Jump to content

Εύρεση εργασίας - διαβίωση στο εξωτερικό

trickybanana
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα.

θα ηθελα τη γνωμη σας επι καποιου θεματος. Υπαρχει καποιος που μενει ή εμενε στην Ελβετια για να μου πει αν ειναι ωραια, αν αξιζει να μενει καποιος στη Λωζαννη?

Εχω ακουσει οτι ειναι ωραια πολη για τουρισμο, αλλα για να ζεις και να εργαζεσαι εκει ειναι καλα? Εχει νυχτερινη ζωή? Περνας καλα ή ετοιμαζεις τροπο για αυτοκτονια?

Περιμενω εναγωνιως.

If you can't be strong, then try to be smart... :cool:

• Απαντήσεις 53
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το μόνο που ξέρω (και δε μπορώ να πω αν είναι όντως αλήθεια), είναι αυτό που μου είχε πει γνωστός που πήγε εκεί. Μου είπε λοιπόν ότι αν δηλώσεις ότι είσαι πχ αλκοολικός και δε μπορείς να δουλέψεις, σου δίνουν επίδομα!!!

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Σκεφτεσαι να μεταναστευεσεις trickybanana; Γιατι η Ελβετια, δεν τα παει καλα με τους μεταναστες.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Μήν σου φαίνεται περίεργο οτι δίνουν επίδομα σε αυτούς που δεν μπορούν να δουλέψουν. Σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες γίνεται αυτό. Μάλιστα στην Αγγλία είναι υποχρεώμενο το κράτος αν είσαι άστεγος να σου πληρώνει δωμάτιο να μένεις.

Ημουν πρίν 4 μήνες στην Λωζάνη. Ωραία είναι. Έίναι και κοντά στην Γενευή που είναι λίγο πολύ πολυεθνική πρωτεύουσα και λέει πολύ. Είσαι και δίπλα στα πάντα (Γερμανια, Γαλλία, Ιταλία) οποτε λέει. Αν πέρνεις καλά φράγκα σου αρέσεί να κάνεις σκί και ταξίδια μην το σκεφτεσαι..Λέει...Από νυχτερινή ζωή δεν λεεί και παρα πολλά αλλα τι να το κάνεις.Δίπλα είναι (σχετικά) η Γερμανία που τρελένονται στα πάρτυ. Είχα εναν γνωστό μου στην Λωζάνη και έτρεχε στα rave party στην Γερμανία κάθε Σ/Κ.Αλλά βασικός παράγοντας είναι τα φράγκα γιατι λίγο πολύ είναι ακριβά. Αλλά και οι μισθοί είναι αρκετά καλοί...

Ελπίζω να βοηθησα...

Φιλικα,

Νικος

By all means marry; if you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher. :X :whistle:

Socrates

proseferan mia douleia swiffer kai to skeftomai. giati? pws 3ereis oti den ta pane kala me tous immigrants?

Παιδια οικογενειακοι φιλων γεννηθηκαν και ζουν εκει, και παρολο που θεωρουντε Ελβετοι υπηκοοι, αντιμετωπιζουν ενιοτε ρατσιστικες κριτικες για το χρωμα τους. Μη ρωτησεις περισσοτερα, δεν ξερω να σου πω. Γενικοτερα ειναι πολυ ευχαριστημενοι, γι' αυτο αλλωστε και δεν εχουν επιστρεψει στην Ελλαδα. Το αλλο που ξερω ειναι οτι εχουν εκπληκτικο εκπαιδευτικο συστημα, και επειδη ασχοληθηκα λιγο, διαβασε αυτο:

The number of students at Swiss universities is constantly increasing. For foreign students it is therefore not always possible to be admitted to a university, despite of the increasing international mobility.

It is not possible for foreign students to be admitted to medical courses. The following persons undergo the same admission procedure as Swiss citizens: citizens of the Principality of Liechtenstein, acknowledged refugees, foreigners who themselves or whose parents have been in possession of a Swiss work permit during the last 5 years or who are holders of a federal or federally recognized maturity certificate and children of persons with diplomatic status in Switzerland.

Each university is free to restrict the admission of foreign students for courses with limited admission capacities (currently pharmacy and psychology).

Γι' αυτο σου λεω...δεν τα πανε καλα με τους μεταναστες!

Και ας μήν ξεχνάμε οτι πρίν λίγα χρόνια μπήκαν στο ΝΑΤΟ..για ΕΕ ουτε λόγος!!!

By all means marry; if you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher. :X :whistle:

Socrates

Παιδια καλησπερα.

θα ηθελα τη γνωμη σας επι καποιου θεματος. Υπαρχει καποιος που μενει ή εμενε στην Ελβετια για να μου πει αν ειναι ωραια, αν αξιζει να μενει καποιος στη Λωζαννη?

Εχω ακουσει οτι ειναι ωραια πολη για τουρισμο, αλλα για να ζεις και να εργαζεσαι εκει ειναι καλα? Εχει νυχτερινη ζωή? Περνας καλα ή ετοιμαζεις τροπο για αυτοκτονια?

Περιμενω εναγωνιως.

Εχω παει 2-3 φορες διοτι σπουδαζαν κατι φιλοι μου και εμεινα μερικες ημερες. Ειναι πολυ ωραια σαν πολη, αλλα κοβεις φλεβες ασχημα. Νυχτερινη ζωη σε σχεση με Ελλαδα ξεχασε το. Εξαρταται τι τυπος εισαι, ποσων ετων εισαι, κλπ. Αν βγαζεις καλα λεφτακια, δουλευεις τις 5 μερες σοβαρα και το Σ/Κ πας στα χιονια, Παρισι (με το TGV ειναι μια γκαζια), Ιταλια, κλπ. Γενικως ειναι χωριατες και σνομπ αλλα οχι καφροι. Αν πας για 2-3 χρονια θα ειναι μια καλη εμπειρια, θα παρεις και τα καλα στοιχεια που εδω λειπουν και θα γυρισεις μια χαρα. Για να μεινεις εκει ξεχασε το, για αρπαχτη μιλαμε. Εχει και πολλους ξενους οποτε δεν θα εισαι μονος σου. Θα βρεις κανενα καφρο σαν εμας τους Ελληνες και θα εισαι μια χαρα. Ομως οπως ειπαμε να βγαζεις λεφτακια, διοτι χωρις αυτα εκει θα εισαι δυσκολα. Φυγε αγορι μου να ανοιξει το ματι σου. Δεν βαρεθηκες τους Ευαγγελατους και το καρκατσουλιο εδω; Και εμεις οι λακαμαδες εδω θα ειμαστε να σε περιμενουμε οταν γυρισεις. Δεν φευγουμε, που θα βρουμε χειροτερα; :)

Τι Λωζάνη τί Κοζάνη....

Socrates

Αν έχεις μάθει να κάνεις μια σχετική φασαρία σπίτι σου, ξέχασε το.

Μπάνιο μετά τις 10 το βράδι, δεν επιτρέπεται. Σε σχετική ερώτηση τι κάνεις αν π.χ. χ...ς, η απάντηση είναι μωρομάντηλα.

Επίσης απαγορεύεται να τινάζεις σεντόνια κ.λ.π. από το μπαλκόνι - πάράθυρο, και γενικά θέλει ΠΟΛΥ σεβασμό εκεί που ζεις, ως προς τους γείτονες.

Προσωπικά αυτό που με φρίκαρε είναι το θέμα του μπάνιου. Ολα τ' άλλα αντιμετωπίζονται.

Δηλαδη τι κανουν, σου κοβουν το νερο;

μονο στην Ελλαδα ειμαστε ζουγκλα, εδω κανει ο καθενας οτι θελει και απο το μπαλκονι να χ****ς ξημερωματα που λεει ο λογος κανεις δεν θα νοιαστει..

ασχετο αλλα εγω ξερω για εναν νομο στην Αμερικη που ζουνε καποιοι φιλοι οτι εχουν συγκεκριμενες ωρες να αφηνουν τα σκουπιδια τους εξω στους καδους για να ερχεται το σκουπιδιαρικο να τα σηκωνει, αλλες ωρες απαγορευεται για να μην γεμιζει και βρωμαει ο τοπος.. γενικα εχουν καποιους κανονες εξω που εμεις εδω στην ελλαδα τους ακουμε με ανοιχτο το στομα σαν χανοι λογω του οτι εχουμε συνηθισει σε εντελως χυμα καταστασεις και ολα αυτα ειναι για εξωγιηνους ..

η καλυτερη μου φιλη ειναι ελβετιδα και φευγει τελος του χρονου να ζησει και αυτη μονιμα εκει και απο οτι μου χει πει η ζωη εκει δεν συγκρινεται με εδω, ειναι ολα πολυ καλυτερα και ειδικα αν πας για δουλεια οπως παει και η φιλη μου ειναι οτι καλυτερο απ οτι μου εχει πει..

εγω σου ΄λεω να παε μια βολτα πρωτα να δεις τι παιζει πριν παρεις την οριστικη αποφαση και ειναι αργα μετα να κανεις πισω..

Και για πιο λόγο απαγορεύεται να κάνεις μπάνιο μετα τις 10 ? Τι γίνεται αν δουλεύεις ως αργά και μετα τη δουλεια κανεις μπάνιο ? Και πως το ξέρουν αυτοι οτι εσυ κάνεις μπάνιο ?:blink::blink::blink:

Και για πιο λόγο απαγορεύεται να κάνεις μπάνιο μετα τις 10 ? Τι γίνεται αν δουλεύεις ως αργά και μετα τη δουλεια κανεις μπάνιο ? Και πως το ξέρουν αυτοι οτι εσυ κάνεις μπάνιο ?:blink::blink::blink:

Aκούγεται μάλλον. Δε σου χει τύχει να κάνει ο απο πάνω μπάνιο αργά το βράδυ όταν έχει και περισσότερη ησυχία και να ακούς το νερό. Ειδικά όταν ανοίγει η κλείνει τη βρύση.

Δεν μου έχει τύχει, γιατι μένω σε μονοκατοικία :p

Αλλα και πάλι δεν καταλαβαίνω τον λόγο που απαγορεύεται να κάνεις μπάνια μετα τις 10 ?

Για λογους κοινης ησυχιας βρε billyavl...και μεις εχουμε φανταζομαι τετοιο νομο εδω αλλα πως και ποιος τον εφαρμοζει...

γιατι τραγουδαει το νερο για να κανει θορυβο?η μηπως θα την δεις andrea bocelli την ωρα που κανεις μπανιο και θα γεμιζεις τον αερα με φαλτσωδιες? δεν νομιζω να στεκει αυτο...

το μονο που ξερω ειναι οτι στην ελβετια πρεπει να κανεις ενα ταξιδακι με τρενο αξιζει :)

whatever, δεν έχω σκοπό να μπω στη διαδικασία να σε πείσω. :X

Ναι κάνει θόρυβο το νερό, ειδικά όταν ανοίγεις και κλείνεις τη βρύση. Αποδεδειγμένα.

whatever, δεν έχω σκοπό να μπω στη διαδικασία να σε πείσω. :X

Ναι κάνει θόρυβο το νερό, ειδικά όταν ανοίγεις και κλείνεις τη βρύση. Αποδεδειγμένα.

καλα αυτο το ξερω αλλα οχι και ετσι ωστε να κανει παραπονα ο απο κατω σου... εκτως και αν εχει μανια με την ξεκουραση καθως παραπανο απο 5-10 λεπτα στο μπανιο δεν πιστευω να καθεται κανεις... :rolleyes:

καλα αυτο το ξερω αλλα οχι και ετσι ωστε να κανει παραπονα ο απο κατω σου... εκτως και αν εχει μανια με την ξεκουραση καθως παραπανο απο 5-10 λεπτα στο μπανιο δεν πιστευω να καθεται κανεις... :rolleyes:

Tis proalles kathomoun sto saloni kata tis 5 to prwi kai akouga ton allo pou ekane mpanio sto apo panw diamerisma.

Oso gia ta 5-10 lepta as mas apanthsoun oi kopeles tou forum :whistle: :p

καλα ασε τις γυναικες ειναι γνωστο προβλημα απο το εργοστασιο
:lol: :lol:

ρε παιδιά, μπάνιο και καζανάκι ακούγονται στους από κάτω και τους δίπλα, πάντα ανάλογα με την κατασκευή των σωλήνων και των τοίχων. Μην ξεχνάτε μάλιστα πως στο εξωτερικό δεν έχουν το ίδιο γερές κατασκευές με την Ελλάδα και υπάρχουν περιπτώσεις όπου διαμερίσματα (αυτό που λέμε εδώ μεσοτοιχία) χωρίζονται με ένα κόντρα πλακέ...

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

peran twn kazanakiwn kai twn mpanierwn kai twn tsekouriwn,

ti8etai to megalo erwthma: 8a afhne kapoios th zwh sto londino gia na paei na zhsei sthn enoxlhtika hsyxh Lwzanh?

edw se 8elw kavoura...

If you can't be strong, then try to be smart... :cool:

Ασε που θ'αφήσω το μποτιλιάρισμα της εθνικής για την βαρετή ησυχία της Ελβετίας!!

Με όλο τον σεβασμό στους κατοίκους αυτής της χώρας το αποστειρωμενο περιβάλλον της δεν μου κάνει. Αυτή η φαινομενική τελειότητα μου φέρνει πλήξη γι αυτό και όταν μου την έπεσε η claudia schiffer της έριξα χυλόπιττα ;)

Αντε πότε θα ξημερώσει να περάσω απο το φανάρι κωνσταντινουπόλεως και ιεράς οδού γιά να πλακωθώ με τους πακιστανους που θέλουν τσαμπουκά να μου καθαρίσουν το παρμπριζ!!

Gilles smiles!