Jump to content

Πτώση κυκλοφορίας εφημεριδων


MIKU
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οι διαφημίσεις μπαίνουν παράλληλα και στον έντυπο τύπο και στην σελίδα στο Ιnternet όταν αφορά ίδια ΜΜΕ.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Απαντήσεις 155
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

''Δώδεκα νέες απολύσεις σε «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ» - Ξηλώνεται πόντο πόντο ο παλιός ΔΟΛ''

 

http://www.documentonews.gr/article/dwdeka-nees-apolyseis-se-nea-kai-bhma-xhlwnetai-ponto-ponto-o-palios-dol

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

'' Κλίμα τρομοκρατίας στον όμιλο Μαρινάκη ''

 

http://www.periodista.gr/the-media/article/101527/klima-tromokratias-ston-omilo-marinaki

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

'' Δεν είναι απολύσεις στον ΔΟΜ, είναι αντικαταστάσεις! ''

 

http://mediatvnews.gr/?p=9474

 

'' Στην διαδικασία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού προσέφυγε ο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε» ''

 

https://taxalia.blogspot.com/2018/08/blog-post_24.html

 

''Σαν να μην ήθελε ποτέ «Το Βήμα» και «Τα Νέα» ο Μαρινάκης''

 

http://www.enimerosi24.gr/182090/%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%ce%b1/

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. που εκδίδει τις espresso,livesport,δημοκρατία και ΕΣΤΙΑ έχει ένα άρθρο του εκδότη της και στις 4 εφημερίδες:

 

''«Δεν θα υποκύψουμε στην εγκληματική συμμορία του Τύπου»''

 

https://www.dimokratianews.gr/content/89044/den-tha-ypokypsoyme-stin-egklimatiki-symmoria-toy-typoy

 

 

''Κοίτα ποιοι τολμούν να μιλούν για ήθος!''

 

https://www.dimokratianews.gr/content/89038/koita-poioi-tolmoyn-na-miloyn-gia-ithos

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

Πιθανό στον τέλος να περάσει ο ενας όμιλος στον άλλον ,γι αυτό και ο καυγάς και η αναδιοργάνωση.
Link to comment
Share on other sites

''Η «Καθημερινή» αποχώρησε από τις κυκλοφορίες''

 

http://www.e-tetradio.gr/Article/16533/h-kathhmerinh-apohwrhse-apo-tis-kyklofories

 

Πλέον έχουν αποχωρήσει και αμφισβητούν τις μετρήσεις του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ (ιδιοκτησίας Μαρινάκη-ιδιοκτήτη 5 εφημερίδων) οι: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,SPORTIME,REALNEWS ,ΕΣΤΙΑ

περιμένοντας από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής να ολοκληρώσει το σύστημα barcode , την ηλεκτρονική καταγραφή των πωλήσεων δηλαδή.

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Η κατάσταση στο συγκρότημα μαρινάκη:

 

'' «Αει στο Διάολο» - Την απέλυσε ξαφνικά ο Μαρινάκης μέσα στον Δεκαπενταύγουστο ''

 

http://www.periodista.gr/the-media/article/101734/aei-sto-diaolo-tin-apeluse-xafnika-o-marinakis-mesa-ston-dekapentaugousto

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

''Οριστικό! Από τις 9 Σεπτεμβρίου επιστρέφει η εφημερίδα «Μακεδονία»''

 

https://dailymedia.gr/media/70952/oristiko-apo-tis-9-septemvrioy-epistrefei-i-efimerida-makedonia.html

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

''Επανακυκλοφορεί η “Μακεδονία”''

Με σοβαρές ενστάσεις των μισών πρώην εργαζομένων της «Μακεδονίας» επανακυκλοφορεί η κυριακάτικη εφημερίδα από νέα εταιρεία, την οποία στηρίζουν 20 βιομήχανοι της Μακεδονίας. Η ιστοσελίδα βγήκε στο διαδίκτυο μία εβδομάδα πριν, για να προετοιμάσει το κλίμα της επανέκδοσης.

http://www.typologies.gr/epanakykloforei-i-quot-makedonia-quot/

 

 

''Εκτός κυκλοφοριών το “Documento”''

Αποχωρεί από το σύστημα μέτρησης της κυκλοφορίας των εφημερίδων το “Documento”. Στο φύλλο που κυκλοφορεί εξηγεί τους λόγους

http://www.typologies.gr/ektos-kykloforion-to-documento/

Το άρθρο:''Αποχωρούμε από τη διαφθορά της μέτρησης και τη μέτρηση της διαφθοράς''

 

 

 

Το Documento εξηγεί γιατί αποφάσισε να αποσυρθεί από το διεφθαρμένο σύστημα «εκτιμήσεων κυκλοφορίας»

 

Καλούμε και τους υπόλοιπους εκδότες που δεν ελέγχονται από το γνωστό σύστημα να αποχωρήσουν από τις εικονικές μετρήσεις και να μη δίνουν άλλοθι στη λειτουργία της αθλιότητας

 

Μετά την ανακοίνωση πως η «Καθημερινή», η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, αποχωρεί από το σύστημα που εμφανίζεται ως μέτρηση κυκλοφορίας, το Documento αποφάσισε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα διεφθαρμένο σύστημα «εκτιμήσεων κυκλοφορίας» –το οποίο μάλιστα εμφανίζεται ως μέτρηση– και να αποτελούμε άλλοθι σε διαδικασίες που ναρκοθετούν την ύπαρξη του Τύπου.

 

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα όπου το πρακτορείο αναλαμβάνει να ανακοινώνει «εκτιμήσεις κυκλοφορίας», ορίζοντας έτσι πώς θα κυμανθεί η διαφήμιση. Υπεισέρχεται δηλαδή σε έναν τομέα που δεν αφορά το ίδιο αλλά την εφημερίδα και τον διαφημιζόμενο, χωρίς μάλιστα να ανακοινώνει ποτέ την πραγματική κυκλοφορία.

 

Από τους πρώτες μήνες κυκλοφορίας του Documento είχαμε διαπιστώσει και καταγγείλει δημόσια πως τα τότε δύο πρακτορεία διανομής Τύπου, Ευρώπη και Αργος, είχαν δημιουργήσει ένα ψεύτικο σύστημα μετρήσεων, μέσα από το οποίο βάζουν καπέλα πώλησης ή σαμποτάρουν εφημερίδες με σκοπό να ορίζουν το μοίρασμα της διαφήμισης. Λίγο αργότερα οι καταγγελίες του Documento επιβεβαιώθηκαν από την Αρχή Ανταγωνισμού η οποία κατέστησε κατηγορούμενα τα δύο πρακτορεία, τα οποία σε συνεννόηση μεταξύ τους χειραγωγούσαν την αγορά. Στα αρχεία τους βρέθηκαν έως και αποδεικτικά στοιχεία για κοινές συνεδριάσεις για κοινή τιμολογιακή πολιτική και αντιμετώπιση πελατών.

 

Το πρακτορείο Ευρώπη έκλεισε, ακολουθώντας την πορεία όλων των επιχειρήσεων Τύπου της οικογένειας Μπόμπολα, ενώ το Αργος πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ταυτόχρονα εκδίδει και εφημερίδες.

 

Επί μήνες το Documento προχώρησε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους μετρήσεων αλλά και παρακολούθηση της διανομής της εφημερίδας χωρίς να το γνωρίζει το πρακτορείο. Τα αποτελέσματα, τα οποία έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς και τα οποία γνωστοποιήσαμε με εξώδικα στο Αργος, αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός συστήματος χειραγώγησης του Τύπου και ανοιχτού σαμποτάζ. Οι μετρήσεις του Documento έφεραν πρώτη σε κυκλοφορία την «Καθημερινή» ενώ το Αργος εμφάνιζε ως πρώτες εφημερίδες εναλλάξ το «Πρώτο Θέμα» και το «Βήμα», δηλαδή των εκδοτών που είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι του Αργους. Η δε σύλληψη της εναλλάξ πρωτιάς έχει όλα τα στοιχεία της γελοίας και άκομψης παιδικής εξαπάτησης.

 

Σε ό,τι αφορά το Documento ανακαλύψαμε πως:

 

1. Η εφημερίδα εμφανίζεται να πηγαίνει ακόμη και σε κλειστά περίπτερα ενώ μας δίνεται μια πλαστή εικόνα διανομής και πώλησης στα περίπτερα αυτά.

 

2. Σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν περίπτερα μέσα στην Αθήνα που δεν είχαν προμηθευτεί την εφημερίδα. Η απάντηση του πρακτορείου σε σχετική εξώδικη διαμαρτυρία του Documento ήταν πως οφειλόταν σε λάθος του περιπτερά, επιχείρημα το οποίο αγγίζει τη γελοιότητα.

 

3. Στη διανομή στην περιφέρεια φύλλα της εφημερίδας μένουν στις αποθήκες των υποπρακτόρων ενώ εμφανίζεται πως έχει γίνει διανομή στα περίπτερα.

 

4. Οι πωλήσεις που δείχνει το σύστημα του Αργους σε συγκεκριμένα περίπτερα είναι διαφορετικές από αυτές που διαπιστώσαμε με τη δική μας καταμέτρηση.

 

Πρόκειται για διαδικασίες που χτυπούν όχι το Documento αλλά το σύνολο του Τύπου, με σκοπό να επιβιώσουν μόνο οι εφημερίδες του Μαρινάκη και των συνεταίρων του «Πρώτου Θέματος». Η κυβέρνηση προχωρά το σύστημα της καθιέρωσης του barcode (ηλεκτρονική καταγραφή της πώλησης) ως εξασφάλιση της απεικόνισης της πραγματικής πώλησης. Την ίδια ώρα, όμως, το μονοπώλιο της διανομής αποκτά άμεσα ή έμμεσα (με αχυρανθρώπους) υποπρακτορεία σε όλη την περιφέρεια. Θα μπορεί έτσι να βάλει καπέλα στην κυκλοφορία όχι στην τελική καταμέτρηση αλλά από το ενδιάμεσο στάδιο της πώλησης, χτυπώντας αγορές φύλλων στο μηχάνημα. Θα αγοράζουν δηλαδή φύλλα από τον εαυτό τους. Για κάθε 10.000 ευρώ που θα δίνουν για αγορά π.χ 10.000 φύλλων θα εξασφαλίζουν εκατομμύρια διαφήμισης.

 

Επειδή δεν καλούμαστε ως χώρα να ανακαλύψουμε τον τροχό, πρέπει η κυβέρνηση να μελετήσει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο στο θέμα της διανομής. Πρέπει με θεσμικά μέτρα και νομικές ρυθμίσεις να θωρακίσει την ελευθερία του Τύπου και κυρίως να ποινικοποιήσει την προσπάθεια νοθείας. Ως σήμερα η εφαρμογή ή όχι των όποιων μέτρων δεν επιφέρει καμία τιμωρία και κύρωση. Η απόκρυψη εφημερίδας πρέπει να γίνει ποινικό αδίκημα γιατί η πρακτική αυτή εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

 

Δεν πρόκειται για «ζητήματα αγοράς» αλλά για ουσιαστικό συνταγματικό δικαίωμα το οποίο σήμερα είναι έρμαιο ενός μονοπωλίου με συγκεκριμένα συμφέροντα. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση πως με βάση τα οικονομικά στοιχεία του πρακτορείου Αργος υπάρχει κίνδυνος να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να μην υπάρχει πρακτορείο για να κάνει διανομή. Να βάλει λουκέτο όπως και η Ευρώπη. Δεν μπορεί η διανομή του Τύπου να είναι παιχνίδι ή βίτσιο ανεξέλεγκτων ιδιωτών ούτε να αναλαμβάνουν τη διανομή Τύπου επιχειρήσεις που δεν παρέχουν καμιά εγγύηση για την επιχειρηματική ύπαρξή τους την επόμενη μέρα.

 

Καλούμε και τους υπόλοιπους εκδότες που δεν ελέγχονται από το γνωστό σύστημα να αποχωρήσουν από τις εικονικές μετρήσεις και να μη δίνουν άλλοθι στη λειτουργία της αθλιότητας. Η μαζική αποχώρηση θα ανατρέψει και το σικέ μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας που γίνεται μέσα από τα εικονικά νούμερα πωλήσεων. Ας είναι η εξασφάλιση της διαφήμισης θέμα διαπραγμάτευσης της κάθε εφημερίδας με τον πελάτη στην οποία θα μπορεί να παρουσιαστεί πληθώρα ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών και όχι μαφιόζικες μέθοδοι νταβατζήδων. Οι εφημερίδες πρέπει να εκδίδονται αλλά ας μην είμαστε εκδιδόμενοι σε ένα διεφθαρμένο σύστημα για να επιβεβαιώνουμε το σικέ παιχνίδι.

 

«D»

http://www.documentonews.gr/article/apoxwroyme-apo-th-diafthora-ths-metrhshs-kai-th-metrhsh-ths-diafthoras

Πλέον εκτός είναι οι ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, ΜΠΑΜ,DOCUMENTO,REAL NEWS,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,sportime, αναμένοντας το barcode από την Κυβέρνηση, άντε και εις ανώτερα.

Edited by MIKU

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

''Επένδυση στα infographics στο “‘Εθνος”''

 

http://www.typologies.gr/ependysi-sta-infographics-sto-quot-ethnos-quot/

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

<<Αναθέρμανση παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στις συζητήσεις τουλάχιστον τεσσάρων δημοσιογράφων, για την έκδοση κεντροαριστερού φύλλου που θα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ "με ευπρέπεια".

***

Σε αναμμένα κάρβουνα ο κεντροδεξιός Τύπος μετα την "φημολογία" οτι έρχεται καλπάζοντας η..

"Απογευματινή", που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι στο σχήμα της "Καθημερινής".

***

Υπάρχει πάντως -όπως μαθαίνουμε- πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απο δημοσιογράφους που είτε είναι άνεργοι, είτε εργάζονται αλλά είναι δυσαρεστημένοι στις δουλειές τους.

***

Γραφεία πάντως για την νέα εφημεριίδα δεν έχουν βρεθει ακόμα, αν και η αναζήτηση έχει αρχίσει απο τον Ιούλιο -τότε προσανατολίζονταν προς Συγγρού μεριά.

***

Και με την ιστορική έδρα της οδου Φειδίου, τι γίνεται; Υπάρχει τέτοιο σενάριο; Και εάν ναι, με το ίδρυμα Μπότση τι γίνεται;>>

 

http://www.zoornalistas.com/2018/09/blog-post_626.html

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό επιμένουμε ότι το έργο μέτρησης της κυκλοφορίας των εντύπων είναι άχρηστο με τον τρόπο που γίνεται και ουσιαστικά πετάμε στον αέρα 15,6 εκατ. €. Προτείναμε κάτι εντελώς διαφορετικό για να γίνει δωρεάν και χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, αλλά τελικά αγνοήθηκε εντελώς η πρόταση.

 

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Οι κυκλοφορίες των εντύπων μας μάραναν

 

https://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341665748-44341665748

 

Εδώ το δίναμε τζάμπα και ούτε καν το ακούσανε.... computersgr.wordpress.com/2018/09/10/giati-tha-plirosoun-oi-forologoumenoi-tis-kyklofories-ton-entypon/

Κάποτε πουλούσα Hardware, μετά Software και τώρα πλέον... Tupperware

Μια διαδρομή στην ελληνική αγορά πληροφορικής computersgr.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

''Σκέψεις για αναστολή της καθημερινής έκδοσης του «ΕΘΝΟΥΣ»''

 

http://www.enimerosi24.gr/185383/%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%82/

 

Και προσθέτω ότι από Δευτέρα έως Σάββατο, με τιμή 1,30 πουλάει 2.700-3.000 φύλλα...Τις Κυριακές φτάνει τα 20.000 φύλλα με τιμή 2 ευρώ, ή 4,25 με προσφορές.

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

Του γίνεται "πόλεμος" από την εφημερίδα των συντακτών .

Τι εννοείς ''πόλεμος'';Αν εννοείς ότι του κλέβει τους αναγνώστες, ναι..άλλωστε με το κλείσιμο του έθνους τον Ιούνιο του 2017 η Εφ.Συν είχε τσιμπήσει αρκετά.Η διαφορά τους είναι ότι το Έθνος έχει από πίσω εκδότη δυνατό , με φράγκα, διότι με αυτές τις πωλήσεις Δευτέρα-Σάββατο μπαίνει μέσα.Η Εφ.Συν. όχι, αλλά πουλάει 7-8.000 τις καθημερινές και 16-20.000 τα Σάββατα(ενισχυμένη έκδοση με 2 ευρώ) άρα τα βγάζει τα λεφτά της.

Edited by MIKU

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

'' Τα σχέδια του Ιβάν για το Έθνος ''

 

Μέχρι τα τέλη του χρόνου φαίνεται ότι έχει δώσει προθεσµία ο Ιβάν Σαββίδης στους συντελεστές του ηµερήσιου «Έθνους».

Αν µέχρι τότε δεν έχουν ανακάµψει οι κυκλοφορίες, θα αναστείλει την έκδοσή του.

 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/ta-schedia-tou-ivan-gia-to-ethnos

 

 

''Άρχισαν οι απολύσεις στην εφημερίδα «Μακεδονία»!''

 

https://www.dailythess.gr/archisan-apolysis-stin-efimerida-makedonia/

Edited by XP130TD
Συνεχόμενα posts

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

''«Πρεμιέρα» την Τετάρτη για το ethnos.gr''

 

https://dailymedia.gr/media/74812/premiera-tin-tetarti-gia-to-ethnos-gr.html

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

'' Καθυστερήσεις και γκρίνια στον όμιλο Φιλιππάκη''

 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/kathisterisis-ke-gkrinia-ston-omilo-filippaki

 

Έρχεται και νέα εφημερίδα

 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/erchete-ke-nea-efimerida

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

''«Δεν μας αφήνει ο Μαρινάκης να φέρνουμε το Documento»''

https://www.documentonews.gr/article/den-mas-afhnei-o-marinakhs-na-fernoyme-to-documento-5bd827364ed7d

 

''Επιστολή Βαξεβάνη στην Κυβέρνηση: Βάθρο της δημοκρατίας δεν είναι ούτε ο Μαρινάκης ούτε ο Αναστασιάδης''

 

https://www.documentonews.gr/article/epistolh-baxebanh-bathro-ths-dhmokratias-den-einai-oyte-o-marinakhs-oyte-o-anastasiadhs

Τι είναι το σήμερα, παρά το αύριο του χθες;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...