Jump to content

Epeigon!!Anakthsh dedomenwn!!

iliasp
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ena thema pou epeigei kai parakalw opoios mporei na boithisei na postarei!

Piga na kanw format to pc kai enw kanw boot kai paw sto blue screen opoy epilegw se poio disko na perasw ta windows ekana mia terastia patata!

ekana delete to partition toy ekswterikoy diksou moy kai twra pleon afou ta egkatesthsa ston eswteriko den mporw na dw ta periexomena toy ekswterikou apo ta windows....eixa 190 gb se enan 200arh kai eksafanistika...ekana new partitiomn olo to disko xwris na kanw format alla pali oute access den mporw na exw...mipws kkserei kapoios an yparxei i dinatotita na anakthsw ta dedomena mou!??

eyxaristw!

Δυστηχώς μετά την διαγραφή του partition δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Μετά έκανες και νέα partition, όπου επιβεβαίωσες την διαγραφή των δέδομενων (έτσι κι αλλιώς ήταν...)

Λυπάμαι...υπομονή...

Υπάρχουν πολλά topics για το θέμα αυτό. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το easy recovery, ίσως να γίνει κάτι αφού δεν έχεις κάνει format.

Φυσικά και μπορείς να ανακτήσεις το partition. Με file recovery μην ασχοληθείς καθόλου δεν αξίζει τον κόπο. Partition recovery χρειάζεσαι.

Απο τα πιο εύχρηστα progs για αυτή την δουλειά είναι το Acronis Recovery Expert.

Αν δυσκολεύεσαι να βρεις το παραπάνω πρόγραμμα και νιώθεις άνετα με DOS μπορείς να δοκιμάσεις το utility που επισυνάπτω. Θα σου χρησιμέψει και αργότερα, για να κρατάς backup του partition table όποτε κάνεις αλλαγές.

mbrtool.part1.rar

mbrtool.part2.rar

Mi A3 με EvolutionX 7.5

Mου κάνουν εντύπωση οι απαντήσεις που διαβάζω! Ειλικρίνα θα ήθελα να ρωτήσω αν τα έχετε δοκιμάσει τα προγράμματα αυτά και σας έκαναν τη δουλειά που θέλατε...Θα με ενδιέφερε!

Τουλάχιστον το easy recovery που γράφω σε προηγούμενο post, έχει σώσει πολλούς σε παρόμοιες καταστάσεις.

Mου κάνουν εντύπωση οι απαντήσεις που διαβάζω! Ειλικρίνα θα ήθελα να ρωτήσω αν τα έχετε δοκιμάσει τα προγράμματα αυτά και σας έκαναν τη δουλειά που θέλατε...Θα με ενδιέφερε!

Αν και διακρίνω ένα τόνο ειρωνίας θα σου απαντήσω πως ναι έχω ασχοληθεί με το θέμα από πολύ παλιά, έχω σώσει τον εαυτό μου και φίλους ουκ ολίγες φορές από καταστροφή και πως τα προγράμματα που παρέθεσα είναι διαλεγμένα μετά από πειραματισμούς για αποτελεσματικότητα και ευκολία σε windows και dos αντίστοιχα.

Επίσης θεωρώ το file recovery ανούσιο γιατί:

- Θέλει πολλές ώρες (όταν μιλάμε για σεβαστά μεγέθη partition)

- Χρειάζεται άλλο τόσο και παραπάνω ελεύθερο χώρο για recovery

και το πιο σημαντικό

- Τα αρχεία είναι τις περισσότερες φορές με λειψό όνομα και πολλές φορές κατεστραμμένα.

Ενώ με partition recovery τα έχεις όλα όπως ήταν σε 1-2 λεπτά.

Εγώ τώρα με την σειρά μου θα παρακαλούσα όποιον δεν ξέρει / δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα / ασχολήθηκε επιπόλαια και δεν έβγαλε άκρη, να μην απαντάει με αποθαρρυντικά σχόλια ή καλύτερα να μην απαντάει καθόλου γιατί πάνω από όλα πρέπει να λάβει υπόψιν την ψυχολογική κατάσταση αυτού που ρωτάει που είναι γεμάτος αγωνία και περιμένει μια υπεύθυνη απάντηση.

Mi A3 με EvolutionX 7.5

:) Γεια σου φίλε μου Kalligator,

Καταρχήν θα σου πρότεινα να ηρεμήσεις...τέτοιου είδους σχόλια και αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις όπως και μόνο σου είπες...

Δεν υπάρχει καμία τάση, δόση ή επίδειξη ειρωνίας! Ίσα-ίσα που με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και θέλω να μάθω περισσότερα. Έχω δοκιμάσει πολλά προγράμματα και διάφορες λύσεις, αλλά όπως ανέφερες κι εσύ τα αποτελέσματα που πήρα δεν ήταν τα αναμένωμενα για τους λόγους που ανέφερες. Το πόσο σημαντικό είναι η ανεύρεση ή ανάκτηση δεδομένων είναι κάτι που με αφορά λόγο της δουλειάς μου (web design, development).

Θα σε παρακαλούσα τουλάχιστον να ζητήσεις ένα φιλικό και ταπεινό συγνώμη και αφού έχεις κάποιες γνώσεις πάνω στο θέμα να βοηθήσεις και τους υπόλοιπους εδώ μέσα και προ πάντων τον φίλτατο Ηλία!

Λυπάμαι για το off-topic...

Φιλικά,

Γιώργος

Το προηγούμενο post σου θα μπορούσε να παρανοηθεί, δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε, αρκεί που έγραψες ότι δεν είχες πρόθεση να ειρωνευτείς κανέναν.

OK sorry αφού είναι έτσι.

Δεκτή και όλα ΟΚ;)

Για πές μας τώρα περισσότερες πληροφορίες για το partition recovery...πως λειτουργεί και αν χρειάζετε να είναι εγκατεστημένο από πρίν (για να κάνει monitor το σκληρό)...

Από τα δεδομένα που παίρνεις είναι όλα (ή έστω τα περισσότερα) ΟΚ..?

Όταν βρώ λίγο χρόνο θα το δοκιμάσω σε ένα σκληρό που χρειάζομαι!

SWTHRIA!!!

To getdataback me eswse sthn kyrioleksia afou anakthsa ta panta...

to acronis disk director kalo men alla poly xronovoro....kai ta 2 programmata tha me eswzan alla to gedataback to ekane me diafora kai einai kai poly mikro....molis 1,5 mb...musthave tool...

200GB arxeia htan kai eixa psiloanxwthei...

Thanks for helping guyz

Omen - Ναι παίρνεις τα πάντα όπως ήτανε.

Δεν χρειάζεται να έχεις κάτι εγκαταστημένο από πριν, ευτυχώς πάντα υπάρχει ένα backup του partition table στο sector 0. Υπάρχουν όμως (σπάνιες) περιπτώσεις που σου αχρηστεύεται κι αυτό, είτε λόγω ιού είτε αν κάνεις πολλές αλλαγές μετά την καταστροφή.

Το πρόγραμμα που επισύναψα έχει το καλό ότι σου δίνει την δυνατότητα να κρατάς μέχρι και 10! backup του table όποτε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ότι και να γίνει θα μπορείς πάντα να το επαναφέρεις.

Τώρα αν είσαι απροετοίμαστος και χάθεί/χαλάσει το table μαζί με το (μοναδικό) backup του πάλι υπάρχει λύση.

Προγράμματα όπως Easy Recovery και Partition Magic έχουν την δυνατότητα να σκανάρουν ένα διαμέρισμα του σκληρού (που ορίζεις εσύ) για να μαντέψουν που μπορεί να υπάρχει χαμένο partition. Χρησιμέυει αν θυμάσαι ακριβές μέγεθος του partition και το cluster size.

Αυτό όμως είναι λίγο χρονοβόρα διαδικασία και κατά την γνώμη μου όχι τόσο αξιόπιστη.

Κι αυτό γιατί μπορεί πχ να σου βρίσκει ένα partition που είχες παλιά αλλά όχι αυτό που μόλις έχασες. Kι έτσι να προσπαθεί να επαναφέρει ένα φάντασμα... :)

Πάντως σαν προ-τελευταίο χαρτί αξίζει τον κόπο.

Τελευταίο (για μένα) έρχεται το file recovery.

Mi A3 με EvolutionX 7.5