Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος ΙΙΙ)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 6,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το redmi 4a που λεει ο φιλος ισως η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα λεφτα. Αν δεν το θες απο κινα, στο σκρουτζ το βρισκεις 120 ευρω.

Αν παλι σου φαινονται πολλα τα 120 και θες ελλαδα τοτε ισως το lg k10 στα 107 ευρω αν θυμαμαι καλα.

Χαμηλοτερα δεν αξιζει να πας απο ελλαδα. Θα πεταξεις τα λεφτα σου.

Μετά από προσωπικές εμπειρίες και συζητήσεις με άλλους, που έχουν παραγγείλει κινητά από Κίνα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι, για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις με έξτρα χρεώσεις στη Ελλάδα, θα πρέπει καταρχήν να επιλέξεις απλό ταχυδρομείο και αγορά μόνο από μεγάλα καταστήματα που έχουν εμπειρία, με εκατομμύρια πωλήσεις σε πελάτες στην Ευρώπη και ξέρουν πως να αποστείλουν ένα δέμα. Τίποτα βέβαια δεν είναι σίγουρο, απόλυτα, αλλά το ποσοστό να χρεωθεις παραπάνω είναι τόσο μικρό που αν σου τύχει, τη μία φορά (εμένα ποτέ), έχεις κερδίσει χρήματα από όλες τις άλλες αγορές που έχεις κάνει από Κίνα και όχι από Ελλάδα ή ακόμη και από ευρωπαϊκή αποθήκη. Καμία σχέση με το ερώτημα σου αλλά πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να καταλήξεις από που θα αγοράσει :)

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επειδή τώρα το πρόσεξα, ότι δηλαδή το βιάζεσαι το κινητό, καλύτερα να το πάρεις από Ελλάδα, αλλά σίγουρα σε αυτά τα λεφτά θα πρέπει να ρίξεις πολύ τις απαιτήσεις. :)

Edited by Nnoutas

Το redmi 4a που λεει ο φιλος ισως η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα λεφτα. Αν δεν το θες απο κινα, στο σκρουτζ το βρισκεις 120 ευρω.

Αν παλι σου φαινονται πολλα τα 120 και θες ελλαδα τοτε ισως το lg k10 στα 107 ευρω αν θυμαμαι καλα.

Χαμηλοτερα δεν αξιζει να πας απο ελλαδα. Θα πεταξεις τα λεφτα σου.

η εκδοση που εγραψα απο skroutz νομίζω εχει 160+ ευρω οχι 120 :O

αυτο που προτεινα ειναι η εκδοση με 32GB χωρο, συχνοτητα 800mhz και ευρωπαϊκο φορτιστη

Edited by telefoneri

η εκδοση που εγραψα απο skroutz νομίζω εχει 160+ ευρω οχι 120 :O

αυτο που προτεινα ειναι η εκδοση με 32GB χωρο, συχνοτητα 800mhz και ευρωπαϊκο φορτιστη

Σωστα. Στο σκρουτζ βασικα δεν υπαρχει καν internatiinal εκδοση. Περισσοτερο το βαλα επειδη ειπε κατι για τελωνεια.

Απλα ακομα και ετσι (16αρη χωρις 800αρα) ειναι καλυτερο απο αλλα κινητα ιδιων χρηματων στο σκρουτζ εκτος εαν ειναι επαρχια ο φιλος οπου θα χει θεμα.

Mεταξύ των 2, ξεκάθαρα ΧΑ Ultra... Θα σου πρότεινα να δεις και το Moto X Style που είναι μεταξύ 5.5-6 (5.7) και είναι αρκετά αξιόλογο, ειδικά για την τιμή του...

Καλημερα!

ψαχνω να βρω συσκευη να αντικαταστησω το moto x (2014) που εχω τωρα. Υπηρξε εξαιρετικο κινητο, αλλα με εχει "πεθανει" η χαμηλη χωρητικοτητα του (16γιγα) και πλεον ειναι αργο. Ιδανικα θα ηθελα κατι σε στοκ android, αλλα δυστυχως το oneplus 3t εχει τιμη εξω απο το budget μου. Θα ηθελα να αγορασω απο ελλαδα για να το παρω με τιμολογιο.

Αλλες επιλογες που βλεπω στα χρηματα αυτα ειναι το S7. H συζυγος εχει το S6 και αν και ειναι εξαιρετικο κινητο με φανταστικη καμερα, με χαλαει λιγο το λειτουργικο της samsung. Αλλες επιλογες που σκεφτομουν ειναι το xiaomi mi5s (σε ενα κλικ τιμης κατω), το zte axxon 7. Δυστυχως, δεν εχω καθολου ιδεα τι γινεται σε αλλες εταιρειες σε αυτην την κατηγορια τιμης (350-450). Παιχνιδια δεν θα παιζω, απο μπαταρια δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις (αλλα προφανως οσο περισσοτερη τοσο καλυτερα), καμερα θα ηθελα οσο καλυτερη μπορω να παρω στα χρηματα αυτα. Θα ηθελα να ειναι "γρηγορο", να αλλαζει γρηγορα απο την μια εφαρμογη στην αλλη και, αν ειναι δυνατον, να προσφερει εμπειρια κοντα σε stock android (και να λαμβανει σχετικα γρηγορα updates). Δυο ακομα πραγματα μου αρεσαν παρα πολυ στο moto x μου, τα οποια δεν ξερω αν υπαρχουν πλεον σε αλλα κινητα. Το ενα ηταν το "ok google now" με οθονη κλειστη και το αλλο οτι ειχε κατι αισθητηρες οπου ανιχνευαν το χερι σου. Ετσι αν ηθελες απλα να δεις τα notifications, εβαζες το χερι πανω απο το κινητο και ανοιγε η οθονη.

Ευχαριστω παρα πολυ!

Stock android και καμερα εφαμιλλη του s7 με hdr+ https://www.skroutz.gr/s/7557550/Huawei-Nexus-6P-32GB.html . Βεβαια και παλι εχει περιορισμο τα 32GB μιας και δεν παιρνει sd

Αλλη καλη επιλογη ειναι το honor 8 https://www.skroutz.gr/s/9956199/Huawei-Honor-8-32GB.html . Θα σου ρθει αρκετα φτηνοτερα, ειναι ταχυτατο αλλα υστερει λιγο σε καμερα. Οχι οτι ειναι κακη αλλα δεν φτανει nexus 6p και s7.

Υπαρχει και το g5 της lg https://www.skroutz.gr/s/8413492/LG-G5-32GB.html , με καμερες επιπεδου s7 αλλα με το screen retention που βγαζει δεν ξερω αν αξιζει.

To Οne Plus 3T γιατί ξεφεύγει από το budget σου; Αφού κάτω από 450 είναι... Το θέμα είναι ότι δεν παίζει για αγορά από Ελλάδα, αλλά αφού το αναφέρεις ως επιλογή, φαντάζομαι το γνωρίζεις αυτό... Είναι πραγματικά φοβερό τηλέφωνο πάντως...

Το οικονομικο οριο ειναι πολυ σφιχτο και δεν ξεπερναει τα 180 ευρω απο ελλαδα ..

Δεν εχω απαιτησεις σε hardware καθως δεν παιζω παιχνιδια.

Με ενδιαφερει να ειναι dual sim, η μεγιστη αξιοπιστια, η καλυτερη δυνατη καμερα και η καλη αυτονομια.

Σε huawei το αποκλειω τελειως γιατι ηδη εχω το p8 lite το οποιο εχω βαρεθει σαν εμφανιση και θα το παρει η κορη μου..

Υπαρχει καμια καλυτερη προταση απο το moto g4 dual?

Καποιο Xiaomi ισως να ειναι κοντα στα 180-200€.Απο Κινα παντως μπορεις ανετα να το παρεις με τα χρηματα που δινεις.Απο ελλαδα θα σου βγει κατι παραπανω.Υπ οψην εχει εκδοσεις με την B20(την 800αρα που λεμε) που θα χρειαστει για το 4G,ειδικα με Wind και καποιες που δεν την εχουν με οτι συνεπαγεται αυτο.Δηλαδη αμα δεν εχεις B20,το 4G της Wind θα το βλεπεις με τα κυαλια και θεματα θα εχεις σε Vodafone/Cosmote,οπου εσυ θα εχεις Edge και ο φιλος σου 4G.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Φοβερό και τρομερό το 3τ, αλλά όπως για αγορά από Ελλάδα με τιμολόγιο ξεφεύγει πολύ η τιμή του. Από Ελλάδα στα 430, θα το είχα αγοράσει ηδη, δεν θα άνοιγα καν νήμα :)

Εκτός των Xiaomi θα έλεγα και το Samsung Galaxy J5 2016.

Το απέκτησε πρόσφατα φίλος και το θεωρώ πολύ αξιόπιστο στα ~150€.

Είμαι αυτός που όταν ήμουν μικρός ήθελα να του μοιάσω!

Υπολογισιμο λοιπον και το Samsung Galaxy J5 Duos 2016.

Δυστυχως εχω wind...

Απο κινα παιδες δεν θελω να το ρισκαρω λογω τελωνειου και αναμονης..

Ποιο xiaomi προτεινεται?

Το thl t7 επισης δειχνει ενδιαφερον αλλα δεν γνωριζω αξιοπιστια και καμερα...

Edited by iliasleon40

Θες καλη καμερα, dual και max 180 ευρω αλλα αποκλειεις τη huawei? Ξανασκεψου το γιατι το honor 7 lite μοιαζει ιδανικο για τις απαιτησεις σου https://www.skroutz.gr/s/10036784/Huawei-Honor-7-Lite-Fingerprint-16GB.html?from=account_favorites . Ουσιαστικα ενα p9 lite ειναι με λιγο χειροτερο panel.

Αν παλι δεν θες με τιποτα huawei τοτε το moto g4 που λες ειναι το αμεσως καλυτερο μετα το honor 7 lite. Εχε υποψιν ομως οτι γενικα ειναι χειροτερη επιλογη με εξαιρεση τις 5.5 ιντσες.

Οτιδηποτε αλλο δεν θα το κοιταζα σοβαρα, ειναι απλα κατωτερα. Αν παλι δεν σε πειραζει να χασεις σε καμερα θα σου λεγα το redmi 3s (εχει κανονικα την 800αρα) που ειναι σε πολυ καλη τιμη αυτη τη στιγμη στο κωτσοβολο http://www.kotsovolos.gr/site/search.jsp?searchfordisplay=redmi+3s&searchfor=redmi%25203s&msearch=1&searchgo=Submit . Απλα σιγουρεψε οτι δεν ειναι εκθεσιακα.

Το 6ρ ήταν φοβερό κινητό, αλλά δεν θα έδινα τόσα χρήματα για κινητό σχεδόν διετίας.

Τα περισσοτερα με καλη καμερα και max 450 ειναι 1+ ετων. Αλλωστε θα παρει μεχρι και Android 8 οποτε τι σε φοβιζουν τα χρονια; Εφοσον δεν παιζεις παιχνδια ο 810 ειναι μια χαρα σε συνδιασμο οτι εχει stock android που ηθελες με καλη καμερα. Δεν υπαρχει κατι αλλο αντιστοιχο.

Διαφορετικα φευγεις απο stock android και ειτε θα χασεις σε καμερα οπως σου ειπα (honor 8) ειτε θα πας στο s7 που ηδη εχεις αποκλεισει λογω touch-wiz. Μετα που αλλου να πας; LG G5 με screen retention? HTC 10 που δεν διαβαζω και τα καλυτερα λογια για τα λεφτα του; Στο mi5s που η καμερα του ειναι απλα σαν καλου Mid-range?Δεν εχεις αλλες επιλογες αν θες καλη καμερα ελλαδα κατω απο 450 ευρω.

Μεταξυ αυτων των δυο παιζεις. Ζυγισε τα και αποφασισε. Αλλα απο οσα μου ειπες περισσοτερο θα εκρινα βασει αν θελω παραπανω απο 32 GB (μιας και δεν παιρνει sd το 6p) και τι μεγεθος οθονης προτιμας. Ισως αν μου ελεγες αν παιζεις και με custom roms/kernels να βοηθαγε. Edited by Antretng

Και ηλπιζα οτι δεν θα πεσει στο τραπεζι προταση για huawei...:)

Mιας και ημουν κατοχος 1ης γενιας moto g, παρολο πλαστικουρας σε σχεση με το p8 lite ειχε καλυτερο πιασιμο στο χερι και εδειχνε επισης στιβαρη κατασκευη..

η δε καμερα του παρα πολυ καλη και νομιζω ισαξιες φωτο ημερας..

Κακα τα ψεματα το HONOR 7 LITE δεν πρεπει να το αγνοησω..αν και νομιζω σε καμερα το moto ειναι καλυτερο..

Το redmi 3s το αποκλειω λογω καμερας..

Σημαντικες οι συμβουλες σας και σας ευχαριστω!

Edited by iliasleon40

Κακα τα ψεματα το HONOR 7 LITE δεν πρεπει να το αγνοησω..αν και νομιζω σε καμερα το moto ειναι καλυτερο..

Το αναποδο. Το honor 7 lite εχει καλυτερη καμερα απο το moto g4. Ισως εχεις δει δειγματα του moto g4 plus που οντως εχει φοβερη καμερα.

δεν ασχολουμαι πλεον με custom roms (εκτος αν ειναι τελειως απαραιτητο, αλλα προσπαθω η επιλογη συσκευης που κανω να μην το καθιστα απαραιτητο :) ). Το αλλο που μου αρεσε στο s7 ειναι η υπαρξη υποδοχης micro sd κατι το οποιο λειπει απο το 6p. Axon 7 γλυκοκοιταζα, αλλα μου τη σπαει το γεγονος οτι η 3αδα των κουμπιων του δεν ειναι backlit.

Προς αλλο huawei, htc ή motorola αξιζει να ψαξω;

Δεν έχω καθόλου εμπειρία απο Moto,για το λες Antretng κάτι θα ξέρεις....Πάντως βλέπω οτι το G4 Plus έχει αρκετά υψηλό SAR.

Με μια ματιά στο DXOMARK είδα οτι το M5 έχει 79 πόντους,το XA δεν το βλέπω στη λίστα (αν μιλάμε μόνο για SONY).Στο Skroutz το Μ5 έχει περίπου 200€.Ελπίζω να βοήθησα.....:happy:

• The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος ΙΙΙ)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...