Jump to content

myphone VS: Μεγάλες μπαταρίες ή γρήγορη φόρτιση; [Poll]


al3x1k0
 Κοινοποίηση

Τι προτιμάτε για να λύσετε την ενεργειακή κατανάλωση του κινητού σας;  

465 members have voted

  1. 1. Τι προτιμάτε για να λύσετε την ενεργειακή κατανάλωση του κινητού σας;

    • Κινητό με μεγάλη μπαταρία, δε με ενδιαφέρουν οι διαστάσεις
    • Κινητό με μικρή μπαταρία, αλλά quick charging υποστήριξη
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ


Recommended Posts

Το σημερινό μας VS αφορά ουσιαστικά το πόσο συχνά και για πόση ώρα πρέπει να φορτίζουμε τις συσκευές μας. Πολλοί (όπως ο γράφων) σκίζουν τα ιμάτιά τους για μεγαλύτερες μπαταρίες που θα βγάζουν άνετα μία μέρα (18 ώρες περίπου) χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς και περίπου 5-6 που νομίζω είναι υπεραρκετές αν συνδυαστούν και με ~2 ώρες ομιλία. Δεν θα αναφερθώ με λεπτομέρειες σε όμορφα αλλά δυστυχώς για τώρα ουτοπικά σενάρια για μπαταρίες με χρήση smartphone θα κρατούν από 2-3 μέρες έως και 1 εβδομάδα.

 

Τι γίνεται όμως όταν λόγω της υπάρχουσας τεχνολογίας μπαταρίες ίσες ή μεγαλύτερες των 4000mah συνήθως απαιτούν συμβιβασμούς στο πάχος της συσκευής που σε συνδυασμό με το μέγεθος μιας συσκευής 5,5΄, καθιστούν απαγορευτικό τον χειρισμό της συσκευής με το ένα χέρι αλλά και κουραστική με τα δύο χέρια. Σε αυτό το σημείο έρχονται διάφορες προτάσεις από αρκετούς κατασκευαστές που συνήθως υπόσχονται την γρήγορη επαναφόρτιση ενός σημαντικού ποσοστού της μπαταρίας σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (π.χ 20-30 λεπτά).

 

Εσείς προτιμάτε μεγάλη μπαταρία που θα σας βγάζει τη μέρα αλλά θα θυσιάζετε το πάχος της συσκευής σας ή καλύπτεστε με την δυνατότητα γρήγορης επαναφόρτισης μέσα στη μέρα;

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μεγαλύτερη μπαταρία και μάλιστα αποσπώμενη. Σε ένα λεπτό την αλλάζεις και είσαι έτοιμος. Βέβαια σκέφτομαι έτσι διότι έχω μεγάλο κινητό (note edge) και σχεδόν πάντα το τσαντάκι μαζί μου. Οπότε έχω και που να βάλω τη δεύτερη μπαταρία.
Link to comment
Share on other sites

Μεγαλύτερη μπαταρία οπωσδήποτε! Δε με ενδιαφέρει καθόλου η τεχνολογία της γρήγορης φόρτισης(αν υπάρχει βέβαια καλοδεχούμενη). Και σαν άνθρωπος που θεωρώ οτιδήποτε κάτω από τις 5" μικρή συσκευή, τότε προφανώς και δε με ενοχλεί το πάχος της συσκευής...

aka Αντώνης

Motorola Moto G32 6/128

TCL 20L+

TCL 10L

TCL TAB 10s WiFi

Google Nexus 7 2013 LTE by Asus

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 Lineage OS 14.1

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται μεγάλες μπαταρίες. Η γρήγορη φόρτιση έχει 2 προϋποθέσεις, το φορτιστή και την πρίζα. Η μπαταρία, 1. Να είναι μεγάλης χωρητικότητας. Ειδικά αν είναι αφαιρούμενη, εκεί πάμε για ρεκόρ αποχής από την πρίζα. :p

 

Επίσης, τι μανία είναι αυτή με το πάχος; Εννοείται η συσκευή θα έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος οθόνης (δεν είδα προβλήματα με Notes και iPhones)... Έχω 4150mAh μπαταρία και η συσκευή μου είναι τόσο λεπτή, που δε με βολεύει τόσο στο κράτημά της, όσο με βολεύει με τη θήκη της.

Edited by mr_47
Huawei Nova 5T
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά μεγαλύτερη μπαταρία!!!!!ας ξυπνήσουν επιτέλους οι εταιρίες και ας μην μας πετάνε την γρήγορη φόρτιση ως στάχτη στα μάτια.μπαταρία μεγάλη και ας είναι και βαρύτερο το κινητο μιλάμε για διάφορες γραμμαρίων έλεος δηλαδή.
Link to comment
Share on other sites

οπωσδηποτε μεγαλη μπαταρια.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλυτερη μπαταρια φυσικα! Αν κραταει ολη μερα τοτε δε σε πειραζει να το βαζεις για φορτιση το βραδυ μεχρι το πρωι.

 

Επισης μεγαλυτερη μπαταρια σημαινει λιγοτερους κυκλους φορτισης αρα (θεωρητικα) και μεγαλυτερη διαρκεια ζωης, αντιθετα με τις μικροτερες που τις φορτιζεις περισσοτερες φορες.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Δε ξέρω αν το επόμενο μου κινητό θα είχε μεγάλη ή μικρή μπαταρία το μόνο σίγουρο ειναι οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει γρήγορη φόρτιση. Στο 950 την έχω καταβολευτεί κι ας είναι η μπαταρία μια χαρά.
- There is no place like 127.0.0.1 -
Link to comment
Share on other sites

Θελουμε πλεον μεγαλη μπαταρια ΜΕ γρηγορη φορτιση!

 

Παντως εγω ψηφιζω μεγαλη μπαταρια! Εχω ενα Xiaomi Remdi Note 3 Pro με 4080mAh μπαταρια και πραγματικα παρα τα τρελα του spec και τις αλλες δυνατοτητες του, εχω τρελαθει με την αυτονομια του!

 

Για πλακα με ΠΟΛΥ χρηση βγαζει 2 γεματες μερες. Και ας κανει σχεδον 3 ωρες για πληρη φορτιση δεν με πειραζει (+ οτι με 30-50 λεπτα φορτισει στα χαμηλα του μου βγαζει χαλαρα μια μερα...)

 

Παντως σιγουρα ειναι καλυτερα η μεγαλη μπαταρια γιατι προτιμω να φορτιζω μια και καλη το κινητο και να μου βγαζει 2-3 μερες παρα να ειμαι με μια μπριζα και ενα φορτιστη αγκαλια ολη την ωρα (οπως εκανα με πιο παλια κινητα)

Link to comment
Share on other sites

Και μεγαλη μπαταρια και γρηγορη φορτιση και ενα power bank στην τσεπη και ενα φορτιστη αυτοκινητου. Γιατι να διαλεγεις αφου ειναι ευκολο να τα εχεις ολα;

 

Δεν ειμαι καθολου φαν της αποσπωμενης μπαταριας για δυο λογους. Ο ενας ειναι οτι πρεπει να σβησεις το τηλεφωνο για να την αλλαξεις και ο αλλος οτι τα αποσπωμενα καπακια μετα απο λιγο αρχιζουν να τριζουν. Το power bank απλα το κολλας απο κατω και εισαι ετοιμος.

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλύτερη μπαταρία φυσικά, αν και η γρήγορη φόρτιση είναι προφανεστατα καλοδεχούμενη. Αλλά το να έχει το κινητο μπαταρια μεγάλης χωρητικότητας είναι άκρως σημαντικό για πολλούς λόγους, που έχουν ήδη αναφερθεί. Άλλωστε δεν υπάρχουν παντού μπρίζες για να φορτίζεις συνέχεια το κινητό;)
IPHONE X,NOKIA 8800,BLACKBERRY P9983,IPHONE 8 PLUS,NOKIA 808 PV,HTC 10,IPHONE 6S,SONY Z5 PREMIUM,NOKIA 8800 CARBON ARTE,SONY Z5, SAMSUNG NOTE 5, SAMSUNG NOTE 3,HTC ONE M9,SONY Z2,NOKIA LUMIA 930,IPHONE 5S,BLACKBERRY Q10,HTC ONE M7,BLACKBERRY Z30,BLACKBERRY Z10,SONY XPERIA Z1,NOKIA LUMIA 925,NOKIA N9,NOKIA E7, NOKIA N96,NOKIA 5250, SAMSUNG M3510, NOKIA N900, :)
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω μεγάλη μπαταρία, τουλάχιστον 3000-4000 mAh, αλλά τότε το κινητό δυστυχώς είναι πιο χοντρό και πιο βαρύ... Πρέπει να βρουν μια νέα τεχνολογία, για να κρατάει η μπαταρία περισσότερο, χωρίς να είναι σαν "ελέφαντας"...
Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα 202 γραμμάρια αλλά αυτονομία απο άλλο πλανήτη βλέπε Asus zenfone max παρα φρου φρου και αρωματα αλλά να μην βγάζεις ημέρα
Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν όλα τα κινητά βγάζουν κουτσά στραβά τη μέρα επομένως οριακά δίνω προβάδισμα στη γρήγορη φόρτιση. Γυρνάς σπίτι ίσα ίσα να φας κάτι π.χ. και μετά πρέπει να ξαναφύγεις και το κινητό έχει πάρει ένα +50-60% : αξία ανεκτίμητη ! Η μεγάλη μπαταρία είναι πάντα καλοδεχούμενη και ωραίο μπόνους αλλά τι να κάνεις την 4ah μπαταρία αν θέλει 3.5 ώρες να φορτίσει ?
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται μεγάλες μπαταρίες ,είναι ελάχιστες οι φορές που θα ξεμείνει και βέβαια καλό είναι η μπαταρία να είναι αποσπώμενη ή να έχουμε μαζί μας ένα powerbank
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ μεγάλη μπαταρία (min 3.500 mah) ΚΑΙ γρήγορη φορτιση (η τεχνολογία πια είναι προσιτή).

Ποιος ο λόγος του διλήμματος;

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)
Link to comment
Share on other sites

γρηγορη φορτιση και μεγαλο powerbank. Φυσικα αν γινοτανε μεγαλη μπαταρια χωρις συμβιβασμους στο μεγεθος της συσκευης θα ητανε πολυ καλυτερα αλλα πιστευω πως το powerbank θα ηταν ακομη απαραιτητο.
Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη μπαταρία με διαφορά.. Εχω βαρεθεί να ψάχνω μπριζα και να έχω το άγχος με φωτεινότητα, GPS, WiFi κοκ για να μη μου την καταπιουν..
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ μεγάλη μπαταρία (min 3.500 mah) ΚΑΙ γρήγορη φορτιση (η τεχνολογία πια είναι προσιτή).

Ποιος ο λόγος του διλήμματος;

Ακριβώς αυτό που πήγαινα να γράψω! Μπορούμε να έχουμε και τις δύο τεχνολογίες...γιατί να κάνουμε συμβιβασμούς;

 

Σε αυτό το σημείο θα πω την πρόσφατη εμπειρία μου για όσους πιστεύουν ότι το μέγεθος μόνο μετράει. Είχα λοιπόν το Moto G3 με μπαταρία 2470mAh και πριν 2 εβδομάδες πήρα το LG Zero με 2050mAh. Και τα δύο οθόνη HD 5" με μικροδιαφορές στην απεικόνιση (λίγο πιο έντονα χρώματα στο Moto). Σας πληροφορώ ότι έχουν την ίδια αυτονομία και μάλιστα το LG κρατάει λίγο παραπάνω!! Τη μέρα τη βγάζει ακόμα και με έντονη χρήση. Και φορτίζει πλήρως μέσα σε μια ώρα και 20 λεπτά περίπου!

 

Συνεπώς δεν είναι μόνο θέμα χωρητικότητας της μπαταρίας αλλά και το πως την διαχειρίζεται κάθε συσκευή/λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...