Jump to content

Pentium 4 64 bit

Albatron
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλωσήρθαν λοιπόν οι πρώτοι 64-μπιτοι επεξεργαστές της Intel.

http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1037&Nav_Section_Id=1036&Catalog_Id=1&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3 :)

AUDI: Vorsprung durch Technik..:D

Έχει κάμποσο καιρό που έχουν κυκλοφορήσει...

BTW, πάλι είναι πίσω απο τους Athlon64 :shifty: :D :up:

Έχει κάμποσο καιρό που έχουν κυκλοφορήσει...

BTW, πάλι είναι πίσω απο τους Athlon64 :shifty: :D :up:

Δεν τους είχα προσέξει γιατί είχα να μπω αρκετό καιρό. :O

Διαφωνώ πάντως με αυτή σου την άποψη.

AUDI: Vorsprung durch Technik..:D

"Διαφωνώ πάντως με αυτή σου την άποψη."

LOL.

Έτσι επειδή γουστάρεις εσύ διαφωνείς,και λες ότι οι P4 είναι πιο γρήγοροι.

Ok.

Ελήφθη.

Lol , over & out

Η διαφημηση των 64μτιων αθλον παντως γυριζει μπουμερανγκ εφοσον και οι δυο αντιπαλοι κυκλοφορησαν τους επεξεργαστες τους πριν τα γουιντους64 (αυτο ελλειπε) αλλα οι μεν AMD ουσιαστικα πουλαγαν αχρηστα χαρακτηριστικα τοσο καιρο.Η μονη δικαιολογια ειναι οτι αυτος που πηρε αθλον δε χρειαζεται αναβαθμηση για να βαλει τωρα τα νεα γουιντοους.
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

"οι μεν AMD ουσιαστικα πουλαγαν αχρηστα χαρακτηριστικα τοσο καιρο"

Επιδόσεις δεν πουλούσαν ε?

Η διαφημηση των 64μτιων αθλον παντως γυριζει μπουμερανγκ εφοσον και οι δυο αντιπαλοι κυκλοφορησαν τους επεξεργαστες τους πριν τα γουιντους64 (αυτο ελλειπε) αλλα οι μεν AMD ουσιαστικα πουλαγαν αχρηστα χαρακτηριστικα τοσο καιρο.Η μονη δικαιολογια ειναι οτι αυτος που πηρε αθλον δε χρειαζεται αναβαθμηση για να βαλει τωρα τα νεα γουιντοους.

Δεν χρειάζεται να βάλεις μόνο Windows για να πάρεις Athlon 64... :shifty: :lol: :p

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Τοτε στη διαφημηση πρεπει να ξεκαθαριζουν οτι αναφερονται μονο στο 0.1% τις αγορας :p :p :p (πλακα κανω)
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

Αυτό που μου την σπάει με τον 64bit P4 είναι ότι το 64bit instruction set του είναι καθαρή ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ της AMD, το μόνο που αλλάξαν ήταν η κωδική του ονομασία... Αυτή η εταιρία μόνο το κέρδος σκέφτεται, ηθική -οο (άπειρο)...

Αυτό που μου την σπάει με τον 64bit P4 είναι ότι το 64bit instruction set του είναι καθαρή ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ της AMD, το μόνο που αλλάξαν ήταν η κωδική του ονομασία... Αυτή η εταιρία μόνο το κέρδος σκέφτεται, ηθική -οο (άπειρο)...

Αυτό είναι αληθεια όπως και το ότι η "νέα" τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας της Intel που θα έχουν αυτές οι cpu είναι επίσης αντιγραφή του cool&quiet της AMD.

Ακόμη λέγεται πως η M$ περίμενε την κυκλοφορία των 64bit Intel για να βγάλει τα 64bit XP λόγω κάποιας συμφωνίας μεταξύ των δύο. Τι λέτε; Είμαι σίγουρος πως είναι αλήθεια.......... :ninja:

Αυτό είναι αληθεια όπως και το ότι η "νέα" τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας της Intel που θα έχουν αυτές οι cpu είναι επίσης αντιγραφή του cool&quiet της AMD.

Ακόμη λέγεται πως η M$ περίμενε την κυκλοφορία των 64bit Intel για να βγάλει τα 64bit XP λόγω κάποιας συμφωνίας μεταξύ των δύο. Τι λέτε; Είμαι σίγουρος πως είναι αλήθεια.......... :ninja:

Σαν επίσημη κυκλοφορία όντως... Μπορεί να έχεις δίκιο όσον αφορά για συμφωνίες κτλ.

Από την άλλη όμως γνωστός μου που αγόρασε Acer laptop με Athlon64 ερχόταν εξοπλισμένο με CD Windows XP 64bit version... ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Πες μου μία εταιρία που να μην σκέφτεται μόνο το κέρδος :Ρ

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Πες μου μία εταιρία που να μην σκέφτεται μόνο το κέρδος :Ρ

Μωρέ καλά κάνουν και σκέφτονται το κέρδος για να επιβιώσουν... μερικές εταιρίες όμως είναι πιο κοντά στον καταναλωτή χωρίς να παίζουν ύπουλα. Η AMD θα μπορούσε να έχει αντιγράψει το Hyper Threading της Intel... θα ταίριαζε γάντι στον 64bit της.

Το έκανε; Όχι...

Θα μπορούσε να τιμολογεί τους CPU της λες και πουλάει διαμάντια... Ευτυχώς για εμάς δεν το κάνει.

Η Intel από την άλλη κηνυγάει όσο πιο πολύ χρήμα γίνεται και πιστεύω ότι της κοστίζει πελάτες αυτό. Αντιγράφει το 64bit instruction set της AMD μέσα σε 18 μήνες (και το cool & quiet όπως λέει ο φίλος cr1s_86), παίζει να συνεννοήθηκε και με την Μ$ για την καθυστέρυση των Windows και τα νέα της CPU... άσε είδα πόσο κοστίζουν και πήγα να καραφλιάσω...

Πολιτική είναι αυτή;

Πριν 2 εβδομάδες αν με ρώταγε κάποιος τι υπολογιστή θα ήθελα να πάρω, η σύνθεση που θα του έλεγα θα βασιζόταν σε athlon64 "δαγκωτό".

Τι συνέβη όμως: αποφάσισα να αλλάξω την ψύκτρα στον prescott που έχω και τι να δω; Ο ηλίθιος που μου είχε φτιάξει το pc είχε βάλει λιγότερο από σταγόνα πάστας! Το μηχάνημα έτρεχε για 6 μήνες χωρίς πάστα! Πέστε μου τι θα είχε πάθει ο athlon σε τέτοια κατάσταση..Και μην πει κανείς: "Μεγάλε θα έτρεχε ακόμα καλύτερα!"

Καλή η ταχύτητα του athlon, η ηθική της amd κλπ αλλά η ποιότητα και η αξιοπιστία της intel δεν παίζονται..

Και μην έχει κανείς σας αυταπάτες: αν η amd μπορούσε να κάνει εκείνη τη συμφωνία με τη MS θα το είχε κάνει με τα 1000. Όπως και αν μπορούσε να αντιγράψει το hyper threading θα το είχε κάνει. Κάπου είχα διαβάσει παλιότερα ότι η αρχιτεκτονική του athlon δεν το επιτρέπει ( νομίζω στου toms)

Πριν 2 εβδομάδες αν με ρώταγε κάποιος τι υπολογιστή θα ήθελα να πάρω, η σύνθεση που θα του έλεγα θα βασιζόταν σε athlon64 "δαγκωτό".

Τι συνέβη όμως: αποφάσισα να αλλάξω την ψύκτρα στον prescott που έχω και τι να δω; Ο ηλίθιος που μου είχε φτιάξει το pc είχε βάλει λιγότερο από σταγόνα πάστας! Το μηχάνημα έτρεχε για 6 μήνες χωρίς πάστα! Πέστε μου τι θα είχε πάθει ο athlon σε τέτοια κατάσταση..Και μην πει κανείς: "Μεγάλε θα έτρεχε ακόμα καλύτερα!"

Καλή η ταχύτητα του athlon, η ηθική της amd κλπ αλλά η ποιότητα και η αξιοπιστία της intel δεν παίζονται..

Και μην έχει κανείς σας αυταπάτες: αν η amd μπορούσε να κάνει εκείνη τη συμφωνία με τη MS θα το είχε κάνει με τα 1000. Όπως και αν μπορούσε να αντιγράψει το hyper threading θα το είχε κάνει. Κάπου είχα διαβάσει παλιότερα ότι η αρχιτεκτονική του athlon δεν το επιτρέπει ( νομίζω στου toms)

Βρε μη γράφετε ότι θέλετε! Με το συμπάθιο κιόλας αλλά είσαι τελείως μα τελείως ΛΑΘΟΣ.

Ο Athlon 64bit είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ο πιο "κρυος" επεξεργαστης που κυκλοφορεί.

Ξέρεις γιατί ακυρώθηκε ο Pentium 4 στα 4 Ghz? Γιατί είχαν πρόβλημα θερμοκρασίας!

Ξέρεις ότι οι τελευταίοι non-64bit Ρ4 έχαναν σε απόδοση ενώ δούλευαν γιατί ζεσταινόντουσαν πολύ ενώ φόραγαν καλές ψύκτρες; (toms hardware, που δείχνεις να εμπιστεύεσαι) O Athlon ο παλιός παλιός ο thunderbird ΝΑΙ, είχε πρόβλημα θερμοκρασίας. Δούλευε μια χαρά όμως (και χωρίς "πολύ" πάστα) και ακόμα δουλεύει και από αυτόν σου γράφω.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τότε. Οι τελευταίοι Athlon έχουν θερμοκρασία λειτουργίας τα 30-40C ενώ οι τελευταίοι Intel [πριν τους 64bit] δούλευαν > 50C με φόρτο. Αλλά αυτό δεν μας πειράζει, άμα η μαμά Intel κάνει μαμακίες κανείς δεν ενδιαφέρεται, ενώ την AMD πήγαν όλοι να την φάνε.

Συμπέρασμα... Μην προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά και ΜΗ έγκυρα στοιχεία για να θάψετε μια εταιρία. Μην κολλάτε σε μια εταιρία και μην βλέπετε τα προβλήματα επιλεκτικά...

Αυτό με την θερμ. πάστα ήταν τελείος Bingo!

Εντελώς άκυρο ρε man.

Σε ενημερώνω ότι Athlon 64 3200+ @ 2.6GHz τρέχει εδώ και μήνες χωρίς θερμ. πάστα...

Και οι Athlon XP κάθονταν μια χαρά χωρίς πάστα.

Αλλά ας μην βγαίνουμε εκτός.

[ από ότι βλέπω δεν κατανοείς και τον λόγο ύπαρξης της ther. paste ]

Μωρέ καλά κάνουν και σκέφτονται το κέρδος για να επιβιώσουν... μερικές εταιρίες όμως είναι πιο κοντά στον καταναλωτή χωρίς να παίζουν ύπουλα. Η AMD θα μπορούσε να έχει αντιγράψει το Hyper Threading της Intel... θα ταίριαζε γάντι στον 64bit της.

Το έκανε; Όχι...

Δεν το έκανε γιατί το hyper threading είναι σχεδόν άχρηστο.

Θα μπορούσε να τιμολογεί τους CPU της λες και πουλάει διαμάντια... Ευτυχώς για εμάς δεν το κάνει.

Δεν το έκανε για λόγους ανταγωνισμού. Οι χαμηλότερες τιμές των AMD ήταν πάντα ένας από τους λόγους της επιτυχίας της εταιρίας.

Η Intel από την άλλη κηνυγάει όσο πιο πολύ χρήμα γίνεται και πιστεύω ότι της κοστίζει πελάτες αυτό. Αντιγράφει το 64bit instruction set της AMD μέσα σε 18 μήνες (και το cool & quiet όπως λέει ο φίλος cr1s_86), παίζει να συνεννοήθηκε και με την Μ$ για την καθυστέρυση των Windows και τα νέα της CPU... άσε είδα πόσο κοστίζουν και πήγα να καραφλιάσω...

Πολιτική είναι αυτή;

Ναι, επιχειρηματική πολιτική είναι ;)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Πιστεύω πως αν δεν τρέχεις πολλά video encodings ταυτόχρονα ακόμα και στους Pentium δεν προσφέρει πολλά...

Δεν νομίζω ότι είμαι off-topic. Μιλάμε ή δεν μιλάμε για AMD vs Intel,άσχετα με το τι λέει ο τίτλος του thread;Ή μήπως η ποιότητα δεν παίζει ρόλο στις αγορές σας?

1ον.Για πέστε λοιπόν ποιος είναι ο ρόλος της πάστας να καταλάβω και εγώ που δεν ξέρω.Μήπως ότι με την πάστα γίνεται καλύτερη απαγωγή της θερμότητας από τον επεξεργαστή στην ψύκτρα από ότι αν ήταν μέταλλο με μέταλλο?Αν θέλετε αναλύω και το γιατί.

2ον.Το έγραψα πρώτο πρώτο για να μην παρεξηγηθώ: δεν είμαι intelάκιας και γενικά ποτέ δεν κολλάω σε μια εταιρία. Ως απλός καταναλωτής που παρακολουθώ τις εξελίξεις μαζεύω γνώμες από όσες μεριές μπορώ(νετ,φίλους τεχνικούς κλπ.) και διαμορφώνο μια άποψη.Ξαναδιαβάστε λίγο το ποστ ρε παιδιά.Ουδέποτε είπα ότι ο athlon64 δεν είναι καλός.Την λέξη athon64 ούτε την αναφέρω!ΟΥΤΕ ότι ζεσταίνεται.Είπα ότι ο δικός μου,παρόλο που για πολύ καιρό ζεσταινόταν ΠΟΛΥ δεν τα έφτυσε.Ενώ κάποιος από τους αντίστοιχα ζεστούς athlon(θες ο ΧΡ,θες ο tbred) θα είχε πρόβλημα.Και ΝΑΙ είναι μαμακία ο prescott και αν θες να ξέρεις εν μέρει έχω μετανιώσει που τότε δεν πήρα athlon ή northwood.Αλλά αυτό δεν αλλάζει το ζήτημα της ποιότητας.

Συμπέρασμα:δεν κατηγόρησα ΠΟΤΕ τους athlon64.Αντιθέτως κατακρίνω της βεβιασμένες επιλογές της intel με τον prescott.

"Ενώ κάποιος από τους αντίστοιχα ζεστούς athlon(θες ο ΧΡ,θες ο tbred) θα είχε πρόβλημα."

Αυτό το λες εσύ...χωρίς κάποια εμπειρία αντίστοιχη όπως φαίνεται.

Γιατί είναι αναληθές αυτό που λες.

Απλά δεν στέκει.

Μην το συνεχίζεις.

Η πάστα ενημερωτικά δεν είναι απαραίτητη.

Απλά με πάστα [ σωστή ποσότητα & ποιότητα ] θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες λόγω καλύτερης επαφής HSF / CPU.

"...μαζεύω γνώμες από όσες μεριές μπορώ(νετ,φίλους τεχνικούς κλπ.)..."

τελειώνει εδώ το θέμα. απλά έχουμε διάσταση απόψεων!

No hard feelings.. :)

Άχρηστο δεν είναι. Όποιες εφαρμογές εκμεταλλεύονται την ύπαρξη πολλαπλών CPU οφελούνται από το HT. Για παράδειγμα, το Adobe Photoshop, το 3D Studio Max/Maya, το Starwars Galaxies δουλεύουν αρκετά πιο γρήγορα... πιθανότατα ο πραγματικός λόγος που η AMD δεν χρησιμοποίησε την τεχνολογία είναι η έλευση του Dual Core CPU...

Δεν το έκανε για λόγους ανταγωνισμού. Οι χαμηλότερες τιμές των AMD ήταν πάντα ένας από τους λόγους της επιτυχίας της εταιρίας.

Συμφωνώ, για αυτό το ανέφερα άλλοστε.

Ναι, επιχειρηματική πολιτική είναι ;)

Επιχειρηματική ηλιθιότητα είναι αλλά ας μην το πιέσουμε πολύ το θέμα...

@lordelesar: Στα posts σου αφήνεις την αίσθηση ότι "δεν είμαι με το μέρος κανενός, αλλα AMD sux". Δεν κατάλαβα το κομμάτι που λες: "Και ΝΑΙ είναι μαμακία ο prescott και αν θες να ξέρεις εν μέρει έχω μετανιώσει που τότε δεν πήρα athlon ή northwood.Αλλά αυτό δεν αλλάζει το ζήτημα της ποιότητας."

Δηλαδή το έχεις μετανιώσει αλλά; ποιο θεωρείς ότι έχει καλύτερη ποιότητα; και πώς το δικαιολογείς;

Σε καμία περίπτωση sux,σε καμία!

Το έχω μετανιώσει από την άποψη ότι για να ψύχεται σωστά το μηχάνημα από τους ανεμιστήρες έκανε σαν σκούπα!Ευτυχώς άλλαξα hsf και ηρέμησε κάπως.

Α συν το ότι όλοι οι άλλοι (intel s775,amd s939) έχουν βάθος χρόνου.

Δεν πρόκειται να πω τπτ παραπάνω για ποιότητα κλπ,γιατί εξέφρασα άποψη και πέσανε να με φάνε.Το θέμα το έκλεισα παραπάνω.

Ας σταματήσουμε να διαφωνούμε. Είναι γενικά παραδεκτό οτι οι Athlon64 είναι καλύτεροι εώς και πολύ καλύτεροι απο τους Pentium64. Η διαφωνία ας σταματήσει εδώ. Αν θέλουμε να συζητήσουμε κάτι σχετικό ας συνεχίσουμε αλλά ας σταματήσουν οι διαφωνίες.