συνεπαγεται αυτο απλα γεωγραφικα & πληροφοριακα...ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ λεγοντας πως ειναι απογονοι του Μ.Αλεξανδρου,φτιαχνουν ανδρειαντες του στα Σκοπια :mad: :lol: ,αμφισβητουν τις ανακαλυψεις στη Βεργινα,με λιγα λογια επειχειρουν,εκτος απ'το ονομα,να σφετεριστουν & ολοκληρη την ιστορια της ευρυτερης περιοχης,απο την αρχαιοτητα ως σημερα.Αυτο πρεπει να μας ανησυχει & οχι απλα να λεμε πως επελεξαν ενα "τυχαιο" ονομα & νε εχουμε τη λογικη "ελα μωρε,με τους ξυπολητους γειτονες θ'ασχολουμαστε".Δωσε θαρρος στο χωριατη... ;) Επισης θελω να πω για την αισχρη σταση των ξενων.Σε συζητησεις που ειχα με αγγλους,ιταλους,γερμανους κλπ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ξερανε την αληθεια για το θεμα της Μακεδονιας...κανεις ομως δεν επαψε να λεει τα Σκοπια "Μακεδονια",παρολο που ξερουν οτι ιστορικα δε στεκει... :mad: μα χεστηκαν να σου το πω ετσι τι τουε νοιαζει αφου δεν ειναι η χωρα τους που εχει πεσει μεσα στα σκατα αλλα ενοια σου αμα γινει τιποτα και σε αυτους θα δεις τι θα γινει σε ολο τον κοσμο.... :rolleyes: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 Ένα είναι σίγουρο.Έμείς πάντα είμασταν (και θα είμαστε) Έλληνες κι αυτοί πάντα θα είναι Γιουγκοσλάβοι.Αυτό δεν αλλάζει μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. Για την ακρίβεια δεν είναι Γιουγκοσλάβοι, αφού οι όροι Γιουγκοσλαβία (αν δεν κάνω λάθος σημαίνει Νοτιοσλαβία) και Γιουγκοσλάβος δημιουργήθηκαν απλά και μόνο για να πάρει το όνομά του αυτό το κράτος, οπότε τώρα που το κράτος διαλύθηκε ο όρος μπορεί άνετα να μπει στο χρονοντούλαπο (μέχρι να τον ξαναχρειαστεί κάποιος). Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 1) Η ιστορία έχει αποφανθεί οριστικά και τελεσίδικα για την ιστορία της Μακεδονίας, του Αλεξάνδρου κλπ. Ενέργειες όπως ανδριάντας στα Σκόπια κλπ δεν αλλάζουν ούτε τα γεγονότα ούτε τις εντυπώσεις. 2) Όλος ο πλανήτης τους αποκαλεί "Μακεδονία". Οι μόνοι που τους λένε FYROM είναι οι γραφειοκράτες και οι διπλωμάτες της ΕΕ και του ΟΗΕ. Με την εξαίρεση των Ελλήνων (που λένε Σκόπια), ποτέ κανείς στην Ευρώπη και τον κόσμο δεν αποκαλεί σε προφορική γλώσσα τη χώρα FYROM. Όλοι "Μασεντόνια" λένε. 3) Οποιαδήποτε λύση και αν υιοθετηθεί τελικά για το όνομα θα είναι για χρήση από την Ελλάδα και μόνο. Και εμείς λεγόμαστε επισήμως "Hellenic Republic" αλλά όλοι μας αποκαλούν Greece. To Greece είναι αυτό που μετράει και όχι η επίσημη ονομασία μας. Όπως λοιπόν κι αν αναγνωριστούν οι γείτονες, Μασεντόνια θα τους λένε. 4) Κάθε ευκαιρία για επίλυση τη χάναμε για διάφορους λόγους. Φτάσαμε στο σήμερα όχι από τις ικανότητες της σκοπιανής διπλωματίας αλλά από δικές μας λανθασμένες κινήσεις. Συνεπώς δεν μας φταίνε οι γείτονες που δεν μπορούμε να δεχτούμε ή να επιβάλλουμε μία λύση. 5) Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει ή να απαγορεύσει οποιαδήποτε ονομασία σε μία άλλη. Σε περίπτωση που το όνομα μπορεί να ερμηνευθεί έτσι ώστε να αποκρύπτει εδαφικές ή άλλες διεκδικήσεις, ζητάμε απλά από την άλλη χώρα να υπογράψει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει κανενός είδους τέτοια πρόθεση. 6) Σε περίπτωση συμφωνίας στο κείμενο Νίμιτς, η χρήση του όρου "Μακεδονία" υπόκειται σε κάποιους περιορισμούς (υπό διαπραγμάτευση όλα αυτά). Σε περίπτωση διμερούς συμφωνίας Αθήνας-Σκοπίων τους όρους τους βάζουμε από κοινού και όχι μέσω μεσολαβητή. Όπως πρέπει να κάνουν οι γείτονες που δεν έχουν λόγο να φοβούνται ο ένας τον άλλον. 7) Αν είναι να ασκήσουμε βέτο σε κάτι ενάντια στα Σκόπια, ας είναι για κάτι ουσιαστικότερο από το όνομα. (πχ σε περίπτωση που επιμένουν για αλυτρωτισμούς και άλλα φαιδρά). 8) Καταλαβαίνω ότι μετά από τόσα χρόνια ελληνικής επιμονής είναι δύσκολο να πούμε "ΟΚ, σας αναγνωρίζουμε με το όνομα που γουστάρετε". Όμως η σημερινή κατάσταση οδηγεί σε μία συμφωνία που όλος ο πλανήτης θα τους λέει Μακεδονία και εμείς Μακεδονία-Σκόπια. Οι ξένοι θα κόβουν το "Σκόπια" και εμείς θα κόβουμε το "Μακεδονία". Μου θυμίζει παιδικά πείσματα. 9) Συνεπώς: Αν τα Σκόπια υπογράψουν ότι δεν έχουν καμία διεκδίκηση εις βάρος μας και με δεδομένο ότι η ιστορία είναι γραμμένη και αμετάκλητη, τι πρόβλημα έχουμε τελικά να "επιτρέψουμε" στους γείτονες να ονομαστούν όπως θέλουν? Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια και τις αντιρρήσεις σας. http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 2) Όλος ο πλανήτης τους αποκαλεί "Μακεδονία". Οι μόνοι που τους λένε FYROM είναι οι γραφειοκράτες και οι διπλωμάτες της ΕΕ και του ΟΗΕ. Με την εξαίρεση των Ελλήνων (που λένε Σκόπια), ποτέ κανείς στην Ευρώπη και τον κόσμο δεν αποκαλεί σε προφορική γλώσσα τη χώρα FYROM. Όλοι "Μασεντόνια" λένε. Εγώ θα κάνω μια ερώτηση: Μπορεί έστω και ΕΝΑΣ Έλληνας όταν αναφέρεται στο κράτος αυτό, να το ονομάζει "Μακεδονία"; Γιατί δεν μας βγαίνει από το στόμα μας αυτή η λέξη; Υπάρχει κανείς; :confused: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 Το προβλημα με τους σκοπιανους δεν ειναι οτι βλεπουν τον ορο Μακεδονια & ο,τι συνεπαγεται αυτο απλα γεωγραφικα & πληροφοριακα...ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ λεγοντας πως ειναι απογονοι του Μ.Αλεξανδρου,φτιαχνουν ανδρειαντες του στα Σκοπια :mad: :lol: , Δημήτρη νομίζω ότι υπερβάλλεις. Και επειδή υπάρχει ένας ή 100 αδριάντες του Μ. Αλέξανδρου στα σκόπια και τι έγινε; Όποιος φτιάχνει έναν αδριάντα κάποιου γίνεται αυτόματα και πρόγονός του; :w00t: Στην Αθήνα πίσω από το Hilton σε μια μικρή πλατεία υπάρχει ένα άγαλμα του στρατηγού Χοσέ Αρτίγας, απελευθερωτή της Ουρουγουάης. Να απορήσω γιατί το συμπαθές αυτό κράτος της λατινικής Αμερικής δεν έχει ακόμα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις μαζί μας; Πώς ο Καστίγιο καταδέχθηκε να παίξει στον γαύρο; :w00t: Μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, επειδή το λένε δεν σημαίνει ότι ισχύει κι όλας. Και μην σκάτε για το τι λένε οι ξένοι. Μέχρι και το Χόλυγουντ Έλληνα τον Παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο... αμφισβητουν τις ανακαλυψεις στη Βεργινα,με λιγα λογια επειχειρουν,εκτος απ'το ονομα,να σφετεριστουν & ολοκληρη την ιστορια της ευρυτερης περιοχης,απο την αρχαιοτητα ως σημερα. H φράση "εσωτερική κατανάλωση" σου λέει τίποτα; :rolleyes: Αυτο πρεπει να μας ανησυχει & οχι απλα να λεμε πως επελεξαν ενα "τυχαιο" ονομα & νε εχουμε τη λογικη "ελα μωρε,με τους ξυπολητους γειτονες θ'ασχολουμαστε".Δωσε θαρρος στο χωριατη... ;) Μα ασχολούμαστε με τους ξυπόλυτους γείτονες αγαπητέ. Έχουμε ένα σωρό επενδύσεις εκεί. Επισης θελω να πω για την αισχρη σταση των ξενων.Σε συζητησεις που ειχα με αγγλους,ιταλους,γερμανους κλπ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ξερανε την αληθεια για το θεμα της Μακεδονιας...κανεις ομως δεν επαψε να λεει τα Σκοπια "Μακεδονια",παρολο που ξερουν οτι ιστορικα δε στεκει... :mad: Για ποιον λόγο θα έπρεπε οι ξένοι να χαλάσουν την ζαχαρένια τους με αυτήν την Βαλκανική φαγούρα; Γιατί για τα μέτρα της ευρώπης αυτό είναι... Εσύ χαλάς την ζαχαρένια σου που η Β. Ιρλανδία είναι ακόμα υπό... Βρετανική κατοχή?! Εδώ δεν την χαλάνε οι ίδιοι οι Ιρλανδοί, και γιατί να την χαλάσουν άλλωστε αφού είναι μέσα στην Ε.Ε. και τα σύνορα είναι ανοιχτά... Μόνο εμείς έχουμε εθνικιστικές ζαχαρένιες... και έχει καταφέρει να γίνουμε ο περίγελως της Ευρώπης. :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris79 Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 Να πω κατι σε καποιον που ειπε οτι δεν δινει σημασια σε σελιδες που ειναι σε free servers. Αγαπητε φιλε, απο εκει ξεκιναει η προπαγανδα, διοτι ενα σάιτ σε εναν freeserver μενει για παντα ή μέχρι να κλεισει η εκαστοτε εταιρια που το εχει δεχτει. Δευτερον, μπορεις να δεις το μεγεθος του προβληματος απο τις επισκεψεις που εχει λαβει απο τοτε που ανοιξε, αν εχει μετρητη (που θα εχει, πιστευω). Τριτον, απο free servers μπορει πολυ ευκολα μετα απο 2-3 χρονια να γινει και σε επισημο domain, κατι το οποιο σημαινει πως απο την στιγμη που το ειδαν 1 εκατομμυριο επισκεπτες και δεν ξερουν και πολλα για καποια ιστορικα γεγονοτα θα το πιστεψουνε (παρτε για παραδειγμα εμας με την ιστορια της Μεσης Ανατολης ή της Νοτιου Αφρικης και παει λεγοντας. Ποσοι ειναι αυτοι που πραγματικα ξερουν την πραγματικη ιστορια αυτων των περιοχων. Το μονο που μπορει να ξερουν ειναι για ενα προσωπο ή για μια ιστορικη στιγμη). Τεταρτον, και κυριοτερων. Οσοι ακουσατε τον πρωθυπουργο της Ελλαδος μετα την συζητηση οπου ο Σρεντερ μιλησε 3-5 φορες (εγω μετρησα 4) για "Μακεδονια", εννοώντας τα Σκοπια, βγηκε και ειπε "Ας το καταλαβουμε οτι η πλειοφηψια του κοσμου αποκαλει τα Σκοπια "Μακεδονια" και αυτο ειναι πραγματικοτητα. Ας το δεχτουμε". Φαντασου τι πλυση εγκεφαλου εχει δεχτει. Πως ενας ανθρωπος με καταγωγη Μακεδονικη να πιστευει αυτο το πραγμα, ενας ανθρωπος ο οποιος εχει και μια καποια ηλικια οπου οι εμπειριες και οι γνωσεις του δεν θα του επετρεπαν να δεχτει μια προσβολη της ελληνικης ιστοριας. Κλεινοντας να θεσω το εξης ερωτημα σε ολους σας. Ολοι εχουμε μια καποια ηλικια. Αυτο ομως δεν μας απασχολει μιας και εν ετη 2005 πολλα βλεπουμε και πολλα ακουμε. Μετα απο τοσα χρονια εχουν γραφτει ιστορικα στοιχεια τα οποια η πλεοιοψηφια εχει αποδεχτει (π.χ., σταυροφοριες, Γαλλικη επανασταση, 1ος και 2ος παγκοσμιος πολεμος, και ουτο καθ' εξης). Το ερωτημα ειναι το εξης. Γνωριζοντας 2 ιστορικα στοιχεια τα οποια ειναι τα εξης: 1ον ) Η Αμερικη εχει ιστορικα 500 χρονων. 2ον) Η Ελλαδα εχει ιστορικα 5000 χρονων, μπορει λιγοτερο μπορει περισσοτερο, θα αποδεχοσασταν εναν οποιοδηποτε αλλο λαο, να ερθει και να σας παει οτι η Ελλαδα δεν υπηρξε ποτε κι οτι αυτοι που κυριαρχησαν το κοσμο ηταν οι Αμερικανοι ινδιανοι? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 Κρις79 θα προτιμούσα να απαντήσεις στις παραπάνω αριθμημένες παραγράφους. Στα άλλα που λες, πιστεύεις σοβαρά ότι οι άνθρωποι στις μέρες μας μαθαίνουν ιστορια από ανώνυμες ιστοσελίδες και όχι από βιβλία και συγγράματα? Λυπάμαι, αλλά αν βλέπεις εθνικό κίνδυνο και παραχάραξη της ιστορίας προερχόμενο από γελοία sites τότε δεν έχει νόημα να παραθέτω σκέψεις και γεγονότα όπως παραπάνω. Λέμε "όλοι ειναι εχθροί μας και θέλουν την ιστορία και τα εδάφη μας" και κηρύσσουμε νέο απελευθερωτικό αγώνα. Επίσης μεταφορές όπως "αν έρθει κάποιος και θέλει τον κήπο σου" ή "αν έρθει κάποιος και σας πει για τις ΗΠΑ" δεν στέκουν σε μια συζητηση με γεγονότα. Αντέχεις να αντικρούσεις τα παραπάνω με σαφείς και συγκεκριμένες έννοιες χωρίς να παραπέμπεις σε υποθέσεις και ανύπαρκτους εχθρους? http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 Δημήτρη νομίζω ότι υπερβάλλεις. Και επειδή υπάρχει ένας ή 100 αδριάντες του Μ. Αλέξανδρου στα σκόπια και τι έγινε; Όποιος φτιάχνει έναν αδριάντα κάποιου γίνεται αυτόματα και πρόγονός του; :w00t: Στην Αθήνα πίσω από το Hilton σε μια μικρή πλατεία υπάρχει ένα άγαλμα του στρατηγού Χοσέ Αρτίγας, απελευθερωτή της Ουρουγουάης. Να απορήσω γιατί το συμπαθές αυτό κράτος της λατινικής Αμερικής δεν έχει ακόμα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις μαζί μας; Πώς ο Καστίγιο καταδέχθηκε να παίξει στον γαύρο; :w00t: Περα απο την πλακα,δε νομιζω πως εχει σχεση το παραδειγμα που αναφερεις...οι σκοπιανοι δεν φτιαχνουν τον ανδριαντα του Μ.Αλεξανδρου τυχαια ή απλα για να τιμησουν εναν ξενο ηγετη(οπως πχ. εμεις με τον ουρουγουανο),αλλα επειδη ΘΕΩΡΟΥΝ τους εαυτους τους απογονους τους.Επιτελους,ας σταματησουμε να τα θεωρουμε ολα τυχαια & να τα υποβαθμιζουμε :!: Για ποιον λόγο θα έπρεπε οι ξένοι να χαλάσουν την ζαχαρένια τους με αυτήν την Βαλκανική φαγούρα; Γιατί για τα μέτρα της ευρώπης αυτό είναι... Εσύ χαλάς την ζαχαρένια σου που η Β. Ιρλανδία είναι ακόμα υπό... Βρετανική κατοχή?! Εδώ δεν την χαλάνε οι ίδιοι οι Ιρλανδοί, και γιατί να την χαλάσουν άλλωστε αφού είναι μέσα στην Ε.Ε. και τα σύνορα είναι ανοιχτά... Μόνο εμείς έχουμε εθνικιστικές ζαχαρένιες... και έχει καταφέρει να γίνουμε ο περίγελως της Ευρώπης. :XΤο ξερουμε πως οι ευρωπαιοι δεν ασχολουνται μ'αυτο το θεμα...το να επιμενουν ομως αποκαλωντας τους Μακεδονια,ενω ξερουν την ιστορικη αληθεια,το βρισκω τουλαχιστον περιεργο...και οσο για τον "περιγελο" που ειμαστε,πηγαινε δες πως αντιμετωπιζουν στη Γαλλια ή στην Ιταλια οποιονδηποτε τολμησει να αμφισβητησει κατι δικο τους(πχ. πες σ'ενα Γαλλο οτι ο Ναπολεων δεν ηταν Γαλλος,αλλα Κορσικανος & ελα μετα να μου πεις πως αντεδρασε...) :rolleyes: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 @Οβελιξ, συμφωνω στα περισσοτερα που γραφεις,εκτος απ'το τελευταιο...ακομα & αν οι σκοπιανοι "κατσουν στ'αυγα τους",μονο & μονο η ονομασια του κρατους τους με τη λεξη Μακεδονια εγειρει επεκτατικες βλεψεις & προπαγανδιστικες τασεις εκ μερους τους... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 Στην Αθήνα πίσω από το Hilton σε μια μικρή πλατεία υπάρχει ένα άγαλμα του στρατηγού Χοσέ Αρτίγας, απελευθερωτή της Ουρουγουάης. Να απορήσω γιατί το συμπαθές αυτό κράτος της λατινικής Αμερικής δεν έχει ακόμα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις μαζί μας; Πώς ο Καστίγιο καταδέχθηκε να παίξει στον γαύρο; :w00t: Όντως Τρόμποκοπ δε νομίζω να είναι επιτυχές το παράδειγμά σου θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη. :down: Εμείς δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις ως προς την Ουρουγουάη και ίσα-ίσα τιμούμε το συγκεκριμένο πρόσωπο. :O Στην Γερμανία που υπάρχει ομοίωμα του Παρθενώνα, δεν είπε κανείς τίποτα. Ίσα-ίσα χαρά μας που υπάρχει ομοίωμα, διαφήμιση είναι. :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Z3RatuL Δημ. April 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 Όλα όσα γίνονται έχουν αρχίσει ήδη σχεδόν μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όπως είχε πει και ο Κίσσινγγερ "οι Έλληνες είναι επίμονος λαός και δύσκολα θα τους κατατροπόσουμε. Χτυπήστε την παράδοση τους, τη θρησκεία τους. Διαφθείρετε τους ηγέτες τους και θα πετύχουμε." Δεν πιστεύω τόσο πολύ σε θεωρίες συνομωσίας, αλλά αυτό το σχόλιο το έχει πει πράγματι ο συγκεκριμένος "κύριος". Τι γίνεται τώρα τελευταία με τη Δικαιωσύνη; Ποιος εμπιστεύεται τώρα τα δικαστήρια, το τελευταίο προπύργιο του πολίτη αν αδικήται; Τι γίνεται με την εκκλησία; Πράματα και θάματα. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που μάλλον θα δούμε τρελά πράγματα να γίνονται. Μακάρι να βγω ψεύτης. Όσο για τη διαφθορά των πολιτικών δε χρειάζεται να αναφερθώ καν, αυτοί είναι πουλημένοι σχεδόν με το που γεννήθηκαν. Αν θυμάστε το 1987 όταν ο Παπανδρέου είπε η Ελλάδα για τους Έλληνες και ότι τα πετρέλαια που τότε είχαν βρει στο Αιγαίο ότι θα τα εκμεταλλευτούμε εμείς οι Έλληνες και δε θα δεχτούμε τρίτους, τότε δεν ξέσπασε κρίση που έφερε πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη φορά (εκτός κι από τα Ίμια) τη Ελλαδά με την Τουρκία σε πόλεμο; Όταν το κατάλαβαν τι πάει να κάνει ο Παπανδρέου οι ηγέτες του κόσμου του τράβηξαν το αυτάκι κι από τότε για να κάνει πως σηκώνεται ένας πολιτικάτζης να τους πει τίποτε. Θα τον φάνε ζωντανό. Dirty Biker - To Ποδηλατικό Blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. April 15, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2005 εγω ειπα οτι ακουγα βλακειες απο αυτο το παιδι ΔΕΝ ειπα οτι τις πιστευω κιολας απλως μου αρεσει να ακουω για καθε τι μου αρεσει να μαθαινω καινουργια πραγματα αμα εσυ το πηρες διαφορετικα τι να σου πω.... :rolleyes: Ναι αλλα με έβαλες εμένα στις ίδιες ονειρωπαρμένες ομάδες. Απαράδεκτο. Μιλλάει δηλαδή κάποιος για την πατρίδα του, και τσούπ, να τον λοιδωρήσουμε. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts