Jump to content

Συντήρηση - Καθαρισμός Microsoft Windows

Spyros86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ενα κολπακι για καποιον που μου ζητησε ωστε να ξεκλειδωσει το bios μεσα απο τα windows :)

ανοιγουμε το ms-dos και γραφουμε debug μετα γραφουμε με την σειρα τα παρακατω

-o 70 1d

-i 71

wx

-o 70 1c

-i 71

yz

τα <wx και yz> μεταφραζονται σε:

0 00

1 01

2 02

3 03

4 10

5 11

6 12

7 13

8 20

9 21

a 22

b 23

c 30

d 31

e 32

f 33

παραδειγμα αμα το wx=oc τοτε το νουμερο θα ειναι 0030

φιλικα :rolleyes:

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ AWARD BIOS

• Απαντήσεις 103
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προσοχή με τους debuggers, μπορείτε να κάνετε ΣΟΒΑΡΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ PC!. Αν ξεχάσατε το password στο BIOS βρείτε το jumper που κάνει reset και χρησιμοποιήστε το.

Καθάρισα και από το παλιό μου pc και από αυτό που πήρα το καλοκαίρι τον φάκελο TEMP μέσα στο local settings. Έσβησα ότι είχε μέσα. Τα πάντα.

Από το νέο pc μου έφυγαν κάπου στα 120 MB.

Από το παλιό... φυλαχτείτε. 1,21 GB!!!!!!!!!!!!!!! Ξαλάφρωσε ο 8GB δίσκος που έχει. :lol:

Απορώ τι beeeeeeeeeeep είχε μαζέψει. :wacko:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

Καθάρισα και από το παλιό μου pc και από αυτό που πήρα το καλοκαίρι τον φάκελο TEMP μέσα στο local settings. Έσβησα ότι είχε μέσα. Τα πάντα.

Από το νέο pc μου έφυγαν κάπου στα 120 MB.

Από το παλιό... φυλαχτείτε. 1,21 GB!!!!!!!!!!!!!!! Ξαλάφρωσε ο 8GB δίσκος που έχει. :lol:

Απορώ τι beeeeeeeeeeep είχε μαζέψει. :wacko:

Στο 2ο laptop μου με το οποίο συνήθως σερφάρω το ΤΕΜP είχε μέσα σαβούρα 8,9GB...!!!...σε δίσκο 18,5GB... :X

Μετά κατευθείαν έκανα defrag...

Ι need a six month vacation, twice a year.

@George_Kont: Εμενα μεσα στο HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM/CurrentControlSet δεν εχει ''φακελο'' ControlSession. Why; :O
http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Φίλε το έκανα κι εγώ αλλά στην πρώτη επανεκκίνηση μου έβγαλε μήνυμα ότι το σύστημα από ένα σοβαρό σφάλμα. Μετά βέβαια σε επόμενες επανεκκινήσεις δεν το έβγαλε ξανά το μήνυμα. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό το 5 που αλλάζουμε; Μπορεί μεν να φορτώνει πιο γρήγορα αλλά να λείπουν μερικές εφαρμογές; :worry:

Υπάρχει απάντηση σε αυτό; :confused:

http://www.majorgeeks.com/download.php?det=664

εδω υπαρχει ενα προγραμμα της microsoft για να κανετε ακριβψς αυτο που λεει ο george kont αλλα χωρις να πειραζετε την registry (το πρωτο restart θα καθυστερησει λιγο)

εδω υπαρχει ενα προγραμμα της microsoft για να κανετε ακριβψς αυτο που λεει ο george kont αλλα χωρις να πειραζετε την registry (το πρωτο restart θα καθυστερησει λιγο)

Εμένα η γνώμη μου είναι να μην πειράζουμε τα windows γιατί όλο και κάτι θα παρακάμπτουν αυτές οι ρυθμίσεις και όλο και κάποιο σφάλμα θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή... Είναι γκατζετάκια με μεγάλες πιθανότητες σφάλματος όμως...

Πόσο κάνει αυτό το ρημάδι το Bootvis, ειμαι χαλαρά στο μισάωρο και ακόμα optimizing κάνει... :mad:

Διόρθωση:

Μόλις τελείωσε!Τι λίγο αργεί, 35 λεπτά έκανε σε μένα με τον δίσκο να δουλεύει τρελά! :rolleyes:

Πόσο κάνει αυτό το ρημάδι το Bootvis, ειμαι χαλαρά στο μισάωρο και ακόμα optimizing κάνει... :mad:

Διόρθωση:

Μόλις τελείωσε!Τι λίγο αργεί, 35 λεπτά έκανε σε μένα με τον δίσκο να δουλεύει τρελά! :rolleyes:

Μετά το optimizing είδες τουλάχιστον διαφορά στην εκκίνηση;

Εγώ για optimizing χρησιμοποιώ του Norton System Works. Άμα βάλω αυτό θα είναι καλύτερα? Αξίζει να το κατεβάσω?

Οχι αλλά έτσι όπως το ανάφερες νόμιζα ότι θα κάνει κανα 10λεπτο βαριά.

Αυτό είχε ένα μισάωρο αφού νόμισα ότι κόλλησε!

λογικο ειναι βεβαια διοτι σκαναρει ολο το συστημα με τα specs ετσι ωστε να δει ολο το αποτελεσμα και να παραμετροποιησει καταλληλα

μπορειτε να φτιαξετε και hardware profiles ωστε καθε φορα οταν ανοιγουν τα windows να επιλεγετε με βαση αυτο που θελετε να κανετε (games,internet,multiplayer,multimedia)

Να σας αναφέρω σχετικά με τα 2 post που υπάρχουν στην 3 σελίδα.

Στον φάκελο c:\windows\prefetch ''μαζεύονται'' όλα τα προγράμματα αλλά και οδηγοί που τρέχει ο υπολογιστής μας κατά την εκκίνηση αλλά και κατά την χρήση. Ολα αυτά συμβαίνουν για να έχουμε πιο γρήγορη πρόσβαση....

Μειώνοντας τον χρόνο, το λειτουργικό φορτώνεται πιο γρήγορα, αφού δεν κάνει την δουλειά που προανέφερα. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιήσουμε μια συσκευή ή κάποιο προγραμματάκι τότε μόνο θα ενεργοποιηθεί.... Βέβαια είναι στην κρίση του καθενός να πειράξει την registry των windows ή να το κάνει με κάποιο προγραμματάκι......

Οπως έχω ξαναπεί ο καθένας μας χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για διαφορετικό σκοπό.... Για π.χ. εγώ ας πούμε δεν παίζω παιχνιδια αλλά με ενδιαφέρει να τρέχουν γρήγορα οι υπηρεσίες μου όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες της ORACLE, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάθομαι και να βλέπω την μπάρα των windows να περνά από μπροστά μου 25 φορές μέχρι να φορτώσει !!!! ΟΚ?

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

• 3 weeks later...

Πολύ καλό πρόγραμμα και ίσως από τα καλύτερα είναι και το TuneUp Utilities 2004. Μόλις το κατέβασα να το δοκιμάσω κι εγώ.

-------Edit-------

Πείραζα κάτι επιλογές με αυτό το πρόγραμμα που έχουν σχέση με το style των windows. Κάτι πάτησα και πλέων στην επιφάνεια εργασίας, πίσω από τα ονόματα των αρχείων δεν είναι πλέων διάφανα ώστε να φαίνεται κανονικά το backround αλλά έχει backround color. Αυτό άμα πάω στις ιδιότητες πατώντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και μετά εμφάνιση μπορώ να το αλλάξω, αλλά δεν μου έχει την δυνατότητα να το κάνω διάφανο. Πως μπορώ να το κάνω όπως ήταν πριν? :(

• 6 months later...

Μεγαλύτερη μούφα από το TuneUp δεν υπάρχει!

Έσβησε κομμάτια από τη registry που ήταν απαραίτητα για το ArcGIS και τρελάθηκα!

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Θα διαφωνίσω ,κάποια λάθος ρύθμιση έκανες ή δοκίμασε το νέο 2006.

Παρόμοια καλά registry cleaners είναι το System mechanic ,Registry fix, Registry first aid

-Καλά cleaner είναι το Privacy cleaner και Τrash it (και για registry)

Oλα όμως θα πρέπει να τα "αγοράσεις".

Μπααα, με το 2006 μου δημιούργησε τα προβλήματα. Συνήθως όλα αυτά τα προγράμμα αφήνουν αρκετά registry entries απ' έξω όταν δεν είναι σίγουρο. Άμα είναι να κάθομαι να βρίσκω κάθε ocx dll, τι κάνει και που πάει, σώθηκα!

Προσωπικά με το easy cleaner (το οποίο είναι και τσάμπα) είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αλλά δυστυχώς τον τελευταίο καιρό το μηχάνημα σέρνεται στην κυριολεξία (celeron 2.8). Δεν το έχω φορμάρει εδώ και 1,5 χρόνο (ούτε λόγος με τόσα προγράμματα και ρυθμίσεις που έχω κάνει) κάνω defrag συνέχεια με το diskeeper, καθαρίζω prefetch, cookies και άλλες μ****ιες, έχω μεγάλο page file, δεν έχω indexing. Τι στο διάολο άλλο να κάνω???

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

• 1 month later...

Καλησπερα.Ο φακελος Temp εχει μεγεθος περιπου 1gb.Ειναι ασφαλες να τον διαγραψω?Τι εχει μεσα αυτος ο φακελος συνηθως?

Eπισης,για τον καθαρισμο της registry χρησιμοποιω τον regcleaner.Ομως,οταν καταλαθος πηγα στην σελιδα του κατασκευαστη του προγραμματος,ειδα οτι δεν υπαρχει πουθενα και οτι υπαρχει αλλο προγραμμα για καθαρισμο της registry.Ειναι το regcleaner παλιο προγραμμα?Μηπως πρεπει να το αλλαξω με καποιο αλλο?Εχω την εκδοση 4,3