Jump to content

Πολύ περίεργο συμβάν...Διαβάστε

shodanjr_gr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανοίγω πριν από λίγο το speedfan. Βλέπω μία θερμοκρασία 75 βαθμούς!!! Restart στο καπάκι, μπαίνω bios. Βλέπω την CPU στους 73! Κλείσιμο με την μία και άνοιγμα του case. Πιάνω την ψύκτρα του PC, αρκετά ψυχρή. Την βγάζω. Καθαρίζω τις πολλές σκόνες. Την ξαναβάζω, ανοίγω το PC μπαίνω στο BIOS, 60 βαθμούς η CPU...(αφού είχε μείνει idle για κάνα 10λεπτο). Κατευθίαν το κλείνω, βγάζω την ψύκτρα, αγγίζω την CPU...ψυχρή...το ξαναπακετάρο το PC και το ξεκινάω κανονικά...τώρα η CPU είναι στους 55-57...

Μήπως έχει πρόβλημα ο σένσορας της μητρικής; Να σημειώσω ότι το PC δεν μου κάνει κολλήματα/crashes κλπ...

Πραγματικά δεν ξέρω τί παίζει εδώ...

Καμία πρόταση;

Η CPU είναι Prescott 3.01ghz E και το ΜΟΒΟ Albratron με Intel 865 PE.

ΥΓ: Αύριο θα πάω να αγοράσω λίγη arctic silver για να είμαι σίγουρος...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Ανοίγω πριν από λίγο το speedfan. Βλέπω μία θερμοκρασία 75 βαθμούς!!! Restart στο καπάκι, μπαίνω bios. Βλέπω την CPU στους 73! Κλείσιμο με την μία και άνοιγμα του case. Πιάνω την ψύκτρα του PC, αρκετά ψυχρή. Την βγάζω. Καθαρίζω τις πολλές σκόνες. Την ξαναβάζω, ανοίγω το PC μπαίνω στο BIOS, 60 βαθμούς η CPU...(αφού είχε μείνει idle για κάνα 10λεπτο). Κατευθίαν το κλείνω, βγάζω την ψύκτρα, αγγίζω την CPU...ψυχρή...το ξαναπακετάρο το PC και το ξεκινάω κανονικά...τώρα η CPU είναι στους 55-57...

Μήπως έχει πρόβλημα ο σένσορας της μητρικής; Να σημειώσω ότι το PC δεν μου κάνει κολλήματα/crashes κλπ...

Πραγματικά δεν ξέρω τί παίζει εδώ...

Καμία πρόταση;

Η CPU είναι Prescott 3.01ghz E και το ΜΟΒΟ Albratron με Intel 865 PE.

ΥΓ: Αύριο θα πάω να αγοράσω λίγη arctic silver για να είμαι σίγουρος...

Για κοίτα στις ρυθμίσεις του Speedfan. Νομίζω δεν υποστηρίζει την μητρική σου. Εγώ έχω την GIGABYTE 8IPE100 που έχει το ίδιο chipset και δεν αναγνωρίζεται. Εβγαζε και εμένα κάτι τρελές θρμοκρασίες. Δεν άνοιξα όμως το κουτί και να κάνω ''εγχείριση ανοικτής καρδιάς''.

Τώρα για το σένσορα της μητρικής καμμιά φορά, δηλαδή κατά ένα ποσοστό 90% λέει μ#λ#κ#ες. Εαν έχει στο cd της μητρικής σου κάποιο πρόγραμμα πρακολούθησης θρμοκρασίας, όπως για παράδειγμα η Gigabyte το Easy Tune, προτίμησε αυτό. :o

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Μα το κοίταξα και στο BIOS το οποίο επιβαιβέωνε τις θερμοκρασίες του speedfan...

Μα το κοίταξα και στο BIOS το οποίο επιβαιβέωνε τις θερμοκρασίες του speedfan...

Πιστεύω όταν ξανα έβαλες την καρδιά στο πισί σου να έβαλες λίγο κολλίτσα ΕΕΕΕ?????? Νομίζω ότι ο επεξεργαστής αυτός έχει μια τρυπούλα σε μία άκρη για της αναθυμιάσεις. Δεν πιστεύω να την έκλεισες?????

[EDIT] Μιλάμε για την έκδοση 4.08??

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν κοίτα εδώ τί βγάζει σε εμένα. Ούτε καν ρεύμα δεν έχω. υπολειτουργεί το πισί μου.. :D :worry:

Σβήστω φίλε. Θα ηρεμήσεις έτσι. :rolleyes:

αγγίζω την CPU...ψυχρή...

alli i thermokrasia tou perivlimatos kai alli tou pirina..

oso gia ta temps dokimase na ta vlepeis apo to bios kalitera.. h apo kana utility tis asus ;)

Εγώ εχω βάλει μερικά λουκάνικα να ψήνονται....

http://briefcase.pathfinder.gr/download/htrul18/20031/377012/0/Untitled1.png

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Εγώ εχω βάλει μερικά λουκάνικα να ψήνονται....

http://briefcase.pathfinder.gr/download/htrul18/20031/377012/0/Untitled1.png

prosexe tha sou kaoune..

min ta afiseis ora af otou rodisoun :D

htrul18 εδώ σηκώνει... lol

Τι έχεις πάνω και έχει τόσες ενδείξεις?!?!?

ρε παιδια αγόρασα και εγώ πρόσφατα εναν prescott στα 3 ghz και ενα mobo albatron με 865 chipset και στο bios μου βγάζει συνέχεια θερμοκρασία 58-60C

είναι φυσιολογικό ή πρέπει να κάνω κάτι για να την μειώσω?

κατα τα άλλα το σύστημα δουλεύει ρολόι!!!

thnx anyway...

Occupational Therapist

htrul18 εδώ σηκώνει... lol

Τι έχεις πάνω και έχει τόσες ενδείξεις?!?!?

Δεν ξέρω! :o Έχω ένα κουτί της Thermaltake ονόματι Tsunami Dream το οποίο έχει 3 ανεμιστήρες. Τωρα τι είναι όλα αυτά που βγάζει το SpeedFan... Λες να είναι πραγματικες θερμοκρασίες και να μην το χω παρει χαμπάρι;;; :p

Υ.Γ Έχω prescot στα 3.2

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

58-60 είναι normal θερμοκρασίες για Prescott (γνωστοί και ως ψηστήρια). Μάλιστα η Intel αναφέρει ως κανονική (μέγιστη) θερμοκρασία λειτουργίας τους 71 αν θυμάμαι καλά...

Πήρα χτες Arctic Silver 5 compound, θα την βάλω αύριο να δω τί θα γίνει...

παιδιά γιατί στο επόμενο myphone meeting δεν παίρνετε τους υπολογιστές σας μαζί σας να κάνετε πικ-νικ?

αλήθεια ένα σαίτ στό οποίο έχει φώτο απο κάποιο που εψησε αυγα σε athlon το έχετε δει?