Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος ΙΙΙ)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το s7 και το s7 edge έχουν ίδιο τελικό αποτέλεσμα στη κάμερα.

 

Όσον αφορά το g6, είναι καλύτερο στις ημερήσιες αλλά παρόμοιο στις νυχτερινές. Επιπλέον έχει και wide φακό ενώ έχει το προτέρημα ότι δεν έχει μπέζελς. Εϊναι όλο οθόνη ;)

 

Από την άλλη το s7 έχει amoled οθόνη και καλύτερη μπροστινή κάμερα (τα δείγματα που έχω δει από την μπροστινή του g6 είναι πολύ μέτρια). Και μην ξεχνάμε ότι η lg τα τελευταία χρόνια σε θέματα αξιοπιστίας δεν τα πάει και τόσο καλά (bootloops, image retention κλπ). Όχι οτι έχει εμφανίσει κάτι το g6, αλλά δεν ξέρουμε πως θα τα πάει κιόλας.

 

Να σημειωθεί ότι το g6 αν και φετινό, σε specs είναι περσυνό κινητό ενώ η κάμερα του στις νυχτερινές είναι ενα κλικ κάτω από του g5 (βέβαια το g5 έχει μικρή αυτονομία)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 6,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τελικά για 162€ πήρα το meizu m6_note από geekbuying.

Μου φάνηκε πολύ αξιόπιστη επιλογή σε αυτά τα λεφτά και λεω να εμπιστευτώ την meizu που σαφώς έχει καλό όνομα στην πιάτσα.

oneirofono.gr
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα σε όλους. Είμαι σε αναζήτηση νέου κινητού για να αντικαταστήσω το moto g 1st gen.

 

1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε:200-230 ευρω

2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε. μέχρι 5,2 ίντσες

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος;Το θέλουμε από Ελλάδα με 2ετή εγγύηση.

4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; (επαρχια χωρις 800αρα εχεις σοβαρο θεμα) ΝΑΙ

5) Το θελουμε dual? ΝΑΙ Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc? Το ράδιο το θέλουμε

6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; Αν ναι, πειραζει αν χρειαστει φλασαρισμα;

7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; NAI

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, καμερα, αυτονομια, βαρυ gaming.

9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη. Μοτο G

 

Αυτά που έχω κοιτάξει εγώ είναι : moto g5, p8/9 lite 2007, samsung j5 2017, sony xperia xa1

Περιμένω τις γνώμες σας.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις μου "πάσαραν" μια SIM της Q με κάτι φθηνά GB και χρόνο ομιλίας. Συνήθως αυτά τα προσπερνάω με συνοπτικές διαδικασίες, δεν ξέρω πώς μου κάτσε αυτήν την φορά, είπα στην χειρότερη να χάσω 1 ευρώ.

 

Οπότε ψάχνω τώρα:

1η επιλογή: το πιο φθηνό διαθέσιμο κινεζοκινητό (αν είναι και μικροσκοπικό ακόμα καλύτερα) να το κουβαλάω μαζί μου κατά περίσταση και να κάνω hot-spot για να μοιράζω το ίντερνετ στην κυρία συσκευή μου (άρα απαραίτητο να υποστηρίζει κάτι τέτοιο) και καμιά κλήση μέσω Bluetooth αν τελειώσουν τα δωρεάν από την κύρια συσκευή μου. Θυμάμαι σε κάποια φάση που είχα δει σε κάποιο τόπικ με προσφορές κάτι κινητάκια σαν τηλεκαρτες. Αν αυτά κάνουν αυτά που θέλω καλυπτομαι 100%.

 

2η επιλογή: Αν υπάρχει κάποια μίνι-συσκευη που να λειτουργεί αποκλειστικά ως mobile Hotspot, να βάζω μέσα την sim και να μοιράζω το ίντερνετ στις συσκευές που θέλω. Βρήκα πχ αυτό στο eBay

https://m.ebay.com/itm/Huawei-E583C-3G-UMTS-WLAN-E5-MiFi-Mobile-Hotspot-HSDPA-900-2100-Unlocked-/222433024031?hash=item33ca0a981f%3Ag%3AOWwAAOSwTuJYv5oP&_trkparms=pageci%253Aee15f553-a1d2-11e7-9872-74dbd180f746%257Cparentrq%253Ab85783d615e0ab19975f62d8fffc26b3%257Ciid%253A1

, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα κάνει την δουλειά που θέλω...

Link to comment
Share on other sites

Την συσκευή την έβαλα ενδεικτικά, είμαι από το κινητό και δεν μπορώ να ψάξω όπως θα ήθελα. Υπάρχουν όμως τέτοιου είδους συσκευές μικρές με τις οποίες μπορώ να κάνω την δουλειά μου έτσι;
Link to comment
Share on other sites

Σωστά. Το μόνο που τσεκάρεις είναι ποιες μπάντες παίζει η συσκευή.

 

Σκέψου ότι και η vodafone/cosmote/wind παρέχουν και οι ίδιες δικές τους hot spot συσκευές. (προφανώς rebranded κινέζικα)

Link to comment
Share on other sites

1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε. 250-300

2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε. 4.5-5.2

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος; Καλύτερα απο Ελλάδα για να μαι και σίγουρος από εγγυήσεις κτλ.

4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; (επαρχια χωρις 800αρα εχεις σοβαρο θεμα) Καλό είναι να υπάρχει αλλά δεν είναι δεσμευτικό.

5) Το θελουμε dual? Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc? dual σίγουρα.

6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; καλύτερα ναι.

7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; Αν ναι θελουμε amoled (και) stereo ή μας αρκει lcd (και) mono. Ναι με ενδιαφέρει αλλά και πάλι δεν είναι κάτι δεσμετικό.

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια. ταχύτητα,αυτονομία,κάμερα .

9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη. Lenovo p70

 

Προσωπικά είμαι μεταξύ δυο κινητών

 

https://www.skroutz.gr/s/8490920/Xiaomi-Mi-5-Standard-32GB.html

 

και

 

https://www.skroutz.gr/s/11222349/Huawei-P10-Lite-Dual-4GB-32GB.html

 

Στο xiaomi βρίσκω στα υπέρ τον επεξεργαστή που είναι Snapdragon 820 καθώς επίσης ότι έχει γρήγορη φόρτιση και χαμηλότερο sar

 

στο huawei βρίσκω σαν υπέρ ότι είναι ποιο καινούργιο και ότι έχει μνήμη 4g

 

γενικά επειδή το θέλω για δουλειά με ενδιαφέρει ποιο πολύ η ποιότητα κλίσης παρά π,χ το αν έχει καλή φωτογραφική,

 

όποια άλλη πρόταση σε αυτά τα λεφτά είναι εννοείτε ευπρόσδεκτη.

Edited by airmitkos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

σκέφτομαι να αγοράσω μια καινούρια συσκευή και θα ήθελα την βοήθειά σας

 

1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε. 300-350

2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε. 5-5,5

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος; Καλύτερα απο Ελλάδα για να μαι και σίγουρος από εγγυήσεις κτλ αλλά αν υπάρχει καμιά πολύ καλή πρόταση απ έξω θα τη σκεφτώ σοβαρά.

4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; (επαρχια χωρις 800αρα εχεις σοβαρο θεμα) Καλό είναι να υπάρχει αλλά δεν είναι δεσμευτικό.

5) Το θελουμε dual? Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc? Αδιάφορ.

6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; Αν ναι, πειραζει αν χρειαστει φλασαρισμα; Θα προτιμούσα να μην μπλέξω με φλασάρισμα. Και το ξένο μενού δεν με πειράζει.

7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; Αν ναι θελουμε amoled (και) stereo ή μας αρκει lcd (και) mono. Ναι με ενδιαφέρει αλλά και πάλι δεν είναι κάτι δεσμετικό.

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια. ταχύτητα,κάμερα/αυτονομία (πάνω κάτω ίδια βαρύτητα δίνω και στα δύο με μικρό προβάδισμα στην κάμερα.

9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη. Προς το παρών έχω μείνει με ένα απλό "dumbphone" :p

 

Λίγο που κάθισα και έψαξα είδα τα huawei honor8 και το p9 και xiaomi mi 5s και 5x

Ποιο προτείνεται από αυτά; Υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο σε αυτά τα χρήματα το ίδιο καλό/καλύτερο;

Επίσης κοιτούσα λιγάκι και Κίνα πλευρά και έπεσε το μάτι μου στο xiaomi mi 6

Είναι μεγάλη η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα; Υπάρχει κάτι αλλό καλύτερο απο Κίνα;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν σε πειράζει η έλλειψη εγγύησης από αντιπροσωπεία καθώς και η έλλειψη 800αρας δες το mi5s

 

Διαφορετικά κοίτα το p9. Αν πάλι δεν σε νοιάζει τόσο το gorilla glass, ήχος και οθόνη κοίτα το honor 8 που έχει έξτρα 1 gb ram.

Link to comment
Share on other sites

Το οτι δεν θα έχω από αντιπροσωπεία σημαίνει ότι θα χω μόνο από το μαγαζί που θα το πάρω ε; Επίσης το mi5s plus αξίζει να το κοιτάω ή δεν έχχει κάποια ουσιαστική διαφορά με το απλό; Αυτο κολλάει με αυτό που θέλω να σε ρωτήσω στη συνέχεια. Αξίζει το 1 γιγα εξτρα ραμ; Δηλαδή θα δω διαφορά; Η και τα 3 ειναι κομπλέ και το 4 overkill;
Link to comment
Share on other sites

Αν ανεβάσουμε το budget στα 350€ ποια θεωρείτε καλή επιλογή (ανεξαρτήτως μάρκας και ει δυνατόν με stock android); Από sony ποιο θα προτείνατε;

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Link to comment
Share on other sites

Ναι, θα έχεις μόνο εγγύηση καταστήματος.

 

Κοίτα, εξαρτάται πόσες εφαρμογές τρέχουν στο background. Δηλαδή αν τρέχουν ταυτόχρονα facebook, twitter, messenger, viber, instagram, what's up, flickr, oasa, maps κλπ τότε κάποιες εφαρμογές θα κάνουν reload. Ή αν πχ παίζεις κάποιο βαρυ παιχνίδι και σου στείλουν κάποιο μήνυμα να τσεκάρεις κάποιο βαρύ site ίσως μετά να κάνει reload το παιχνίδι. (αναλόγως τι και πόσα άνοιξες)

 

Γενικά βέβαια τα 3 για σημερα είναι αρκετά. Περισσότερο για future proof θα το διάλεγα το 4αρη παρά για διαφορά στην απόδοση. Εγώ για παράδειγμα προτίμσα το p9 από το honor 8 για τους λόγους που ανέφερα (οθόνη, ηχείο, gorilla glass). (τώρα βέβαια για πόσο θα το κρατήσω με το ρυθμό που τα αλλάζω άλλη ιστορία :p )

 

Όσον αφορά το mi5s plus έχει κατώτερη κάμερα από το mi5s. Ο κύριος λόγος που θα το διάλεγες θα ήταν για την μεγαλύτερη οθόνη. Βέβαια υπόψιν ότι το mi5s (σκετο) έχει από τα πιο αναξιόπιστα δαχτυλικά που έχω δουλέψει.

Edited by Antretng
Link to comment
Share on other sites

Η καμερα του P9 και του honor8 πως συγκρίνονται με το mi5s? Είναι αισθητά χειρότερες; Γενικά κλίνω προς το P9 μάλλον. Νομίζω all around είναι το καλύτερο.
Link to comment
Share on other sites

Στις νυχτερινές ναι είναι χειρότερα από το Mi5s (χωρίς να σημαίνει ότι τα πάνε άσχημα). Στις ημερήσιες βέβαια δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν. Ίσα ίσα που έχουν και κάποια ενδιαφέροντα modes όπως εφέ θολώματος dslr, ρέον νερο, light painting, μονόχρωμος αισθητήρας κλπ.
Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο. Απο σκρουτζ έχεις να προτείνεις κάποιο κατάστημα; Γιατι βλέπω μερικά ειναι κανα 10ευρω 20ευρω φθηνοτερα αλλά έχουν 5-10 αξιολογήσεις ενώ είναι άλλα που χουν καμια 200αρια. Ποια να προτιμήσω; Υπάρχει φόβος να γίνει καμια στραβή;
Link to comment
Share on other sites

Το xperia xa1 έχει σίγουρα την καλύτερη κάμερα από αυτά που αναφέρεις.

 

Θα σου πρότεινα όμως να δεις και το huawei nova το οποίο έχει καλύτερη αυτονομία και επεξεργαστή από το xa1.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχα προσεξει ότι το θες dual. Το single ειναι 229 ευρώ.

 

Οπότε μεταξύ xa1 και p9 lite 2017 παίζεις. Το xa1 έχει καλύτερη κάμερα ενώ το p9 lite ίσως έχει λιγο καλύτερη αυτονομία.

Link to comment
Share on other sites

Οκ σε ευχαριστώ. Πιο από τα 2 θεωρείται ότι είναι πιο ισορροπημένο;

 

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Διάβασα κάποια σχόλια σχετικά με κάποια προβλήματα στην οθόνη του χα1. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά;

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος ΙΙΙ)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...