Jump to content

[myPoll] Πόσο απαραίτητη είναι μία δεύτερη οθόνη στα smartphones;


DINFUN
 Κοινοποίηση

Είναι απαραίτητη μία δεύτερη οθόνη στα smartphones;  

195 members have voted

  1. 1. Είναι απαραίτητη μία δεύτερη οθόνη στα smartphones;

    • Πραγματικά είναι πολύ απαραίτητη!
      8
    • Για κάποιους χρήστες ναι για άλλους όχι.
      36
    • Καθόλου χρήσιμη
      46
    • Θέλω πρώτα να τη δω από κοντά
      46
    • Η δεύτερη οθόνη μου είναι αδιάφορη
      58
    • Άλλη άποψη - Αιτιολόγηση
      1


Recommended Posts

H συσκευή Meizu Pro 7 Plus αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα με μία δεύτερη οθόνη στην πίσω πλευρά της. Φυσικά δεν είναι η πρώτη συσκευή με δευτερεύουσα οθόνη - έχουν γίνει ενδιαφέρουσες προσπάθειες στο παρελθόν - θυμίζουμε το YotaPhone με την e-Ink οθόνη του, το οποίο όμως δεν απέσπασε τη δέουσα προσοχή των χρηστών. Και φυσικά υπάρχει και η συσκευή LG G20 με μία δευτερεύουσα οθόνη στο μπροστινό μέρος, όπου το σημείο που τοποθετήθηκε κάνει όλη τη διαφορά.

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως μία οθόνη Always On, είναι ικανή να καλύψει τις μισές από τις λειτουργίες της συσκευής G20, ενώ μία οθόνη στο πίσω μέρος θα επέτρεπε να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις σας, ακόμη κι όταν η συσκευή σας είναι στραμμένη με την οθόνη προς τα κάτω. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό το οποίο δεν μπορούμε να παραλείψουμε είναι η λήψη selfie φωτογραφιών με την κύρια κάμερα της συσκευής, που συνήθως έχει υψηλότερη ανάλυση και ποιότητα από μία εμπρόσθια selfie cam. Να αναφέρουμε επίσης πως μία τέτοια συσκευή έχει και τα πλεονεκτήματα μίας δεύτερης κάμερας για διπλές λήψεις με προσθήκη πορτρέτου.

 

Μία ακόμη ξεχωριστή συσκευή είναι και η Oppo N1 όπου διαθέτει μία περιστρεφόμενη κύρια κάμερα - μια εντυπωσιακά προσεγμένη προσέγγιση, η οποία όμως καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο. Τέλος μία δευτερεύουσα οθόνη θα μπορούσε να εμφανίζει τις ειδοποιήσεις σας, να ελέγχει την αναπαραγωγή πολυμέσων και να κάνει πολλά περισσότερα από τις Edge οθόνες της Samsung, οι οποίες εν μέρει προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες (για παράδειγμα φωτίζεται με την όψη προς τα κάτω κατά τη λήψη ειδοποιήσεων).

 

Πόσο λοιπόν χρήσιμη και απαραίτητη είναι μία δευτερεύουσα οθόνη στα σημερινά smartphones; Περιμένουμε τις απόψεις σας!

Link to comment
Share on other sites

Όσο περισσότερο εμβαδό για απεικόνιση μπορεί να δώσει ένας φορητός υπολογιστής , τόσο πιο χρήσιμη γίνεται για εκείνον που τη χρησιμοποιεί. Με αυτή τη λογική κατά νου, ναι είναι πολύ χρήσιμη μια δεύτερη οθόνη. Η κατάσταση μοιάζει με εκείνη των υπολογιστών. Μερικοί έχουν μία οθόνη, άλλοι δύο, κάποιοι ίσως παραπάνω από δύο. Έτσι και θα γίνει με τα φορητάκια της κωλότσεπης. Πρώτα μία οθόνη, ύστερα δύο, ίσως στο μέλλον δειλά δειλά περισσότερες από δύο. Φυσικά και το φορμά πρέπει να τα υποστηρίζει όλα αυτά και το συγκεκριμένο φορμά του "πλακέ σμάρτφον" έχει κάποια όρια, αλλά εμπιστεύομαι τη βιομηχανία για να το λύσει αυτό το πρόβλημα.

 

Τονίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι "το φορμά". Το φορμά είναι είναι η απάντηση. Στο πρόβλημα του πώς να δώσουμε όσο πιο πολύ υπολογιστή στο λαό με τη μεγαλύτερη φορητότητα και τις μικρότερες διαστάσεις. Οπότε ας κάνουν τα μαγικά τους εκεί στην άπω ανατολή και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Καθόλου χρήσιμη.
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Αχρείαστη είναι, απλά κάποιες εταιρείες παριστάνουν πως έφεραν την "επανάσταση", ώστε να κοστολογήσουν αδρά τα κουβαδακια τους... :)
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι είναι απλά ένα μαρκετίσιτκο κόλπο, αν υπήρχε κάλυψη όλης της οθόνης με πληροφορίες όπως στο S8 θα ήταν καλύτερη λύση χωρίς έξτρα κατανάλωση..
Link to comment
Share on other sites

Η 2η οθόνη τύπου V10 που έχω, μου ήταν/είναι αρκετά χρήσιμη, και ήταν το "κάτι" διαφορετικό από το G4.

Από την άλλη θα ήταν από τα πρώτα χαρακτηριστικά που θα θυσίαζα αν θα ήθελα κάτι πιο πρακτικό.

 

Στο Meizu, νομιίζω ότι θα τους γυρίσει boomerang...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."
Link to comment
Share on other sites

Η δεύτερη οθόνη σίγουρα είναι χρήσιμη για κάποιους και προφανώς τους δίνει κάποια πλεονεκτήματα στη χρήση τους. Όμως έχουν και αρκετά μείον άρα πρέπει να δούμε το τελικό πρόσημο.

Στα edge της samsung τα μείον είναι ότι το τηλέφωνο χάνει σε ότι αφορά το κράτημα. Επίσης είναι αρκετά πιθανό να πατηθεί χωρίς να το θέλουμε.

Στην υλοποίηση της LG στη σειρά V και σε μερικά μικρότερης κατηγορίας τηλέφωνα με την δεύτερη οθόνη επάνω ουσιαστικό μείον δεν υπάρχει πέρα του ότι δίνει στη συσκευή επιπλέον ύψος.

Στην νέα πρόταση της meizu μόνο μείον βλέπω και καμιά ουσιαστική χρησιμότητα. Όπως το κατάλαβα η μόνη ουσιαστική χρησιμότητα είναι η λήψη selifies με την πίσω κάμερα. Νομίζω ότι μία καλή μπροστινή κάμερα είναι υπεραρκετή να κάνουμε τη δουλειά μας. Ακόμη και αν δεν μπορεί λόγω χώρου είναι ίδιου επιπέδου με την πίσω δεν νομίζω ότι κερδίζουμε κάτι σημαντικό σε μια φωτογραφία που στην μεγαλύτερο κομμάτι της είναι το πρόσωπό μας σε απόσταση 1-2 μέτρων το πολύ.

Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να υπολογίζουμε και την αυξανόμενη κατανάλωση αλλά και το επιπλέον κόστος καθώς οι εταιρίες κοστολογούν αρκετά ακριβότερα τις συσκευές με αυτό το feature σε σχέση με άλλες.

Στα δικά μου γούστα ίσως να έχει νόημα μόνο στη υλοποίηση της LG χωρίς όμως αυτό να είναι και κριτήριο αγοράς. Άλλωστε αυτά που προσφέρουν οι δεύτερες οθόνες μπορούν να γίνουν με 1-2 επιπλέον πατήματα

Link to comment
Share on other sites

Πατησα ''θελω να τη δω απο κοντα'' αλλα οντως δεν καταλαβαινω που χρησιμευει. Ολα τα κινητα εχουν ''δευτερη οθονη'', που λεγεται notification bar που μας δειχνει τα βασικα που θελουμε να δουμε και συντομευσεις των ρυθμισεων. Σε τι αλλο τη χρειαζομαστε δηλαδη?
Link to comment
Share on other sites

Είχα δει ένα concept του V30 με slide out δεύτερη οθόνη να λειτουργεί ως πληκτρολόγιο / για multitasking /για settings εφαρμογών κοκ. Αυτό θα το ήθελα. Οι ως τώρα υπάρχουσες υλοποιήσεις δεν με καλυπτουν
Link to comment
Share on other sites

Εντελώς αδιάφορη

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Θα προτιμουσα να μην ειχε 2η οθονη, τον ιδιο επεξεργαστη με το μεγαλο, μικροτερα bezels και τον P25 να τον χρησιμοποιουσε για τον αντικαταστατη του M5 Note. Εγω αλλωστε δεν εχω προβλημα με τους ΜΤΚ.
Link to comment
Share on other sites

Καθόλου χρήσιμη, έτσι όπως υλοποιείται από την LG στα V και "κόβει" από το μέγεθος της κανονικής οθόνης. Και στο meizu δεν μου αρέσει, καθώς ανεβάζει το κόστος και την πολυπλοκότητα, αν και η εύκολη λήψη selfies με την κύρια κάμερα μοιάζει δελεαστικό.

Επειδή όμως είναι καλό να έχουμε τις ειδοποιήσεις μας χωρίς να πρέπει να ανοίγουμε το κινητό κάθε φορά, η καλύτερη λύση μου φαίνεται το Always On Display, αρκεί να επηρεάζει απειροελάχιστα την κατανάλωση.

Edited by Voodooman
Link to comment
Share on other sites

Eίναι απίστευτα απαραίτητο να τολμάνε οι εταιρίες τέτοια όπως το g5 για παραδειγμα

 

θελουμε επιλογες

να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!,

μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ!

Link to comment
Share on other sites

για σέλφι με την κύρια κάμερα ότι πρέπει

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...