sakis88888 Δημοσιεύτηκε April 30, 2016 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 30, 2016 Δεν ξέρω καν αν γράφω σε σωστό πεδίο :) Λοιπόν με ρώτησε ένας φίλος μου για το Vpn, μου είπε ότι συνδέεσαι με τη Google και έχεις ίντερνετ. Πως γίνεται αυτό? Τι χρέωση υπάρχει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valadis.k Δημ. April 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2016 Δεν ξέρω καν αν γράφω σε σωστό πεδίο :) Λοιπόν με ρώτησε ένας φίλος μου για το Vpn, μου είπε ότι συνδέεσαι με τη Google και έχεις ίντερνετ. Πως γίνεται αυτό? Τι χρέωση υπάρχει? https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_network δώσε στο φίλο σου να διαβάσει αυτό. Επίσης διαβασέτο και εσύ. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis88888 Δημ. April 30, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_network δώσε στο φίλο σου να διαβάσει αυτό. Επίσης διαβασέτο και εσύ. :) Τα κατάλαβα όλα ευχαριστώ :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngeloDion Δημ. November 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2016 (Να μην ανοίγω άλλο θέμα) Όταν σερφάρουμε μέσω ενός VPN, 1) Aν μπούμε σε μια ιστοσελίδα και την ίδια ώρα μπούμε και σε μια άλλη ιστοσελίδα, σε τέτοια περίπτωση το vpn δίνει την ίδια ταυτότητα? Και αν ναι, αυτό ισχύει και αν κλείσω και ανοίξω τον υπολογιστή? ή το VPN θα δώσει άλλο IP address μετά από κάποια ώρα ή συγκεκριμένη πράξη (laptop standby)? 2) Επίσης μια ίδια ταυτότητα μπορεί να αναζητηθεί από κάποιον hacker ή κυβερνητική υπηρεσία; (είτε λόγω μη χρήσης vpn είτε επειδή το από πάνω που είπα ισχύει). Π.Χ να δει οτι το ip 4465646 μπήκε και έκανε το τάδε ποστ στο myphone.gr Και αυτό το ip να το αναζητήσει στο internet και να βρεί ασπούμε οτι το ίδιο ip 4465646 διάβαζε ένα άρθρο σε μια άλλη ιστοσελιδα μια βδομάδα πριν? 3) Οι υπολογιστές έχουν κάτι σαν μόνιμη ταυτότητα? Δηλαδή αν με ή χωρίς vpn σερφάρω στο σπίτι μου και μετά πάω ταξίδι Ιταλία και κάτσω σε μια καφετέρια. Έχει κάποια ταυτότητα που προδίδεται? κάτι σαν Imei δηλαδή? κάπως έτσι βρίσκουν και τους κλέφτες? ο τάδε κλεμμένος υπολογιστής έδωσε σήμα στην τάδε περιοχή? Βοήθεια συγκεκριμένη ή παραπομπή σε κάποιο textbook θα εκτιμηθεί. :bow: Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. November 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2016 (Να μην ανοίγω άλλο θέμα) Όταν σερφάρουμε μέσω ενός VPN, 1) Aν μπούμε σε μια ιστοσελίδα και την ίδια ώρα μπούμε και σε μια άλλη ιστοσελίδα, σε τέτοια περίπτωση το vpn δίνει την ίδια ταυτότητα? Και αν ναι, αυτό ισχύει και αν κλείσω και ανοίξω τον υπολογιστή? ή το VPN θα δώσει άλλο IP address μετά από κάποια ώρα ή συγκεκριμένη πράξη (laptop standby)? 2) Επίσης μια ίδια ταυτότητα μπορεί να αναζητηθεί από κάποιον hacker ή κυβερνητική υπηρεσία; (είτε λόγω μη χρήσης vpn είτε επειδή το από πάνω που είπα ισχύει). Π.Χ να δει οτι το ip 4465646 μπήκε και έκανε το τάδε ποστ στο myphone.gr Και αυτό το ip να το αναζητήσει στο internet και να βρεί ασπούμε οτι το ίδιο ip 4465646 διάβαζε ένα άρθρο σε μια άλλη ιστοσελιδα μια βδομάδα πριν? 3) Οι υπολογιστές έχουν κάτι σαν μόνιμη ταυτότητα? Δηλαδή αν με ή χωρίς vpn σερφάρω στο σπίτι μου και μετά πάω ταξίδι Ιταλία και κάτσω σε μια καφετέρια. Έχει κάποια ταυτότητα που προδίδεται? κάτι σαν Imei δηλαδή? κάπως έτσι βρίσκουν και τους κλέφτες? ο τάδε κλεμμένος υπολογιστής έδωσε σήμα στην τάδε περιοχή? Βοήθεια συγκεκριμένη ή παραπομπή σε κάποιο textbook θα εκτιμηθεί. :bow: Aνοιγεις πολυ μεγαλο εγκυκλοπαιδικο θεμα, μιας και υπαρχουν πολλα ειδη VPNs πχ IPsec, L2TP, SSL, PPTP κλπ Το VPN δεν σου κρυβει παντα την ip σου εχει να κανει αναλογα πως ειναι στημενο ειτε software ειτε μεσω router/firewall μπορει να επιλεξεις με ποιο gateway θα βγαινεις στο internet το local ή το remote. Aν πχ βγαινεις απο το remote gateway και εχει static ip αυτο δεν θα αλλαξει ποτε. Aν χρησιμοποιεις το local gateway και εχεις δυναμικη καθε φορα θα ειναι διαφορετικη. Η ip και dynamic μπορουν να βρουν απο ποιον παροχο βγηκε και τι "κινηση" εκανε. Προφανως και μπορουν να σε εντοπισουν, οχι βεβαια με ενα google-αρισμα, δεν ειναι τοσο απλο. Η ip σου βεβαια ειναι πολυ ευκολα να βρεθει πλεον αφου ολα τα site/servers εχουν logs της κινησης. Επειδη μαλλον ολα αυτα τα ρωτας για καποια εργασια, δες αυτο το βιβλιο που ειναι αρκετα καλο πανω στα δικτυα. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngeloDion Δημ. November 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2016 Aνοιγεις πολυ μεγαλο εγκυκλοπαιδικο θεμα, μιας και υπαρχουν πολλα ειδη VPNs πχ IPsec, L2TP, SSL, PPTP κλπ Το VPN δεν σου κρυβει παντα την ip σου εχει να κανει αναλογα πως ειναι στημενο ειτε software ειτε μεσω router/firewall μπορει να επιλεξεις με ποιο gateway θα βγαινεις στο internet το local ή το remote. Aν πχ βγαινεις απο το remote gateway και εχει static ip αυτο δεν θα αλλαξει ποτε. Aν χρησιμοποιεις το local gateway και εχεις δυναμικη καθε φορα θα ειναι διαφορετικη. Η ip και dynamic μπορουν να βρουν απο ποιον παροχο βγηκε και τι "κινηση" εκανε. Προφανως και μπορουν να σε εντοπισουν, οχι βεβαια με ενα google-αρισμα, δεν ειναι τοσο απλο. Η ip σου βεβαια ειναι πολυ ευκολα να βρεθει πλεον αφου ολα τα site/servers εχουν logs της κινησης. Επειδη μαλλον ολα αυτα τα ρωτας για καποια εργασια, δες αυτο το βιβλιο που ειναι αρκετα καλο πανω στα δικτυα. Καλημέρα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Παραπάνω ρωτάω γιατί θέλω να βάλω vpn και να ξέρω πως δουλεύει, να μην δώσω άδικα λεφτά. Μπορεί Κύπρο και Ελλάδα να μην έχει πολλούς ψηφιακούς κλέφτες , παρακολουθήσεις και πρόστιμα για ταινίες που λανθασμένα :oops::X δεν πλήρωσα αλλά μπορεί σε 10 χρόνια να αλλάξουν τα πράγματα. Οπότε θέλω να μάθω πως δουλεύουν για αρχή και μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει και σε δουλεία. Είναι πάντως πολύ πολύπλοκα και άπειρες επιλογές. Νιώθω ότι είναι σαν ένας άλλος κόσμος που δεν έμαθα. Όταν γεννιόμαστε φυσιολογικά μαθαίνουμε πως δουλεύει ο φυσικός κόσμος άλλα παράλληλα συναναστρεφόμαστε και με τον ψηφιακό. Ευχαριστώ ξανά για το textbook Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. November 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2016 Καλημέρα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Παραπάνω ρωτάω γιατί θέλω να βάλω vpn και να ξέρω πως δουλεύει, να μην δώσω άδικα λεφτά. Μπορεί Κύπρο και Ελλάδα να μην έχει πολλούς ψηφιακούς κλέφτες , παρακολουθήσεις και πρόστιμα για ταινίες που λανθασμένα :oops::X δεν πλήρωσα αλλά μπορεί σε 10 χρόνια να αλλάξουν τα πράγματα. Οπότε θέλω να μάθω πως δουλεύουν για αρχή και μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει και σε δουλεία. Είναι πάντως πολύ πολύπλοκα και άπειρες επιλογές. Νιώθω ότι είναι σαν ένας άλλος κόσμος που δεν έμαθα. Όταν γεννιόμαστε φυσιολογικά μαθαίνουμε πως δουλεύει ο φυσικός κόσμος άλλα παράλληλα συναναστρεφόμαστε και με τον ψηφιακό. Ευχαριστώ ξανά για το textbook Αν προσπαθείς να γλυτοσεις από κάτι τέτοιο ξέχνα το αν σε βάλουν στο μάτι θα σε βρουν θες δεν θες γιατί θα πάνε στο vpn παροχο θα δουν τα log του και εκεί θα βρουν την πραγματική σου ip και από εκεί στον παροχο σου και αυτός τα ξεχνάει όλα.. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος μπήκε από ξένο wifi στιμμενος έξω στο δρόμο και πάλι τον βρήκαν από cameres παρακολουθισης, έκαναν κατάσχεση το μηχάνημα του και βρήκαν ότι είναι αυτό μετά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngeloDion Δημ. November 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2016 Αν προσπαθείς να γλυτοσεις από κάτι τέτοιο ξέχνα το αν σε βάλουν στο μάτι θα σε βρουν θες δεν θες γιατί θα πάνε στο vpn παροχο θα δουν τα log του και εκεί θα βρουν την πραγματική σου ip και από εκεί στον παροχο σου και αυτός τα ξεχνάει όλα.. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος μπήκε από ξένο wifi στιμμενος έξω στο δρόμο και πάλι τον βρήκαν από cameres παρακολουθισης, έκαναν κατάσχεση το μηχάνημα του και βρήκαν ότι είναι αυτό μετά Έχει παροχους vpn που δεν αποθηκεύουν ip logs. Συμφωνώ πάντως οτι καλύτερα να μην κάνεις κάτι που να κάνεις κυβερνήσεις ή έμπειρους hackers να σε βάλουν στο μάτι.. :alien::rocket: Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. November 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2016 Έχει παροχους vpn που δεν αποθηκεύουν ip logs. Συμφωνώ πάντως οτι καλύτερα να μην κάνεις κάτι που να κάνεις κυβερνήσεις ή έμπειρους hackers να σε βάλουν στο μάτι.. :alien::rocket: O Hacker (grey/black hat) δεν ασχολειται με σενα μην αγχωνεσαι του εισαι παγερα αδιαφορος! :p Επισης υπαρχει μια λεπτη νομικη γραμμη στην αρχη των δικτυων οπου το να κατεβαζεις δεν ειναι παρανομο, αλλα δυσκολα θα την ακουσεις, γιατι δεν τους συμφερει! :) Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. November 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2016 Έχει παροχους vpn που δεν αποθηκεύουν ip logs. Συμφωνώ πάντως οτι καλύτερα να μην κάνεις κάτι που να κάνεις κυβερνήσεις ή έμπειρους hackers να σε βάλουν στο μάτι.. :alien::rocket: Όχι είναι πλέον, είναι παράνομο σχεδόν σε όλες της χώρες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsiletra Δημ. April 23, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2018 Να ρωτήσω, συνδέομαι κανονικά στο vpn δίκτυο μου, είτε από το τηλέφωνο είσαι από το laptop κι αν δεν σερφάρω για λίγη ώρα αποσυνδέεται. Είναι φυσιολογικό αυτό;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. April 23, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2018 Να ρωτήσω, συνδέομαι κανονικά στο vpn δίκτυο μου, είτε από το τηλέφωνο είσαι από το laptop κι αν δεν σερφάρω για λίγη ώρα αποσυνδέεται. Είναι φυσιολογικό αυτό;; Αν εχεις/εχουν ορισει idle time στον server ή στο firewall λογικο που ειναι στημενο το vpn σου, λογικο. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsiletra Δημ. April 24, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2018 Αν εχεις/εχουν ορισει idle time στον server ή στο firewall λογικο που ειναι στημενο το vpn σου, λογικο. Δεν τι ήξερα αυτό. Απλώς μου κάνει εντύπωση ότι και στο εταιρικό και σε ένα άλλο free κάνει το ίδιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts