Jump to content

VGA: SLi ή 1x PCI-E?

Woca
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 73
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ρωταω γιατι αν υπαρχει αντιπροσωπος μπορω να τα παρω σε τιμη χονδρικης... ;)
http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

• 3 weeks later...
2* 6800Ultra.

Σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνάνε κατά τι την μονή X850XT PE.

Σε άλλες περιπτώσεις είναι ισάξιες, και σε άλλες περιπτώσεις ( game που δεν υποστηρίζεται από SLI ) ίσες ή κάτι τις πιο αργές.

Εξαίρεση το Doom III , όπου είναι μπροστά σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Η X850XT PE έχει γύρω στα 560 ευρώπουλα.

Όχι και 2*6800ultra....

Έλεος...εδώ μόνη της είναι ίδιες.....

Εγώ πιστεύω πώς θα ήταν καλύτερα να πάρει μία 6800υ για να μπορεί να βάλει μετά κι άλλη 6800υ=πολύ καλύτερα από με χ850χτ

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Όχι και 2*6800ultra....

Έλεος...εδώ μόνη της είναι ίδιες.....

Εγώ πιστεύω πώς θα ήταν καλύτερα να πάρει μία 6800υ για να μπορεί να βάλει μετά κι άλλη 6800υ=πολύ καλύτερα από με χ850χτ

μπα δεν ειναι καθολου ιδιες μονο με διαταξη sli μπορει και εχει κατα παραπανω απο την x850pe διοτι απλως η ati εχει παρει τους μηχανικους της παλαι ποτε 3dfx αυτο και μονο τα λεει ολα....

Εμένα φίλε δεν μου λέει τίποτα....εμένα με νοιάζει να έχω καλύτερες επιδόσεις...δεν με νοιάζει αν θα αυτή θα είναι ATI or nVidia μιάς και ειχα και έχω κάρτες και από τις 2 εταιρείες και εδώ φαίνεται καθαρά ότι το παιχνίδη κερδίζει πάλι η nVidia και με τις επιδοσεις με το p.s_v3 και το SLi.....

Τώρα άμα αρχίσουμε να λέμε "καλύτερα 1 X850XT PE από 2*6800u".....είναι εκτός πραγματικότητας.....

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

μα δεν το λεω εγω ολο το Internet το λεει... ψαξε λιγο και θα δεις οτι η nvidia μονο ταχυτητα εχει διοτι στην ποιοτητα ειναι πολυ πισω....

p.s και εγω nvidia εχω διοτι ο υπολογιστης μου τωρα ποια δεν σηκωνει καμια καλη καρτα δυστηχως...

To διαβασες?

Λέει 2*6800 non ultra non gt.....capito?

Άμα ήταν καλύτερεες θα είχαν και το record στο 3dmark05 που είναι τώρα με 2*6800ultra στα 14047 3D MARKS.......

Όσο για την ποιότητα....έχεις δει και τις 2 κάρτες να δουλεύουν?

Εγώ ναι και μπορώ να πώ πως αν δεν είναι καλύτερη η nVidia τότε είναι ίδιες...

Μπαίνει κανένας στο Tom's Hardware; :rolleyes: :shifty:

Έχει ένα review για PCI-E κάρτες και πιστεύω πως είναι αρκετά καλό για να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Για κοιτάξτε κι εδώ

Βέβαια με ΤΙΠΟΤΑ δεν θα έδινα ένα κάρο λεφτά για να πάρω 2 κάρτες :w00t: για να παίξω ένα παιχνίδι! :lol: :lol: :lol:

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

για ψαξε να βρεις πληροφοριες για το ati r520 η αλλιως fudo

300 εκατομμυρια transistors 32 pipelines σηαδερ μοδελ 3.0

αυτο στην παρουσα φαση ειναι δυο φορες ισχυροτερο απο την εκδοση x850 pe και αρα ισχυροτερο απο το nvidia sli το ρεκορ μπορει να σπασει το καλοκαιρι με την καρτα που εχει Multi-gpu με χρηση μιας νεας τεχνολογιας με την ονομασια super-tiling

πηγη:http://www.ati.com

p.s μια ελαφρα κατωτερη εκδοση θα βρικσετε στο νεο xbox...

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα μου θυμίζουν την όλη φάση με την Nvidia και την πάλαι πότε κραταιά 3dfx...

Μόνο που τώρα στη θέση της 3dfx βρίσκεται η Nvidia... :p :lol:

Ένα μόνο είναι σίγουρο! Ότι επωφελείται ο ανταγωνισμός! :up:

Οι τιμές λίγο να πέσουν και είμαστε οκ! :D

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

για ψαξε να βρεις πληροφοριες για το ati r520 η αλλιως fudo

300 εκατομμυρια transistors 32 pipelines σηαδερ μοδελ 3.0

αυτο στην παρουσα φαση ειναι δυο φορες ισχυροτερο απο την εκδοση x850 pe και αρα ισχυροτερο απο το nvidia sli το ρεκορ μπορει να σπασει το καλοκαιρι με την καρτα που εχει Multi-gpu με χρηση μιας νεας τεχνολογιας με την ονομασια super-tiling

πηγη:http://www.ati.com

p.s μια ελαφρα κατωτερη εκδοση θα βρικσετε στο νεο xbox...

Επειδή δεν ξέρουμε τι θα βγάλει και η nvidia....άστο καλύτερα γιατί το σημαντικό στην πόθεση είναι το θα[/] γιατί και άμα η γιαγιά μου είχε @@ θα ήταν παππούς....

όσο για το MVP θα δήξει η πορεία....και άμα πεύχει σαν το sli που στην κυριολεξία διπλασιάζει τις επιδόσεις...

btw

tip1 υπάρχει και το κουμπί τροποποίηση

tip2 η ΑΤΙ τον επεξεργαστή της τον λέει vpu(visual prossecor unit)

η nvidia οτι ιδεα ειχε τις ειχε απο την 3dfx... αφου εχουν στερεψει ποια με την εισοδο του sli σου λεω οτι θα πιασει κατω καθως οι μηχανικοι της 3dfx ειναι στην ati γιαυτο λενε οτι η ati εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας με τα AA και AF ενργοποιημενα... εκει δεν πιανεται με τιποτα αλλωστε οταν βγαλει η nvidia καρτα με 512 θα ειναι πολυ αργα πιστευω καθως ετσι οπως παει η ati την βλεπω να βγαζει καρτα σαν εκεινη την voodoo με τους 4 επεξεργαστες επανω...

και εγω nvidia εχω απλως δεν μου αρεσει ποια η τακτικη της σε μερικα θεματα και γιαυτο ειμαι πολυ σκληρος μαζι της...

p.s το sli δεν διπλασιαζει τις επιδοσεις...

p.s2 αλλωστε θα ειναι μεσα στο xbox2 και ως εκ τουτου αμα ειναι πραγματικα τα αποτελεσματα τοτε αντε γεια nvidia :rolleyes:

p.s3 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ :) :)

tip1, το SLI δεν διπλασιάζει τις επιδόσεις...

tip2

κοίτα λίγο το orb του 3D Mark http://service.futuremark.com/compare?3dm05=782685

Ta 7500 δεν είναι ~+80% το λιγότερο? όταν η μία με 580/1180 βγάζει περίπου 4200

Δεν χάνει τίποτα να κοιτάμε....πριν μιλήσουμε

η nvidia οτι ιδεα ειχε τις ειχε απο την 3dfx... αφου εχουν στερεψει ποια με την εισοδο του sli σου λεω οτι θα πιασει κατω καθως οι μηχανικοι της 3dfx ειναι στην ati γιαυτο λενε οτι η ati εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας με τα AA και AF ενργοποιημενα... εκει δεν πιανεται με τιποτα αλλωστε οταν βγαλει η nvidia καρτα με 512 θα ειναι πολυ αργα πιστευω καθως ετσι οπως παει η ati την βλεπω να βγαζει καρτα σαν εκεινη την voodoo με τους 4 επεξεργαστες επανω...

και εγω nvidia εχω απλως δεν μου αρεσει ποια η τακτικη της σε μερικα θεματα και γιαυτο ειμαι πολυ σκληρος μαζι της...

p.s το sli δεν διπλασιαζει τις επιδοσεις...

p.s2 αλλωστε θα ειναι μεσα στο xbox2 και ως εκ τουτου αμα ειναι πραγματικα τα αποτελεσματα τοτε αντε γεια nvidia :rolleyes:

p.s3 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ :) :)

Κοίτα...εγώ δεν είπα ότι με ΑΑ κ AAF δεν είναι πολύ μπροστά η ΑΤΙ...αλλά χωρίς αυτά όπως είπα αν όχι καλύτερη η nvidia τότε ίδιες....

512ΜΒ έχει βγεί και δεν εξαρτιόταν από την nvidia αλλά από τον εκάστοτε κατασκευαστή.....

p.s κοίτα το προιγούμενο ποστ

p.s2 μην ξεχνάς ότι εκεί τα παιχνίδια είναι πάντα γραμμένα με βάση το hardware του......

p.s3 Χριστός Ανέστη

εγω θελω να σου πω οτι ειναι δτο καρτες μαζι ενω η ati θα εχει μια καρτα με δυο chips επανω καμια σχεση το ενα με το αλλο εγω σου λεω οτι 512 ειναι oem ati και οχι κατασκευαστη

p.s στο p.s 2 ναι αλλα για να λενε οτι θα εχει καλυτερη ποιοτητα και ταχυτητα απο το Pc τοτε κατι τρεχει...

p.s3 αληθος ο κυριος

tip2

κοίτα λίγο το orb του 3D Mark http://service.futuremark.com/compare?3dm05=782685

Ta 7500 δεν είναι ~+80% το λιγότερο? όταν η μία με 580/1180 βγάζει περίπου 4200

Δεν χάνει τίποτα να κοιτάμε....πριν μιλήσουμε

Antialiasing δεν βλέπω... ας βάλει και φίλτρα για να δούμε τότε...

Επίσης άν πρόσεξες έχει Athlon64 στα 2531MHz και 1GB μνήμη (αν και δεν μας δίνει timings) που δεν θα το έλεγα λίγο.

Ξεχνάς επίσης όμως πως το 3D Mark δεν είναι και το πιο αξιόπιστο και έχει ιστορικό στο να ευνοεί τις NVIDIA... δεν χάνουμε και τίποτα να σκεφτόμαστε σε τι αναφερόμαστε πρίν postάρουμε...

Ξεχνάς επίσης όμως πως το 3D Mark δεν είναι και το πιο αξιόπιστο και έχει ιστορικό στο να ευνοεί τις NVIDIA... δεν χάνουμε και τίποτα να σκεφτόμαστε σε τι αναφερόμαστε πρίν postάρουμε...

κανεις λαθος, απλως η nvidia ειχε κανει μια "απατεωνια", το 3dmark δεν ειχε καμια σχεση, για την ακριβεια διορθωσε το bug κατευθειαν με patch

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Re Seeker τώρα έλεος...Μπορείς να διαβάσεις το ποστ που έκανα και λέω πάσο για το AA k AAF......

2.Στο 3DMark 05 δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής.....~+-100 άντε 3D Marks δοκίμασε και 8α δείς....και εμένα η κάρτα σε αυτά τα timmings με τον επεξεργαστή Α64 στα 2,92 βγάζει κάπου εκεί....

Ακόμα δεν καταλαβαίνω που κολάει ο επεξεργαστής και οι μνήμες....στο 05 παίζουν μικρό ρόλο.....

Τώρα αν αρχίσουμε να λέμε ότι ευνοεί.....την nVidia σε κόβω για πικραμένο Ati user.....απλά η nVidia είχε κάνει κάτι optimaztions για τα 3dmark(01 03 05)

Καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε....

Re Seeker τώρα έλεος...Μπορείς να διαβάσεις το ποστ που έκανα και λέω πάσο για το AA k AAF........

Τώρα αν αρχίσουμε να λέμε ότι ευνοεί.....την nVidia σε κόβω για πικραμένο Ati user.....απλά η nVidia είχε κάνει κάτι optimaztions για τα 3dmark(01 03 05)

Καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε....

Ati user δεν είμαι (τουλάχιστον σε σοβαρή κάρτα), NVIDIA έχω (προς το παρόν).

Χωρίς φίλτρα δεν γίνεται σωστά η αξιολόγηση. Αν η αξία του SLI δεν μπορεί να φανεί στα φίλτρα τότε προς τι η αναστάτωση? Αν ήθελα απλά πολλά frames έπαιρνα μια 6600GT και θα έπαιζε άριστα χωρίς φίλτρα με πολλά frames τα περισσότερα (αν όχι όλα) παιχνίδια. Eνώ για SLI ας πούμε με 6600GT πληρώνεις ~400€ +/- κάτι και τι έχεις? Επιδόσεις που σε κάποιες λίγες περιπτώσεις αγγίζουν αυτές μιας 6800GT ενώ η 6800GT είναι περίπου στα ίδια λεφτά +κάτι... Τα φίλτρα κάνουν την διαφορά και εκεί το SLI δεν είναι η καλύτερη λύση.

Λέγεται πως η NVIDIA θορυβημένη απο το επερχόμενο MVP ετοιμάζει νέο SLI, θα το έκανε αυτό αν το SLI της ήταν τόσο καλό όσο θα ήθελε?

Καλύτερα να βλέπουμε και τα μειονεκτήματα παρά να σφυρίζουμε αδιάφορα...