Jump to content

Editors' voice: Apple iPhone 7 & iPhone 7 Plus


alex_gate_7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν από δύο ημέρες η Apple παρουσίασε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, τα οποία δίχασαν για μία ακόμα φορά τον τεχνολογικό κόσμο. Τα σχόλια των χρηστών στο άρθρο της παρουσίασης πολλά, άλλα θετικά, άλλα αρνητικά και άλλα ουδέτερα.

 

Όμως ποια είναι η γνώμη των συντακτών μας για τα δύο νέα μοντέλα της Apple; Πιστή στις παραδόσεις, η συντακτική ομάδα του myphone.gr σας παρουσιάζει το Editors' Voice για τα iPhone 7 & iPhone 7 Plus.

 

 

charlie_pace4[/member]: Editor in Chief

Για άλλη μια φορά η Apple προσφέρει δύο smartphones που θα κάνουν άψογα τη δουλειά τους, αλλά για άλλη μια χρονιά μένει ένα «αλλά...» στις τελικές εντυπώσεις. Αν τουλάχιστον βλέπαμε το 7 να είναι ισάξιο του 7 Plus ίσως να ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

 

Θέλω να δω τις κάμερες στην πράξη και την σύγκριση με ανταγωνισμό. Δεν τρελαίνομαι με την αφαίρεση της θύρας ακουστικών, κυρίως για την περίπτωση φόρτισης. Αν είχε δύο lightning, θα ήταν σίγουρα καλύτερα τα πράγματα. Όσο για το σχέδιο; Περιμένω κάτι εξαιρετικό του χρόνου για να μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν είχαμε για τρίτη χρόνια αλλαγή.

 

Η Apple έχει δημιουργήσει προσδοκίες για το κάτι παραπάνω, γιατί είναι... η Apple. Για αυτό ίσως πάντα να μένει αυτό το «αλλά...» που έγραψα πριν, όσο καλό και να είναι ένα νέο μοντέλο της. Όλοι περιμένουμε να μας αφήσει άφωνους με μια παρουσίασή της, και ίσως αυτή ακριβώς η επιθυμία να μας κάνει να μην μένουμε ποτέ άφωνοι. Ίσως πάλι να μην προσφέρει το κάτι παραπάνω, ακολουθώντας την λύση ενός σχεδόν ολοκληρωμένου, δυνατού και άψογα λειτουργικού smartphome, το οποίο όμως στην εποχή μας δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί «συμβατικό».

 

vlachaquito[/member]: Editor in Chief

Βελτιωμένη κάμερα, αδιαβροχοποίηση, αλλαγή στο Home Button, στερεοφωνικά ηχεία, διπλάσιος αποθηκευτικός χώρος στην αρχική έκδοση, 40% πιο γρήγορος επεξεργαστής (από τον ήδη κορυφαίο επεξεργαστή της αγοράς) είναι οι βασικές αναβαθμίσεις του iPhone 7 σε σχέση με το 6S.

 

Τώρα, αν κάποιος έχει μείνει δυσαρεστημένος από αυτές τις... λίγες διαφορές, η εταιρεία από το Cupertino έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία με την αφαίρεση της υποδοχής 3,5 χιλιοστών από το καινούργιο μοντέλο. Με τις πρόσφατες αποτυχίες του ανταγωνισμού, φέτος εύκολα η Apple δημιούργησε το καλύτερο smartphone της αγοράς.

 

alex_gate_7[/member]: Editor in Chief / Moderator

Ανάμεικτα συναισθήματα και φέτος. Στα θετικά η μεγάλη αναβάθμιση της κάμερας, ο επεξεργαστής, η αύξηση της χωρητικότητας (επιτέλους) και το capacitive home button. Αρνητική εντύπωση το ίδιο σχέδιο για τρίτη χρονιά, με τεράστια bezels, η οθόνη μία από τα ίδια, αφαίρεση της θύρας ακουστικών, αδιαβροχοποίηση IP67 και όχι IP68 που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι.

 

Για μία ακόμα χρονιά θα περιμένουμε την «επόμενη χρονιά». Αν το 2017 μαζέψει τις διαστάσεις με νέο σχέδιο και χρησιμοποιήσει οθόνη τεχνολογίας AMOLED δεν βλέπω το λόγο κάποιος που έχει το 6 ή το 6s να στραφεί στο φετινό μοντέλο.

 

Πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση, υποψήφια για το «smartphone of the year», η οποία όμως δεν εντυπωσιάζει καθώς από εταιρείες σαν την Apple περιμένεις πάντα το κάτι παραπάνω, το νέο, το επαναστατικό και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μας έχει στο «περίμενε». Τέλος, η Apple μας είχε συνηθίσει σε φαντασμαγορικές εκδηλώσεις που σε κρατούσαν σε αγωνία, η φετινή όμως ήταν μέτρια προς κακή θα έλεγα για τα δεδομένα της Apple.

 

Homer_GR[/member]: Senior News Editor

Δύο πράγματα μου έμειναν από την παρουσίαση. Η κάμερα του 7+ και η αλλαγή του home button.

 

Σχετικά με την κάμερα, η Apple μετά από καιρό δείχνει να μην δίνει με το σταγονόμετρο αλλά να κάνει την υπέρβαση με άλμα προς τα εμπρός. Αναμένουμε βέβαια και τα πρώτα δείγματα για να κρίνουμε με ασφάλεια, αλλά όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν νέο, δυνατό παίχτη στο παιχνίδι της φωτογραφίας στα smartphones.

 

Το home button και η αλλαγή που υπέστη, είναι επίσης μια τολμηρή επιλογή για τα δεδομένα της εταιρείας και μάλλον αποτελεί τον προθάλαμο για την ενσωμάτωση του στην οθόνη σε κάποιο από τα επόμενα μοντέλα. Η αφαίρεση της θύρας των 3,5 χιλιοστών προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο, εφόσον οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα ήχου από τα ακουστικά που συνοδεύουν τις συσκευές. Σίγουρα πάντως είναι κάτι που θα βρει αρκετούς μιμητές στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Για την εξωτερική εμφάνιση, ξαναζεσταμένο φαγητό για τρίτη χρονιά που σίγουρα θα απογοητεύσει αρκετούς! Το Jet Black σίγουρα είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη, αλλά δεν καλύπτει το γεγονός ότι το σχεδιαστικό τμήμα της Apple πέρασε τον τελευταίο χρόνο για να καταλήξει μόνο στη διαφορετική θέση των κεραιών.Σε κάθε περίπτωση θα μπορέσω να πω περισσότερα, μόλις πιάσω στα χέρια μου το 7+ 128gb Jet Black που έχω βάλει στο μάτι.

 

Jimi_Gr[/member]: Senior News Editor

Μία ωραία μεταλλική κατασκευή, με διαφορετικό πρωτοποριακό design και ιδιαίτερα λεπτό σώμα. Για άλλη μία φορά η Apple, εν έτει 2014, αλλάζει τα δεδομένα με το iPhone 6. Πως είπατε; Έχουμε 2016 και αυτό είναι το iPhone 7; Κι εγώ γιατί με μία θήκη στην πλάτη βλέπω το 6, ή έστω το 6s; Γιατί να μπαίνω στην διαδικασία να το ακουμπήσω στο τραπέζι του café να ακούω την ερώτηση: «Ποιο μοντέλο είναι; Το φετινό; Το περσινό; Ή το προπέρσινο;». Και να πρέπει να βγάζω την θήκη για να αποδεικνύω ότι είναι το 7.

 

Όσο για τις επιδόσεις, τι να πω; Το ότι η ταχύτητα από 0,3 του δευτερολέπτου, έγινε 0,2 του δευτερολέπτου είναι μεγάλη διαφορά; Ναι είναι. Για εργαστηριακές μετρήσεις.

 

Θα περιμένω κι εγώ το 2017.

 

Musitsa[/member]: News Editor

Δύο πολύ καλές συσκευές με χαρακτηριστικά που αν και υπάρχουν χρόνια στην αγορά επιτέλους τα ενσωματώνει και η Apple στα gadgets της. Αν και υποστηρικτής του Android δεν μπορώ να μην δηλώσω ότι είναι ανάμεσα στα κορυφαία smartphones και για αυτό το χρόνο. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω το κλειστό λογισμικό της εταιρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, η τιμολογιακή πολιτική παραμένει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα κάτι που δεν δικαιολογείται από άποψη προϊόντος αλλά μόνο από άποψη marketing.

 

al3x1k0[/member]: News Editor

Σημαντικές αναβαθμίσεις για τα δεδομένα της Apple, ιδιαίτερα για το Plus μοντέλο, το οποίο και θα αγοράσω.

 

Δεν αντιλαμβάνομαι και δεν δικαιολογώ την αύξηση τιμής σε καμία περίπτωση πάρα τις σπουδαίες προσθήκες που είδαμε. Τέλος επίσης τα παράπονα για τον αποθηκευτικό χώρο αφού υπερκαλύπτονται άνετα όλοι οι χρήστες, με τα 256GB να είναι σχετικά άγνωστα στον ανταγωνισμό.

Edited by VeCo
Powerd by OnePlus 7 Pro
Link to comment
Share on other sites

Είναι σαν την Porsche 911.

Ελάχιστες αλλαγές εκεί που πρέπει.

Μια χαρά είναι οι αλλαγές.

Τα επόμενα μου κινητά.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

@alex_gate_7

Kαλα δεν το συζητω. Τον τιτλο του «sartphone of the year» τον εχει σιγουρο. Και χωρις ανταγωνισμο μάλιστα, αφου οι αλλοι θα μαχονται για το "sMartphone of the year".

 

Χεχε, πλακιτσα, ελπιζω να μην παρεξηγηστε.

Link to comment
Share on other sites

Δε θα ήταν κακή ιδέα αντί να ακολουθήσει το πατροπαράδοτο flaming να γράψει κάθε χρήστης ένα αντίστοιχο με τον editors comment 100 λέξεων για τα καινούρια iphones. :)
Link to comment
Share on other sites

iphone 7 presentation and features in a nutshell

 

https://www.facebook.com/LADbible/videos/2906605909386580/?hc_ref=NEWSFEED

 

όλο το internet γελάει με αυτό που παρουσίασαν αλλά ευτυχώς υπάρχουν οι υπέρμαχοι της πραγματικότητας και του innovation σε κάτι forum σαν και αυτό να βάζουν τα πράγματα στην θέση τους. :superman:

Got to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, ACT NORMAL

OBEY THE LAW

and repeat after me

I AM FREE

Link to comment
Share on other sites

Καποτε η Apple ηταν πρωτοπορος στο θεμα καινοτομιες

...πλεον αναγκαζεται να ακολουθει τις εξελιξεις.

Link to comment
Share on other sites

αν και δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθεί τα ιφόνια (λόγο σαρ κυρίως) αυτή τη φορά χωρίς φυσικά να δω την παρουσίαση τους μου άρεσαν όλες αυτές οι αλλαγές που διάβασα εδώ μέσα

φυσικά μου αρέσει το μαύρο που τέτοιο μαύρο είχα να δω απο το 5ρι που ήταν ένας λόγος αν θα πήγαινα ποτέ σε ιφον

έχω δουλέψει ελάχιστα το 5ς και το 6ρι της γυναίκας μου είναι ένα αξιόλογο σύνολο που μπορείς να ζήσεις με τα μειονεκτήματα του

αλλά το σαρ δεν χωνεύεται εύκολα

φαντάζομαι θα τα πάει περισσότερο καλά σε πωλήσεις από κάθε άλλη φορά

Link to comment
Share on other sites

Πολλή φασαρία για το τίποτα. Καινοτομίες μηδέν, αύξηση τιμής στο θεό, design το ίδιο. Αντε, ακόμα παρακάτω...
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως στα iPhones ποτέ δεν ήταν top notch τα hardware specs (SoC, RAM, Cameras κλπ).

Τουλάχιστον ο λόγος που πήρα το πρώτο μου iPhone (5) ήταν το iOS και η υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Νομίζω σε αυτά τα δύο, λειτουργικό (οικό)σύστημα & ποιότητα κατασκευής αλλά και τρίτον, το App Store (καλογραμμένα & υποστηριζόμενα apps), παραμένει κορυφαία.

 

Όσο τα 3 προαναφερθέντα παραμένουν κορυφαία, πέραν από οποιοδήποτε trend/hype, τα iPhones θα μοσχοπουλιούνται.

Link to comment
Share on other sites

@alex_gate_7

Kαλα δεν το συζητω. Τον τιτλο του «sartphone of the year» τον εχει σιγουρο. Και χωρις ανταγωνισμο μάλιστα...

 

To Samsung Galaxy S7 Edge τι απέγινε? Υποψήφιο είπαμε αλλά το S7 είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη συσκευή που έβγαλε ποτέ η Samsung και υπερτερεί στα περισσότερα σημεία κατά τη γνώμη μου...

Powerd by OnePlus 7 Pro
Link to comment
Share on other sites

Είναι σαν την Porsche 911.

 

Ελάχιστες αλλαγές εκεί που πρέπει.

 

Μια χαρά είναι οι αλλαγές.

 

Τα επόμενα μου κινητά.

 

 

 

Θα πάρεις και τα 2 δηλαδή; :)

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

To Samsung Galaxy S7 Edge τι απέγινε? Υποψήφιο είπαμε αλλά το S7 είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη συσκευή που έβγαλε ποτέ η Samsung και υπερτερεί στα περισσότερα σημεία κατά τη γνώμη μου...

 

 

 

Συμφωνα με τα λεγομενα σου στο αλλο αρθρο ειναι τριτο σε πωλησεις πιο πισω απο iphone 6 και φυσικα iphone 6s και σε λιγο και απο το iphone 7 ! Οποτε εχει δρομο μεχρι την κορυφη (οχι οτι θα φτασει ποτε). Περα απο αυτο ειναι μια παρα πολυ καλη συσκευη οπως και το απλο το s7 και σιγουρα υπερτερει σε αρκετα σημεια!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

To Samsung Galaxy S7 Edge τι απέγινε? Υποψήφιο είπαμε αλλά το S7 είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη συσκευή που έβγαλε ποτέ η Samsung και υπερτερεί στα περισσότερα σημεία κατά τη γνώμη μου...

 

Ωπα ωπα αρχηγε μου, πλακιτσα εκανα που στο κειμενο σου ξεχασες το m και εγραψες sartphone. Μακρια απο μενα η συγκριση τηλεφωνων που δεν επιασα ποτε στα χερια μου.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με τα λεγομενα σου στο αλλο αρθρο ειναι τριτο σε πωλησεις πιο πισω απο iphone 6 και φυσικα iphone 6s και σε λιγο και απο το iphone 7 ! Οποτε εχει δρομο μεχρι την κορυφη (οχι οτι θα φτασει ποτε). Περα απο αυτο ειναι μια παρα πολυ καλη συσκευη οπως και το απλο το s7 και σιγουρα υπερτερει σε αρκετα σημεια!

 

Δεν μίλησα για πωλήσεις. Δεν είναι πάντα το καλύτερο αυτό που πουλάει κατά την γνήμη μου...

 

PS. Ποια λεγόμενα μου εννοείς?

 

Ωπα ωπα αρχηγε μου, πλακιτσα εκανα που στο κειμενο σου ξεχασες το m και εγραψες sartphone. Μακρια απο μενα η συγκριση τηλεφωνων που δεν επιασα ποτε στα χερια μου.

 

Δεν το είδα αυτό :lol:

 

Fixed :D :D

Powerd by OnePlus 7 Pro
Link to comment
Share on other sites

Θα πάρεις και τα 2 δηλαδή; :)

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

 

Ναι, όπως και πέρυσι με τα 6s - 6s Plus.

Τα έχω ήδη παραγγείλει για τις 23, θα δείξει.

Με βολεύει το οικοσύστημα της apple και παρόλο που έχω δοκιμάσει windows και android δεν με βόλεψαν.

Προσωπικά γούστα.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Πολλή φασαρία για το τίποτα. Καινοτομίες μηδέν, αύξηση τιμής στο θεό, design το ίδιο. Αντε, ακόμα παρακάτω...

 

Οντως οπως τα λες ειναι...να πεις για το desing το δεχομαι...αλλα ολα τα αλλα δεν ειναι ιδια...

Α και κατι ακομα η τιμη παραμενει ΙΔΙΑ τα τελευταια 3 χρονια....

Α και ηδη εχουν γινει sold out τα JET BLACK 7αρια & 7+....ειναι καταδικασμενη για την αποτυχια....

Link to comment
Share on other sites

Δεν μίλησα για πωλήσεις. Δεν είναι πάντα το καλύτερο αυτό που πουλάει κατά την γνήμη μου...

 

 

 

PS. Ποια λεγόμενα μου εννοείς?

 

 

 

Εννοω στο αρθρο με το iphone 7 που στο τιτλο γραφεις για επιστροφη στην κορυφη και ειπες για τις παγκοσμιες πωλησεις ολων των συσκευων των εταιριων κατι που και προφανως δεν εχει σχεση με την κορυφη! Οπως πολυ σωστα λες και συμφωνω οτι αυτο που πουλαει δεν ειναι παντα και το καλυτερο. Το καλυτερο πιο πολυ εχει να λεει με αυτο που θα μας κανει την ζωη πιο ευκολη και θα δικαιολογησουμε την αγορα του!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Α τώρα κατάλαβα... Προφανώς για πωλήσεις κατασκευαστών μίλησα και όχι συσκευών ξεχωριστά... Αλλά είμαστε off topic εδώ, οπότε αφού συμφωνούμε κιόλας ας το αφήσουμε για κάποιο πιο σχετικό θέμα...
Powerd by OnePlus 7 Pro
Link to comment
Share on other sites

Φέτος η apple έπαιξε catch-up με τον ανταγωνισμό. Ήταν απαραίτητο καθώς to IP67, τα στερεοφωνικά ηχεία,και τα 32gb, άντε και τα 3gb στη RAM του plus θεωρούνται πλέον και δεδομένα.

 

Του χρόνου θα περιμένουμε κάτι πραγματικά νέο.

 

Κάτοχος iPhone 6s και δεν σκοπεύω να αναβαθμίσω.

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες κορυφαιο επεξεργαστη της αγορας για το 6s και στα benchmarks το 6s Plus δεν ειναι καν στην 3αδα τι εννοεις; Ο νεοτερος σιγουρα ειναι σαφως ανωτερος αλλα αν θα ειναι ο καλυτερος θα φανει. Σε σχεση με τον προκατοχο του ναι αλλα ισως οχι ακομα για την ολη τεχνολογια. Ισως για το iOS που ειναι αδειο και ελαφρυ να ειναι ο καλυτερος Edited by gaster

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία χρόνια η apple τους κυνηγάει να τους πιασει. Παντα πίσω τεχνολογικά. Για αυτο βέβαια κάθε χρόνο χάνει μερίδιο στην αγορα.
Link to comment
Share on other sites

αν δεν είχα αυτήν την τιμολόγιακη πολιτική θα το έπαιρνα.... γιατί μου άρεσε το plus αλλά ρε φίλε το 6s ακόμα 750 έχει έλεος.. .. οπότε θα πάω για το ποιος εκρηκτικό κινητό της αγοράς
Link to comment
Share on other sites

HTC Touch Diamond-Legend-Sensation XE-One X-M7-M8-10 SAMSUNG Galaxy S9+ S21 Ultra

Microsoft Surface pro 8

Link to comment
Share on other sites

Όχι και τόσο ευχάριστα νέα για τους υποψήφιους αγοραστές:

 

Διέρρευσαν οι τιμές των Apple iPhone 7 και iPhone 7 Plus για την Ελληνική αγορά

Powerd by OnePlus 7 Pro
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...