Jump to content

Το ξεζούμισμα της νοσταλγίας και ο λάθος τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων


charlie_pace4
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παρακολουθούσα από το σπίτι μου τις εξελίξεις στην MWC και δεν μπορώ να πω ότι φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά που έχουμε δει ποτέ. Ίσως ότι έλειπε η Samsung, ίσως ότι πλέον έχουν χαθεί οι wow factors, ίσως ότι η Sony, παρά την καλή δουλειά που έκανε με την νέα της ναυαρχίδα έχει κάνει τόσες λάθος κινήσεις που δεν μπορεί να κερδίσει πάλι εύκολα και γρήγορα το κοινό της.

 

Και νομίζω ότι την έλλειψη των wow factors την έχουν καταλάβει και οι εταιρείες. Δεν ξέρω αν δεν θέλουν ακόμα να δώσουν το κάτι παραπάνω ή είναι απλά στρατηγική ξεζουμίσματος των υπαρχόντων τεχνολογιών. Ναι, μας αρέσει η γρήγορη φόρτιση, αλλά δεν θέλω να μου το παρουσιάζεις σαν τεράστιο επίτευγμα σε κάθε παρουσίαση νέου κινητού. Ναι, μας αρέσουν οι καλές οθόνες, αλλά και 64K να βάλεις στο κινητό δεν θα καταλάβω μάλλον μεγάλη διαφορά, ούτε θα μου δώσει ιδιαίτερο κίνητρο να αλλάξω συσκευή.

 

Από την άλλη βλέπω ότι υπάρχει μια διάθεση ξεζουμίσματος της νοσταλγίας. Δεν είναι κάτι καινούριο. Όταν στερεύουν οι ιδέες γυρίζεις στα παλιά, βασίζεσαι στην νοσταλγία (και στο hipsterιλίκι ενίοτε) και πας να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς, από μια ιδέα που δεν εμπεριέχει ιδιαίτερα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης. Η ανακύκλωση στα καλύτερα της, κάνει καλό και στο περιβάλλον.

 

Είναι κάτι που γίνεται παντού, και τα κινητά δεν θα μπορούσαν να μείνουν στην απ’έξω. Η μόδα ανακυκλώνεται (τα 80s θα φορεθούν πολύ φέτος), στα video games κατά καιρούς βλέπουμε «συλλεκτικές εκδόσεις» παλαιότερων τίτλων, ο Michael Scofield θα αναστηθεί για να δούμε reboot του Prison Break, το οποίο τελείωσε το 2009. Το 24, παρά το γεγονός ότι είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια για reboot 12 επεισοδίων, αποφάσισε να κάνει νέο 24

.

 

Και επειδή είμαστε στο myphone.gr θα έχετε καταλάβει ότι ο λόγος αυτού του άρθρου είναι φυσικά το «3310», στο οποίο όποτε αναφέρομαι θα μπαίνουν εισαγωγικά, καθώς δεν νομίζω ότι αυτό το κινητό έχει καμία σχέση με το 3310 που όλοι αγαπήσαμε και νοσταλγούμε.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62294/untitled-1.jpg

 

Θεωρώ την κίνηση της HMD πανέξυπνη. Χτυπάει στην νοσταλγία μας, στην αγάπη μας για το παρελθόν και τις ωραίες εποχές. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι απλά πάει να «ξεζουμίσει» την νοσταλγία μας για εκείνες τις εποχές. Οι οποίες μπορεί να μην ήταν και τόσο ωραίες και απλά τώρα να μας φαίνονται έτσι:

 

[ame]

[/ame]

 

Αλλά αυτό μάλλον είναι ένα άλλο θέμα που δεν είναι της ώρας.

 

Το 3310 δεν είναι καν το καλύτερο Nokia ever. Ήταν απλά ένα πολύ mainstream κινητό που κατάφερε να γίνει δημοφιλές και να μείνει στην ιστορία. Και αυτό ίσως στα μάτια πολλών το κάνει θρυλικό.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62295/awrw76r-700b.jpg

 

Τα memes που κυκλοφορούν με το 3310 ως ανθεκτικό κινητό είναι αμέτρητα.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62296/tumblr-lwve5bg5781qewacoo1-r1-500.jpg

 

(Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να παίζουμε μπάλα με το 3310. Με το 5210 από την άλλη νομίζω όλοι έχουμε βάλει τουλάχιστον ένα γκολ στον διάδρομο έξω από την τάξη, μια βροχερή μέρα που οι δάσκαλοι δεν μας άφηναν να βγούμε έξω)

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62297/998.jpg

 

Όπως και να έχει, η HMD αποφάσισε να κάνει ένα reboot στο 3310. Παρουσιάζοντας το «3310». Ένα feature phone το οποίο απλά θυμίζει κάτι από 3310 στις γραμμές, αλλά στην πραγματικότητα πήραν ένα απλό σύγχρονο Nokia feature phone της σειράς και το έβαλαν σε κάτι που θυμίζει 3310. Προσοχή, δεν μένω στο ότι έκανε reboot. Δεν είναι

. Το θέμα είναι να το κάνεις με έναν στόχο και όραμα. Και στο τέλος να αφήνεις κάτι καλό.

 

Και κάπου εδώ ξεκινάει ο (για εμένα) λάθος τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων. Η Nokia (ως brand κινητών) είναι σε μια φάση που κάνει ξανά τα πρώτα της βήματα. Είναι φυσιολογικό να θέλει να γίνει ντόρος γύρω από το όνομα της, κάτι που φυσικά κατάφερε να κάνει εδώ και καιρό με τις φήμες (αρχικά) και την επιβεβαίωση (στη συνέχεια) του «3310». Ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση, ξαναλέω, αλλά η υλοποίηση κάπου χωλαίνει. Δεν αμφιβάλω ότι το «3310» θα πουλήσει. Το σχέδιο της HMD είναι καλό: Νοσταλγία σε χαμηλή τιμή (ναι και εγώ σκέφτηκα ότι θα έδινα 50 ευρώ για το 3310, που τελικά είναι «3310»). Όμως η υλοποίηση δεν νομίζω ότι θα μείνει στην ιστορία. Όπως σε μια δεκαετία κανείς μάλλον δεν θα θυμάται ευχάριστα το Batman & Robin, τον 9ο κύκλο των Scrubs και το Samsung Galaxy S3 Neo, κανείς δεν θα θυμάται και ευχάριστα το «3310». Ίσως να μείνει στην ιστορία της Wikipedia ως «Η HMD το 2017 παρουσίασε μια νέα μοντέρνα εκδοχή του θρυλικού Nokia 3310.»

 

Ίσως κάνω και λάθος στα παραπάνω (αν και νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσετε για το Batman & Robin), αλλά είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι η HMD έπρεπε να διατηρήσει το original design. Και ενδεχομένως θα ήταν μια πετυχημένη κίνηση να το δίνει δώρο με την ναυαρχίδα της (σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων και για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μετά ελεύθερα στην αγορά κλπ κλπ), για να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους μελλοντικούς αγοραστές. Αλλά το σχέδιο έπρεπε να μείνει ίδιο. Μονόχρωμη οθόνη 5 γραμμών, μονοφωνικά ringtones που μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου, original Snake II και Space Impact και από εκεί και πέρα παίζεις λίγο με το hardware και λίγο με το software, το οποίο όμως διατηρεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία.

 

anigif_enhanced-15926-1392827492-5.gif

 

Απλά δίνεις την δυνατότητα αναπαραγωγής multimedia και ραδιοφώνου, προσθέτεις ακουστικά και Bluetooth, ξεπερνάς τους περιορισμούς της μνήμης του τηλεφωνικού καταλόγου και διάφορες άλλες τέτοιες μικρές καθημερινές δυσκολίες και δίνεις στον κόσμο ένα όμορφο feature phone από το παρελθόν για να έχει ως δεύτερη ή ως backup συσκευή. Διατηρείς όμως τα βασικά συστατικά που θα σου ξυπνάν τις αναμνήσεις του παρελθόντος και έτσι δεν ξεζουμίζεις, τουλάχιστον όχι με άσχημο τρόπο. Χρήσιμες, ουσιαστικές βελτιώσεις. Γιατί, τι να την κάνεις την έγχρωμη οθόνη με ανάλυση 240 x 320 pixels ή την κάμερα 2 MP; Έχει μεγάλη διαφορά άραγε από την ασπρόμαυρη οθόνη και την "καθόλου" κάμερα; Είναι πολύ μέτρια όλα αυτά για να τα κουβαλάει ένα τόσο «θρυλικό» κινητό.

 

Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν κάνεις αλλαγές πρέπει να φέρνεις κάτι καλύτερο, και όχι να δημιουργείς κάτι μέτριο, βασισμένος απλά στην φόρα που έχεις από την προηγούμενη επιτυχία. Και αυτό ισχύει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, όχι μόνο στα κινητά. Η HMD λοιπόν για εμένα παρουσίασε ένα απλό feature phone ευελπιστώντας να χτυπήσει στην νοσταλγία μας, δίνοντας του το όνομα μιας αγαπημένης συσκευής. Το μέλλον θα δείξει ποιο από τα δύο θα παραμείνει στην ιστορία και ποιο όχι.

 

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό βγήκε λίγο νωρίτερα από όσο νόμιζα. Αν και κρίνοντας από τα σχόλια δεν συμμερίζεστε την άποψη μου, το άρθρο αυτό το δούλεψα εγώ το αγάπησα αρκετά, καθώς ήταν και το τελευταίο μου άρθρο στο myphone.gr. Γράφοντας τα παραπάνω κλείνει και για μένα μια μεγάλη εποχή, που θα θυμάμαι στο μέλλον και θα νοσταλγώ. Όταν κοιτάζω το HTC Wildfire, το πρώτο μου smartphone, θα θυμάμαι την εποχή που έμπαινα στο myphone και συζητάγαμε για custom roms και modifications. Όταν θα κοιτάζω το Sony Xperia Sole θα θυμάμαι την μέρα που έλαβα πρόταση να γίνω editor στο myphone.gr. Με το Galaxy S5 θα θυμάμαι το πρώτο μου review στο myphone.gr (το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να το διαβάσω ξανά, μπήκα κατευθείαν στα βαθιά :P ). Και κάπως έτσι κάθε τεχνολογική συσκευή της εποχής μας και κυρίως τα κινητά θα μου θυμίζουν την εποχή μου στο myphone. Μια εποχή που γνώρισα μέσω internet μερικούς εξαιρετικούς ανθρώπους που πάντα θα έχω σε εκτίμηση. Και σαν σωστός αρθρογράφος θα κλείσω σιγά σιγά με ένα κλισέ: «όλα τα ευχάριστα κάποτε τελειώνουν». Το myphone.gr περνάει σε μια νέα εποχή στην οποία εγώ δεν θα βρίσκομαι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους τον DJDB[/member], που μου έδωσε για πρώτη φορά την ευκαιρία να γράψω για μια τόσο μεγάλη σελίδα, τον gnt[/member] για την σπουδαία καθοδήγηση του, και τον χοντρό φίλο μου και co-chief στο myphone,gr, vlachaquito[/member]. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον admin αυτού του forum, τον Mythozz[/member], με τον οποίο αυτά τα χρόνια χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας, όλα τα παιδιά με τα οποία συνεργαστήκαμε στην συντακτική ομάδα καθώς και όλα τα παιδιά της Ομάδας Διαχείρισης -συγγνώμη που δεν σας αναφέρω έναν έναν ξεχωριστά, είστε πραγματικά πάρα πολλοί και σίγουρα θα ξεχάσω κάποιον. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς φυσικά που με βάλατε καθημερινά στις οθόνες σας και με «ανεχτήκατε» (ή και ανεχτήκατε) αυτά τα χρόνια.

 

Charlie's out!

 

~Χρήστος aka charlie_pace4[/member]

Edited by charlie_pace4
Link to comment
Share on other sites

Με την κατάργηση του 2G να έχει ξεκινήσει στην Αμερική και αναμένοντας το 5G,

ούτε για backup συσκευή δεν έχει νόημα να το αγοράσεις.

Link to comment
Share on other sites

Διατηρείς όμως τα βασικά συστατικά που θα σου ξυπνάν τις αναμνήσεις του παρελθόντος και έτσι δεν ξεζουμίζεις, τουλάχιστον όχι με άσχημο τρόπο. Χρήσιμες, ουσιαστικές βελτιώσεις. Γιατί, τι να την κάνεις την έγχρωμη οθόνη με ανάλυση 240 x 320 pixels ή την κάμερα 2 MP; Έχει μεγάλη διαφορά άραγε από την ασπρόμαυρη οθόνη και την "καθόλου" κάμερα; Είναι πολύ μέτρια όλα αυτά για να τα κουβαλάει ένα τόσο «θρυλικό» κινητό.

 

Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν κάνεις αλλαγές πρέπει να φέρνεις κάτι καλύτερο, και όχι να δημιουργείς κάτι μέτριο, βασισμένος απλά στην φόρα που έχεις από την προηγούμενη επιτυχία. Και αυτό ισχύει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, όχι μόνο στα κινητά. Η HMD λοιπόν για εμένα παρουσίασε ένα απλό feature phone ευελπιστώντας να χτυπήσει στην νοσταλγία μας, δίνοντας του το όνομα μιας αγαπημένης συσκευής. Το μέλλον θα δείξει ποιο από τα δύο θα παραμείνει στην ιστορία και ποιο όχι.

Ενδιαφέρουσα η οπτική σου, αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ ξεζούμισμα και εκμετάλλευση να ζητάει 50 ευρώ για ένα feature phone. Έγχρωμη οθόνη με 240x320 σε 2,4 ίντσες είναι άσχημα για κινητό τέτοιας κατηγορίας; Το πρώτο iPhone είχε ανάλυση 320x480 σε 3,5 ίντσες! Και τα 2 megapixel εννοείται πως είναι καλύτερα από το τίποτα. Και το ledάκι είναι χρήσιμο, κάτι που λείπει από πολλά feature phones. Τι άλλη χρήσιμη και ουσιαστική βελτίωση θα έπρεπε να έχει εκτός από το ότι σου δίνει τη δυνατότητα να μιλάς 20+ ώρες; Είπαμε είναι feature phone, τηλέφωνο πάνω απ' όλα και η βασική του χρήση είναι για να μιλάς...δεν θα το πάρεις ούτε για να βγάζεις φωτογραφίες, ούτε για να μπαίνεις στο internet και φυσικά δεν πλασάρεται ως τέτοιο!

Επίσης το θεωρώ ανούσιο να έβγαζε ένα ίδιο μοντέλο με το παλιό το οποίο μάλιστα έχουν ακόμα αρκετοί. Τότε θα λέγανε πάλι κάποιοι ότι είναι αρπαχτή και στέρεψε η έμπνευση και και και...

 

Γενικά βλέπω πολλή γκρίνια για ένα απλό τηλέφωνο που πέρα από το όνομα και την όποια νοσταλγία υπάρχει (έστω και λίγη) δεν προσπαθεί να δείξει κάτι για να πουλήσει. Είναι ένα feature phone, κοστίζει 50 ευρώ και σε όποιον δεν κάνει μπορεί να πάρει κάποιο άλλο feature phone με τα ίδια η λιγότερα χρήματα.

 

Προσωπικά δεν μου άρεσε το παλιό, και αυτό σαν εμφάνιση τουλάχιστον το βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον. Και δεν με νοιάζει αν η κατασκευή του θα «σπάει πατώματα», αρκεί να αντέχει σε απλή καθημερινή χρήση.

 

Υ.Γ. Το βιντεάκι του Μαθιουδάκη όλα τα λεφτά!!!

Edited by Conception
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι το νέο 3310, σιγά μην το βγάζανε καρμπον όπως το παλιό, χωρίς κάμερα, έγχρωμη οθόνη, ακουστικά, Bluetooth. Ίσα ίσα αν το έβγαζαν έτσι όπως λες, σήμερα θα έλεγες το αντίθετο, δηλαδή ότι θα έπρεπε να προσαρμοστεί στους νέους καιρούς. Πράγμα σωστό δηλαδή ναι προσαρμοστηκε στους νέους καιρούς.

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

 

 

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον conception!

Ακόμα και η Volkswagen έβγαλε τη χελώνα ξανά και τα πάει μια χαρά! Φαντάσου να το έβγαζε σαν το παλιό; ;)

Οπότε νομίζω ότι είναι σωστή η προσέγγιση της Nokia σ' αυτό το θέμα! Δεν λείπει και το φιδακι φυσικά!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

Πολύ κατατοπιστικό το αρθρο.

Σημαντικό συγκριτικά με το 150 ότι έχει opera mini που μπορεί να βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις.

Το τέλειο για μένα να είχε symbian χωρίς αφή σε 2.6 ιντσες με ανάλυση 320χ480. Λίγο μεγαλύτερο μέγεθος με qwerty και φυσικά ανάλογα μεγάλη μπαταρία.

 

Το 3310 στα περίπου 50 είναι ΟΚ.

Citizen AW5000-24E | Creek A50i R | Dual CV-1160 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | JBL T110 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | Legend | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | ONYX BOOX Nova 2 | Pioneer PD-S602 | QED XT Evolution | Xiaomi Redmi Buds 4 Active    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον conception!

Ακόμα και η Volkswagen έβγαλε τη χελώνα ξανά και τα πάει μια χαρά! Φαντάσου να το έβγαζε σαν το παλιό; ;)

Οπότε νομίζω ότι είναι σωστή η προσέγγιση της Nokia σ' αυτό το θέμα! Δεν λείπει και το φιδακι φυσικά!

 

Κι όμως η BMW επεξεργάζεται τρόπο να κυκλοφορήσει το Mini Cooper όπως το παλαιό (ακριβές αντίγραφο) αλλά δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να τα καταφέρει τεχνικά στα θέματα ασφαλείας.

[sIGPIC][/sIGPIC] Ronnie 2004♥2018
Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι ειλικρινής, διαφωνώ με την άποψη αυτή, ότι θα επρεπε να είναι ακριβώς το ίδιο και να παίξουν με το hardware. Ποιος ο λόγος τότε να μην πάρω ένα refurbish original?

 

Αυτό που θα έλεγα πάντως είναι να το κάνει σαν τις ναυαρχίδες τύπου Ν95, Ν86, hardwarικά και μάλιστα καλύτερο. Δηλαδή να κρατήσει αυτόν τον ανανεωμένο σχεδιασμό, αλλά να βάλει μπόλικη RAM, 8-16GB χωρητικότητα, κάμερα 5-8 MP με διπλό LED, από τις καλές κάμερες των Ν95-Ν86, όχι 5άρες των entry level τύπου Lumia 520, οθόνη με τελευταίας γενιάς Gorilla Glass για να είναι το ίδιο ή ανώτερο σε ανθεκτικότητα από το παλιό 3310 και ίσως και καλή αδιαβροχοποίηση. Τότε φτιάχνει μια δυνατή συσκευή, να ξεχωρίζει, ας την ονομάσει 3310i και ας την βάλει και 100 ευρώ αρχική τιμή. Αντί να ψάχνουμε για refurbish κλπ παλιών καλών συσκευών με πλήκτρα, όσοι είμαστε νοσταλγοί, θα έδινε σε μοντέρνα έκδοση κάτι ανάλογο ή και ανώτερο. Παρόλα αυτά, δεν κυκλοφορούν πολλά feature phones πια και με έναν όμορφο συνδυασμό της παλιάς εποχής, πάλι μπορεί να καταφέρει να πουλήσει αρκετά καλά πιστεύω.

 

Και μιας και λέμε για νοσταλγία, θα ήθελα τις πιο πρόσφατες καινοτόμες τεχνολογίες, τύπου PureView, μεγάλους αισθητήρες, φίλτρα ND, φλας ξένου, Rich Recording ποιότητας studio και πολλά άλλα όμορφα που είχαμε π.χ. με Nokia 808, αλλά αυτή την φορά σε σύγχρονη έκδοση. Μια τέτοια ναυαρχίδα θα ξεχώριζε αμέσως από τον ανταγωνισμό και έμπαινε δυναμικά στο παιχνίδι. ;)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον conception!

Ακόμα και η Volkswagen έβγαλε τη χελώνα ξανά και τα πάει μια χαρά! Φαντάσου να το έβγαζε σαν το παλιό; ;)

Οπότε νομίζω ότι είναι σωστή η προσέγγιση της Nokia σ' αυτό το θέμα! Δεν λείπει και το φιδακι φυσικά!

δεν ξέρω για το 3310 αλλά αν έβγαζε η VW το beetle όπως ήταν τότε με τα βασικά του σήμερα θα έκανε τρελές πωλήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ με το ανάγκη ύπαρξης feature Phones με τα χαρακτηριστικά που περιγράφετε. Διαφωνώ με την ονομασία 3310 και την προσπάθεια αναγέννησης ενός μοντέλου.

Η κίνηση αυτή έγινε καθαρά για λόγους marketing, και το κινητό αυτό θα πουλήσει όσο πουλήσει λόγω ονόματος και νοσταλγίας. Αν πχ το είχε Nokia nf100 θα έδινε κάνεις σημασία; όχι!

Εκεί ακριβώς κολλάω εγω και δεν μου κάθεται καλά. Θα ήθελα, εφόσον βγάζει 3310 να είναι 3310 και όχι κάτι που θυμίζει 3310.

Link to comment
Share on other sites

εταιρεια ειναι ρε φιλε λεφτα θελει να βγαλει τι την νοιαζει αν σε μερικους δεν καθεται καλα. Δλδ οταν εβγαλε η VW τον σκαραβαιο επρεπε να τον βγαλει οπως τον εβγαλε πριν 30 χρονια? χαχαχαχα
Link to comment
Share on other sites

Όταν οι άλλοι κάνουν μάρκετινκ για πραγματικό ξεζούμισμα είναι καλά. Όταν το κάνει η Nokia σε συσκευή των 50 ευρώ - αν μη τι άλλο τίμια, μας ξινίζει και γράφουμε άρθρα γι' αυτό...

 

ΞΥΔΑΚΙ. :down:

 

(Εννοείτε ότι δεν έπρεπε να βγει σαβούρι όπως το πρώτο. Ποιος θα το αγόραζε και πόσο θα κόστιζαν εξαρτήματα που πλέον δεν χρησιμοποιούνται;.. Ψιλά γράμματα βέβαια, αρκεί η κριτική να γίνεται. Ότι είναι της μόδας στα αμερικανάκια να το αναπαράγουμε κι εμείς...)

 

 

Κι όμως η BMW επεξεργάζεται τρόπο να κυκλοφορήσει το Mini Cooper όπως το παλαιό (ακριβές αντίγραφο) αλλά δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να τα καταφέρει τεχνικά στα θέματα ασφαλείας.

Η Bmw δεν εργάζεται σε κανένα τέτοιο project.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι ειλικρινής, διαφωνώ με την άποψη αυτή, ότι θα επρεπε να είναι ακριβώς το ίδιο και να παίξουν με το hardware. Ποιος ο λόγος τότε να μην πάρω ένα refurbish original?

 

Ο λόγος είναι απλός, διότι δεν υπάρχουν αρκετά refurbished 3310.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι το νέο 3310, σιγά μην το βγάζανε καρμπον όπως το παλιό, χωρίς κάμερα, έγχρωμη οθόνη, ακουστικά, Bluetooth. Ίσα ίσα αν το έβγαζαν έτσι όπως λες, σήμερα θα έλεγες το αντίθετο, δηλαδή ότι θα έπρεπε να προσαρμοστεί στους νέους καιρούς. Πράγμα σωστό δηλαδή ναι προσαρμοστηκε στους νέους καιρούς.

 

Oτι και να έπραττε η Nokia κάποιοι θα γκρινιάζανε. Win - Win φάση οπότε imo βαδίζει στα σωστά βήματα για να κάνει ξανά αισθητή την επιστροφή-παρουσία της. Well played Nokia. :cool::rolleyes:

Edited by elteo
Ι need a six month vacation, twice a year.
Link to comment
Share on other sites

Αν το σκεφτείτε, πολλοί κεφαλαιοποιούν τη νοσταλγία. Διάβαζα πως η Namco έβγαλε το κλασικό 1942 για Android και iOS. Το πουλάει $1 (+ΦΠΑ) και έχει το κλασικό και ένα σύγχρονο mode.

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Όταν οι άλλοι κάνουν μάρκετινκ για πραγματικό ξεζούμισμα είναι καλά. Όταν το κάνει η Nokia σε συσκευή των 50 ευρώ - αν μη τι άλλο τίμια, μας ξινίζει και γράφουμε άρθρα γι' αυτό...

 

ΞΥΔΑΚΙ. :down:

 

(Εννοείτε ότι δεν έπρεπε να βγει σαβούρι όπως το πρώτο. Ποιος θα το αγόραζε και πόσο θα κόστιζαν εξαρτήματα που πλέον δεν χρησιμοποιούνται;.. Ψιλά γράμματα βέβαια, αρκεί η κριτική να γίνεται. Ότι είναι της μόδας στα αμερικανάκια να το αναπαράγουμε κι εμείς...)

 

 

 

Η Bmw δεν εργάζεται σε κανένα τέτοιο project.

 

Φίλε μου, γράφεις ότι διαβάζεις όπως κι εγώ. Ασχέτως αν τα περισσότερα είναι αέρας κοπανιστός.

Το διάβασα πριν κάμποσο καιρό και δεν ενθυμούμαι που. (Γιά να ανεβάσω το link)

Αν τώρα είσαι μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και είσαι τόσο κάθετος, πάω πάσο.

[sIGPIC][/sIGPIC] Ronnie 2004♥2018
Link to comment
Share on other sites

Όταν οι άλλοι κάνουν μάρκετινκ για πραγματικό ξεζούμισμα είναι καλά. Όταν το κάνει η Nokia σε συσκευή των 50 ευρώ - αν μη τι άλλο τίμια, μας ξινίζει και γράφουμε άρθρα γι' αυτό...

 

ΞΥΔΑΚΙ. :down:

 

(Εννοείτε ότι δεν έπρεπε να βγει σαβούρι όπως το πρώτο. Ποιος θα το αγόραζε και πόσο θα κόστιζαν εξαρτήματα που πλέον δεν χρησιμοποιούνται;.. Ψιλά γράμματα βέβαια, αρκεί η κριτική να γίνεται. Ότι είναι της μόδας στα αμερικανάκια να το αναπαράγουμε κι εμείς...)

 

Μίλησα ξεκάθαρα για ξεζούμισμα της νοσταλγίας και όχι για κάτι ξεζούμισμα. Αν διαβάσεις το άρθρο αναφέρω ξεκάθαρα ότι είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις βιομηχανίες. Διαφωνείς με αυτό;

Δεν έκανα κριτική στο «3310» ως feature phone, το οποίο για 50 ευρώ είναι μια τιμιότατο.

Απλά όταν πας να «χτυπήσεις» στην νοσταλγία του κόσμου κάντο σωστά.

 

για εμένα το nokia 3310 με κάποιες προσθήκες (μουσική, bt, handsfree) θα ήταν μια ιδανική δεύτερη συσκευή που θα λάτρευα να κοιτάζω και να θυμάμαι τα «παλιά» χρόνια. that's all. δεν θεωρώ ότι η nokia έπραξε σωστά με την αλλαγή σχεδίου, προσθήκη έγχρωμης οθόνης και μιας ανανεωμένης έκδοσης του φιδακίου, αλλά σε όλο το άρθρο αναφέρω ξεκάθαρα ότι είναι η προσωπική μου άποψη, η οποία φυσικά μπορεί να αποδειχθεί λάθος (και πίστεψε με δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγαίνω λάθος). Όποτε τα ΞΥΔΑΚΙΑκαι τα αμερικανάκια και τα της μόδας καλύτερα να τα κρατάς για τον εαυτό σου, είμαστε εδώ για να κάνουμε συζήτηση :)

Link to comment
Share on other sites

σωστο το αρθρο...γενικα προσπαθουν να βγαλουν χρημα με οποιον τροπο μπορουν...

 

προσωπικα εχω ακομα το 3330 που ειχα τοτε...το κυριο χαρακτηριστικο του τηλεφωνου εκεινη την εποχη ηταν το οτι μπορουσες να αλλαζεις καπακια και να το κανεις οπως ηθελες (μεχρι και στα πανηγυρια εβρισκες, κυριολεκτικα, για οσους ειναι μικροτεροι σε ηλικια και δε το προλαβαν)

 

νομιζω ειχε ξεκινησει απο το 3210 αυτο?

 

γενικα οι εταιρειες καλα κανουν και προσπαθουν να εχουν εσοδα, αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το αγοραστικο κοινο εχει την ταση να ψωνιζει σαν προβατο, και να μην ''ζυγιζει'' τα λεφτα που δινει...50ε για ενα feature phone ενω οι περισσοτεροι εχουμε να ασχοληθουμε με ενα τετοιο σχεδον 10 χρονια πλεον...60ε για το ''καινουριο'' νιτεντο που ειναι ''ιδιο'' με το παλιο...και ουτω καθεξης

 

τωρα βεβαια στην εποχη που ζουμε, μερικοι βλεπουν την ''εξελιξη'' της αφαιρεσης του mini jack και ψωνιζουν την καινουρια συσκευη των 1000 σχεδον Ευρω η την οθονη 8Κ που εχει μεγαλη διαφορα στην εικονα...τεσπα...παντου γινονται τα ιδια και χανεται η πραγματικη εξελιξη...

Link to comment
Share on other sites

Αν το έβγαζε όπως ίσως θα το θέλαμε θα είχε και άλλη τιμή και δεν θα έτρεχε όπως αυτοί θα το ήθελαν σε πωλήσεις εννοώ! Νομίζω ο σκοπός εδώ είναι να τα πάει καλά στις αγορές όπως της Ινδίας και της Κίνας (κτλ) συν να κερδίσει το ενδιαφέρον πιο ανεπτυγμένων αγορών όπως της Ευρώπης. Προσωπικά θα πάρω ένα στον πατέρα μου και ίσως κι ένα δικό μου απλά να το έχω και να το χαζεύω.. αυτό δεν θα έπαιζε αν ήταν απλά ένα ακόμη feature phone "της σειράς" ή απλή κόπια του παλιού.. θα ήθελα μια κάμερα 5mp και that's it :)
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω γιατί θεωρείται ξεζούμισμα a.k.a. εκμετάλλευση, κάτι που το ζητούσε λυσσασμένα τόσα χρόνια ο ίδιος ο κόσμος. Και συμφωνώ πως δεν θα έβλεπα ιδιαίτερο νόημα στο να το βγάλουν ολόιδο, το ebay έχει μπόλικα 3310, αν ήταν ίδιο γιατί να μην πάρω το Νο1 original και να επιλέξω απλά ένα καρμπόν '2ης γενιάς'.

 

Για μένα ναι, 2mp είναι καλύτερο από το τίποτα, έγχρωμη οθόνη είναι καλύτερη από α/μ, μικρότερο πάχος είναι καλύτερο από το κουμουτσάκι το original μιας και το χέρι είναι συνηθισμένο πλέον στα λεπτά, και επίσης δεν θα είχα καμία όρεξη να βγάζω τα μάτια μου σε οθόνη 3 γραμμών.

Η αναβίωση της νοσταλγίας δεν πάει απαραίτητα με το 100% επανάληψη-αντιγραφή, όφειλαν να καλύψουν και κάποιες βασικές ανάγκες που συμβαδίζουν με την εποχή στα χαρακτηριστικά ώστε να το καθιστά λειτουργικό, αλλιώς μετά το πρώτο νοσταλγικό "γιούπι" της νιότης μας, πολύ σύντομα θα κατέληγε μπιμπελό στο ράφι. Ε γι' αυτή τη δουλειά έχουμε ήδη το αυθεντικό, πόσοι το δουλεύετε και δεν το έχετε απλά να κάθετε στο ράφι, γιατί και που θα το πάρετε μια μέρα έξω όταν θα σας πιάσει να κάνετε την νοσταλγία πράξη, στην πρώτη ανάγκη για μια φωτο, ή για ένα μέιλ και σμσ, το χέρι ψάχνει τελικά το σμαρτ στην άλλη τσέπη ώστε να ξεμπερδεύουμε πιο γρήγορα... καλός ο ρομαντισμός αλλά στην πράξη τι γίνεται. Ενώ το πιο σύγχρονο feature, ισορροπεί και τη γεύση της νοσταλγίας που ψάχνεις να αναβιώσεις και καλύπτει και την λειτουργικότητα που σου βγάζει τη μέρα στα βασικά, χωρίς να ψάξεις απαραίτητα και το σμαρτ.

 

Παράλληλα ο πιο μοντέρνος σχεδιασμός -όλες οι γραμμές του βέβαια είναι ήδη το 90% του αρχικού- καλύπτει ακόμη μεγαλύτερο target group. Την πλειοψηφία των μεγαλύτερων, τους έχεις έτσι κι αλλιώς λόγω ψυχολογίας-νοσταλγίας, αλλά έτσι θα πιάσει και μικρότερες ηλικίες που δεν τραβάνε το ζόρι της απόλυτης νοσταλγίας, αλλά αν ήταν έτσι κι αλλιώς να πάρουν ένα feature, τώρα μπορεί να είναι και αυτό στις υποψηφιότητες τους. Από τη μία πλευρά θα έχουν και το κίνητρο να πιάσουν κάτι από τον 'μύθο' που ακούγανε τόσα χρόνια και δεν πρόλαβαν, και παράλληλα θα καλύπτεται και η πιο μοντέρνα αισθητική της εποχής. Γι' αυτό και τα 2 πιο έντονα χρωματάκια με το 'παιδικό' γυαλιστερό πλαστικό, αλλά από την άλλη το 1 πιο 'σοβαρό' σκούρο που καθόλου τυχαία κρατήθηκε και σε ματ.

Τέλος πάντων, για μένα η λέξη κλειδί είναι το "ισορροπία" που θεωρώ πως κρατήθηκε ώστε να μην αποτελεί απλά ένα διακοσμητικό στο ράφι αλλά να μπορεί να καλύπτει τις βασικές ανάγκες και σε λειτουργία και σε αισθητική, και ηλικιακά, και για κοριτσάκια και για αγοράκια και για το σκύλο μου και για τη γάτα μου. :p

 

Νοσταλγία για τη νιότη μας είναι στην πηγή της η όλη φάση αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, και ό,ποια επιχειρήματα περί χαρακτηριστικών και τεχνολογίας είναι απλά αφορμές και άλλοθι για να 'καλυφθεί' το πρώτο. Γιατί αν ένοιαζε και τόσο το 2ο, δεν στέκει κανένα επιχείρημα που δεν κρίνει καλοδεχούμενη την βελτίωση τεχνικών χαρακτηριστικών ώστε να μην μαζοχίζεσαι με τα παλιά που δεν παρέχουν ευκολία στη χρήση πλέον, και κανείς δεν θα γκρίνιαζε για την αντικειμενικά βελτίωση τεχνικών χαρακτηριστικών.

 

Γενικώς, πολύ γκρίνια, που τώρα είναι αυτή που είναι, αλλά αν το είχανε βγάλει ολόιδιο θα ήταν και χειρότερη νομίζω. Και οκ ρε παιδιά, και τα πουκάμισα με λαχούρια κάποια στιγμή τα επιστρέψανε στη μόδα, αλλά μιας που δεν είμασταν και στο '80 πια, δεν συμπεριλήφθηκαν οι βάτες που θα έκαναν να τρέχει αίμα από τα ματάκια μας :lol:

Edited by apVga
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως αυτα που κανει τωρα η Nokia παραπεμπουν σε ξαναζεσταμενο φαγητο. Εδω μεσα γκρινιαζαμε γιατι πια οι εταιριες δεν προσφερουν κατι καινουργιο και απο την αλλη θεωρουμε οτι η Nokia ειναι στο σωστο δρομο. Αν ειναι ετσι ξαναβγαζω απο το συρταρι το N82 το οποιο εχει και ραδιοφωνο και BT και multimedia και στην τελικη γλυτωνω τα οποια εξοδα για καινουργιο τηλεφωνο.
Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra
Link to comment
Share on other sites

H τοποθέτηση τέτοιων άρθρων σε ειδικούς κάδους μαζί με τα μολυσμένα απόβλητα των νοσοκομείων και η ασφαλής αδρανοποίηση και απομάκρυνση σε χώρους πυρηνικών αποβλήτων κάνει καλό στην υγεία των sites που τα φιλοξενούν και στην υγιή λογική όσων δεν έχουν πειραχτεί ακόμα από την πυρηνική μόλυνση!

 

Κρίμα στην ώρα και τη φαιά εναπομείνουσα ουσία που καταναλώθηκε για τη συγγραφή τέτοιου ρυπαρογραφήματος!!!

 

Τελικά το 3310 NEW δρα σαν διακριτικός καταλύτης ανάμεσα στη λογική και τον παραλογισμό, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη νοσηρή φαντασία, στον άγονο αρνητισμό και στην ένδεια του πνεύματος....!!!

Edited by ion83
http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...