Jump to content

Εύρεση εργασίας - διαβίωση στο εξωτερικό

trickybanana
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kalhspera paidia.

Anarwtiomoun an exei kapoios proswpikes empeiries apo douleia sto amsterdam.

Dhladh an kapoios exei meinei ekei, exei doulepsei ekei klp... Exw paei 1-2 fores amsterdam kai pragmatika me trellane h polh -foverh!- alla san touristas. Den 3erw, a3izei na douleveis ekei? Einai kala?

Akousa oti ay3h8hke h anergia, oti oi moinothtes (muslims klp) arxizoun na 'anevainoun', maxairwmata klp klp. Den 3erw omws epeidh teleytaia fora hmoun ekei prin 4 xronia.

Exei kapoios empeiries apo zwh ekei pera wsta na mporesei na tis metaferei?

Many thanks.

If you can't be strong, then try to be smart... :cool:

• Απαντήσεις 53
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φανταζεσαι τι θα γινοταν εαν ανοιγαμε ενα νεο θεμα για καθε χωρα;

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=59407

Γιατι δε ψαχνεις στην ιστοσελιδα της Ευρωπαικης Ενωσης; Εχει πολυ περισσοτερες πληροφοριες απο οσες ελαβες για την Ελβετια.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Kalhmera swiffer.

To reply sou 8a to eklavw ws kalovoulo, kai ormwmenos apo ayto pou eipes peri enos neos 8ematos gia ka8e xwra, einai poly kalh idea kai 8a h8ela na proteinw na dhmiourgh8ei ena sub-section sto 'Chat and Fun' me thn epwnymia "travelling", isws, to opoio 8a sxetizetai plhrws me ta3eidia sto eswteriko e3wteriko klp.

Oson afora th selida ths EE, den 3erw kata poso thn episkef8hkes h aplws thn proteines iristo en parodw, alla den exei na prosferei kati to idiaitero. De me endiaferoun ta '3ylina' noumera pou exei sth selida h oi plhrofories pou exoun ginei upload apo to tourist office ths ka8e xwras. Oles oi xwres prospa8oun na prow8hsoun to 'Working in our country'...

To 8ema einai, kai ayto ezhth8h mesw twn posts, na antlh8oun oi plhrofories gia th diamonh/diaviwsh/ergasia gia ekei, xrhsimopoiwntas proswpika viwmata.

Elpizw na katalavaineis th diafora meta3y aytou pou proteines kai aytou pou egw zhtaw.

Symfwnw ki epayksanw me thn protash tou bananajo:) sxetika me kapoio thema pou na emperiexei empeiries apo diafora merh tou kosmou...Arkei na organwthei kai na xwristei se ESWTERIKO-EKSWTERIKO...kai apo ekei kai pera se epimerous tmhmata.

Kalhmera swiffer.

To reply sou 8a to eklavw ws kalovoulo, kai ormwmenos apo ayto pou eipes peri enos neos 8ematos gia ka8e xwra, einai poly kalh idea kai 8a h8ela na proteinw na dhmiourgh8ei ena sub-section sto 'Chat and Fun' me thn epwnymia "travelling", isws, to opoio 8a sxetizetai plhrws me ta3eidia sto eswteriko e3wteriko klp.

Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να ανοίξουμε ένα σωρό sub sections στο c&f. Και ακόμα και αν ανοίγαμε αυτό που λες, η ύπαρξη ενός θέματος για εργασία στη κάθε χώρα θα ήταν υπερβολική, πόσο μάλλον τώρα που δεν υπάρχει subsection. Σε πληροφορώ λοιπόν πως δεν θα επιτραπεί η δημιουργία 20-25 threads με αυτό το θέμα.

Έχεις κάτι με την Ελλάδα (ή με όποια χώρα βρίσκεσαι τώρα) και θες να φύγεις; Αν ναι τότε μάλλον κάπως λάθος το ψάχνεις και μας κουράζεις άδικα...

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

H Ελβετία και η Ολλανδία έγιναν ένα θέμα , άλλαξε ο τίτλος σε κάτι πιο γενικό μήπως και διασωθούν.
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να ανοίξουμε ένα σωρό sub sections στο c&f. Και ακόμα και αν ανοίγαμε αυτό που λες, η ύπαρξη ενός θέματος για εργασία στη κάθε χώρα θα ήταν υπερβολική, πόσο μάλλον τώρα που δεν υπάρχει subsection. Σε πληροφορώ λοιπόν πως δεν θα επιτραπεί η δημιουργία 20-25 threads με αυτό το θέμα.

Έχεις κάτι με την Ελλάδα (ή με όποια χώρα βρίσκεσαι τώρα) και θες να φύγεις; Αν ναι τότε μάλλον κάπως λάθος το ψάχνεις και μας κουράζεις άδικα...

File rigasnic, anti na sxoliazeis me ton enan 'h ton allo tropo, 8a htan protimotero na kaneis e3'arxhs ayto pou ekane o vampyre, alla telos pantwn.

Nomizw oti outws h allws vghkame ektos 8ematos.

trickybanana, το τελευταίο σχόλιο ήταν περιττό. Δεν χρειαζόταν. :!:

Πολύ σωστά τα έγραψε ο rigasnic. Δεν έχουμε καμμία πρόθεση να ανοίξουμε ειδικό sub-forum στο Chat'n'Fun. Μην ξεχνάς ότι η κεντρική θεματολογία του myPhone είναι τα κινητά και οι mobile τεχνολογίες. ;)

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

• 2 years later...

Αφού πήρα το φτυάρι και ξέθαψα το thread ας το αφήσω στην άκρη για να αρχίσω τις ερωτήσεις... :D

Είναι ένας κολλητός μου που θέλει να δουλέψει Ολλανδία (Άμστερνταμ πιο συγκεκριμένα). Υπάρχει κανένας φίλος/η που μένει εκεί για να μου πει πληροφορίες σχετικά με sites εύρεσης εργασίας ή κάτι παρεμφερές;

Έχω μπει στην ιστοσελίδα της Ολλανδικής πρεσβείας αλλά δεν είδα κάτι που να βοηθάει. :rolleyes:

Θενξ! :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

• 2 months later...

Moderatores kai moderatorisses!

Συμφωνω κι επαυξανω και αυξανω!Χρηζει ιδιαιτερου thread το θεμα λογω οτι ετσι χαλια οπως εχουν γινει τα πραγματα στη Grecia ολο και περισσοτεροι νεοι στις μερες μας σκεφτονται σοβαρα το τουμπεκι απο την Ελλαδιτσα....

Με βασικο μισθο της πεινας και με τετοιο πηδ..α που μας ριχνει το ευρωπουλακι φανταστειτε τι εχει να γινει οταν η γενια των σημερινων τριανταρηδων φτασει (αν καταφερει φυσικα) στη συνταξη.

Ουτε στα σκουπιδια απο τις λαικες θα βρισκουμε φαι....

+1 απο μενα

ειναι κανα 2 μηνες τωρα που σκεφτομαι ΠΟΛΥ σοβαρα να τα πλανταξω ολα και να φυγω

:X

Καθίστε εκεί που κάθεστε.

Η ζωή δεν είναι μόνο λεφτά και καλύτερες ταχύτητες στο internet!!!!!

Σαν την Ελλαδίτσα πουθενά και τίποτα.

Σας μιλάω εκ πείρας, που "αναγκαστικά" λόγω δουλειάς βρίσκομαι στην άλλη άκρη του κόσμου.

entaksei me tin idia logiki file coquitlam, i zoi den einai mono ligo krasi, ligo 8alassa kai t'agori mou....

To epipedo diaviosis metaksy Elladas kai aneptygmenis Europis kai Amerikis diaferei kata poly.

Ennow vasika Ygeia, Paideia, Oikonomia.

entaksei me tin idia logiki file coquitlam, i zoi den einai mono ligo krasi, ligo 8alassa kai t'agori mou....

To epipedo diaviosis metaksy Elladas kai aneptygmenis Europis kai Amerikis diaferei kata poly.

Ennow vasika Ygeia, Paideia, Oikonomia.

Θα συμφωνήσω 101% μαζί σου για το πρώτο σκέλος της απάντησης σου. Η ζωή και τι είναι αυτό που τελικά μας αρέσει είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και καταστάσεων. Και ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά την κάθε κατάσταση. Εγώ θέλω να πω και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις, ότι είναι μεγάλο λάθος να σκεφτόμαστε να φύγουμε από τη χώρα που ζούμε και μεγαλώσαμε επειδή πήγαμε για 10 μέρες διακοπές στην οποιαδήποτε άλλη χώρα ή ακούσαμε κάποιους φίλους και γνωστούς να αναφέρονται σε αυτήν με τα καλύτερα λόγια. Δυστυχώς ο χώρος δεν μου επιτρέπει να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες. Και αυτό το λέω γιατί ειδικά για τα πρώτα 2 παραδείγματα έχω πολλές ενστάσεις.....

kai go guys thelo na fygo.

exo taxidepsei arketa sto exoteriko kai den mporei na ginei kamia sygrisi me thn ellada tis proxeirotitas kai tis arpaxtras.

και γώ φίλε μου, και έχω δεί τεράστια διαφορά στις άλλες πχ ευρωπαικές χώρες. μιλάμε καμία σχέση με Ελλάδα, είμαστε έτη φωτός μακριά απο το να φτάσουμε να λεγόμαστε άξια και μείς ευρωπαική χώρα..

κρίμα γιατί είναι πολύ λυπιρό αυτό και δεν μας τιμά καθόλου σαν Ελληνες.

Εγώ θα φύγω απο δώ κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω πως δεν θα αργήσει να έρθει γρήγορα.

είναι άδικο άλλοι να ζούνε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε πόλεις ανεπτυγμένες σε περιβάλλον πιο ανθρώπινο με 1002 καλύτερα πράγματα και μείς να μην τα ζήσουμε όλα αυτά ποτέ.να πεθάνουμε σε αυτή την κωλοχώρα..νομίζω πως μας αξίζει κάτι καλύτερο και επειδή για να καλυτερέψουν όλα αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα θα πάρει δεκαετίες για να μην πώ αιώνες δεν σκοπεύω να κάτσω να περιμένω αν και πότε, μια ζωή την έχουμε δεν θα ζούμε για πάντα, γι αυτό πρέπει τώρα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου αύριο θα είναι πολύ αργά ;)

ίσως είμαι λάθος δεν ξέρω πως τα βλέπετε εσείς αυτά που σκέφτομαι εγώ αλλά έκατσα και το σκέφτηκα πολύ το θέμα, δυστηχώς η ζωή δεν είναι μόνο ήλιος θάλασσα ελληνικά νησιά αθάνατα και μπούρου μπούρου, έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα να κοιτάξει κανείς απο το ότι εδώ έχουμε πάντα ήλιο η οτι είμαστε γλεντζέδικος λαός.-

Don't give up! :!:

Κι εγώ το σκέφτομαι σοβαρά για εξωτερικό είναι το λιγότερο απάνθρωπο βασικός μισθός 600 ευρώ,οτι δουλεια και να κάνει κάποιος εκει 1000 ευρώ minimum,χώρια οι πολιτικοί και τα σκάνδαλα χρηματιστήρια ομόλογα,κάναμε και εμείς ενα metro στα περίπου 40.000 χρόνια ιστορίας cya
mobile fan user

. Εγώ θέλω να πω και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις, ότι είναι μεγάλο λάθος να σκεφτόμαστε να φύγουμε από τη χώρα που ζούμε και μεγαλώσαμε επειδή πήγαμε για 10 μέρες διακοπές στην οποιαδήποτε άλλη χώρα ή ακούσαμε κάποιους φίλους και γνωστούς να αναφέρονται σε αυτήν με τα καλύτερα λόγια....

Sosto.

Episis, opoios apofasisei na kseniteutei, kalo 8a einai na kanei ypomoni 1-2 xronia stin arxi, giati DEN 8a tou aresei.

O protos ante kai o deuteros xronos einai oi dyskoloi, giati se pianei i nostalgia klp.

Meta omws eisai mia xara. Voleuesai, kaneis ta kone sou, diktyonesai, kai pleon den uparxei tipota pou na se travaei piso. Diakopes stin Ellada 1-2 fores to xrono, an 8es na deis oikogeneia kai filous, kai eisai OK.

Sosto.

Episis, opoios apofasisei na kseniteutei, kalo 8a einai na kanei ypomoni 1-2 xronia stin arxi, giati DEN 8a tou aresei.

O protos ante kai o deuteros xronos einai oi dyskoloi, giati se pianei i nostalgia klp.

Meta omws eisai mia xara. Voleuesai, kaneis ta kone sou, diktyonesai, kai pleon den uparxei tipota pou na se travaei piso. Diakopes stin Ellada 1-2 fores to xrono, an 8es na deis oikogeneia kai filous, kai eisai OK.

Στο τέλος είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε 100%.

Εγώ όταν ήρθα έπαθα πολιτισμικό σοκ. Όλα διαφορετικά, μα όλα!!! Τα χρονικά περιθώρια που δίνεις είναι σχετικά αλλά σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο. Πάντως πάντα θα υπάρχει κάτι που σε τραβάει πίσω. Έχω την τύχη να έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες, είτε ως τουρίστας, είτε για δουλειά και τα προβλήματα που αναφέρονται για την Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν παντού. Για να καταλάβεις, εδώ η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε λόγω τεράστιου οικονομικού σκανδάλου. Πραγματικά είναι πάρα πολλά αυτά που θα ήθελα να πω στους φίλους-ες που έστω σκέφτονται να φύγουν. Αρνητικά πολλά, θετικά το ίδιο, αλλά σίγουρα πολλές πάρα πολλές δυσκολίες.

• 3 months later...

Πως μπορω να βρω δουλεια στο εξωτερικο;

Υπαρχει κατι στο ιντερνετ που μπορω να ψαξω;

Ισως σε καποιο υπουργειο;

μπορει καποιος φιλος εδω μεσα;(που εχει επαφες στο εξωτερικο ή μενει εκει)

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

μπορει καποιος φιλος εδω μεσα;(που εχει επαφες στο εξωτερικο ή μενει εκει)

Εκεί πού; Στο εξωτερικό γενικά κι αόριστα; Στην Αμερική, την Australia ή τη Γερμανία; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, αλλα πρώτα από όλα σκέψου ακριβώς τι σκέφτεσαι να κανεις αλλα κυρίως τους ΛOΓΟΥΣ για τους οποιους θέλεις να το κανεις. Πριν 2 μέρες έψαχνες για το πως μονιμοποιούνται οι συμβασιούχοι του δημοσιου και ξαφνικά θέλεις να βρείς δουλειά στο εξωτερικό; Δε λέω ότι είναι κακή ιδέα, αλλα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις λίγο τι θέλεις από τη ζωή σου.

Πάντα φιλικά :)

Εκεί πού; Στο εξωτερικό γενικά κι αόριστα; Στην Αμερική, την Australia ή τη Γερμανία; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, αλλα πρώτα από όλα σκέψου ακριβώς τι σκέφτεσαι να κανεις αλλα κυρίως τους ΛOΓΟΥΣ για τους οποιους θέλεις να το κανεις. Πριν 2 μέρες έψαχνες για το πως μονιμοποιούνται οι συμβασιούχοι του δημοσιου και ξαφνικά θέλεις να βρείς δουλειά στο εξωτερικό; Δε λέω ότι είναι κακή ιδέα, αλλα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις λίγο τι θέλεις από τη ζωή σου.

Πάντα φιλικά :)

Φιλε gmac δικιο εχεις αν δεν ξερεις. Λοιπον για το εξωτερικο δεν πρόκειται για μενα αλλα για την κοπελα μου. Οσο για το μέρος που και τι θα ηθελε....αγγλια ή γαλλια....ως εκπαιδευτικός.

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

A OK. Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο κλάδο, αλλα στο internet θα βρείς πολύ υλικό για αρχή τουλάχιστον.

http://www.teachernet.gov.uk/teachinginengland/

http://www.tda.gov.uk/Recruit.aspx

http://www.axcis.co.uk

Ok ευχαριστω ελπιζω να βρω κατι. Αν φυσικα γνωριζει καποιος κατι για βοηθεια θα την ήθελα.