dbekia Δημ. September 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2010 (edited) Εγώ θα σου έλεγα ότι αν σκοπεύεις τις ακροάσεις σου (εν κινήσει τουλάχιστον) να τις πραγματοποιείς κυρίως ή αποκλειστικά με το W995, δεν αξίζει να ανέβεις κατηγορία σε IEM, τα Eterna είναι υπεραρκετά. Αν πάλι σε ιντριγκάρει μια αισθητή (και ουσιαστική) αναβάθμιση για τις εν κινήσει ακροάσεις σου, θα σου πρότεινα να αφήσεις στην άκρη το W995 και να “ξεκινήσεις” να “χτίζεις" το φορητό rig σου ως εξής α. Πρώτα ένα πολύ καλό (από άποψη ποιότητας ήχου) dedicated mp3/mp4 player β. Ένα καλό ζευγάρι IEM (μεταξύ 100 − 200 euro) γ. Αν εξακολουθείς να ζητάς κάτι ακόμη καλύτερο, προχωράς σε ακόμη καλύτερα IEM ή/και φορητό ενισχυτή . Προσωπικά, και μετά από ΧΡΟΟΟΝΙΑ δοκιμών/ακροάσεων και έχοντας κάνει εκατοντάδες "ζευγαρώματα" (ανάμεσα σε δεκάδες mp3 player και δεκάδες ακουστικά και μερικούς φορητούς ενισχυτές) έχω καταλήξει ΠΛΕΟΝ στο εξής “combo” mp3 player: SONY X series NWZ X1060 ΙΕΜ: Ultimate Ears Super.fi 5 Pro Είναι πολύ σημαντικό να έχεις υπ’ όψη σου ότι αν η πλειοψηφία της μουσικής που θα ακούς είναι συμπιεσμένα κομμάτια, το πολύ, μέτριας - "καλούτσικης" ποιότητας (π.χ. mp3 που δεν ξεπερνούν τα 160 − 192kbps) δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να προβείς σε ΣΟΒΑΡΕΣ επενδύσεις από άποψης εξοπλισμού. Και κάτι ακόμη, όταν μιλάμε για mp3, mp3 players, IEMs κ.τ.λ θεωρώ ότι αξιωματικά, εννοείται πως ήδη έχουμε συμβιβαστεί (κανονικά τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε), με την ιδέα της φορητότητας και όλες τις παραχωρήσεις/υποχωρήσεις που αυτή η έννοια (φορητότητα) εμπεριέχει/συνεπάγεται σχετικά με την ποιότητα ακρόασης κ.τ.λ. Άρα, οτιδήποτε υπερβαίνει τα λογικά πλαίσια μιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φορητής/εύχρηστης λύσης, κατά την άποψη μου αποτελεί ΜΗ λύση, άρα άνευ ουσίας επιλογή … Edited September 1, 2010 by dbekia Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngeloDion Δημ. September 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2010 Τον Fiio αγόρασέ τον,αλλά αν η συσκευή σου δεν έχει "καθαρό" HP out,προετοιμάσου για συριγμό.Γενικά η χρήση με συσκευή χωρίς line out είναι συμβιβασμός. Τι είναι μια συσκευή με line out?:O Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2010 Φίλε μου με όλο το θάρρος,τα περισσότερα απο τα προιόντα που αναφέρεις ανήκουν στο λεγόμενο mid-fi .To οποίο κατα τη γνώμη μου οριοθετείται χοντρικά(πολύ χοντρικά όμως) κάπου εκεί που τελειώνουν τα TF10/SE535 κι "αρχίζουν" τα Westone 3,για να σου δώσω κάποια σημεία αναφοράς.Αν κάποιος επαγγελματίας ή απλα prosumer θελει να εξερευνήσει την hi-fi περιοχή,οι επιλογές του οφείλουν να είναι διαφορετικές(=ανώτερες),custom κι ακριβότερες. Απο κει και πέρα τα TF10 για παράδειγμα είναι όντως πολύ καλό σημείο για να τελειώσει ή ν'αρχίσει,(εξαρτάται) κανείς την εξερεύνηση του στο χώρο των IEM's. Όλα είναι ζήτημα επιλογών. Να ρωτησω κι εγω κατι,ως "παλαιος πολεμιστης"; Οταν ειμαστε στο οικιακο hifi,πρεπει να υπαρχει ολη η αλυσσιδα Α! ποιοτητος,για να εχουμε πραγματικα hifi. Οταν βαζουμε ομως ν ακουσουμε CD,τι ποιοτητα να ακουσουμε; Ετσι,παμε στο βινυλιο,ή στο SACD,και τοτε μπορουμε να ψαξουμε για καλυτερη ποιοτητα στους υπολοιπους κρικους της αλυσσιδας. Στα φορητα τωρα,απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι ακουνε 128άρια κομματια,τι να το κανουν το hi end audio,μου λετε;Στην καλυτερη περιπτωση,θα ακουνε CD quality,οποτε παλι δεν υπαρχει hi end,απο χερι. Ακουω αποψεις. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2010 (edited) Τι είναι μια συσκευή με line out?:O Συσκευή που εκτός από ενισχυμένη έξοδο ήχου(=υποδοχή όπου συνδέουμε τα ακουστικά μας), μπορεί να "δώσει" το ηχητικό σήμα ΚΑΙ μέσω άλλης εξόδου(=line out) που παρακάμπτει την ενσωματωμένη ενισχυτική βαθμίδα της εν λόγω συσκευής. Edited September 1, 2010 by dbekia Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2010 Να ρωτησω κι εγω κατι,ως "παλαιος πολεμιστης"; Οταν ειμαστε στο οικιακο hifi,πρεπει να υπαρχει ολη η αλυσσιδα Α! ποιοτητος,για να εχουμε πραγματικα hifi. Οταν βαζουμε ομως ν ακουσουμε CD,τι ποιοτητα να ακουσουμε; Ετσι,παμε στο βινυλιο,ή στο SACD,και τοτε μπορουμε να ψαξουμε για καλυτερη ποιοτητα στους υπολοιπους κρικους της αλυσσιδας. Στα φορητα τωρα,απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι ακουνε 128άρια κομματια,τι να το κανουν το hi end audio,μου λετε;Στην καλυτερη περιπτωση,θα ακουνε CD quality,οποτε παλι δεν υπαρχει hi end,απο χερι. Ακουω αποψεις. Νομίζω πως έχω ήδη απαντήσει στο ερώτημα σου με προηγουμενό μου post, αλλά για χάρη της κουβέντας, προσωπικά τουλάχιστον, η συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών που έχω στο mp3 μου είναι είτε στα 320kbps είτε lossless. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2010 Νομίζω πως έχω ήδη απαντήσει στο ερώτημα σου με προηγουμενό μου post, αλλά για χάρη της κουβέντας, προσωπικά τουλάχιστον, η συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών που έχω στο mp3 μου είναι είτε στα 320kbps είτε lossless. Ενταξει,αλλα και παλι,CD ακους,οχι βινυλιο,ουτε SACD.Αρα,μεχρι ποια λεφτα μπορουμε ν ανεβουμε,ωστε να μην πανε τσαμπα;Αυτο θελω να καταλαβω. Στο σπιτι,εφτασα μεχρι να εχω 3 ζευγαρια Magnepan,και ενα Linn,και παρα πολλα μου ειναι,για ενα budget σαν το δικο μου.Μερικες φορες,απορω πως τα καταφερα και τα πηρα. Στο δρομο ομως,μεχρι που μπορω να φτασω,χωρις να το μετανοιωσω; Το δικο σου συνδυασμο,τον προτεινεις οτι πραγματι η αξια του,ταιριαζει με την ποιοτητα των ηχογραφησεων; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2010 Συσκευή που εκτός από ενισχυμένη έξοδο ήχου(=υποδοχή όπου συνδέουμε τα ακουστικά μας), μπορεί να "δώσει" το ηχητικό σήμα ΚΑΙ μέσω άλλης εξόδου(=line out) που παρακάμπτει την ενσωματωμένη ενισχυτική βαθμίδα της εν λόγω συσκευής. Ναι,αλλα ποιες συσκευες,εχουν line out; Πες μερικες. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2010 (edited) Δυστυχώς όπως λογικά ΉΔΗ θα έχεις διαπιστώσει και μόνος σου αφού λες πως ασχολείσαι με το "σπορ" χρόνια, και για να μιλήσω λίγο μπακαλίστικα για να μην επεκταθώ σε μακροσκελείς/τεχνικές αναλύσεις γιατί γράφω και από κινητό π.χ. το να πας από 20% πιστότητα σε 60% πιστότητα δεν κοστίζει πολύ και βιώνεις δραματική βελτίωση. Αν για την παραπάνω "αναβάθμιση" υποθέσουμε πως δαπάνησε κάποιος 1€, η αναβάθμιση στο επόμενο επίπεδο του 70% πιστότητα, πολύ πιθανόν να του κοστίσει και πολύ πάνω από 10€ και η βελτίωση που θα βιώσει δεν θα είναι σε καμία περίπτωση τόσο εύκολα αντιληπτή. Για το επόμενο επίπεδο πιστότητας στο 80%, δεν είναι καθόλου σπάνιο να χρειαστεί να δαπανηθούν και 100€. Και ακόμη ΔΕΝ έχουμε πλησίασει στο τελευταίο επίπεδο (high end) το οποίο σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο του, άντε να προσφέρει βελτίωση της τάξης του 3% με 5%, γι αυτό το στην καλύτερη περίπτωση 5%, τιμές κάποιων χιλιάδων € δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες. Οποίος δε, φλερτάρει σοβαρά με αυτή την κατηγορία (high end), δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο εξοπλισμός αναπαραγωγής και το αναπαραγώμενο περιεχόμενο ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟΝ ΤΟ ΜΙΣΌ ΚΟΜΜΆΤΙ ΤΗΣ ΕΞΊΣΩΣΗΣ !!!! ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΙΣΌ ΕΊΝΑΙ Ο ΧΏΡΟΣ !!! Με λίγα λόγια οποιός παίζει με high end, επιβάλλεται να έχει και τον κατάλληλο χώρο ο οποιός πρέπει να είναι και κατάλληλα κατασκευασμένος/διαμορφωμένος (ανακλαστήρες, διαχύτες, διαθλαστήρες, αποσβέστες, συντονιστές, ηχοαπορωφητικά υλικά, κατάλληλα πατώματα, ταβάνια, τζάμια κ.ο.κ) Με λίγα λόγια, αν τα παραπάνω συμβολικά ποσά και ποσοστά, έχουν κάποια βάση στο χώρο του οικιακού μουσικού εξοπλισμού, καταλαβαίνεις πως όταν αρχίσουμε να μιλάμε για φορητό εξοπλισμό αναπαραγωγής, οι διαχωριστικές γραμμές ως προς την αισθητή βελτίωση που μπορεί να βιώσει ένας μέσος άνθρωπος (δε μιλάμε για κάποιον μουσικό ή π.χ. εξειδικευμένο sound engineer) γίνονται πολύ πιο δυσδίακριτες (μη ξεχνάς επίσης ότι με τη πάροδο των χρόνων οι δυνατοτητές μας στο να διακρίνουμε ήχους διαφορετικής συχνότητας, τονικότητας κ.τ.λ ελλατώνονται, π.χ. οι δυνατότητες διάκρισης ενός άντρα 40 ετών είναι κατά 20% μειωμένες σε σχέση με έναν έφηβο). Άρα αποψή μου είναι ότι ακόμα και για ένα "εκπαιδευμένο αυτί" η υπόθεση high end σε φορητό εξοπλισμό (ΚΑΙ λόγω του αναπαραγώμενου περιεχομένου) δεν έχει ουσιαστική υπόσταση. Με άλλα λόγια είναι από χέρι χαμένη υπόθεση. Ο καθένας λοιπόν βάζει τα δικά του όρια, δηλαδή μέχρι πόσο % θεωρεί πως μπορεί να διακρίνει βελτίωση σύμφωνα με το περιεχόμενο που αναπαράγει, μέχρι πόσο % θεωρεί εαυτόν ικανοποιημένο, και φυσικά τι ποσό είναι διατεθημένος να διαθέσει. Τώρα αν με ρωτάς για τη προσωπική μου επιλογή, πάντα με βάση τα προσωπικά μου κριτήρια/όρια, θεωρώ πως από εδώ που βρίσκομαι για να βιώσω πραγματική βελτίωση (και να μην είναι απλά η ιδέα μου λόγω ψυχολογικής και μόνον αναβάθμισης) το επόμενο "στάδιο" θα μου κοστίσει ποσό που θεωρώ υπερβολικό σε σχέση με όποια "οφέλη" θα αποκομίσω, γι αυτό και "μένω" εδώ που είμαι. Μπορούσα να "βολευτώ" και με φθηνότερο/υποδεέστερο εξοπλισμό; Σίγουρα, απλά για μένα η μουσική είναι απόλαυση, το ποσό που δαπάνησα το θεωρώ λογικό και ο εξοπλισμός που επέλεξα έχει πολύ καλό λογό απόδοση/τιμή . Μπορούσα να έχω το ίδιο απότελεσμα με φθηνότερο συνδιασμό εξοπλισμού ή καλύτερο αποτέλεσμα με διαφορετικό εξοπλισμό που θα μου κόστιζε το ίδιο ; Πολύ αμφιβάλλω !!! Έχω δοκιμάσει (όχι απαραίτητα και αγοράσει) σχεδόν ΟΤΙ κυκλοφορεί μέχρις αυτό το εύρος τιμών και αρκετά παραπάνω ... Edited September 1, 2010 by dbekia Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. September 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2010 (edited) Να συμπληρωσω και μια πρακτική παράμετρο,στην εξαιρετική τοποθέτηση του dbekia: Όταν αναφερόμαστε σε φορητό ήχο προφανώς προυποθέτουμε χρήση κυρίως σε εξωτερικο περιβάλλον και σε χώρους που δεν έχουν υποβληθεί σε ακουστική μελέτη και διαμόρφωση.Συνεπώς πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα ιδιαίτερα τους χαρ/κα. Στους πολύβουους δρόμους μιας μεγαλούπολης αποκτά μικρή σημασία η υψηλή πιστότητα.Ακόμα όμως κι αν πετύχαινες ιδανικο isolation/attenuation,χρησιμοποιώντας custom tips,και πάλι το κέρδος θα ήταν μικρό.H διακριτική ικανότητα θα ήταν μειωμένη λόγω της περισπασης της προσοχής σου απο τα υπόλοιπα ερεθίσματα.Ασε που κάτι τέτοιο(ηχητική απομόνωση) ενέχει και κινδύνους στο αστικό περιβάλλον. Ναι,αλλα ποιες συσκευες,εχουν line out; Πες μερικες. Το iphone,τα περισσότερα ipods(με dock connector),τα νεότερα daps της Sony,Sandisk,iaudio,το HiFiMAN HM-801,κ.α. Edited September 2, 2010 by NTROPIC Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2010 Τωρα,σκεφτηκα και κατι αλλο,παλιο.Το discman ρε παιδια,της SONY,που το εχω και καθεται σε χειμερια ναρκη. Οπως και να το κανουμε,απο τα συμπιεσμενα,θα ειναι 100 φορες καλυτερο. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2010 Ναι, μαζί όμως και 10+ φορές μεγαλύτερο, 20+ φορές βαρύτερο κ.τ.λ, και φυσικά μην ξεχνάς ότι πρέπει να κουβαλάς μαζί σου ΚΑΙ δεκάδες AUDIO CD (γιατί αν μιλάμε για CD "φορτωμένα” με mp3 δεν υπάρχει ΚΑΝ λόγος να το σκέφτεσαι) ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2010 Το iphone,τα περισσότερα ipods(με dock connector),τα νεότερα daps της Sony,Sandisk,iaudio,το HiFiMAN HM-801,κ.α. Μπηκα στη ΣΟΝΥ,και ειδα οτι υπαρχουν ενα σωρο συσκευες αναπαραγωγης.Για ποιες μιλας εσυ,γιατι δεν καταφερα να καταλαβω,ποιες εχουν τετοια εξοδο; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2010 Τώρα αν με ρωτάς για τη προσωπική μου επιλογή, πάντα με βάση τα προσωπικά μου κριτήρια/όρια, θεωρώ πως από εδώ που βρίσκομαι για να βιώσω πραγματική βελτίωση (και να μην είναι απλά η ιδέα μου λόγω ψυχολογικής και μόνον αναβάθμισης) το επόμενο "στάδιο" θα μου κοστίσει ποσό που θεωρώ υπερβολικό σε σχέση με όποια "οφέλη" θα αποκομίσω, γι αυτό και "μένω" εδώ που είμαι. Μπορούσα να "βολευτώ" και με φθηνότερο/υποδεέστερο εξοπλισμό; Σίγουρα, απλά για μένα η μουσική είναι απόλαυση, το ποσό που δαπάνησα το θεωρώ λογικό και ο εξοπλισμός που επέλεξα έχει πολύ καλό λογό απόδοση/τιμή . Μπορούσα να έχω το ίδιο απότελεσμα με φθηνότερο συνδιασμό εξοπλισμού ή καλύτερο αποτέλεσμα με διαφορετικό εξοπλισμό που θα μου κόστιζε το ίδιο ; Πολύ αμφιβάλλω !!! Έχω δοκιμάσει (όχι απαραίτητα και αγοράσει) σχεδόν ΟΤΙ κυκλοφορεί μέχρις αυτό το εύρος τιμών και αρκετά παραπάνω ... Συμφωνω βεβαια μ αυτα που γραφεις,και ρωταω το εξης. Τα ακουστικακια,που εχεις τωρα,διαβασα οτι ειχαν προβληματα με την ποιοτητα κατασκευης,και ξεκολλαγαν -χαλουσαν. Εσυ,τι αποψη εχεις γι αυτο,και απο που τα πηρες; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2010 Ναι, μαζί όμως και 10+ φορές μεγαλύτερο, 20+ φορές βαρύτερο κ.τ.λ, και φυσικά μην ξεχνάς ότι πρέπει να κουβαλάς μαζί σου ΚΑΙ δεκάδες AUDIO CD (γιατί αν μιλάμε για CD "φορτωμένα” με mp3 δεν υπάρχει ΚΑΝ λόγος να το σκέφτεσαι) ... ...Μα εγω περιφερομαι στο Κεντρο της Αθηνας για καμια δουλεια η για καναν καφε,και αρα,γιατι να κουβαλαω ΤΑ CD μαζι μου; Ενα μονον,δε φτανει,αν ειναι καλο; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2010 (edited) Συμφωνω βεβαια μ αυτα που γραφεις,και ρωταω το εξης. Τα ακουστικακια,που εχεις τωρα,διαβασα οτι ειχαν προβληματα με την ποιοτητα κατασκευης,και ξεκολλαγαν -χαλουσαν. Εσυ,τι αποψη εχεις γι αυτο,και απο που τα πηρες; Για τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ακουστικά, η ποιότητα κατασκευής είναι απλά ότι καλύτερο μπορείς να βρείς (μιλάμε σε λογικά πλαίσια τιμών, όχι κοντά στα 1000 euro) !!! Δε ξέρω τι μπορεί να διάβασες και απο ποιόν/που κ.τ.λ. αλλά προσωπικά, από όσα έχουν περάσει απο τα χέρια/αυτιά :lol: μου (και πίστεψε με έχουν περάσει ΠΑΑΑΑΡΑ πολλά) είναι τα μόνα για τα οποία θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ;) ! - Ιδανικό πάχος καλωδίου, ούτε πολύ παχύ(=δύσκαμπτο, memory effect, μικροφονισμοί, βαρύ κ.τ.λ), ούτε πολύ λεπτό(=ευπαθές σε σπασίματα, μπερδέματα, τραβήγματα κ.τ.λ). - Ιδανικό (για μένα τουλάχιστον, 1.86m) μήκος καλωδίου, ούτε πολύ μακρύ ούτε πολύ κοντό (βάζω το mp3 player στη μπροστινή τσέπη του παντελονιού). - Το καλώδιο είναι αποσπώμενο, αν σου χαλάσει/κοπεί με κάποιον απίθανο τρόπο :p αγοράζεις με 20 δολάρια από την Ultimate Ears καινούριο (πολύ λίγα IEMs έχουν αυτό το feature). - Το housing των driver είναι από τα πιο στιβαρά καλοφτιαγμένα/απλά(=αξιόπιστα, ευκολοσυντήρητα) που έχω δεί. - 1 χρόνος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εγγύηση (υπάρχουν ανταλλακτικά για τα πάντα και τα πάντα μπορείς να τα παραγγείλεις από την ΙΔΙΑ την εταιρία, στα στέλνουν και άμεσα) από πραγματικά σοβαρή εταιρία που πλέον θα τη βρίσκεις και πολύ εύκολα (την αγόρασε η Logitech που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ παγκόσμιο δίκτυο). Τι άλλο να πώ ; :) Τα πήρα από Γαλλία σε πρόσφατο ταξίδι μου (πήρα 2 ζευγάρια γιατί είναι από τα πολύ λίγα ζευγάρια που πραγματικά ταίριαξαν ακριβώς με τα γούστα/απαιτήσεις μου, το ένα το πήρα για backup και το κρατάω σφραγισμένο στο κουτί του, αλλά απ’ ότι φαίνεται λόγω της ποιότητας κατασκευής τους μάλλον το backup δεν θα μου χρειαστεί ποτέ και ήδη σκέφτομαι μήπως τελικά το πουλήσω :lol: ) ...Μα εγω περιφερομαι στο Κεντρο της Αθηνας για καμια δουλεια η για καναν καφε,και αρα,γιατι να κουβαλαω ΤΑ CD μαζι μου; Θα έχεις το DiscMan άδειο; Τι θα ακούς; Ενα μονον,δε φτανει,αν ειναι καλο; Αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα ;). Αν εσένα σου φτάνει ένα AUDIO CD τη φορά σε κάθε σου “εξόρμηση"… τόσο το καλύτερο για σένα :D … Ελπίζω πάντα να μιλάμε για AUDIO CD και όχι για CD με mp3 tracks … γιατί αν αναφέρεσαι σε mp3 DiscMan, πολύ απλά τα σύγχρονα mp3 player έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής … Μπηκα στη ΣΟΝΥ,και ειδα οτι υπαρχουν ενα σωρο συσκευες αναπαραγωγης.Για ποιες μιλας εσυ,γιατι δεν καταφερα να καταλαβω,ποιες εχουν τετοια εξοδο; Όλα τα σύγχρονα SONY flash memory mp3 players. Μην ψάχνεις για κάποια περίεργη έξοδο, πρόκειται για την υποδοχή charging/syncing στην οποία βάζεις καλώδιο (κάποια, συνήθως μόνο τα πολύ ακριβά μοντέλα της SONY το έχουν μέσα στη συσκευασία αγοράς, αλλά για τα περισσότερα το αγοράζεις ξεχωριστά απο τη SONY, αν και δεν κοστίζει και τίποτα) που βγάζει ένα αρσενικό 3.5 mm stereo audio jack το οποίο μετά εσύ το βάζεις όπου θες (π.χ. στην είσοδο εξωτερικού φορητού ενισχυτή). Edited September 2, 2010 by dbekia Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. September 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2010 (edited) Συμφωνω βεβαια μ αυτα που γραφεις,και ρωταω το εξης. Τα ακουστικακια,που εχεις τωρα,διαβασα οτι ειχαν προβληματα με την ποιοτητα κατασκευης,και ξεκολλαγαν -χαλουσαν. Εσυ,τι αποψη εχεις γι αυτο,και απο που τα πηρες; Φίλε μου εγώ έχω τα αντίστοιχα rebadged της m-audio και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.Γενικά τα τελευταία revisions είχαν αναβαθμισμένη ποιότητα ;) ------------------------------- "Monitors" απο την UE & Σύμφωνα με αναφoρά στο headfi τα Genesis θα είναι σύντομα διαθέσιμα στη λιανική http://img214.imageshack.us/img214/5797/70702719genesis9696352.jpg Edited September 3, 2010 by NTROPIC Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SkiesOfAzel Δημ. September 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2010 Παίδες, απο που παραγγείλατε τα eterna; Λέω να τσιμπήσω τα dba-02 της fischer audio ώστε να κάνουν παρέα στα Radius DDM μου, και σκέφτομαι από που θα ήταν καλύτερα να τα παραγγείλω ώστε να γλιτώσω και το τελωνείο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2010 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110572263298&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:GB:1123 Mε $60.00 τιμη,συνηθως,δεν πληρωνεις τελωνειο.Για πανω απο 100 ομως,χλωμο το βλεπω υπο κανονικας συνθηκας. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2010 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110572263298&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:GB:1123 Mε $60.00 τιμη,συνηθως,δεν πληρωνεις τελωνειο.Για πανω απο 100 ομως,χλωμο το βλεπω υπο κανονικας συνθηκας. Και μια ερωτηση προς αυτους,που εχουν τα UE Super fi 5 pro. Aν ελθουν τα δικα μου Eτερνα,(ευχομαι να ελθιουν,γιατι τον πωλητη,δεν τον εχω τσεκαρει ),υπαρχει τροπος να βρεθουμε με καποιον που εχει τα ως ανω UE,ωστε να κανουμε καμια συγκριση μεταξυ τους; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngeloDion Δημ. September 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2010 & Σύμφωνα με αναφoρά στο headfi τα Genesis θα είναι σύντομα διαθέσιμα στη λιανική http://img214.imageshack.us/img214/5797/70702719genesis9696352.jpg πολύ ομορφα! πανα δω αν έχει κανα review Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SkiesOfAzel Δημ. September 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2010 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110572263298&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:GB:1123 Mε $60.00 τιμη,συνηθως,δεν πληρωνεις τελωνειο.Για πανω απο 100 ομως,χλωμο το βλεπω υπο κανονικας συνθηκας. Και μια ερωτηση προς αυτους,που εχουν τα UE Super fi 5 pro. Aν ελθουν τα δικα μου Eτερνα,(ευχομαι να ελθιουν,γιατι τον πωλητη,δεν τον εχω τσεκαρει ),υπαρχει τροπος να βρεθουμε με καποιον που εχει τα ως ανω UE,ωστε να κανουμε καμια συγκριση μεταξυ τους; Τα πράγματα είναι λίγο πιο μπερδεμένα. Καταρχήν απ' όσο ξέρω, το αφορολόγητο είναι 40$ και είναι άτυπο, δηλαδή τα πακέτα αυτού του κόστους δε φορολογούνται για λόγους ταχύτητας. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι ποιος αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό αλλά και το δηλωμένο κόστος του πακέτου. Μπορείς για παράδειγμα να ζητήσεις από τον αποστολέα να δηλώσει αξία πακέτου 40$ και να το δηλώσει ως δώρο. Αν εκτελωνιστεί από τα ελτα, σχεδόν σίγουρα δε θα φορολογηθεί. Τα Radius DDM για παράδειγμα τα παράγγειλα κατευθείαν από Ιαπωνία, και το international Airmail της Ιαπωνίας συνεργάζεται εδώ με το Πόρτα Πόρτα των ελτα. Τα ακουστικά ήταν δηλωμένα ως δώρο (αξία 40$) και δεν πέρασαν τελωνείο. Το πιο απίστευτο βέβαια είναι πως τα είχα στα χέρια μου σε 3 μέρες από τη στιγμή που τα παράγγειλα :blink:. Αν από την άλλη, αν η ταχυδρομική εταιρεία με την οποία σου έχει αποσταλεί το δέμα συνεργάζεται με κάποια ιδιωτική εταιρεία κούριερ στην Ελλάδα, την έβαψες. Το φορολογούν σύμφωνα με δικά τους κριτήρια και σε βάζουν να πληρώσεις και για φύλαξη σε αποθήκη μέχρι τον εκτελωνισμό. Το μαλλί μπορεί να πάει μέχρι και 100 ευρό παραπάνω για πακέτο το οποίο αξίζει ακόμα και λιγότερο. Τα eterna λοιπόν σου ήρθαν από ελτα ή από κάποια ιδιωτική εταιρεία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. September 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2010 Τα πράγματα είναι λίγο πιο μπερδεμένα. Καταρχήν απ' όσο ξέρω, το αφορολόγητο είναι 40$ και είναι άτυπο, δηλαδή τα πακέτα αυτού του κόστους δε φορολογούνται για λόγους ταχύτητας. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι ποιος αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό αλλά και το δηλωμένο κόστος του πακέτου. Μπορείς για παράδειγμα να ζητήσεις από τον αποστολέα να δηλώσει αξία πακέτου 40$ και να το δηλώσει ως δώρο. Αν εκτελωνιστεί από τα ελτα, σχεδόν σίγουρα δε θα φορολογηθεί. Τα Radius DDM για παράδειγμα τα παράγγειλα κατευθείαν από Ιαπωνία, και το international Airmail της Ιαπωνίας συνεργάζεται εδώ με το Πόρτα Πόρτα των ελτα. Τα ακουστικά ήταν δηλωμένα ως δώρο (αξία 40$) και δεν πέρασαν τελωνείο. Το πιο απίστευτο βέβαια είναι πως τα είχα στα χέρια μου σε 3 μέρες από τη στιγμή που τα παράγγειλα :blink:. Αν από την άλλη, αν η ταχυδρομική εταιρεία με την οποία σου έχει αποσταλεί το δέμα συνεργάζεται με κάποια ιδιωτική εταιρεία κούριερ στην Ελλάδα, την έβαψες. Το φορολογούν σύμφωνα με δικά τους κριτήρια και σε βάζουν να πληρώσεις και για φύλαξη σε αποθήκη μέχρι τον εκτελωνισμό. Το μαλλί μπορεί να πάει μέχρι και 100 ευρό παραπάνω για πακέτο το οποίο αξίζει ακόμα και λιγότερο. Τα eterna λοιπόν σου ήρθαν από ελτα ή από κάποια ιδιωτική εταιρεία; Μα δεν ηλθαν ακομη,γιατι ερχονται απο τη Ρωσια,και φαινεται οτι εκει πανε με τον αραμπα. Αν το ηξερα,θα εψαχνα στο eBay,που το ξερω καλα,αφου εχω αγορασει κοντα 60 διαφορετικα πραγματα. Τωρα για την τιμη,καπως ετσι ειναι που το λες. Αν πχ,ελθουν απο την Αμερικα,με το USPS,περνανε μια χαρα,και δεν πληρωνεις,αμα ειναι κατω απο τα 100. Αν ελθουν ομως με τιποτα UPS ή FedEx,τοτε συνηθως πεφτεις κανονικα. Απο Ιαπωνια,τα πραγματα ειναι μια χαρα,και τα δεματα ερχονται σε μηδεν χρονο,καποτε μαλιστα,ηλθε ενα δεμα σε δυομισυ μερες! Τωρα,τι θα γινει με το Ρωσο,αν θα τα στειλει,ή με τι μεσον,και ποσα θα πληρωσω,αγνωστο. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. September 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2010 (edited) Απαντήσεις,απαντήσεις... -Εγώ παρήγγειλα τα Eterna απο τον gd_audiobase και τα παρέλαβα χωρίς επιπλέον έξοδα εκτελωνισμού,αποθηκευσης.Προφανώς το άτομο γνωρίζει τη δουλειά του ;) -Εχω τόσο τα Super fi 5 pro( την εκδοχή της M-audio),όσο και τα Eterna.Στηριζόμενος σε πρώιμα συμπερασματα,πιστεύω πως αν και οι ηχητικές υπογραφές τους είναι πιο κοντά απ'ότι περίμενα,εντούτοις είναι αρκετά διαφορετικά IEMs.Το αποτύπωμα των διαφορετικών τεχνολογιών στις οποίες στηρίζονται,στον ήχο είναι αντιληπτό. Edited September 10, 2010 by NTROPIC Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngeloDion Δημ. September 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2010 πότε λέτε να αρχίσουν να κυκλοφορουν reviews για τα genesis? Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SkiesOfAzel Δημ. September 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2010 Όταν ο ClieOS τα πάρει στα χεράκια του. Σίγουρα η Fischer Audio θα του στείλει δείγμα. Τα dba-04 μου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα αλλά αργούν ακόμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts