Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος ΙΙΙ)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σε όλους .

Όπως θα διαβάσατε στον τίτλο , εδώ και λίγες μέρες ψάχνω για κινητό (χωρίς να βιάζομαι) να με πάει μία 3ετία σίγουρα (γιατί όχι 4ετία) μιας και δεν αλλάζω εύκολα κινητό.

1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε. +- 400 ευρώ για καινούργιο, θα κοιτάξω και μεταχειρισμένα έως 360-370max

2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε. από 5,2 έως 5,9

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος; Με ενδιαφέρει από Ελλάδα με εγγύηση αντιπροσωπείας , αν και , δεν ξέρω την διαφορά.

4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; (επαρχια χωρις 800αρα εχεις σοβαρο θεμα) Ναι θα με ενδιέφερε γιατί μένω επαρχία.

5) Το θελουμε dual? Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc? Δεν χρησιμοποιώ δυο κάρτες και τα υπόλοιπα δεν με προβληματίζουν.

6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; Αν ναι, πειραζει αν χρειαστει φλασαρισμα; Ελληνικό, δεν έχω κάνει φλασάρισμα ποτέ αλλά αν χρειαστεί τότε θα ασχοληθώ ώστε να το μάθω και να κάνω

7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; Αν ναι θελουμε amoled (και) stereo ή μας αρκει lcd (και) mono. Δεν με ενδιαφέρει , οι amoled προσωπικά με χαλάνε λίγο γιατί δεν είναι ρεαλιστικά τα χρώματα.

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια. ΤΑΧΥΤΗΤΑ, καμερα, αυτονομια, ΚΑΘΟΛΟΥ gaming

9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη. LG G3 3RAM/32GB

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος ακόμα και σήμερα μετά από 3+ χρόνια και δεν είχα σκοπό να το αλλάξω. Θα το δώσω στη γυναίκα μου μιας και δεν θέλει καινούριο κινητό και το δικό της LG G3 2RAM/16GB τα ''έπαιξε'', από τα πεσίματα έγινε στρόγγυλο, η κάμερα δεν δουλεύει πλεον, η οθόνη είναι ξεκολλημένη, όταν την πατάς αισθάνεσαι ότι μάλλον έχει κάποιο κενό από πίσω, δουλεύει αλλά η μπάρα από πάνω δεν κατεβαίνει ....κρατάει ακόμα το σκυλί , internet, fb, παιχνίδια fb, viber, mess, κ.α. τα τρέχει άνετα. Ξέρω ότι και εγώ και η γυναίκα μου μπορεί να είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα της LG για τα G3 .

Είμαι ανάμεσα σε LG G6 , MATE 9 , HONOR 9 , βλέπω ακόμα και το P9 για πιο οικονομικό, το ΜΑΤΕ 10 lite που μαλλον θα έχει 349 και περιμένω και προτάσεις από εσάς. Ποιο θα επιλέγατε και γιατί.

Πείτε μου σας παρακαλώ την άποψή σας για αυτά και αν έχετε να μου προτείνεται κάποιο άλλο από την εμπειρία σας μιας και εγώ ψάχνω κινητό κάθε 3+ χρόνια και δεν είμαι ενήμερος για την εξέλιξη της τεχνολογίας .

Ευχαριστώ.

 

Υ.Γ. Με το κινητό κάνω τα πάντα ,είναι απαραίτητο εργαλείο και το χρησιμοποιώ σαν υπολογιστή . Δεν χρησιμοποιώ ποτέ υπολογιστή κ.α. (να φαντασθείτε δεν έχω ούτε υπολογιστή ούτε λάπτοπ ούτε ταμπλετ)

Edited by arrigo
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 6,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το Redmi note 4/4X σε καμία περίπτωση δεν ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα σε κάμερα, είναι πολύ χειρότερο. Ούτε το Lg G3 έχει καλή μπαταρία. Μην αραδιάζεις μοντέλα έτσι, θέλει πρώτα κάμερα και μετά αυτονομία!
Όλες οι γενικεύσεις είναι λάθος,όπως και αυτή εδώ :X
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

Επειδή έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις των κινητών, μπορείτε να προτείνετε κάποιο καλό dual sim τηλέφωνο? Το Mix mix 2 με μια γρήγορη ματιά φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις. Περιορισμός τιμής δεν υπάρχει, μιας που θα είναι το main κινητό για τα επόμενα 2-3 χρόνια!

Thank you!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν είναι ακριβώς κανόνας αλλά πως να σου προτείνουμε συσκευές αν δεν ξέρουμε κάποια βασικά πραγματα (πχ τα χρήματα που δίνεις) :)
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.Βλεπω τα tp link neffos x1 και x1 lite έχει κάποιος εμπειρία/γνώμη γι αυτά τα δυο κινητά;Δεν ξέρω ποια είναι η διάφορα μεταξύ τους.Το μονο που βρήκα είναι οτι το lite είναι μοντελο του 17 και με μεγαλύτερη μπαυταρια.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την γνώμη από άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει και τα δύο κινητά,αν υπάρχουν,όσον αφορά την προτίμησή τους ανάμεσα στις δύο συσκευές. Επίσης,την γνώμη τους σχετικά με τις διαφορές τους στην ποιότητα συνομιλίας και σήματος,την απρόσκοπτη λειτουργία χωρίς lag(δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια αλλά σε πιο απλά πράγματα όπως το άνοιγμα του dialer και των mail) και την διάρκεια της μπαταρίας. Προέρχομαι από samsung s5 και προσωρινά χρησιμοποιώ ένα xiaomi redmi 4a. Από το samsung δεν μου λείπει ούτε ή amoled οθόνη ούτε κ ή κάμερα. Μου λείπει όμως η ποιότητα στον ήχο συνομιλίας κατά τις κλήσεις και το ότι δεν με έπιανε πονοκέφαλος μετά από δέκα λεπτά συνομιλίας όπως γίνεται με το xiaomi. Αν δεν είχα αυτά τα θέματα θα αγόραζα το redmi note 4. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Να ξέρεις οτι και τα huawei έχουν σχετικά αυξημένο sar, αν είχες ενοχλήσεις με το xiaomi τοτε πιθανόν να έχεις και με το p10 lite. Το samsung έχει ασφαλώς λιγότερο δείκτη ακτινοβολίας
Link to comment
Share on other sites

P10 Lite απο μενα,μακραν καλυτερο.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Link to comment
Share on other sites

Ο θειος μου θέλει να πάρει κινητό από Ελλάδα για το τιμολόγιο με μπάτζετ γύρω στο κατοσταρικο. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις απλά να είναι smartphone και να έχει αξιοπρεπή μπαταρία. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή με αυτά τα δεδομένα λέτε;

 

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

OnePlus 3T, iPad mini 2
Link to comment
Share on other sites

Nokia 3 θα ελεγα.

Το εχω απο μεσα Αυγουστου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Αν θέλεις DropBox Account με πρόσθετα 250MB κάνε κλικ εδώ http://db.tt/W0JQVsoS
Link to comment
Share on other sites

Βασικά το redmi note 4 global (snapdragon) έχει κάπου στο 0.8 sar. Δεν το λες και υψηλό. ;)

 

Όσον αφορά τον ήχο, δεν ξέρω πως είναι του redmi 4a για να σου πω αν θα σε καλύψει το redmi note 4. Γενικά με το ηχειάκι του δεν είχα θέμα, άκουγα άνετα. Υστερεί ίσως λίγο στο μικρόφωνο όπου αν τυχει να το χεις λιγο διαγώνια (οπότε και είναι απομακρυσμένο το μικρόφωνο) ίσως να μην σε ακούνε τόσο καλά οι άλλοι.

Edited by Antretng
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Προχώρησα στην παραγγελία του samsung j7. Είδα πάλι από κοντά το p10 lite. Πανέμορφο κινητό αλλά τελικά το μέγεθος της οθόνης λειτούργησε αποτρεπτικά για την αγορά. Από ότι διάβασα και το redmi 4a έχει sar κάτω από 1.00 αλλά τέτοιο πονοκέφαλο μετά από κλήσεις είχα να νιώσω από ένα παλιό έρικσον που είχα. Ίσως να είναι η ιδέα μου. Πάντως για κάποιον που χρησιμοποιεί το κινητό περισσότερο για ίντερνετ θεωρώ το redmi 4a επαρκέστατο. Επίσης,η οθόνη του είναι στα μάτια μου πάρα πολύ καλή και ξεκούραστη για ανάγνωση κειμένων..και το λειτουργικό του πολύ γρήγορο και ευχάριστο. Παρόλο που το έχω χρησιμοποιήσει μικρό χρονικό διάστημα θα μου λείψει..
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

 

Χρειάζομαι ένα laptop (κυρίως), με windows 10 το οποίο να μπορεί να συνδέεται με ποντίκι και usb hard disk. Ο κύριος σκοπός χρήσης είναι browsing & photoshop cs 2, πράγματα τα οποία τα κάνω τώρα με ένα δανεικό laptop με amd e-300 με αρκετά ικανοποιητική ταχύτητα. Το laptop όμως τώρα πρέπει να το δώσω πίσω τη στιγμή που το ταμείο είναι μείον. Έτσι έριξα μια ματιά στην αγορά να δω τι παίζει και κατέληξα στο υβρίδιο του τίτλου.

Ποιά η γνώμη σας??

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά. Φίλη μου έχει Galaxy j5 2015 ψάχνει για νέο κινητό γύρω στα 200 ευρώ με κάμερα τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με αυτό που έχει τωρα και λέει να πάρει το j5 2017. Σκέφτηκα το mi5c, το honor 6x ή το Nova σαν εναλλακτικές αλλά δεν ξέρω πως είναι οι κάμερες τους. Δέχεται και άλλες προτάσεις. Edited by mutsos
Link to comment
Share on other sites

Μόνο η κάμερα σας ενδιαφέρει; Μήπως καλύτερα να συμπληρώνατε αυτή τη φόρμα http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=453621 Edited by Antretng
Link to comment
Share on other sites

αυτη την στιγμη εχω ενα huawei .το επομενο που θελω να παρω ειναι μεταξυ αυτων . xiaomi redmi note 5. lenovo k 6 note. η huawei honor 6 x.

ποιο θα επιλεγατε εσεις ? για κανονικα χρηση . στο ιντερνετ . κ αν ξερει καποιος να μου πει ποιο βγαζει καλυτερη φωτογραφια.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ανέφερα επειδή είναι γυναίκα δε γίνεται συμβιβασμός στην κάμερα. Προτιμάει χαμηλότερα specs για την κάμερα. Ούτε με την 800 έχει θέμα αν η κάμερα είναι αρκετά καλή. Δε θέλει να περάσει τα 200 και για αυτό σκέφτεται το j5. Εγώ ρωτάω μήπως κάποιο από αυτά που ανέφερα αξίζει την υπέρβαση λόγω καλύτερης ποιότητας φωτογραφιών.
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος ΙΙΙ)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...