Jump to content

Χαμηλές πτήσεις: Photoshop ή όχι;

MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το αγαπημένο μου αεροδρόμιο. St. Maarten το νησί, Princess Juliana το αεροδρόμιο. Ολλανδικές Αντίλλες. Οι φωτό είναι αληθινότατες.

Δείτε και εδώ

Στο Flight Simulator 2004 παιζει το αεροδρομιάκι και πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι; Ξέρουμε; Να προσγειώσω κανά 777 αμα είναι... :D

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Airshows γίνονται συχνότατα στην Ευρώπη, τα μεγαλύτερα είναι του Bourget στο Παρίσι και του Farnborough έξω από το Λονδίνο. Έχω πάει και στα δύο. Κάνουν επιδείξεις (μεταξύ άλλων) και μεγάλα επιβατικά αεροπλάνα, έχω σε βίντεο σχηματισμό Α340 με Α318, και Α330 να κανει ελιγμους.

Μην σου φαίνεται παράξενο. Αν οι τουρμπίνες ήταν τόσο θορυβώδης κανείς δεν θα μπορούσε να μένει κοντά σε αεροδρόμια. Έχεις πάει στην Κέρκυρα να δεις πού είναι ο διάδρομος? Στη Σκιάθο? Έχει κολυμπήσει στο Ποτοκάκι στη Σάμο? ΑΜΕΣΩΣ μόλις απογειώνονται τα αεροσκάφη είναι πάνω από το κεφάλι σου, και με full throttle, όχι όπως στα παραπάνω με idle για την προσγείωση.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Φυσικά και μπορεί, δεν είναι και τίποτε τραγικό. Έχω σταθει δεκάδες φορές στο Ελληνικό σε παρόμοια φάση (στο λόφο στη μεριά της Γλυφάδας, δέκα μέτρα πάνω από το κεφάλι μου περνούσαν).

Έχεις δει airshow? Τα αεροπλάνα, μαχητικά και commercial, πετούν σχεδόν πάνω από τα κεφάλια των θεατών. Καλά, τόσες φωτό και βίντεο είδες, ακόμα να το πιστέψεις? :p

Ok, thanx. Λάθος εντύπωση είχα τελικά...

Κι εσύ αμέσως να μου την πεις ρε παιδί μου. Αφού είπα πως από την αρχή το πίστεψα. :p

καλα καντε μια βολτα απο το girbraltar και θα τα πουμε το καλοκαιρι εκει ημουν η κεντρικη λεωφορος (η μοναδικη) περνα καθετα το αεροδρομιο και το κακο ειναι οτι οι μπαρες κατεβαινουν αφου το αεροπλανο εχει φτασει περι στα 50 μετρα απο τις μπαρες εκει να δειτε που δεν που και με κατεβασμενες τις μπαρες μερικοι περνανε και το παιζουν κατι...

Airshows γίνονται συχνότατα στην Ευρώπη, τα μεγαλύτερα είναι του Bourget στο Παρίσι και του Farnborough έξω από το Λονδίνο. Έχω πάει και στα δύο. Κάνουν επιδείξεις (μεταξύ άλλων) και μεγάλα επιβατικά αεροπλάνα, έχω σε βίντεο σχηματισμό Α340 με Α318, και Α330 να κανει ελιγμους.

Μην σου φαίνεται παράξενο. Αν οι τουρμπίνες ήταν τόσο θορυβώδης κανείς δεν θα μπορούσε να μένει κοντά σε αεροδρόμια. Έχεις πάει στην Κέρκυρα να δεις πού είναι ο διάδρομος? Στη Σκιάθο? Έχει κολυμπήσει στο Ποτοκάκι στη Σάμο? ΑΜΕΣΩΣ μόλις απογειώνονται τα αεροσκάφη είναι πάνω από το κεφάλι σου, και με full throttle, όχι όπως στα παραπάνω με idle για την προσγείωση.

εδω μιλαμε για 747 οχι για atr και 737 οσοι ειχαν προλαβει το concorde στο ελληνικο ξερουν τι θα πει τρομος... :rolleyes:

http://briefcase.pathfinder.gr/download/cabral01/30391/389027/0/aaflight.jpg

http://briefcase.pathfinder.gr/download/cabral01/30391/389028/0/airfrance.jpg

ασχετο ρε alfisti εχεις παει ποτε στην τεχερανη? :p εκει να δεις αεροδρομιο για plane spotting :D αμα ειναι να μαζευτουμε οι τρελαμενοι καμια μερα να παμε σε κανα lgsm σε μερα με βορια :p η στο kaitak αμα ηταν ακομα ανοιχτο να μεναμε με ανοιχτο στομα :shock: :shock:

Θα συμφωνίσω οτι είναι αληθεια και μαλιστα πρέπει να έχιε και φάση κάτι τέτοιο. φαντάσου να κάθεσε αμέριμνος στην παραλία και να δείς το αεροπλάνο να έρχετε κατα πάνω σου... :blink: :eek: :shock: :scared:
http://www.braker1.com/southclubs/banners/mg-roverclub.jpg

Θα συμφωνίσω οτι είναι αληθεια και μαλιστα πρέπει να έχιε και φάση κάτι τέτοιο. φαντάσου να κάθεσε αμέριμνος στην παραλία και να δείς το αεροπλάνο να έρχετε κατα πάνω σου... :blink: :eek: :shock: :scared:

η φαση θα ειναι να μην εχεις παρει χαμπαρι τιποτα και ξαφνικα μολις γυρνας ανασκελα να σε καψει ο ηλιος να βλεπεις ενα 747 ΝΑ... μιλαμε τρελο χεσιμο θα ειναι :lol: :lol:

η φαση θα ειναι να μην εχεις παρει χαμπαρι τιποτα και ξαφνικα μολις γυρνας ανασκελα να σε καψει ο ηλιος να βλεπεις ενα 747 ΝΑ... μιλαμε τρελο χεσιμο θα ειναι :lol: :lol:

Ας είχα μια τέτοια εμπειρία... τοσα χρόνια ασχολούμαι με τα αεροπλάνα, και ενα 747 δεν έχω δει. Εδώ στα Γιάννενα τη βγάζουμε μόνο με ATR άντε και κανένα 737-200, στα τρελά κέφια....

http://img.userbarz.com/46/9081.jpg

Ας είχα μια τέτοια εμπειρία... τοσα χρόνια ασχολούμαι με τα αεροπλάνα, και ενα 747 δεν έχω δει. Εδώ στα Γιάννενα τη βγάζουμε μόνο με ATR άντε και κανένα 737-200, στα τρελά κέφια....

Ο διάδρομος του αεροδρομίου των Ιωαννίνων «σηκώνει» 747; Ρωτάω, γιατί νομίζω ότι δεν μπορεί να προσγειωθεί παντού το συγκεκριμένο «αεροπλανάκι». :p

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Όχι από ότι γνωρίζω. Γιατί και να σήκωνε...

Δεν είναι διεθνές, δεν είναι συνέχεια ανοιχτό...

και να ηταν φαντασου διαμαρτυριες που θα ειχαν γινει αμα <επεφτε> εκει ενα 747. :p

Πραγματικά σας λέω θα έδινα τα ΠΑΝΤΑ για ένα μπανάκι σε αυτή την παραλία!

Λοιπόν παιδιά να σας πω κι εγώ την δική μου εμπειρία... στο αεροδρόμιο των Χανίων ο αεροδιάδρομος από την μια μεριά είναι μέσα στο πολιτικό αεροδρόμιο και από την άλλη στο στρατιωτικό... στη μεριά του πολιτικού 50 μέτρα από τον αεροδιάδρομο είναι δρόμος και μπορείς να σταθείς και να δεις αεροπλάνα να προσγειώνονται...

στην άλλη πλευρά (στρατιωτικό) ο αεροδιάδρομος ακουμπάει στον περιμετρικό δρόμο εντός του στρατοπέδου... φυσικά τα αεροπλάνα δεν ακουμπάνε τόσο έξω ενώ προσγειώνονται αλλά περίπου 500μ πιο μέσα. Είχα την τύχη να είμαι φαντάρος όταν έγινε το χτύπημα στους δυδιμους πύργους... και πήγαμε λοιπόν στη Σούδα για να προστατεύσουμε :p τους φίλους :X μας τους αμερικάνους... είχαμε μια σκηνή, ακριβώς μετά τον περιμετρικό δρόμο... ήταν περίοδος red alert και περιττό να σας πω τι κατεβάζαν κάθε μέρα οι αμερικάνοι... ένα βράδυ λοιπόν που φύλαγα σκοπιά και την είχα πάσει για ύπνο μέσα στη σκηνή... ξαφνικά ξύπνησα από ένα πολύ δυνατό φως, το οποίο έμπαινε από οποιαδήποτε τρύπα και έκανε το τοπίο να μοιάζει με σκηνικό από x-files, βγαίνω έξω να δω τι είναι και τότε περνάει πάνω από το κεφάλι μου στα 50μ ένα απ' αυτά τα τεράστια μεταγωγικά που έχει το ΝΑΤΟ (όχι C130) και πατάει σχεδόν στο χώμα (λόγω μεγέθους δεν μπορούσε να πάει πιο μακριά) το περίεργο ήταν ότι αν και το αεροπλάνο είχε τουρπίνες δεν έκανε δυνατό θόρυβο, φυσικά πέρασε ένα κύμα αέρα όχι και τόσο δυνατό. Το καλό είναι ότι μετά από 5-10 λεπτά περνούσαν συνεχώς για αρκετή ώρα δίνες αέρα πάνω από την σκηνή οι οποίες ακουγόταν σαν σφαίρες που σφυρίζουν....

όποιος ήταν εκεί ξέρει ;)

Φιλικά Γιώργος

Λοιπόν παιδιά να σας πω κι εγώ την δική μου εμπειρία... στο αεροδρόμιο των Χανίων ο αεροδιάδρομος από την μια μεριά είναι μέσα στο πολιτικό αεροδρόμιο και από την άλλη στο στρατιωτικό... στη μεριά του πολιτικού 50 μέτρα από τον αεροδιάδρομο είναι δρόμος και μπορείς να σταθείς και να δεις αεροπλάνα να προσγειώνονται...

στην άλλη πλευρά (στρατιωτικό) ο αεροδιάδρομος ακουμπάει στον περιμετρικό δρόμο εντός του στρατοπέδου... φυσικά τα αεροπλάνα δεν ακουμπάνε τόσο έξω ενώ προσγειώνονται αλλά περίπου 500μ πιο μέσα. Είχα την τύχη να είμαι φαντάρος όταν έγινε το χτύπημα στους δυδιμους πύργους... και πήγαμε λοιπόν στη Σούδα για να προστατεύσουμε :p τους φίλους :X μας τους αμερικάνους... είχαμε μια σκηνή, ακριβώς μετά τον περιμετρικό δρόμο... ήταν περίοδος red alert και περιττό να σας πω τι κατεβάζαν κάθε μέρα οι αμερικάνοι... ένα βράδυ λοιπόν που φύλαγα σκοπιά και την είχα πάσει για ύπνο μέσα στη σκηνή... ξαφνικά ξύπνησα από ένα πολύ δυνατό φως, το οποίο έμπαινε από οποιαδήποτε τρύπα και έκανε το τοπίο να μοιάζει με σκηνικό από x-files, βγαίνω έξω να δω τι είναι και τότε περνάει πάνω από το κεφάλι μου στα 50μ ένα απ' αυτά τα τεράστια μεταγωγικά που έχει το ΝΑΤΟ (όχι C130) και πατάει σχεδόν στο χώμα (λόγω μεγέθους δεν μπορούσε να πάει πιο μακριά) το περίεργο ήταν ότι αν και το αεροπλάνο είχε τουρπίνες δεν έκανε δυνατό θόρυβο, φυσικά πέρασε ένα κύμα αέρα όχι και τόσο δυνατό. Το καλό είναι ότι μετά από 5-10 λεπτά περνούσαν συνεχώς για αρκετή ώρα δίνες αέρα πάνω από την σκηνή οι οποίες ακουγόταν σαν σφαίρες που σφυρίζουν....

όποιος ήταν εκεί ξέρει ;)

μηπως λες για τα c17 globemasters που ειχαν περασει νομιζω κατα τις 13 σεπτεμβριου... ? :X

μηπως λες για τα c17 globemasters που ειχαν περασει νομιζω κατα τις 13 σεπτεμβριου... ? :X

Νομίζω ναι... μεταφέραν πολεμικό υλικό πριν τον πόλεμο στον Μπιν Λάντεν... αλλά δεν ήταν 13 Σεπτεμβρίου (μπορεί να ξεκίνησε τότε)... συνεχιζόταν η φάση μέρι τον Μάρτιο ;)

Φιλικά Γιώργος

• 3 years later...

Χμ.. καλή ανασκαφή δεν μπορώ να πω :p

Ψάχνω εδώ και κανά τέταρτο αν η συγκεκριμένη γέφυρα όντως υπάρχει αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.Υπάρχει γέφυρα ονόματι oresund που ενώνει Σουηδία και Δανία αλλά είναι όντως έτσι; :confused:

http://itrocks.biteus.org/wp-content/uploads/2007/02/bridge_sweden_denmark_5.thumbnail.jpg

http://www.travelgatesweden.se/wp-content/uploads/2006/06/oresundsbronpress.jpeg

Ναι, υπάρχει. Που είναι το αξιοπερίεργο; :p

Ναι, υπάρχει. Που είναι το αξιοπερίεργο; :p

Στο ότι καταλήγει υποθαλάσσια και στο ότι δεν την ήξερα μέχρι τώρα (χαμένες πήγαν οι ώρες στο Discovery channel) :p

Και το έχει δείξει κιόλας στο MegaStructures :lol:

38 Impossible Bridges: Denmark to Sweden Oresund Bridge, Copenhagen to Malmo 04/18/2006

Και το έχει δείξει κιόλας στο MegaStructures :lol:

38 Impossible Bridges: Denmark to Sweden Oresund Bridge, Copenhagen to Malmo 04/18/2006

Ε δεν τα έχω δει και όλα!

Ωραία λοιπόν,δεν μένει παρά να το βρούμε για κατέβασμα,thanks :D

Ψάξε στους ελληνικούς trackers. Το είχε δείξει πρόσφατα ο ΣΚΑΙ.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει που κολλάνε αυτά με το υπάρχον θέμα :p

Ψάξε στους ελληνικούς trackers. Το είχε δείξει πρόσφατα ο ΣΚΑΙ.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει που κολλάνε αυτά με το υπάρχον θέμα :p

Μου ήρθε ένα άκυρο mail από τα γνωστά που πρέπει να το στείλεις σε 100 άτομα κλπ,και είχε μέσα αυτή την φωτό και προς στιγμή νόμιζα ότι ήταν από photoshop..