Jump to content

A Clockwork Brain @ myphone.gr: Ώρα για διασκεδαστικό mind training


charlie_pace4
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Total Eclipse[/member] είναι μια Ελληνική εταιρεία, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, που δραστηριοποιείται στον τομέα των casual games, δηλαδή παιχνιδιών που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Ιδρύθηκε το 2004 από τους Αργύρη και Δημήτρη Μπεντίλα και με την ομάδα τους έχουν δημιουργήσει 9 παιχνίδια. Πριν από λίγες μέρες, το mobile παιχνίδι τους, A Clockwork Brain, δέχτηκε μια μεγάλη αναβάθμιση, φτάνοντας στην έκδοση 2.0 και έτσι εμείς αποφασίσαμε να σας το παρουσιάσουμε. Το Clockwork Brain αποτελεί μέρος του franchise «The Clockwork Man», που είναι διαθέσιμο για υπολογιστές (Windows, Mac & Linux). H Total Eclipse λοιπόν, δημιούργησε και το Clockwork Brain, για να μπορούμε να ακονίζουμε το μυαλό μας σε Android, iOS και Windows Phone συσκευές, μέσα από διασκεδαστικά mini games. Όπως τα περισσότερα παιχνίδια σήμερα, έτσι και αυτό, είναι δωρεάν, προσφέροντας κάποια αντικείμενα επί πληρωμή.

 

[ame]

[/ame]

 

Το A Clockwork Brain διαθέτει 17 διαφορετικά παιχνίδια από τα οποία τα 13 είναι ελεύθερα και τα 4 ανήκουν στο premium πακέτο. Κάθε παιχνίδι προσφέρει ένα διασκεδαστικό είδος puzzle/γρίφου, και μέσα από όμορφα γραφικά και χαλαρή μουσική, ο χρήστης καλείται να σκεφτεί και να κινηθεί γρήγορα και να επιλέξει την σωστή λύση.

 

Το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά όμορφο και τα γραφικά αρκετά πρωτότυπα, ενώ σαν in app purchase μπορεί κανείς να αγοράσει ακόμα περισσότερα γραφικά-αντικείμενα (για τα παιχνίδια που τα χρησιμοποιούν). Μου άρεσε ιδιαίτερα ότι η δυσκολία του παιχνιδιού προσαρμόζεται στον παίχτη και στο παιχνίδι που κάνει κάθε φορά. Έτσι, μετά από πετυχημένες απαντήσεις η δυσκολία αυξάνεται, ενώ αν αρχίσεις να κάνεις λάθη τότε γίνεται πιο εύκολο. Αλλά ας ρίξουμε και μια γρήγορη ματιά στα παιχνίδια:

 

 

http://content.myphone.gr/photo/full/53283/53209-1462037159-full.jpg

 

Solo

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει σκοπό να εξετάσει και να μας βοηθήσει να εξασκήσουμε την παρατηρητικότητά μας. Σε έναν πίνακα εμφανίζονται κάποια σχήματα και ο παίχτης πρέπει να βρει ποια δεν υπάρχει δύο τουλάχιστον φορές. Οι φιγούρες που εμφανίζονται δεν μοιάζουν ιδιαίτερα μεταξύ τους, αν τις δεις ξεχωριστά θα καταλάβεις ότι δεν είναι ίδιες, αλλά όταν εμφανίζονται όλες μαζί μπροστά σου μοιάζει αρκετά ομοιόμορφο το σύνολο και έτσι πρέπει να είσαι αρκετά παρατηρητικός αλλά και γρήγορος.

 

Label It

Σε ένα κεντρικό κάδρο εμφανίζεται η σιλουέτα ενός αντικειμένου και πρέπει να καταλάβεις τι είναι και να πατήσεις την αντίστοιχη ετικέτα. Είναι ένα παιχνίδι που σε κάνει να σκέφτεσαι γρήγορα, ενώ φυσικά, αν τα σχήματα που εμφανίζονται είναι πολύ εύκολα για να τα καταλάβετε, μπορείτε να κάνετε και εξάσκηση σε μια ξένη γλώσσα. Το παιχνίδι γενικά είναι στα αγγλικά, ΑΛΛΑ όλα τα παιχνίδια που έχουν να κάνουν με λέξεις υποστηρίζουν πολλές γλώσσες, μεταξύ άλλων και τα ελληνικά, καθώς και γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, πορτογαλικά και σουηδικά.

 

 

http://content.myphone.gr/photo/full/53284/53211-1462037178-full.jpg

 

Scrolling Silhouettes

Σε αυτό το παιχνίδι, πάνω σε σειρές «ραφιών» περνάνε κυκλάκια με ζωγραφισμένες σιλουέτες. Ο χρήστης πρέπει κάθε φορά να βρίσκει τα κυκλάκια με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, το οποίο του παρουσιάζεται σε κανονική μορφή στο κάτω μέρος της οθόνης. Και επειδή, όπως έχουμε πει, αντίπαλος είναι ο χρόνος, με το κουμπί faster μπορεί ο χρήστης να ελέγξει το πόσο γρήγορα θα περνάνε οι σιλουέτες από μπροστά του.

 

Chase The Numbers

Εδώ, σε έναν πίνακα εμφανίζονται για λίγα δευτερόλεπτα κάποια νούμερα. Μόλις εξαφανιστούν ο παίχτης πρέπει να πατήσει στα κουτάκια που βρισκόντουσαν και να τα αποκαλύψει από το μεγαλύτερο στο μικρότερο. Ένα παιχνίδι για παίχτες με αρκετά καλή μνήμη, καθώς (όπως και σε όλα τα παιχνίδια) το λάθος δεν συγχωρείται. Έτσι, αν πατηθεί λάθος σειρά αμέσως εμφανίζεται το νέο σετ από αριθμούς.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/53285/53212-1462037186-full.jpg

 

Directions

Στο κεντρικό πάνελ εμφανίζονται κάποια βέλη, σε διάφορα μεγέθη και με διαφορετικό προσανατολισμό το καθένα. Ο χρήστης πρέπει γρήγορα να εντοπίσει το μικρότερο και να πατήσει το βελάκι προς τη μεριά που δείχνει αυτό.

 

Speed Match

Στο πάνω μέρος της οθόνης εμφανίζεται ένα αντικείμενο ή μια λέξη και ο χρήστης πρέπει γρήγορα να πατήσει πάνω στα αντίστοιχα αντικείμενα που εμφανίζονται κάτω. Χρειάζεται προσοχή, αφενός γιατί κάποια πράγματα μοιάζουν μεταξύ τους, αφετέρου γιατί αν για παράδειγμα εμφανιστεί η λέξη «φλιτζάνι» πάνω, μπορεί κάτω να εμφανίζονται σταδιακά τρία διαφορετικά ήδη φλιτζανιών.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/53286/53215-1462037208-full-1.jpg

 

Points Of View

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι εμφανίζεται ένα σχήμα με δίσκους σε πλάγια όψη και ο χρήστης πρέπει να βρει ποια είναι η κάτοψη που του αντιστοιχεί. Πρέπει λοιπόν να δώσει προσοχή στο χρώμα κάθε δίσκου, στην σειρά αλλά και στο μέγεθός του.

 

What Has Changed

Για άλλη μια φορά έχουμε έναν πίνακα με διάφορα αντικείμενα σε διάφορες θέσεις. Πρέπει γρήγορα να τα παρατηρήσουμε, όχι μόνο τα αντικείμενα αυτά καθ'αυτά αλλά και την θέση τους. Στη συνέχεια εξαφανίζονται και εμφανίζεται ένα νέο σετ, με μικρές αλλαγές που πρέπει ο χρήστης να εντοπίσει. Εδώ έχουμε προσθήκη ή αφαίρεση αντικειμένων και αλλαγή στις θέσεις και είναι αρκετά δύσκολο από ένα σημείο και μετά να τα θυμάσαι όλα σωστά.

 

 

http://content.myphone.gr/photo/full/53287/53225-1462038691-full.jpg

 

Wheel Of Colors

Ο τροχός των χρωμάτων, ή αλλιώς πάρε την πίτα, και φαντάσου πως θα ήταν αν την ξετύλιγες. Εδώ ο παίχτης πρέπει να παρατηρήσει προσεκτικά τα χρώματα στον τροχό (την αναλογία του καθενός και την σειρά τους) και να βρει σε ποιο οριζόντιο μοτίβο αντιστοιχούν. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ανήκει στο premium πακέτο.

 

Anagrams

Το παιχνίδι αυτό είναι αρκετά απλό και όπως λέει και ο τίτλος του έχει να κάνει με αναγραμματισμούς. Μας δίνεται μια λέξη και κάποια σετ από γράμματα και πρέπει να βρούμε ποιο είναι αναγραμματισμός της αρχικής λέξης. Αρχικά ίσως φανεί λίγο εύκολο, αλλά όσο περνάει ο χρόνος (και οι σωστές απαντήσεις), τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/53288/53217-1462037318-full.jpg

 

Scrambled Words

Άλλο ένα παιχνίδι από την premium κατηγορία, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. Ο χρήστης πρέπει πρώτα να λύσει έναν αναγραμματισμό και στη συνέχεια να βρει την εικόνα που απεικονίζει την λέξη. Η δυσκολία έγκειται κυρίως στον χρόνο και ότι πρέπει να κάνεις δύο ενέργειες αρκετά γρήγορα.

 

Word Length

Ένα απλό, αλλά νομίζω πιο δύσκολο από όσο φαίνεται, παιχνίδι. Ο χρήστης καλείται να μετρήσει γρήγορα από πόσα γράμματα αποτελείται η λέξη που του δίνεται και να πατήσει το αντίστοιχο νούμερο.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/53289/53219-1462037327-full.jpg

 

Matching Ends

Στο Matching Ends, ο παίκτης πρέπει να απομνημονεύσει το τελευταίο γράμμα της λέξης που βλέπει και κατόπιν να το συγκρίνει με το πρώτο γράμμα της επόμενης λέξης που θα εμφανιστεί. Αν είναι ίδια, πρέπει να πατήσει ✔️, αλλιώς ✖️, και ούτω καθεξής με τις επόμενες λέξεις.

 

Missing Tiles

Σε αυτό το παιχνίδι η οθόνη γεμίζει με τουβλάκια. Μόνο που κάποιες θέσεις μένουν κενές και ο χρήστης καλείται να βρει πόσα τουβλάκια αντιστοιχούν σε αυτές τις θέσεις. Κάθε φορά τα τουβλάκια αλλάζουν σχήμα και μέγεθος και έτσι χρειάζονται διαφορετικοί υπολογισμοί.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/53291/53221-1462037337-full.jpg

 

Size Matters

Το μέγεθος μετράει, τουλάχιστον για αυτό το premium mini game. Εμφανίζονται δύο σχήματα με το ένα να είναι ελαφρά μεγαλύτερο από το άλλο. Ο χρήστης πρέπει να καταλάβει ποιο είναι μεγαλύτερο, που δεν είναι και τόσο εύκολο πάντα, και να το επιλέξει.

 

Sculpt Away

Εδώ ο παίχτης πρέπει να απομνημονεύσει το σχήμα μέχρι να εξαφανιστεί, και όταν εμφανιστεί πάλι να διώξει ότι έξτρα έχει μπει. Στις πρώτες σωστές απαντήσεις θα το βρείτε αρκετά εύκολο, αλλά στη συνέχεια δυσκολεύει αρκετά.

 

Logic Tiles

http://content.myphone.gr/photo/full/53292/53223-1462037348-full.jpg

Το τελευταίο στη σειρά, αλλά πολύ ενδιαφέρον και ταυτόχρονα αρκετά δύσκολο για εμένα παιχνίδι είναι το Logic Tiles. Εμφανίζονται δύο σχήματα και το σύμβολο της πρόσθεσης ή της αφαίρεσης. Ο χρήστης πρέπει να καταλάβει τι θα σχηματιστεί αν τα δύο αυτά σχήματα ενωθούν ή αποχωριστούν αντίστοιχα και να διαλέξει το σωστό νέο σχήμα. Για να τα πας καλά πρέπει να παρατηρείς, να σκέφτεσαι αλλά και να φαντάζεσαι αρκετά γρήγορα. Προσωπικά στην πρόσθεση τα πηγαίνω αρκετά καλά, αλλά στην αφαίρεση θέλω εξάσκηση ακόμα :P

 

 

Στο παιχνίδι συναντάμε επίσης τα Petbots, ρομποτοειδή ζωάκια που μπορούν να βοηθήσουν λίγο στο παιχνίδι. Ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τις βοήθειες αυτές (αν θέλει να παίζει μόνος του), ενώ όσο αυξάνεται το level του παίχτη, ενεργοποιούνται νέα bots. Τα «κατοικίδια» αυτά μπορούν να δώσουν έξτρα χρόνο, να δώσουν έξτρα νομίσματα, να κάνουν τα λάθη σας να αγνοούνται, να δώσουν ενέργεια και διάφορες άλλες λειτουργίες.

 

Ανέφερα τα νομίσματα και την ενέργεια, χωρίς να έχω πει τι κάνουν, αν και φαντάζομαι είναι πάνω κάτω κατανοητά. Υπάρχουν 4 μπάρες ενέργειες και για κάθε παιχνίδι καταναλώνεται μια, ενώ όσο περνάει ο χρόνος γεμίζει πάλι. Μετά από κάθε παιχνίδι και ανάλογα το σκορ, απονέμονται κάποια νομίσματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες αγορές, όπως έξτρα εικόνων, του πακέτου «relaxed mode», για παιχνίδι χωρίς χρόνο, τη δυνατότητα προβολής αναλυτικότερων στατιστικών για τις επιδόσεις σε κάθε παιχνίδι καθώς και ενέργεια. Νομίσματα μπορεί κανείς να αγοράσει και με πραγματικά λεφτά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προβολής βίντεο για μερικά δωρεάν νομίσματα. Επίσης, με την αγορά του premium πακέτου, καταργείται η ενέργεια και ο χρήστης μπορεί να παίζει όσο θέλει.

 

Κάθε μέρα ξεκλειδώνει το daily boost, ένα mode που επιλέγονται τέσσερα παιχνίδια στην τύχη για την καθημερινή εξάσκηση του χρήστη, χωρίς να απαιτείται κατανάλωση ενέργειας, ενώ, υπάρχει και το workout mode (απαιτούνται νομίσματα για την απόκτησή του), που ο χρήστης επιλέγει 4 παιχνίδια για να παίξει στη σειρά. Εναλλακτικά, μπορεί να επιλέγει κάθε φορά ποιο mini game θέλει να παίξει.

 

Μου άρεσαν πολύ τα παιχνίδια και η υλοποίησή τους και έχω ήδη ξεχωρίσει κάποια από αυτά. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που δεν θα αφαιρέσω από το tablet μου, αν και πιάνω κοντά στα 200 MB, που ίσως είναι πολλά για συσκευές με περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα εθιστικό, με την έννοια ότι δεν θα ξυπνάς και θα σκέφτεσαι ότι πρέπει να λύσεις γρίφους, αλλά την τελευταία εβδομάδα περίπου δεν υπάρχει μέρα που να μην έχω ολοκληρώσει τουλάχιστον το daily boost. Επίσης παρατήρησα ότι όσο έπαιζα ξεχνιόμουν λίγο και η ώρα περνούσε γρήγορα, που μάλλον δείχνει ότι το παιχνίδι μπορεί να σε κρατήσει. Μου άρεσε επίσης ότι δεν υπάρχουν διαφημίσεις μέσα στο παιχνίδι και έτσι δεν χρειάζεται να έχω το νου μου, μην πατήσω κατά λάθος κάποια διαφήμιση και φύγω από το παιχνίδι.

 

Κλείνοντας, θέλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην Total Eclipse, καθώς με το Clockwork Brain έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ καλό παιχνίδι, με εκατομμύρια downloads και πολύ καλές βαθμολογίες και κριτικές και στις τρεις πλατφόρμες. Μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς το Clockwork Brain σε Android, iOS και Windows Phone και περιμένουμε να μας πείτε τις εντυπώσεις για τα διάφορα mini games και φυσικά τις επιδόσεις σας ;)

Edited by charlie_pace4
Link to comment
Share on other sites

Μολις το κατεβασα (lumia 640 windows 10).. φαινεται εξαιρετικο :happy:

Συγχαρητηρια για την πολυ προσεγμενη δουλεια, θα το δοκιμασω και σε android ;)

Just donate some blood !!
Link to comment
Share on other sites

Πολύ όμορφο παιχνίδι, και πολύ θετικό ότι αν λογκάρεις με facebook μετά η πρόοδος είναι η ίδια σε όλες τις συσκευές (ή τουλάχιστον σε υπολογιστή και WP που το δοκίμασα)
Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον, ειδικά το κομμάτι του Daily Boost. Συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, ακόμα και στη δωρεάν έκδοση :)

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ το myphone.gr για την όμορφη και αναλυτική παρουσίαση, αλλά και όλους εσάς για τα καλά σας λόγια! :D

 

Θα το εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν αφήνατε και κάποιο review στο εκάστοτε Store.

Παίξτε A Clockwork Brain (http://www.aclockworkbrain.com) & Unlucky 13 (http://www.unlucky13game.com)! :-)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...