Jump to content

iOS 11 - H Apple επεκτείνει τις NFC δυνατότητες της συσκευή σας


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε ερευνητικό σημείωμα developer μετά το πέρας της εναρκτήριας εκδήλωσης του WWDC 2017, το οποίο εντοπίστηκε από το Engadget, αναφέρεται πως το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple θα περιλαμβάνει "Core NFC" framework, δίνοντας πρόσβαση σε high-level aspects μέσω του υπάρχοντος αλλά και του μελλοντικού NFC hardware.

 

Συγκεκριμένα οι developers θα είναι σε θέση να δημιουργούν εφαρμογές οι οποίες θα είναι ικανές να διαβάσουν NFC tags, συμβατά με τη μορφή NFC Data Exchange (NDEF). Η Apple σημειώνει πως η ανάγνωση των tags περιορίζεται στις συσκευές iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

 

"Your app can read tags to give users more information about their physical environment and the real-world objects in it. For example, your app might give users information about products they find in a store or exhibits they visit in a museum," σύμφωνα με το έγγραφο.

 

“Η εφαρμογή σας μπορεί να διαβάσει tag,s προκειμένου να δώσει στους χρήστες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικές με ένα συγκεκριμένο χώρο στο φυσικό κόσμο. Για παράδειγμα η εφαρμογή σας μπορεί να παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σχετικές με προϊόντα που θα συναντήσουν σε ένα κατάστημα ή για εκθέματα σε μία επίσκεψή τους σε μουσεία.”

 

Το ύφος του εγγράφου υποδεικνύει πως το λειτουργικό iOS 11 θα επεκτείνει τις δυνατότητες NFC των συσκευών της Apple βήματα παρακάτω από την υπηρεσία Apple Pay, η οποία περιορίζεται στις ανέπαφες πληρωμές και στα ψηφιακά εισιτήρια (δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας).

 

Η Apple έχει κλειδωμένη τη λειτουργία NFC από την ενσωμάτωσή της στις συσκευές iPhone, το 2014. Η εταιρεία περιορίζει ακόμη και την in-house εφαρμογή Wallet, προκειμένου να προστατέψει τους καταναλωτές.

 

Η εταιρεία στην ουσία υπαινισσόταν στην ουσία την επέκταση των δυνατοτήτων NFC κατά την ανακοίνωση του watchOS 4 από τον VP τεχνολογίας, Kevin Lynch. Το φθινόπωρο με την επίσημη διάθεση του λειτουργικού οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται με συσκευές γυμναστικής μέσω της λειτουργίας NFC, προκειμένου να ξεκινήσουν μία αμφίδρομη ασύρματη επικοινωνία για μεταφορά δεδομένων, όπως πληροφορίες για την καρδιακή συχνότητα, την ταχύτητα και άλλα.

 

Παρότι δεν έχουμε στη διάθεσή μας λεπτομέρειες, η νέα αυτή προσθήκη υπόσχεται να φέρει τα λειτουργικά iOS και watchOS πιο κοντά σε ένα αυξανόμενο οικοσύστημα συνδεδεμένων συσκευών.

 

Το νέο λειτουργικό περιορίζεται στους developers εφαρμογών προς το παρόν, αν και αναμένουμε μία δημόσια δοκιμαστική έκδοση (iOS 11 beta) προς το τέλος του μήνα. Για περισσότερα χαρακτηριστικά και οδηγίες για το νέο λειτουργικό iOS 11 μπορείτε να απευθυνθείτε στην ενότητα των οδηγών μας.

 

[via]

Edited by DINFUN
Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unpinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...