Jump to content

iOS 10 - Μέθοδοι λήψης εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η νέα αναβάθμιση του λειτουργικού iOS 10, η οποία προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στις συσκευές μας, αναμένεται μέχρι τα τέλη του μήνα που διανύουμε. Είστε προετοιμασμένοι κατάλληλα;

 

Πριν από κάθε αναβάθμιση, είναι πολύ καλή ιδέα να διατηρήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας iPhone, για κάθε ενδεχόμενο. Η αναμενόμενη νέα αναβάθμιση συμπεριλαμβάνει και αλλαγές στο σύστημα αρχείων. Η νέα αρχιτεκτονική Apple File System (APFS), δίνει προτεραιότητα στην κρυπτογράφηση και στην ασφάλεια των δεδομένων σας. Οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν αφορούν το παρασκήνιο του λειτουργικού, γι’ αυτό και δεν θα είναι εμφανείς στους χρήστες.

 

Λόγω του ότι η συγκεκριμένη έκδοση έχει δοθεί για έλεγχο σε developers και public testers αρκετούς μήνες πριν, το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά, ελαχιστοποιείται.

 

Υπάρχουν δύο μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να διατηρήσετε εφεδρικό αντίγραφο ασφάλειας:

 

Μέσω της μεσολάβησης του υπολογιστή σας και της εφαρμογής iTunes.

Ασύρματα μέσω της υπηρεσίας iCloud. (Ενδεχομένως κάποιοι να γνωρίζετε τις μεθόδους. Προτείνουμε να συνεχίσετε την ανάγνωση για να επαληθεύσετε τις γνώσεις σας).

 

Θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα την πρώτη μέθοδο (PC- Backup), κυρίως γιατί θεωρούμε πως είναι ταχύτερη και πιο ολοκληρωμένη λύση. Φυσικά για όσους επιθυμούν αυτοματοποιημένες ασύρματες λήψεις, τότε η υπηρεσία iCloud για τη διατήρηση εφεδρικών αντιγράφων ασφάλειας, είναι η άλλη σας επιλογή.

 

iTunes - Δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων ασφάλειας

 

Βήμα 1: Συνδέστε τη συσκευής σας iPhone στον υπολογιστή σας με τη χρήση του καλώδιου φόρτισης USB κι ενεργοποιήστε την εφαρμογή iTunes. (Φροντίστε να βρίσκεται στην τελευταία έκδοση).

 

Βήμα 2: Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε επιλεγμένες, ο συγχρονισμός και η διατήρηση εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας με την εφαρμογή iTunes, ενδέχεται να ξεκινήσει αμέσως. Εάν όχι, τότε προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

 

Βήμα 3: Εάν στην οθόνη της συσκευής σας εμφανιστεί μήνυμα αξιοπιστίας για τον συγκεκριμένο υπολογιστή, δώστε τη συγκατάθεσή σας, για να προχωρήσετε. Στην εφαρμογή iTunes εντοπίστε πάνω αριστερά το εικονίδιο της συσκευής σας, προκειμένου να αποκαλύψετε το μενού της Σύνοψης. Στην υποενότητα “Εφεδρικά αντίγραφα” κι επιλέξτε “Αντίγραφο τώρα”.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62584/icloud-01.jpg

 

Ο χρόνος λήψης του εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την τελευταία σύνδεσή σας. Συνήθως διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα, έως λίγα λεπτά. Ούτως ή άλλως δεν επιτρέπετε να αφαιρέσετε τη συσκευή σας iPhone, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ένα ακόμη ενδεχόμενο που θα πρέπει να εξετάσετε είναι, το εάν επιθυμείτε να διατηρείτε κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας.

 

Στην περίπτωση αυτή, θα συμπεριληφθούν στο αντίγραφο και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως συνθηματικά πρόσβασης για λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, των αποθηκευμένων δικτύων Wi-Fi, διάφορες εφαρμογές και ιστοσελίδες. Επίσης δεδομένα υγείας και δεδομένα της εφαρμογής HomeKit. Εάν επιθυμείτε μία ολική επαναφορά της συσκευής σας, η επιλογή αυτή θα σας φανεί εξαιρετικά βολική. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε check την αντίστοιχη επιλογή λήψης “Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου iPhone”, πριν προχωρήσετε στο Βήμα 3.

 

Σημαντικό: Θα πρέπει να σημειώσετε σε ασφαλή τοποθεσία το συνθηματικό πρόσβασης που θα χρησιμοποιείτε για τη λήψη κι εγκατάσταση των εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας σας.

 

iCloud - Δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων ασφάλειας (ασύρματα)

 

Βήμα 1: Η πρώτη σας ενέργεια είναι η συσκευή σας iPhone να βρίσκεται εντός περιβάλλοντος Wi-Fi σύνδεσης.

 

Βήμα 2: Από την οθόνη Αφετηρίας της συσκευής σας iPhone ακολουθήστε τη διαδρομή iPhone > iCloud.

 

Βήμα 3: Αναζητήστε την επιλογή “Εφεδρικά αντίγραφα” > κι ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Αντίγραφο τώρα”. Και σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος λήψης του εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας ο χρόνος λήψης κυμαίνεται από μερικά λεπτά έως και κάποιες ώρες.

 

Βήμα 4: Βεβαιωθείτε πως η λήψη του εφεδρικού αντιγράφου ασφάλειας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > iCloud > Χώρος > Διαχείριση χώρου αποθήκευσης > επιλέξτε τη συσκευή σας iPhone κι ελέγξτε τα στοιχεία δημιουργίας εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας, όπως το μέγεθος και τον χρόνο λήψης.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62585/icloud-02.jpg

 

Σε αυτό το σημείο είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε με ασφάλεια την έκδοση του λειτουργικού iOS 10.3, χωρίς καμία ανησυχία για τα δεδομένα σας. Θα θέλαμε να μάθουμε στα σχόλια εάν ανήκετε στους κατόχους iPhone, ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε για την ασφάλεια των δεδομένων σας;

Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unpinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...