Jump to content

iOS 10 - Πόσο γρήγορα μπορείτε να ορίσετε έναν μετρητή χρόνου;


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο χρόνος είναι χρήμα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Η Apple και συγκεκριμένα το iPhone ξέρει να τον διαχειρίζεται σωστά. Υπάρχουν φορές που επιθυμείτε να ορίσετε γρήγορα ένα μετρητή χρόνου, είτε κατά την προπόνηση, είτε στην περίπτωση που το μαγείρεμα συγκαταλέγεται στις ασχολίες σας. Τέλος την αντίστροφη μέτρηση μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για αυτόματη απενεργοποίηση της μουσικής, κατά τη βραδινή κατάκλιση.

 

Με το νέο λειτουργικό iOS 10, το να ορίσετε ένα μετρητή χρόνου, είναι πραγματικά πολύ εύκολο. Ακόμη πιο εύκολη διαδικασία είναι για τους κατόχους iPhone με λειτουργία οθόνης 3D Touch (iPhone 6s ή νεότερη).

 

Έχετε επιλογές προκειμένου να ρυθμίσετε έναν μετρητή χρόνο μεταξύ των 1 λεπτού έως και 1 ώρας, απευθείας από την οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας. Θα σας δείξω βήμα βήμα πως είναι δυνατό να το επιτύχετε. Θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε πως στο Κέντρο ελέγχου στη συσκευή iPhone ή iPad, υπάρχει συντόμευση για τις λειτουργίες της εφαρμογής “Ρολόι”. Μέσω της συντόμευσης μπορείτε να ορίσετε έναν μετρητή χρόνου. Εάν είστε κάτοχος όπως προείπαμε συσκευής iPhone 6s ή νεότερης, έχετε τη δυνατότητα μέσω της λειτουργίας 3D Touch να το πράξετε ακόμη γρηγορότερα. Ας δούμε πως:

 

 


  • Αποκαλύψτε το μενού “Κέντρο ελέγχου” σύροντας το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνη προς τα επάνω. Την χειρονομία αυτή μπορείτε να την πραγματοποιήσετε ακόμη και από την οθόνη κλειδώματος.

  • Πιέστε με περισσότερη δύναμη την εφαρμογή Ρολόι ώστε συντομεύσεις χρόνου ν’ αναδυθούν στην οθόνης σας. (Την ενεργοποίηση της λειτουργίας 3D Touch την αντιλαμβάνεστε από μία μικρή ανάδραση (δόνηση) που θα νιώσετε, προερχόμενη από τη συσκευή.

  • Από τις επιλογές που θα εμφανιστούν: 1 λεπτό, 5 λεπτά, 20 λεπτά και 1 ώρα, επιλέξτε την επιθυμητή για να ενεργοποιήσετε και τον αντίστοιχο μετρητή χρόνου. Για να απομακρυνθείτε από την εφαρμογή “Ρολόι”, αρκεί να πιέσετε το πλήκτρο Αφετηρίας.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62653/set-timer-01.jpg

 

Χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο έχετε καθορίσει άμεσα ένα χρονοδιακόπτη, μέσα από τη συσκευή σας και το λειτουργικό iOS 10.

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο κάτω μέρος της σελίδας του “Κέντρου ελέγχου”, θα συναντήσετε 3 ακόμη εικονίδια τα οποία ανταποκρίνονται στη λειτουργία 3D Touch. Να αναφέρουμε επιγραμματικά κάποια παραδείγματα: Είστε σε θέση να αντιγράψετε το τελευταίο αποτέλεσμα της εφαρμογής “Αριθμομηχανή”, να συλλάβετε άμεσα μία selfie φωτό ή να κάνετε εγγραφή video αργής κίνησης (Slow-Mo), πιέζοντας με περισσότερη δύναμη το εικονίδιο της εφαρμογής “Κάμερα”.

 

Αν μια από τις παραπάνω οδηγίες χρήζει περισσότερης ανάλυσης, παρακαλώ ενημερώστε με στα σχόλια.

Link to comment
Share on other sites

Off Topic: Θα πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή μέχρι αύριο και το θέμα (news) θα διευθετηθεί, μόνο λίγη υπομονή.
Link to comment
Share on other sites

Και αυτό είναι στις ειδήσεις....;;; για κάποιο λόγο που προφανώς δεν αντιλαμβάνομαι.

 

Όχι, δεν είναι είδηση αλλά οδηγός, όπως αναφέραμε εδώ και για άλλο «άρθρο».

Επίσης καλό είναι να αναφέρονται οι πηγές των «άρθρων»/οδηγών που ανεβαίνουν...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unpinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...